0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #60 -: Април 16, 2011, 20:15:31 pm »
По повод кърменето, мен зърната започнаха да ме болят доста на 3тия ден и този крем на Лансинох направо ме спаси. Също така в болницата ми бяха препоръчали различни пози за кърмене, сменях ги уж да ме боли по-малко. Болката изчезна за ден два и от тогава не съм имала оплаквания.

Сами на твое място бих оставила бебка само на кърма, но изборът си е твой. Имай доверие в бебенцето, то знае колко му трябва да си суче  :D

saraapl и мен ме ползва понякога за биба  :)  Успокоява се и се приспива на гърда. А понякога така ме гледа, все едно съм ходеща закуска :lol: Още не съм купила биба, но много често ми минава през ума  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #61 -: Април 16, 2011, 23:44:49 pm »
Дидон, млечната банка се намира в кв. Гевгелийски
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #62 -: Април 16, 2011, 23:57:42 pm »
Сами, ти кърмиш и дохранваш с АМ ли, че нещо не разбрах? За рефлукса - първо споделих какво прави малкия в съответната тема тук, което не ми приличаше на симптомите на колики /много отдавна бях виждала на живо за последно/ и помолих мамите да ми припомнят кое как, че нямах време да чета и да ровя тогава. Мислех си, че все пак може и да са колики. Д-р Бърди директно ми отговори, че това е рефлукс. Не ми беше хрумвало, понеже Дани не повръщаше "на фонтан", но имаше куп "необясними" прояви съответстващи на такава диагноза, след като седнах да чета по въпроса. После естествено се консултирах и с двама педиатри на живо, независимо един от друг - мнението беше "рефлукс", че чак тогава спрях да го мъча детето с тая кърма. Като започнах АМ и всичко отшумя като с магическа пръчица, ама кой ти знаел... Всичко ми беше минало през ум за кърменето и защо няма да се получи, но вариант "на бебето не му понася" не бях предвидила.  :lol: Важното е, че всичко е ОК, все едно по какъв начин, щом е добре детето.


Уточнявам, че препарати като "Биозин-мама", или "Лакто 4" споменавам винаги в контекста на превенция на инфекции, или като спомагателно средство при лечението на такива, в никакъв случай като заместител на "тежката артилерия" предписана от лекар при нужда. Съжалявам, ако друго е излязло от моите писанки.


Залъгалка поисках да ми дадат в "Селена" още, много държах да смуче биба, а не пръст и се получи моментално за мое щастие. Голямата гордост на свеки е как племенникът ни не ползвал залъгалка, защото тя не му давала, ама гордооост ви казвам :lol: /предимно тя го е гледала/ Еми...той е почти на 14 вече и никой не може да му извади палеца от устата, че и пръстчето е леко деформирано от това дългогодишно смукане и дъвкане...аре мерси от такива "гордости" и пак е с криви зъбки и е за шини. Онзи ден дойде за малко да види бебето и взе, че му дръпна бибата от устата. 8O Така изсъсках по въпроса, че не можа да свари да му я набута пак хахахха. Не вярвам да посмее втори път, а и извади късмет, че мъжа ми не видя опита й да се меси в гледането на детето, че цунамито в Япония щеше да й се види слаба раУта  :lol:
Само за инфо на бъдещите мами - имам залъгалки на различни марки, но моичкият налита на тези на НУК /анатомичните/ и вече само от тях купувам. Особено за новороден бебок и малката му устичка, тези на НУК наистина ми изглеждат най-удобни. Това по моите наблюдения де, всяко дете с предпочитанията си все пак. :)
« Последна редакция: Април 17, 2011, 00:11:35 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #63 -: Април 17, 2011, 02:41:39 am »
Привет! Не съм родила още  :lol:, идвам за минутка да ви нагледам  :D. Имам гости и обикаляме, така дните ми преминават по - бързичко. Със зацапване съм от сряда, отново от прегледа. Но пък разкритието не ми е мръднало, бебка слуша  :lol:. Скоро ще ви нагледам пак!
Транка, радвам се да те видя тук  :).
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #64 -: Април 17, 2011, 05:40:44 am »
Жбрул, разбрах защо си го споменала, просто написах, че да не си помислят момичетата, че това има голям ефек във влагалището. А ианче аз съм за пиенето на подобни неща и съм голям поддръжник на пиенето на пробиотици ( пробиотици са, когато са живи бактерии, а други съставки са хранителни добавки). Това, на което си длаа линка е пробиотик и изглежда добро.

За бибероните казват, че по-добре биберон, от колкото пръстите. Няма никакъв смисъл всички да страдат докато бебето си намери пръстите, а то несъмнено ще си ги намери. Все пак обаче не е добре да се прекалява с продължтелността, че да няма ефект на зъбките. На Ивана и бяха дали биберон в родилнияд дом без да ме питат, та не е имало проблем да я свиквам. До към 6.5 месеца беше с биберон като реве и я отучих като я оставях само да заспива с него, че си беше свикнала. За около 1-2 седмици отвикна. Сега не ползва биберон и не си смуче палеца. Понякога като я сърбят венците си бута цялата ръка в устата, но ако има какво друго да дъвче, се заема с него. Отказах я на 6 месеца, защото една позната педиатърка знам че направи същото с нейното си бебе, така че предположих, че като е педиатър и знае какво прави и без да питам защо и аз така направих.

elle22 , аз също все имах зацапвания след прегледите и първия път така се шашнах, че звънях да питам. Обаче после свикнах, че било нормално.

дидон, аз не знам как е в България , но тук знам, че кърмата от млечните банки се дава с рецепта и я пазят за недоносени бебета, а не се дава на всеки, който поиска.

« Последна редакция: Април 17, 2011, 05:45:30 am от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #65 -: Април 17, 2011, 07:35:24 am »
елле, зацапването може да е от прегледа или да ти пада прословутата тапа. Всичко ще е наред ;), спокойно!  :D

Още един глас за бибероните на НУК - Бобо само такива признава, а вече и от такива шишета пие. Каучуковите, по мои наблюдения, се приемат по-добре.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #66 -: Април 17, 2011, 11:14:38 am »
Хайде и аз да се запиша в новата темичка.
Цяла сутрин ви чета и не мога да ви смогна :lol: голямо писане сте му ударили
На новите попълнения леки оставащи месеци, а на очакващите скоро появата на бебчетата - безпроблемно раждане.
Аз си пуснах преди 2 сед, микробиология, че имах някакво течение, и чакам резултата още. Ама какво да правя като в нашата болница са идиоти. :(
Жбрул, това Лакто 4 ми изглежда добре - независимо от резултата, мисля да си го взема, поне няма да ми навреди.
Искам да ви попитам и още нещо - аз и преди бях споменавала. Вече съм в 2о седмица, а още не усещам бебчо. Това нормално ли е, че взех доста да се вкарвам във филми и  :crazy: :crazy: :crazy: вече. За информация само - доколкото разбрах съм със задна плацента.


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #67 -: Април 17, 2011, 11:28:06 am »
ivanita не се притеснявай,мой те започнах да ги усещам към 23 седмица и то не всеки ден ще го усетиш :D.Успех с микробиологията
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #68 -: Април 17, 2011, 12:25:19 pm »
Не успях да прочета цялата дискусия, но относно пробиотиците аз използвам Лактофлор - той съдържа както живи така и латентни клетки Lactobacillus bulgaricus. От както го приемам (не само при прием на АБ) мога да кажа, че и стомаха ми се чувства по-комфортно, по принцип е много чувствителен, а и има гастрит, та с този пробиотик почти нямам болки и дискомфорт след някои храни.
http://apteka.framar.bg/12006223/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%80-bio-plus-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-90
Пробиотиците са разработени да подържат нормалната микро среда в стомашно-чревния тракт и нямат нищо общо с влагалищните инфекции.

Относно БВ (бактериалната вагиноза) съм си взела за профилактика това
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=101151
Лактобор интимен вагинален гел, който възстановява нормалното Ph във влагалището и съдържа някаква съставка, която е един вид храна за лактобацилите. Може да се ползва и по време на бременност, но след консулатция с лекар.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #69 -: Април 17, 2011, 12:54:04 pm »
 Благодаря ви ,момичета ,за отговора относно банката. Интересно ми беше, тъй като по времето на нашите майки /  моята / в болниците е имало много случай,в които жени са имали много кърма и са давали на нуждаещите се.Явно обаче  в днешно време кърмата е кът.
 да ви кажа какво ми предписа доктора от ЖК за занижения хемоглобин , 108 преди 1 месец. Предписа ми Малтофер Фол. В началото бях решила да изчакам и втората кръвна картина,но от състоянието си усещам,че имам нужда от такова. Задъхвам се като локомотив и то не от някакво особено натоварване.Отпаднало ми е ... та така...
 Аз нашия момък започнах да го усещам доста раничко,но като сравня тогавашното със сегашното чувство ми става направо смешно.Май ,май същественото му присъствие стана осезаемо след 20та седмица.

 За рефлукса искам да попитам,не е свързан единствено с кърмата,нали? в смисъл от самото му естество стигам до извода,че може да се прояви и при АМ или бъркам. Може би при кърмене е по-често ,защото кърмата е по-рядка...?

 Честит празника на всички цветя ,билки  дървета и тревички :)
« Последна редакция: Април 17, 2011, 12:59:11 pm от didon »
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #70 -: Април 17, 2011, 14:21:08 pm »
Боби, уточнението за пробиотиците го написах не заради теб, ясно че си наясно  :lol: Но наистина така взехме да ги дискутираме, че някой може да остане с впечатление, че въпросните са панацея и лечение за определени състояния, добре беше да подчертаем, че не са. По нашенските аптеки, "Лакто 4" обикновено го водят хранителна добавка. Веднъж опитах да изяснявам с една аптекарка разликата между пробиотик и хранителна добавка, която и ти посочваш - е, жената ми се тросна, че тя имала диплома за фармацевт, а не аз и уточни особено "любезно", че "нямало значение как ще го нарича", завършвайки с: "Е, ще го купувате ли, или не?"  :lol: По този повод беше предишната ми реплика, че малко ги карат едно към гьотьоре тука тези понятия - важното е ШЕ купуваш Ели нЕма да купуваш....явно.

Радостинка, обсъжданите тук пробиотици са разработени за това, за което казваш, но като повечето препарати си имат странични /в случая допълнителни ефекти/. Аз също започнах да ги пия, заради стомашен проблем в 5-я месец, наблюдаващата ме АГ ми обясни тогава, че повлияват благоприятно и бактериалната флора на влагалището, което си беше видимо и от съответните лабораторни тестове. Много често се изписват препарати, с цел да се повлияе нещо, което не е основното предназначение на същия медикамент. Напоследък, най-често когато ти изпишат АБ ти изписват и такъв пробиотик с него, именно за да се ограничат щетите за полезните влагалищни бактерии. Разбира се можеш и да не си съгласна с това, аз само споделям при мен какви бяха ефектите и какво мнението на лекарите.  :D

Дидон, рефлуксът си е вид "функционален дефект" при кърмачетата, но има и възрастни хора с рефлукс. При бебетата се израства обикновено и не е "предизвикан" от кърмата разбира се, просто както правилно предполагаш - тя е по-рядка и лесно се излива от стомахчето обратно в хранопровода на бебчо, което предизвиква дразнене и дискомфорт в лекия случай, в по-тежкия - повръщане "на фонтан". За да се преоодолее това - дава се антирефлуксно АМ, което е доста по-гъсто от нормалните АМ и бебето го "задържа" по-добре.
Има много майки, които отказват да спрат кърменето, ако ще бебето постоянно да повръща, защото са убедени че дори така - по-полезно за него от кърмата няма. Тяхно право си е да мислят така естествено, но лично аз не споделям подобно виждане. Постоянно повръщащо и гърчещо се бебе - за мен няма много общо със здраво и добре храненено бебе и "полезността" на кърмата в тези случаи ми е доста съмнителна. Най-малкото, за да е ползена за него кърмата, би трябвало все пак да се задържа в стомахчето му и да я усвоява. Като я повръща нон стоп - "де е Киро на кирия" както казва народа.  :lol: На братовчед ми втория бебеок - 6 месеца повръщаше като градински фонтан и майка му се запъна, че ще е на кърма и това е то. Чак когато детето месеци наред почти не наддаваше, постоянно ревеше от глад, или че му е лошо и тръгна да прави рахит, годпожата клекна за АМ :? И досега считам, че постъпката й беше много тъпа и вредна за детето, въпреки че намеренията й бяха най-добрите на света. Но....хора всякакви - никой няма право да се бърка на родителите как ще си гледат детето. За съжаление, в някои случаи и лекарите не могат да се бъркат, когато е крайно наложително.
Аз колкото имах кърма, след като спрях да храня Дани с нея - замразих в пликчета, надписах по дати и живот и здраве, мисля да я давам като го захранвам в разните там попарки и пр., вместо да ги забърквам с АМ. Това в случай, че още е годна за употреба де...;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #71 -: Април 17, 2011, 16:33:12 pm »
Благодаря ви ,момичета ,за отговора относно банката. Интересно ми беше, тъй като по времето на нашите майки /  моята / в болниците е имало много случай,в които жени са имали много кърма и са давали на нуждаещите се.Явно обаче  в днешно време кърмата е кът.

Дидон, jasmin veni известен период на време беше давала кърма за детенцето на marmotche. Има жени, които вършат това благородно дело не за институция, а за познати и приятели.

Просто зависи от хората около теб и взаимоотношенията ти с тях, а какво по-хубаво от приятелствата в Зачатие.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #72 -: Април 17, 2011, 18:04:55 pm »
По повод кърменето, мен зърната започнаха да ме болят доста на 3тия ден и този крем на Лансинох направо ме спаси. Също така в болницата ми бяха препоръчали различни пози за кърмене, сменях ги уж да ме боли по-малко. Болката изчезна за ден два и от тогава не съм имала оплаквания.

Сами на твое място бих оставила бебка само на кърма, но изборът си е твой. Имай доверие в бебенцето, то знае колко му трябва да си суче  :D


И аз мисля да се престраша да пробвам само на кърма, пък да видим.. днес имам чувство че по-малко суче и заспа пак добре.. :) а не по 30-35 мин както преди дни ме уплаши  :lol: Поне мисля че по-малко въздух поема с кърменето и ще е по-добре за коликите (въпреки че на всички шишета пише че са антиколични). Също така да не забравяме че има и силиконови протектори за зърна. Ползвали ли сте ги и доволни ли сте? Ох, трудна работа си е докато изградим режим, а и с тези колики не ми се мисли какво ни чака  :x Но да не изпадам в униние сега за дреболии, предвид на всичко което сме изживяли за да стигнем до тук  :wink: споменът за раждането все още е много жив и напомня за себеси с придърпване и смяна на моя памперс  :lol:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #73 -: Април 17, 2011, 18:46:26 pm »
Благодаря ви ,момичета ,за отговора относно банката. Интересно ми беше, тъй като по времето на нашите майки /  моята / в болниците е имало много случай,в които жени са имали много кърма и са давали на нуждаещите се.Явно обаче  в днешно време кърмата е кът.

Дидон, jasmin veni известен период на време беше давала кърма за детенцето на marmotche. Има жени, които вършат това благородно дело не за институция, а за познати и приятели.

Просто зависи от хората около теб и взаимоотношенията ти с тях, а какво по-хубаво от приятелствата в Зачатие.

Да,приятелствата от Зачатие са незаменими... :youwoman:
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #74 -: Април 17, 2011, 19:10:19 pm »
Честит празник  :D
Да са живи и здрави всички именници  :wink:

Добре дошли на новите попълнения, лека бременност до края ви пожелавам  :wink:
На пресни мами повечко сили и си пазете нервички, вярвам че в един момент всичко ще се нареди във всяко едно отношение  :wink:
Представям си в какъв екшън попада човек....ама вярвам като си погледнете детенцето и всички лоши моменти се забравят и си изчезват от съзнанието  :wink:

Ас днес успях и в църква да отида, едни бабички все ми се караха да не чакам на опашката, а направо да вляза.....а аз не та не, ще чакам... :oops: :oops:, ама най накрая влязох де.....че иначе щяха да ме набият вече, дето не ги слушам.... :lol: :lol:
Много обичам този празник....става ми едно хубаво, цветно на душата  :D....а и днес имаме късмет с хубавото време,едно слънце напичаше.......само за разходки времето, ама с това шкембе вече става много тежко......краката почват да болят, пъшкам...охкам... :lol: :lol:

Боби, много се радвам за хубави новини покрай вас... :D

Надин,от Ла Редуте ми върнаха парите най накрая.....много се зарадвах  :D, че вече не им исках нито шишета нито нищо..... :x
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #75 -: Април 17, 2011, 20:25:27 pm »
Цвете, това че на бебочка главата е по-малка означава че вероятно няма да се роди слон, по-финна мацка.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #76 -: Април 17, 2011, 22:06:41 pm »
Jbrul, много хубаво си описала за рефлукса и запъването на някой майки на тема кърмене, въпреки че виждат че не върви. По-точно не бих могла да се изразя, много описателно и правдиво си го предала, така че да бъде от полза на новите майчета. При моя син имаше съмнение за рефлукс и минахме по предписание на лекар, най-напред на по-гъсто от предписаното на указанието за употреба млечице, а след това и на Фризо Вом, обаче при него се оказа ГГЗ или чиста проба лакомия, та от това е повръщал и се наложи да му коригират дозата за ядене. :D
Моя син също харесва анатомичните биберони на Нук, обаче каучуковите не, а само силиконови, така че водете се по детето.
« Последна редакция: Април 17, 2011, 22:09:11 pm от shanoar »
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #77 -: Април 18, 2011, 00:24:52 am »
Само да вметна, че давах за Сами на Ани13 :)
Аз бих пробвала банката за кърма, като четох са им доста високи изискванията. Ако някой има нужда от кърма, но не иска да взима от банката, нека погледне и в кърмаческия или да се обърне към Ла Лече. Винаги има мами, които имат прекалено много кърма и изхвърлят, след като вече са напълнили камерата.
Да ви кажа, аз съм много голям фен на кърменето, дори и няколко капки на ден да е, но да я има. Една седмица след последното бурканче с кърма и Ники ми се разболя :(

Жбрул, съветвам те да не правиш кашичките веднага с кърма. Изчакай да станат поне два-три месеца от захранването и тогава ги смесвай. Защото в началото ядат малко и кашата с кърмата отива в мивката.Да не говорим, че Ники отказа каквото и да е смесено с кърма. По-добре ги давай запасите чисти, вечер след ваксина или когато около вас има много болни.

sami123 освен с крем, мажи зърната с кърма и ги остави да изсъхнат на въздух. Така заздравяват най-добре.

marigri ти пък що им се дърпаш. Да не мислиш, че много много ще ти дават място или??Попаднала си на свестни бабки, има ги такива злоби, че :?
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #78 -: Април 18, 2011, 01:23:17 am »
Вени, много се вторачваш бе мило-хайде ся 1 седмица откак не е ял кърма и хоп болен. Ми то по тази логика моя все трябва да е болен като ме наблъскаха с АБ, когато беше на 1мес и спряхме с кърменето-да не чува дявол засега детето си е добре. И по повод на някакви писаници ми се струва, че се впрягаш излишно.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #79 -: Април 18, 2011, 01:47:13 am »
Сами, когато моите гърди се прецакаха от кърменето, мислех да пробвам с протектори. Бях взела едни каучокови на "Chicco", да имам за всеки случай /апропо, ако на някой му трябват - да пише, да му ги пратя, не са ползвани/
Та в този момент се обадих на консултантката по кърмене в моята болница, която направо ме отвя по въпроса с протекторите и яко ме насоли, докато взема думата да обясня, че само го обмислям и още не съм ги ползвала  :lol: В общи линии ми заяви, че ползването на протектори най-често водело до запушване на каналите и ако не мога да кърмя директно - пред протектори, било за предпочитане да цедя и да давам от шише, докато се оправят гърдите. И също така, докато храня от шише - да слагам бебчо на гърда няколко пъти на ден, било и за 5 мин., за да не загуби навик.
Понеже не съм "истинска кърмачка" с моя мизерен стаж - нищо не мога да твърдя, само казвам какво каза "компетентното лице" дето това работи, пък колко е вярно - нЕмам представа. Аз цедях и хранех от шише и когато и да дадях гърда на малкия - лепваше се като пиявица. Но последното вероятно си е до дете, не всички са като моето. Преди няколко дни бая се посмях като се опита да ми захапе едната гърда през блузата, докато го гушках  :lol:, но предполагам е било някакъв рефлекс просто...

Принципно по въпроса за кърменето. Хубаво е да се кърми, стига да можете. Ако не можете /все едно защо/ - няма драма толкова. Мислех си тези дни за кърменето, ама по конкретен повод. След поредното инфо как в бебешки храни на топ-производители имало арсен, уран и други "благини", а това уж са едни от най-контролираните продукти на пазара... Еми не искам да си мисля какво има в храните, които купувам за себе си и съответно консумирам редовно, а вярвайте ми - не пестя пари и уж най-доброто да взема, ама - на, на всички ни е ясно какво ядем всъщност, вкл. и като бременни и като кърмачки. Та като се тъпча с боклуци и кърмя и всичко това отива директно в кърмата ми - не мисля, че е чак толкова незаменима, спрямо другите боклуци с които си храня детето сега. Просто всичко, което той поема си е боклук - дали ще му го дам с гадното АМ на прах, или "индиректно" с кърмата си, вярвайки си че е супер полезна - все тая, явно няма спасение. :( Това сега, не го пиша изобщо в контекст на някакво безумие тип: "за, или против кърменето", да подчертая, да не ме разбере някой грешно. Аз съм ЗА кърменето, когато се получава, просто се чувствам супер безсилна и ужасно ме е яд, че каквито и стойки и чалъми да направим - в крайна сметка ядем боклуци и отрови и децата ни - също, все едно по какъв точно начин ги поемаме. Лично мнение, естествено.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!