0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Провален Трансфер
« -: Февруари 27, 2011, 12:55:18 pm »
Здравейте след като се успокоих малко реших да споделя какво се случи с мен,почнах 2 опит за инвитро(за Плевен става въпрос)бях по къс протокол всичко вървеше добре на 18 ми беше пункцията извадени 31 яйцеклетки 15 оплодени всичко беше добре почнаха да се делят и точно преди трансфера ми казват че няма да има такъв защото били умрели изпаднах в шок попитах каква е причината а те нямаха отговор.Получих подуване на корема казвам на док а никой не го интересува накрая ми предписва инжекций,просто съм възмутена взех си документите и напуснах клиниката.Така и не получих отговор казва ми това е уникален случай.Излях си мъката и сега накъдееее.Някой може ли да ми даде съвет на къде да отивам за болница и доктор в София.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Провален Трансфер
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2011, 13:25:10 pm »
nica06, съжалявам, че се е получило така при теб. Много неприятно, неприятно е и отношението на лекуващия лекар но съветът ми е да не се отказваш. Тук в Зачатие ще намериш много информация за всички клиники в България, насочи се към нова, дори може да посетиш няколко, за да избереш тази, в която ще се чувстваш добре и ще имаш доверие на лекаря си.

За жалост има случаи, в които ембрионите спират развитие в определен етап от делението си, при теб кошмара е, че всички 15 оплодени са спрели, което е твърде много.

Пожелавам ти успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Провален Трансфер
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2011, 15:45:27 pm »
nica06, съчувствам ти много за проваления трансфер.

Ето тук можеш да прочетеш отзиви за добри клиники и лекари в София и в други градове:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0

Дано следващият ти опит е успешен и без такива неприятности.
« Последна редакция: Февруари 27, 2011, 15:49:45 pm от цигу »
Re: Провален Трансфер
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2011, 15:48:27 pm »
Съжалявам да прочета това,но сега се съвземи и потърси лекарят който ще ти помогне да осъществиш мечтата си :).Късмет :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Провален Трансфер
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2011, 16:05:38 pm »
nica06, представиха ли ти документация, от която да се вижда как са се развивали ембрионите ти, кога са загинали? някакви коментари по това внезапно загиване на 15 развиващи се ембриона от страна на лекуващия лекар, на ембриолога?

на твое място не бих оставила така нещата. най-малкото, бих настоявала за обсъждане на случая със специалистите от клиниката - ако трябва, ще настоявам пред директора на клиниката.
има и проверяващи органи, дето много обичат да ходят по инвитро клиники, също така...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Провален Трансфер
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2011, 16:12:20 pm »
И аз подкрепям Джам с последният и пост!!!
Според мен трябва да потърсиш отговори от ембриолозите , лекуващият те лекар , изобщо те са длъжни да ти отговорят как така от 15 оплодени Я в един момент спират развитието си всичките , според мен се касае за нечия грешка , но дано греша !
Потърси си правата и на друга инстанция ако е необходимо - не може да са те тъпкали с хормони и всички останали екстри , които си чувствала по време на стимулацията и накрая да вдигнат рамене за този край ...Ако трябва да съм честна аз на твое място при тази ситуация щях да вдига клиниката във въздуха докато не получа що годе смислени отговори !
Стискам ти палци от все сърце следващият опит да бъде твоят ! :bighug:
Re: Провален Трансфер
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2011, 16:53:34 pm »
Никакви документи не са ми дали само този дето да кандидатствам за друга клиника а дори и те не можаха да ми обяснят какво се е случило само едно съжалявам
Re: Провален Трансфер
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2011, 17:12:59 pm »
Никакви документи не са ми дали само този дето да кандидатствам за друга клиника а дори и те не можаха да ми обяснят какво се е случило само едно съжалявам
Едно съжалявам не дава отговори ...
*
Re: Провален Трансфер
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2011, 18:22:06 pm »
nica06, много неприятна ситуация се е създала.
Съжалявам за провалените ти надежди с този опит!
Мен ме втрещява както бройката на извадените яйцеклетки, така и внезапното им загиване. Потърси си отговорността от тази клиника, а след това си намери и нова такава, защото тялото ти не е за експерименти.
Успех!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Провален Трансфер
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2011, 18:49:19 pm »
Nica06,наистина много неприятно, но трябва да си искаш отговори.
При първия ни опит бях като теб с много фоликули(22-23), 20 се оплодиха, но още на втория ден знаехме, че са с лошо качество и оцелели до този момент са 12. До третия ден бяха останали само 3, а на петия ден,когато се надявахме на трансфер бяха стопирали всички и съответно като теб се оказах без трансфер. Знам какво е  надеждата и отказа да се приеме,че  при такава голяма бройка  няма да има поне един оцелял и хубав ембрион, но...
Изисквай разговор с ембриолозите, не оставяй нещата така. Следващия т доктор трябва да знае на какъв етап възникват проблемите.

Нядявам се да успеем  всички някой ден!
*
Re: Провален Трансфер
« Отговор #10 -: Февруари 28, 2011, 21:09:27 pm »
 Ница,мила...на мен ми се случи абсолютно същото с опита ми при д-р Владимиров.
 Аз съм с един яйчник.Извадиха ми 18сет яйцеклетки / после разбрах,че даже не са били подготвени за толкова / Съответно имаше 16 оплодени.На втория ден все още се развиваха добре и аз даже започнах да питам дали ще мога да даря...Викнаха ме на третия ден,падаше се неделя ,по спешност да правим трансфер.Поголовно започнали да спират развитието си.По думите на ембриолога имаше само три горе долу добри,но въпреки това не им харесваха много.Направихме трансфер ,неуспешен опит.
 Не съм взимала документация.Яд ме е ,че си загубих дискетата,която ми дадоха с трите върнати ембриончета...В деня на трансфера имаше един лист,на който бяха описани всяка яйчеклека на колко се е разделила до момента,но не са ми я давали...
 Не ми се ще да си мисля за нередности,по-скоро ми се струва не добро отглеждане на ембриончетата...а може би прекалена стимулация,която им е развалила качеството...
 Когато разказвах  на новия ми доктор имаше недоумение и коментара беше,че така се получава,когато се подхожда по еталон към всяко едно момиче...В страшно много от случаите самата стимулация води до занижено качество на яйцеклетките...
 31 яйцеклетки,бога ми,страшно много ми се виждат.

 
Re: Провален Трансфер
« Отговор #11 -: Март 22, 2011, 22:59:04 pm »
зравейте и от мен след дългото ходене по мъките и многото надежди нищо.д-р Владимиров се колебаеше между икси и инвитро,задраска второто всички изследвания наред и при двамата,но с намален яйчников резерв.направихме стимулациите,извадиха 4 годни след срещата със сперматозоидите в 1 ден само една неправилно оплодена,на втория бе краят на началото,като ни съобщиха че трансфер няма да има.сега пак противозачат. и наново с втори опит икси.Доктора ни обясни че сме от най-редките случаи 8O,доста пари близо 10000 с всички разходи досега.МОля някои да помага как да кандидатстваме по програмата
*
Re: Провален Трансфер
« Отговор #12 -: Март 23, 2011, 11:15:40 am »
 Добре де,защо ИКСИ като всички изследвания и при двамата са ок.Аз бих опитала инвитро,ако няма мъжки проблеми.Лично мое мнение и не го налагам...Не става въпрос за някакви рискове,ами чисто как да го нарека,механично.При ИКСИто има човешки фактор все пак . Сперматозоида се избира по външни показатели,а аз вярвам ,че яйцеклетката си знае работата малко по-добре от ембриолозите /пак казвам,при положение,че всички изследвания са ок ,както си казала, че е при вас/...
 Успех следващия път!
Re: Провален Трансфер
« Отговор #13 -: Април 10, 2011, 14:30:17 pm »
 :ask: и аз се питам какво да правя, утре ще ходя да искам в клиниката някаква документация, не съм имала  8O такава внушителна бройка като при ница06, но причина - неизвестна и редовното съжаляваме не ми помага особено  :balk_145:

Re: Провален Трансфер
« Отговор #14 -: Април 10, 2011, 16:10:10 pm »
В коя клиника ще подаваш дано всичко да е наред пожелавам на всички късмет и щастие
Re: Провален Трансфер
« Отговор #15 -: Април 16, 2011, 17:52:53 pm »
:ask: и аз се питам какво да правя, утре ще ходя да искам в клиниката някаква документация, не съм имала  8O такава внушителна бройка като при ница06, но причина - неизвестна и редовното съжаляваме не ми помага особено  :balk_145:

Mecinka, какво стана? Успя ли да получиш документи от клиниката или някой поне до известна степен да даде отговор на въпросите ти?

 




My first, my last, my everything!
Re: Провален Трансфер
« Отговор #16 -: Април 18, 2011, 14:39:25 pm »
 :balk_145: нищо не се изясни, дадоха ми само две снимки, и ми предлагат следващият път с донор да се пробва паралелно с  :pleasantry: от мецанчо...

Re: Провален Трансфер
« Отговор #17 -: Април 19, 2011, 16:20:07 pm »
Много съжалявам, че така се е получило при вас. Стискам палци следващият път да е успешен, независимо какво точно ще решите.




My first, my last, my everything!