Мецинка, ние имаме много лоши резултати от спермограмите.Почнахме с изследванията през Януари тази година.Имахме резултат олигоастенозооспермия (14 % нормокинетични, 7 % хипокинетични и 78 % акинетични, намалена бройка и концентрация и 5 % нормална морфология), в комплект с варикоцеле и киста на главата на епидидима.Последваха 2 операции през февруари за варикоцелето и през април за кистата и преди 4 дни направихме нова спермограма в Щерев, на която се виждаха само единични нежизнеспособни сперматозоиди, с вероятна НЕКРОСПЕРМИЯ, според доктора правил спермограмата.Притесни ме високото pH - беше 9, което не знам на какво се дължи, но вероятно е причина за това да няма почти никакви живи.В събота и аз бях на преглед в Щерев, носих и изследванията и така ми казаха, че сме за ИКСИ, имаме всички документи, без заключение от уролог.Отделно аз имам проблеми с високо TSH, с вероятен Хашимото и отделно съмнения за полип в матката, след прегледа.Сестра ми също е с Хашимото, пие Л-Тироксин и в момента е бременна в края на 7-ми месец.Обадих се днес в Александровска болница имат прием по здравната каса при уролог.Не знам кои е - нас нас единствената ни цел за посещението е да си вземем документа, за да можем да подадем документи за фонда.Но моите проблеми с TSH са поправими, така или иначе за годината чакане, ще го вкарам в норма.