0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #600 -: Януари 27, 2013, 17:22:47 pm »
П.П. Е, Дай Боже да ти предстои скоро пак :)
Благодаря  :)
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #601 -: Януари 27, 2013, 17:52:29 pm »
Мецани, в МД секцио не знам дали правят по желание на родилката без индикации. Може и да може уговорка с лекар, но пак пишат бременната с дадена индикация, влиза напред и после според състоянието и възможностите я вписват в график за планово секцио.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #602 -: Януари 28, 2013, 14:23:27 pm »
Момичета влизам, за да се отчета :)

Днес бях на първи преглед при лекаря, при който съм решила да раждам в Майчин дом.
Въпроса, който ме вълнуваше, го коментирах с него, като той каза, че трябва да ме приемат два работни дни преди плануваната дата за секцио. На първия ден се правят всички необходими изследвания - ПКК, кръвна група, два пъти в деня се следят тоновете на бебето. Втория ден е за срещи с анестизиолог и интернист, като отново се следят тоновете на бебето.
Док. спомена, че ако имам познати в София не е проблем през тези два дни, след като приключат всички изследвания, да си ходя и да не нощувам в Болницата.

Това е за сега от мен :)
  
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #603 -: Януари 28, 2013, 14:56:32 pm »
Успех, Зузи! Леко раждане! И много щастливи моменти с бебчо! :bighug: :babyflips:
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #604 -: Януари 28, 2013, 15:18:25 pm »
Смарайди, благодаря за разяснението.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #605 -: Януари 28, 2013, 15:53:36 pm »
Всичко е според, зависи...аз например влязох за планово секцио в деня, в който ми го направиха, но с готови изследвания.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #606 -: Януари 28, 2013, 16:59:52 pm »
Успех, Зузи! Леко раждане! И много щастливи моменти с бебчо! :bighug: :babyflips:

Благодаря ти. Знам, че има още време, но вече май ставам нетърпелива  :D
  
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #607 -: Февруари 05, 2013, 00:40:16 am »
Да разкажа и за моето раждане в САГБАЛ "Д-р Щерев" София, до като спомените ми са още съвсем пресни. :) Бях планувана за 15,10,2012г., но на 11,10,2012 получих контракции, а вечерта към 21ч ми изтекоха водите. Обадих се на дежурния телефон и ми казаха да тръгвам натам. Да уточня, че седмица предварително имах консултации с анестезиолог /при налични алергии, се назначава задължително и консултация с алерголог в МА/ и кардиолог. Пристигнах в болницата, прегледа ме дежурен лекар, направиха тест на течността, провериха разкритие и контракции. После започнаха да събират екип /моята лекарка беше извън София, но ми се обади лично и я заместиха/. Направиха ми тоалет, клизма и ме качиха на запис. Аз съм родена на 12,10 и ми обещаха да извадят бебето на 11,10, за да не сме на една дата /не, че аз държах на това/. Анестизиологична сестра започва да ви "налива" със системи - Рингеров разтвор и др. После дежурната анестезиоложка ми постави спинална упойка- неприятно, но се преживява. Поставят преграда и те почват. Едната докторка закъсня и синът ми се роди на рождения ми ден :D Бебето се вади за не повече от 5-6 минути, чувството е предмет на друг разговор  :D Веднага го поема неонатолог, преглеждат го, правят му  тоалет и ти го показват. После го вземат. Дозашиха ме и ме метнаха на системи в реанимацията. Отново те посещават интернист и кардиолог. В болницата са привърженици на кърменето, бебето се носи и се дава на майката, всичко се обяснява внимателно и спокойно. Вечерта към 18ч ме раздвижиха и ме качиха в самостоятелна стая /ако има свободна и искаш, иначе стая с 2 легла/. Акушерки поемат грижата за бебето, преобуване, къпане ако се наложи дохранване, но ако майката прояви желание - се оставя на нея. Храната за майката се избира от списък, кухнята е добра и разнообразна. Непрекъснато се проверява нейното състояние - обезболяващи, тоалет, лохии и пр. Много са внимателни и мили всичките! Бебето е непрекъснато при майка си през деня, по желание го оставят или вземат за през ноща. Дрехи за детето и майката, консумативи за тоалет, памперси, шишета, помпи /оборотни/ се дават от болницата. Цената на раждането е 1995лв за осигурени майки + изследванията /ПКК,урина, васерман/ и нито стотинка повече. Накрая осигуряват голяма зала за изписване и подарък за бебето /който, между другото е чудесен  :)/ Май е това в общи линии. Пак бих отишла там... :wink:
« Последна редакция: Февруари 05, 2013, 00:51:06 am от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #608 -: Февруари 13, 2013, 08:49:50 am »
Бубс, като чета поста ти, още повече ми се иска да родя в "Щерев". Само че за целта тр. да дочакам 36-та седмица, а знам, че близнаците обикновено се раждат по-рано. Надявах се с откриването на новата болница нещата да се променят, но за съжаление все още нямат неонатологично отделение. В "Надежда" дали има? Търся си резервен вариант.




My first, my last, my everything!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #609 -: Февруари 14, 2013, 10:01:59 am »
Здравейте момичета. Да разкажа и аз за моето раждане в Токуда. Първо да кажа, че този път раждането беше наистина прекрасна емоция, за което съм безкрайно благодарна на всички в Токуда. Беше планирано секцио за 04.02. Постъпих 1 ден по-рано, за да ми направят нужните изследвания. Вечерта мина лекар от неонатологиията, който ми обясни как се процедира с бебето след раждането, попита ме дали имам някакви въпроси, притеснения и т.н. На селдващия ден беше самото секцио. Малко след упойката чух прекрасния детски плач, който изпълни и моите очи със сълзи. Този път сякаш емоцията беше много по-силна. Много приятна изненада беше, че ни пуснаха Happy birthday след изваждането на бебето. След операцията те връщат директно в стаята и те наблюдават непрекъснато. Бебето също се поставя под непрекъснато наблюдение в рамките на 2 часа, за да видят как се адаптира. Към обяд ми го донесоха да го прегърна и да се уверя, че всичко е наред. Вечерта ме раздвижиха и пак доведоха бебето, да се гушнем за малко. А от следващата сутрин беше при мен през целия ден. След раждането позволяват на таткото да види бебето и майката. Всяка сутрин по време на визитация викат всяка майка с бебето и обясняват всичко как се къпе, как се прави тоалет, а неонатологът го преглежда и обяснява как е, какви изследвания са направили и какво престои. Това е безценно особено ако ти е първо бебе. На ден по 3 лекари минават и дават информация за бебето, питат дали нещо ни притеснява, дали имаме въпроси. За сравнение преди 6 години в Шейново за престой от 10 дни не се намериха общо 3 лекари, които да ми кажат каквото и да било...Страшно много помагат за кърменето. Изобщо възхитена съм от всичко -невероятното отношение, професионализма и компетентността на всички и на лекарите и на сестрите и на санитарите ако щете -всички подхождат с усмивка и добро отношение, готови да ти съъдействат с всичко. Това спокойствие, което ми вдъхнаха беше безценно. Не мога да опиша колко щастлива се чувствах през цялото време докато бяхме там. Освен това само тук правят пълен скрининг на бебето -така ако има някакъв проблем, той ще се хване в зародиш още. И още нещо важно -след раждането има 2 контролни прегледа за бебето и 2 за майката. Не бих могла да си представя по-добро място за раждане в България за момента.
<br />[link=http:
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #610 -: Февруари 14, 2013, 15:16:40 pm »
 meshko106 А цената каква е?
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #612 -: Февруари 14, 2013, 17:26:35 pm »
Мецани, аз родих в МД и ме приеха една седмица преди секциото да лежа там, макар че съм от София си спах там, по настояване на мъжа ми да не изтървем нещата на финала(имаше вариант да се прибирам вечер вкъщи).
Не съм имала проблем, но предвид трудното забременяване д-р Сигридов и д-р Дяволов настояха да съм под наблюдение на финала.
Имаше жени, които постъпваха вечерта преди секциото.

Следващото раждане, дай Боже да има такова, се надявам да е в новата болница Надежда, хайде някой да пише как е там.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #613 -: Февруари 14, 2013, 18:46:59 pm »
Следващото раждане, дай Боже да има такова, се надявам да е в новата болница Надежда, хайде някой да пише как е там.
Дай Боже! Миси, пожелавам ти го от сърце  :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #614 -: Февруари 14, 2013, 19:15:47 pm »
Също раждах в клиника "Щерев", ако наистина толкова лесно и приятно се ражда мога всяка година да съм там :D
Бях с планово секцио рано сутринта, та за подготовка преди операцията се появих в 4 сутринта. Всчико беше приятно,без типичните болнични истерии. На етажа за родилки си раждах само аз в този момент и се занимаваха с мен. Съвсем в началото ме хвана някаква паника, но сигурно е нормално. След това ми сложиха упойката и даже чувството, че това не е моето тяло от гърдите на долу , не ми се струваше кофти. Извадиха бебето, показаха ми го и след това около 40 минути шиха големия кораб:} Престоях 24 часа в реанимацията, където непрекъснато има акушерка, която седи с родилките (2 броя легла бяха там). За сравнение била съм в реанимация на МД и нямаше кой да ме чуе, защото ми стана зле, ама нямаше на кой да го споделя.
Следващите дни бях в самостоятелна стая, защото имаше достатъчно места. Бебето си стоеше при мен, но през повечето време акушерките го хранеха. Ходих с тях да се уча как да го къпя (то пък много трудно да се изплакне на чешмата, но тогава много важно ми се видя и сложно). Въобще престоят беше приятен, даже от внимание в някакъв момент не можех да си дремна. По някое време ме навести и психоложка, но не бях в настроение да си общуваме.
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #615 -: Февруари 14, 2013, 20:06:02 pm »
и аз, както Миси е обяснила, раждах в МД и въпреки, че бях за планово секцио ме приеха седмица преди това за наблюдение и не ме пускаха да спя в къщи. и по-добре, че през нощта преди секциото ми изтекоха водите и родих по-рано сутринта от планираното, но в същия ден. щастлива бях, че доктора и малката уцелиха една и съща дата.  :D
иначе постъпваха предния ден, или сутринта и ги оперираха късно след обяд.
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #616 -: Февруари 14, 2013, 21:25:18 pm »
Момичета,ако цената в токуда е 2700(за близнаци),дали от нея има отстъпка 500 лв ако си здравно осигурен,както на други места?в голяма дилема съм за раждането-имам време,но предпочитам да се поориентирам вече.по принцип от изчетеното и консултирането до тук ми казват в моя случай-МД или Токуда. В Надежда няма неонатология.бях решила да раждам там,но се замислих,че реално още нямат такъв стаж и не съм съвсем сигурна дали е правилното място.единствено,че би могъл да ме изражда д-р Ташков там (макар че чух,че той израждал само естествено).
*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #617 -: Февруари 15, 2013, 08:53:07 am »
afrodita279, тази цена е за здравноосигурени. За неосигурени цените са други и доста по-високи.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #618 -: Февруари 15, 2013, 10:08:45 am »
Ние платихме 2150 лв. -1500 за раждането, 600 лв. за пълния пакет изследвания на бебето (ако не искате пълен скрининг, цената е 400) и 50 лв. такса за припознаване, понеже нямаме брак с таткото. С чиста съвест бих ги дала отново.
<br />[link=http:
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #619 -: Февруари 15, 2013, 10:39:03 am »
Афродитче, ако избереш "Майчин дом", те съветвам да избереш и д-р Дяволов - той е най-добрият - но, мисля, че той израждаше близнаци само с избор на екип - 860 лв. - все пак може да се свържеш с него и да го питаш лично. Но, ако може се запознай с условията там от рано - разгледай и 7-мия етаж, и 12-тия етаж - той е с доплащане, но условията са по-добри. В "Майчин дом" - с д-р Дяволов и неонатологията им няма да сгрешиш. Разбира се откъм условия в "Токуда" е прекрасно, но и цените им също са "прекрасни", а ако се наложи да лежиш там за повече от 7-дни, направо стават астрономически... Все пак, може да отидеш и да разгледаш на място, да сравниш и направиш своя избор сама :) Аз също бях пред тази дилема, но определено не съжалявам, че избрах "Майчин дом", защото ако бях в "Токуда" трябваше да платя, за това което направиха в "Майчин дом" за 10 дни преди секциото и 7 дни след него, в "Токуда" сигурно трябваше да платя над 3000 лв., а в "Майчин дом" това беше безплатно и определено не съжалявам. Ако, дай Боже, пак ми се наложи да раждам - пак ще отида там и при д-р Дяволов, но евентуално след раждането ще избера следващия път престоят ни да е на 12-тия етаж. Не, че не съм доволна от обслужването на 7-мия етаж - неонатолозите и акушерките са много добри - много съм им благодарна, но просто откъм битови условия е по-добре на 12-тия етаж.
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 10:41:13 am от rosefromstars »