0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #340 -: Май 31, 2011, 19:58:10 pm »
МД наистина са в конфликт с "Малинов", определени лекари особено много- по- старите персони с повечко стаж, който има дава самочувствието да се мислят за най- великите и да отричат ин- витрото, особено с многоплодни бременности. Та дори са толкова "набрали" на "Малинов" (аз си мисля дори конкретно на д-р Стаменов, и то от завист и злоба, свързана с това), че изобщо не си дават сметка за отношението си към пациентката и изречените думи до какво могат да доведат. Преди мааалко повече от година им сърбах отвратителното отношение, не си го слагах, но има момичета, които едва ли не биха се повлияли от думи на лекар, в който търсиш упование и утеха, а получаваш уплах, укор, разпит защо ин- витрото ти е еди какво си и защо Стаменов е направил така, и куп излишни приказки в обвинение към пациента, за да си покажат величието си, което е описано в трудовете им отпреди 15 години, които сега не се четяли от съвременните лекари.
 Иначе си мисля ако ЖК се провежда при тях от началото на бременността, може би няма да имат такова отношение(ако изобщо приемат да следят пшациент на "Малинов")
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #341 -: Май 31, 2011, 21:27:39 pm »
Не слагайте всички под общ знаменател. Пациентка съм на Малинов, никога не съм го крила и не съм чула нищо лошо по въпроса. Раждах в МД.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #342 -: Май 31, 2011, 22:39:05 pm »
Не слагайте всички под общ знаменател.

Това е и мой съвет.
Отидох в МД без протекции и заради многоплодната си бременност.
Не съм пациент на клиника Малинов но бременността ми беше от инвитро и лошо отношение не видях, дори бях изненадана от "различното" и нормално отношение на лекари, акушерки и персонала с който аз имах контакт. Може да е било късмет но имаше една единствена докторка в реанимация, която дори не беше дежурна, и се направи за секунди на главна овиквайки ме защо съм говорела (с момичето до моето легло) докато другите спят:)))))))Така тръшна вратата, че не успях да и отговоря, но определено нямаше да и хареса:) И на горния етаж вероятно са се събудили от трясъка:)
Отворените врати са нещо наистина хубаво и полезно.
Поне при мен след този открит урок ми беше много по-спокойно и ясно какво ме чака.

Леко раждане.
« Последна редакция: Май 31, 2011, 22:42:31 pm от Lisko »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #343 -: Юни 01, 2011, 00:11:12 am »
Не знам за отношение към "Малинов", но определено има отношение към ин витрото от някои лекари и акушерки. При това от тези, които се водят специалисти по стерилитет...
Доста отдавна се каня да разкажа един трагикомичен разговор по време на контракциите ми, с една такава докторка ли беше, акушерка ли, не разбрах, която насред зверските контракции ме питаше, защо аджеба така съм се осакатила като съм позволила да ми махнат тръбите, като имало къде-къде по-лесни методи за оправяне на тръби / разбирайте пластика :lol:/. Та ме оплака жената, че се наложило да си правя бебе в епруветка - точно така се изрази, със съответния тон на леко отвращение и явна несимпатия към метода ин витро. Имаше късмет жената, че от болка стисках облегалката на леглото, че иначе щях да й шибна един сигурно. Аз се гърча от болка, тя седнала да ме разпитва и да ме убеждава колко съм сгрешила, щото видите ли, след тая глупост дето съм я направила, се налагало да правя ин витро. Викам, госпожо, извинете, ама бебето в епруветката след малко ще се роди, та айде, ако обичате....... Преди това набързо обясних, че няма как да ми оправят тръбите, при положение, че съм имала огромен хидросалпинкс /това май не знаеше какво е, понеже не го коментира/. Попитах я, при положение, че ми е унищожен фимбриалния апарат, за какви тръби говорим, за кви 5 лв. Отговорът беше - а, ми той фибралния 8O апарат няма много общо със забременяването..... 8O Повярвайте ми, точно така каза - "фибралния", чух я много отчетливо. Направо щях да падна ви казвам, забравих и контракции и чудо. И знам, че тази работи в отделение Тубарен стерилитет, защото я помня от престоя си там за първото лапаро..... Както бях с 4 см разкритие, след този разговор направо си бях вече с пълно. Направо побеснях като почна да ме занимава, докато аз се чудя как да не вия от болка и междувременно да й се обяснявам. Сега ми е забавно, но тогава се чудех да се смея ли да крещя ли....

Извинете за off- а :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #344 -: Юни 01, 2011, 10:33:58 am »
Не слагайте всички под общ знаменател. Пациентка съм на Малинов, никога не съм го крила и не съм чула нищо лошо по въпроса. Раждах в МД.
Извинявам се, ако сте ме разбрали погрешно, наистина не слагам под общ знаменател всички. Сега ще го назова- д-р Дуковски- много нагъл и самоуверен тип (не мога да го нарека лекар), който постоянно мъкне студенти със себе си по време на визитации (нормално, нали е университетска болница) и в амбицията си да им предаде знанията си, описани в трудовете му (което не пропуска да изтъкне), изобщо не взима под внимание как и каво говори пред пациентки с проблеми. Не ми се влиза в подробности, а и няма смисъл, но неговото поведение и повлияване върху психиката не може да се компенсира с доброто на няколко негови колеги (мое мнение и мнение на момичетата, с които бях в стаята).
Все още съм си убедена, че в МД си има отношение към ин- витрото и "Малинов", бяха ми казани доста грозни думи и упреци (все пак бях с триплодна бременност, което става бреме за тях- МД- да я спасят). И пак казвам, че визирам конкретно Дуковски, който в последствие гледах в едно предаване и ако вече не бях "минала" през него и визитациите му, нямаше да имам сега такова впечатление- на екрана беше изключително мил, обясняваше много професионално, даваше примери със свои пациентки (но от началото следени при него и не ин- витро)и все хубави впечатления създаваше. Ако сега трябваше да влизам в МД, бих го избрала. Затова казвам, че говоря от опит, но не натоварвам никого със своето мнение. Затова и реших да спомена за кой от всички в МД се изказвам негативно. И другаде някъде тук в темите бях срещнала подобно мнение за него.
 Иначе са специалисти и професионално реагират относно раждането.
 Леко раждане и здрави бебета на тези, на които им предстои!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #345 -: Юни 01, 2011, 16:16:53 pm »
Сиксенс...хаха... то не знам дали е за смях,ама това много ми напомня и на колегите стоматолози,които всячески отричат брекетите и винаги като ги питаш "мога ли да сложа брекети на тези години" ти отговарят,че няма смисъл,резултатите не били добри иииии какво пък чак толкова ще ти се промени в устата...сиреч,абе недей да ходиш при колеги ортодонти,които ще ми направят ревизия на работата
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #346 -: Юни 01, 2011, 18:35:35 pm »
това за МД въобще не ме учудва. на скоро ходих за едно изследване там и попаднах на една скиснала лаборантка, която като й казах за какво съм отишла, ми отговори - който те е пратил , той да те поеме  8O.и така ме разкарваха от стая в стая та чак на рев ме изби накрая. но както и да е...                                          аз искам да ви попитам знаете ли дали ако бебето е по-едро се счита като медицинска причина за секцио?
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #347 -: Юни 01, 2011, 21:59:15 pm »
 До колкото знам да, обаче друг е въпроса кой доктор как го тълкува.В смисъл,едни казват , че е голямо на базата на килограмите,а други килограмите не ги притесняват,гледат размера на главичката...
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #348 -: Юни 01, 2011, 22:00:21 pm »
Да, счита се.
Гледа се големината на бебето както и широчината на таза на майката.
Но и по този въпрос има различни мнения. Има жени , имали дата за планово секцио ( поради тази причина ) са родили нормално по-рано.
Майка ми с ръст 155 см и най-много 50 кг е родила 2 бебета по 4100 и 4200 нормално.
Но когато аз ходих на прегледи доктора ме успокояваше, че плода е под 4 кг и не съм за секцио.
Аз подразбирам, че ако беше над 4 кг не бих успяла, или много трудно.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #349 -: Юни 01, 2011, 22:15:19 pm »
..поста на Елис ме провокира да споделя нещо по този повод.Няма да изпадам в подробности,защото ще бъде преразказ от трето лице и най-вероятно ще стане развален телефон,но доколкото знам има доктор/ доктори / от МД , които са в конфликт с клиника Малинов и като се разбере,че пациентката е оттам, отношението се променя драстично...
и аз малко off  :?
Като казах в МД, че д-р от кл.Малинов ме следи, репликата беше "хм, намерила си при кого да отидеш..."
Живот и здраве ще раждам в Токуда.

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #350 -: Юни 02, 2011, 07:16:58 am »
ЗА светилото Дуковски и аз съм чувала подоби неща. Миналата година така стресна братовчедка ми, че тя рева седмица след това, пък нито е ин витро, нито беше нещо кой знае какво.
Сори за спама.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #351 -: Юни 05, 2011, 13:20:15 pm »
Аз също раждах в МД.Постъпих по спешност и попаднах на проф.Ангел Димитров който каза да ме подготвяли,че съм щяла да раждам естествено,а аз бях с триплодна бременност 8O,и в деня за раждане имах 1.5см.разкритие той ми го направи на 5см.,но за щастие всичко мина добре,и не родих естествено,и ме ме оперира той.и наистина не на всички,отношението е отвратително.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #352 -: Юни 07, 2011, 01:48:14 am »
Иве, а какви бяха аргументите на този професор, че трябва да раждаш три бебета естествено? Просто ми стана любопитно, от медицинска гледна точка какво е било предимството /според него поне/?

Живи и здрави да са ти бебките!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #353 -: Юни 07, 2011, 23:25:01 pm »
Проф. Ангел Димитров е шеф катедрата по акушерство и гинекология и шеф на родилна зала в МД. Чувала съм, че е страхотен специалист и много почтен човек. Имал малко по-особено чувство за хумор, може би затова се е изказал така. Аз се колебаех дали да не раждам при него, но разбрах, че напоследък предпочитал да прави секцио и се ориентирах към д-р Дяволов като фен на нормалното раждане. В крайна сметка пак беше секцио, заради седалищно положение на плода.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #354 -: Юни 08, 2011, 11:39:28 am »
Jbrul,здравей.Ами никакви доводи не ми даде,нито ми обясни защо иска да раждам така,нито нищо,просто каза"тя ще ражда естественно,махайте серклажният конец и я подготвяйте",това беше един ден преди да родя,а на следващият ден на визитацията аз пак бях с 1.5 разкритие и в процес на прегледа ми го направи 5см.и вика на другият доктор дето беше с него(н който не му разбрах името :oops:)"как да я режеш с такова разкритие",но аз си казах,че неискам да раждам естественно,и той вика "ами то и да тръгнеме с естественно,пак до секцио ще стигнеме,айде няма да се правиме на герой,ще я режеме".Вобщи линии това беше,но операцията не ми я прави той.

Meme,по начина по който ми бяха казани тези неща,споменати по-горе,въобще не бяха на майтап,а казани с доста сериозен тон,но иначе аз също съм чула,че е много добър специалист,но обратно на теб аз знам,че той е привържаник на естественното раждане,а д-р.Дяволов на секциото,и междудругото с д-р.Дяволов имах уговорка да ме опериора но той и така не се и появи на операцията.Но най-важното е,че всичко е наред :).
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #355 -: Юни 08, 2011, 12:18:28 pm »
Иве, на мен ми казаха, че професорът е за естественото раждане, но напоследък предпочитал секцио. Затова се насочих към Дяволов, с който имах уговорка да опитаме да родя естествено въпреки възрастта ми, ако няма други индикации за секцио. Във форумите единствените оплаквания, които бях чела за Дяволов са, че отказва да прави секцио на млади жени, ако нямат здравословна причина. Иначе Дяволов наистина е виртуоз за секциото.
Радвам се, че и при теб нещата са протекли добре :)
Да са ти здрави малките принцески и много да ви радват!
В МД има много добри специалисти, дано скоро им подобрят материалната база, за да отговаря на професионализма на хората, които работят там.
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 12:22:24 pm от Meme »
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #356 -: Юни 08, 2011, 12:35:21 pm »
От това, което прочетох мисля, че не само материалната база трябва да променят в МД!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #357 -: Юни 08, 2011, 14:22:22 pm »
Във форумите единствените оплаквания, които бях чела за Дяволов са, че отказва да прави секцио на млади жени, ако нямат здравословна причина.
Хе хе - това ми стана много смешно.  Някой се е оплакал от това, че си върши работата като хората?

Б.


  
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #358 -: Юни 08, 2011, 21:24:06 pm »
 :lol: Еми Боби така е...
Момичетата около мен с малки деца всичките родиха секцио и за да им е мирна главата - или Вита или Токуда. В МД и особено при Дяволов не става - "искам секцио" .
Аз през цялото време исках нормално, но на финала така се бях изнервила, че на един от прегледите му казах че искам да влизам в болницата да ме реже  :lol: Той се изсмя, каза да не го занимавам с глупости и чао !
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #359 -: Юни 08, 2011, 22:20:26 pm »
 ...така е момичета.По закон няма  "секцио по желание".В частните клиники,болници, има такъв избор,защото така или иначе се плаща,та все могат да оправдаят секциото