0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #680 -: Април 10, 2014, 10:47:56 am »
И при мен имаше музика, ама не помня каква.Май беше Z Rock, че доктора се бъзикаше, че ще изплашим бебето, а аз му викам споко аз с тая музика я успокоявах в корема :)

Иначе и моето секцио премина като гореописаните.С местна упойка, видях и чух дъщеря си веднага - незабравимо!
Доктора и сестрите си лафеха за почивки и разходки, бъзикаха се и така.

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #681 -: Април 10, 2014, 22:28:28 pm »
Ники как бе, Елиа макар че се роди в Шейново излезе под звуците на Master of Puppets, после през целият ден се слушаше такава музика и гласа на онзи завеждащият реанимация, откачен сладур д-р Янакиев. :D
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #682 -: Април 24, 2014, 07:44:40 am »
Здравейте на всички бъдещи мами и мами!
Аз съм нова и искам да Ви питам какво Ви е мнението за Правителствена болница ( лозенец)

Аз съм прясно бременна и незнам на къде да хвана, макар това да е второ раждане. Първото беше много отдавна преди 11 години.
 Благодаря на всички и хубав и спокоен ден!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #683 -: Април 24, 2014, 12:44:41 pm »
Здравейте на всички бъдещи мами и мами!
Аз съм нова и искам да Ви питам какво Ви е мнението за Правителствена болница ( лозенец)

Аз съм прясно бременна и незнам на къде да хвана, макар това да е второ раждане. Първото беше много отдавна преди 11 години.
 Благодаря на всички и хубав и спокоен ден!

Преди време, може би 3г. имаше проблеми с тази болница, едно момиче писа тук. Потърси темата.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #684 -: Април 24, 2014, 13:34:54 pm »
Хм, Правителствена болница! Д-р Христова (завеждащ АГО през 2005 г.) остави разкъсаната шийка на сестра ми непипната. Едва износи второто си дете и попадна на друг "специалист" в МД д-р Ангел Налбански, който пък не заши външните и разкъсвания и после на контролния преглед се оправдаваше, че конецът бил скъсан и си личали дупките от иглата (това 7 месеца след раждането). Взе и микробиология уж, а от Кандиларов казаха, че пробата е нова, неизползвана. Явно е хванал другата "клечка". Естествено, нищо не си признава!
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #685 -: Април 26, 2014, 18:30:45 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46893.100
 Това е темата за правителствена болница и прословутата д-р Христова.
Когато пишех в нея мислех, че ще умра.
Мой съвет е бягай далеч от там.
Сестра ми вече е добре и по нищо не личи, че е преживяла този кошмар.Но възстановяването и отне повече от година.До миналата година пиеше лекарства.Получи мозъчен инфаркт
(така пише в епикризата) след секциото.
Сега като я питам защо е избрала Правителствена болница ми каза, че защото по форумите не е намерила лоши отзиви.
Лошото е че след този стрес майка ми се разболя от рак.Сега и нея я лекуваме.
Просто не си го причинявай.Това е молбата ми към теб  bubka_1.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #686 -: Април 26, 2014, 22:40:10 pm »
tanj74 спомних си, твоята тема имах предвид.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #687 -: Май 16, 2014, 16:35:06 pm »
Здравейте момичета да се включа и аз, за съжаление с тъп въпрос. Предстои ми раждане в Токуда, като варианта на който се спрях е Цезарово без екип. Реших да е без екип, защото на друго място са ми следили бременността, а и за повечето лекари от Токуда четох не лоши отзиви, което прави избора ми за мен лично безсмислен, а и финансовото облекчение определено още повече наклонява везната. Само че минах един предродилен преглед и едни тонове и начина по който ми говори лекарката е все едно нея съм избрала, което не е точно така, когато се записах на преглед казах, че нямам избран лекар и не искам да имам такъв. Та тъпия ми въпрос е каква е вероятността да не са ме "разбрали" на рецепцията. и мога ли да си предплатя, за да не го мисля каква сметка ще ми дадат на финала.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #688 -: Май 16, 2014, 16:45:58 pm »
Привет rroshko,

Аз също обмислям раждане в Токуда и по същите съображения като теб мисля за без избор на екип, т.ч. ще ми е много интересно да разбера отговорите :) Иначе имам две операции с избор на екип в МД и изборът на екип се заявява в писмена декларация предварително. Това съдейки по абсолютната неорганизираност там и доста добрата организация в Токуда ме кара да мисля, че може би е законово изискване и в някакъв момент ще попълниш и ти този документ, съответно не би следвало да има проблем. Надявам се обаче да се включат момичета с реален опит и да кажат как става :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #689 -: Май 16, 2014, 17:00:11 pm »
Ами дано да се появи някоя мама с опит  :lol: да сподели инфо, ако не, съм решила в събота да отидем с мъжа ми до болницата и да се опитам да си платя предварително  :oops: и ще видя какъв ще е резултата :) Моята дата е 26.05, така че ако си след мен ще ти споделя "опит" от първа ръка ;))))) :lol:  :lol:  :lol:

Упс, току що видях че си след мен, така че задължително ще ти пиша за реалността на финансовите условия изложени в сайта.
« Последна редакция: Май 16, 2014, 17:04:26 pm от rroshko »
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #690 -: Май 16, 2014, 17:16:13 pm »
Rroshko, аз раждах в Токуда преди месец с избор на екип.
Едно момиче (с естествено раждане) не си беше избрало екип, но дежурният лекар й каза, че не е етично да е ходила на прегледи при д-р "еди коя си" и да не я извика за раждането.
Не може да се плаща предварително. Плаща се след раждането при изписването на бебето.
Според мен рискуваш по-лошо отношение, ако не си избереш екип, без да съм разбира се на 100% сигурна....


Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #691 -: Май 16, 2014, 17:47:22 pm »
47 Smiles, благодаря ти за инфото. Това ме кара да си помисля, защото пък, не е коректно и на рецепцията да те запишат при който лекар има час за преглед за предродилна консултация и след това да го броят за твой избор  :) Явно я дават тази възможност без реално да я имаш. Ще видим вярвам, че по един или друг начин всичко ще е ОК. Честито слънчице на теб :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #692 -: Май 16, 2014, 17:56:54 pm »
Здраеейте, преди 5години родих в АГ Варна при д-р Танев, изключителен специалист и човек.
Зачетох се в темата и се върнах 5-6страници назад, момичета от София, завидях ви на големия избор,  който имате на болници и лекари, браво.


*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #693 -: Май 16, 2014, 19:44:56 pm »
rroshko, на друго място четох за Токуда, че ако си секцио нямаш реална възможност да си без избор на екип  :? Не мога да гарантирам, че е 100% вярно.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #694 -: Май 16, 2014, 19:57:33 pm »
Ами явно е така, въпреки че на сайта им има друга информация по въпроса  :x http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/womens-health-consulting-and-delivery
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #695 -: Май 16, 2014, 21:02:02 pm »
Аз чета за раждане в Токуда и от сайта им и от форумите... Преди възможността беше само с избор на екип, но от известно време промотират "раждане без избор на екип независимо дали е секцио или естествено". То също е платено, защото нали уж предлагат повече услуги, но ползваш лекаря, който е на смяна. Доста бих се разочаровала, ако те притискат така точно в този момент. Аз уж точно това не искам да става ходейки в някои други болници - някой да ми се качва на главата точно в най-важните дни....
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #696 -: Май 16, 2014, 22:21:17 pm »
Моя близка приятелка роди преди 3 години в Токуда, имаше планирана дата за секцио. 3 дни преди датата, изтекоха водите и роди при дежурен екип. Плати 1500 лева за раждането + 600 лева пакет за бебето. Та, сега като се замисля, тя си е била без избор на екип. Не съм чула някой да е родил там и да е платил обявената в сайта цена без избор на екип от 800 лева.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #697 -: Май 16, 2014, 22:25:23 pm »
Ники,

аз от четеното из стари теми тук и в други форуми останах с впечатление, че тази им услуга без избора за 800лв е от скоро.... иначе за преди 2-3г и аз така знаех - каквото щото това си е цената.
Уф....всичко трябва да е пари в тази държава  :?
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #698 -: Май 16, 2014, 22:36:44 pm »
Mousyt, ми щом казват, че не е редно да се роди при друг, пак опираме до онези 1500 лева. А кое не е редно като онзи друг, дето уж е избор, в повечето случаи е видял няколко пъти бъдещата мама. Аз затова ходих от 10 г.с при един лекар и при него родих. Те това му викам аз, избор на екип
Но нека все пак да не говоря без да знам, просто отидете на място и изрично кажете, че не искате избор на екип. Да видим какво ще стане.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #699 -: Май 17, 2014, 12:59:50 pm »
Ники, абсолютно съм съгласна с теб!
Аз по начало като реших, че ще забременявам и винаги така съм мислила да направя - при един да се следя и да родя! След като обаче опряхме до ин-витро и с всичките проблеми след това плановете разбира се се промениха  :lol: Сега съм в 18 седмица и едва сега започвам да съм бременна, без да притичвам през 2 дни до репродуктивната клиника за преглед дали всичко е наред и като го комбинирам с невъзможността ми да излизам от работа нямаше как да се включа на проследяване при още някой.... Та така сега трябва да мисля само за раждане. Бих платила за избор на екип, но парите не са малко и след хилядите наляти в тази бременност бих искала да знам, че не е само за мое душевно спокойствие, защото при двете ми операции в МД май така се получи..... Обмислям Токуда, защото съм много доволна от извънболничната им помощ и организацията и някак си се надявах, че точно такива селски номера не правят.... но едва ли бих рискувала да отида и да видя какво ще решат - някак ще ми стане много тъпо!