0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, нова съм във форума и не знам как да започна. По принцип не пиша в интернет,но бих искала да разкажа моята история и да разбера дали някой е преживял нещо подобно на мен, и как се справя. И така:
Омъжих се млада за голямата си любов. Годините минаваха, аз не забременявах.Докато след 5 години брак, вече решихме, че е време да отидем на лекар. Оказа се, че бившият ми съпруг има азоспермия. Това беше голям шок и за двама ни. Не знаех как да го успокоя, обичах го много. Когато той плачеше, и аз плачех с него.Когато даваха бебета по телевизията, изгасвахме телевизора. Страдахме и двамата, никога не го оставях сам, подкрепях го по всякакъв начин. Д-р Коларов в Майчин дом ни предложи начин за решаване на нашия проблем-инсеминация. Не приехме веднага, обмисляхме го/поне аз така мислех/, толкова много исках да имам собствено дете....но бях готова на всичко в името на любовта си...ако съпругът ми не искаше, и аз не исках. Толкова сляпа и глупава съм била, че ме е срам от себе си. И...приехме. Ходех винаги сама на процедурите,съпругът ми никога не ме придружи-аз го оправдавах,че може да страда и да се измъчва ,и не настоявах. Забременях. Наложи се по-голямата част от бременността да изкарам в болницата. Заболя ме, когато съпругът ми каза, че не обича да ходи по болници и не идваше често, но преглътнах и това.
Имам прекрасна дъщеря.Тя е моето чудо.И моето щастие.
Докато преди няколко месеца получих най-жестокия урок в живота си. Докато чистех, някой писа на екс-съпруга по скайп. Любопитството ми надделя, седнах да чета и ....това бе краят на този брак.Винаги му се бях доверявала безгранично.И сега си плащам за това, че бях сляпа. Оказа се, че той си има различни интимни приятелки, но не ме заболя толкова от изневярата, а от обидните думи , с които ме наричаше.Този мил човек, за когото смятах, че общите ни проблеми са ни сближили и укрепнали брака ни, се оказа, че ме мрази. Че никога не е бил щастлив с мен, че бракът е бил по сметка. За да се измъкне, за да има по-добър живот. Лъгал е приятелките си , че аз имам проблеми със забременяването, че съм напълняла поради това, че не искам второ дете, даже с една от тях е искал да създаде семейство и да вземе детето да живее с тях. Когато се разведохме, ми призна, че той и родителите му са знаели още преди брака, че той има проблеми и че може да е стерилен. Щях да умра на място. Казват , че това , което не ни убива, ни прави по-силни. Не знам дали съм по-силна, но определено не мога да намеря дума, с която да опиша чувствата си.
Нима съм виновна, че съм изкарвала повече пари.... Това го подтискало, но не му е пречило да праща на приятелките си снимки от местата и хотелите , които посещавахме, с коментари , че са прекрасни и тук истински си почива, разбира се единствения недостатък било моето присъствие...
Не съм сигурна дали изобщо обича детето. Среща се често с нея, звъни и всяка вечер почти, но според мен просто се опитва да я манипулира и да я използва...за да има възможност да се върне един ден при "златната си кокошка"...може и да не съм права, но за мен, човек който е в отпуск, и нито един ден от този отпуск не прекарва с детето си , не е искрен...
Чудя се как да постъпя..дали един ден да и разкажа, че тя е дъщеря не на този човек, а на някой студент по медицина, може би...Не знам как да постъпя...
Но съм като героиня от сапунен сериал... Част от неговите жени се свързаха с мен- някои ме обиждаха, други ми се подиграваха...А аз просто много го обичах. И за мен той беше бащата на детето ми, не донорът, но сега...Затворих се в себе си, не вярвам на мъже, и съжалявам , че така протече живота ми. Ако не бях толкова влюбена, може би нямаше да съм толкова глупава, може би щях да имам друг мъж и още няколко деца.
Защото единственото, за което съжалявам, е че може би изгубих шанса си да имам други деца и моето съкровище ще остане без братчета и сестричета, а може би не - вероятно има някъде такива, но никога няма да се запознае с тях, направо ще се побъркам
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #1 -: Юли 29, 2010, 07:18:40 am »
"Интересна" и объркана история...ако е истинска :)
не съжалявай, че си се влюбила
гледай си детенцето и себе си,
имаш и пари, това съшо е хубаво
не си слагай на сърцето дреболии
животът е пред теб
мъже много
това накратко

успех

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #2 -: Юли 29, 2010, 07:30:18 am »
Благодаря. Може би затова не пиша в интернет....именно защото историята ми е истинска, а за хората - тя е просто "интересна"...Едва ли бих нарекла преобръщането на живота ми дреболия. Не съм богата, но мога сама да се издържам. Достатъчно през тези месеци натоварих близките и приятелите си, които станаха свидетели на всичко и за някои от тях даже бе по-трудно да го преживеят, отколкото за мен. Все пак ние бяхме "идеалното" семейство. Докато маската не падна...Просто ми се искаше да намеря сродни души. Хора, които мислят какво биха казали на децата си един ден...Редно ли е да им казваме истината...И на кой това ще "помогне"...на нас или на тях...Благодаря на всички Ви.
*
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #3 -: Юли 29, 2010, 13:16:57 pm »
Никога черното не е толкова черно както се казва. Разочарована си, наранена си, съвсем нормално е да се чувстваш зле след като си разбрала, че връзката ти е била пълен фарс, но краят на брака ти не е край на живота ти все пак. Имаш дете и макар, че ще прозвуча грубо и вулгарно, май е по-добре, че детенце е от донор и не носи гените на този "почтен и свестен" човек бившия ти съпруг. Доколкото разбирам, детето ти е малко и не е свикнало с присъствието на баща си, така че едва ли той му липсва особено в момента. Не те съветвам в бъдеще да разказваш на детето си детайлно какви ги е спретнал бившият ти съпруг, че той не е биологичният баща и пр., защото това само ще внесе объркване и ненужни въпроси в живота на детето ти. Когато порасне, само ще си направи изводите що за човек е таткото, няма нужда ти да "наливаш" негативизъм и "черна боя", да прехвърляш личното си, макар и основателно разочарование от този човек върху детските плещи... Имаш възможност да осигуриш хубав живот и щастливо детство на детето си, просто го направи.
Що се отнася лично до теб, една провалена връзка /брак/ не означава, че няма да имаш следваща щастлива връзка, с точния човек и още деца, ако го искаш. Просто ти трябва време да се отърсиш от преживяното, от недоверието си към мъжете като цяло, да пожелаеш да продължиш живота си пълноценно. :) Въпрос на време и желание е, нито светът, нито животът приключват заради един нечестен и неверен мъж, не го забравяй!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #4 -: Юли 29, 2010, 22:29:08 pm »
Как не го разкри този подлец, нито веднъж ли не се усъмни в него, щом е бил толкова хитър...
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #5 -: Юли 29, 2010, 22:33:08 pm »
И на мен сега ми се струва невероятно...но любовта е сляпа, а моята глупост - струва ми се, безкрайна...
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #6 -: Юли 29, 2010, 22:42:19 pm »
Затваряйя  тая страница от живота си и се радвай на това което имаш - то е безценно! А утре..., утре не съществува! Живей за днес!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #7 -: Юли 29, 2010, 22:57:44 pm »
затвори тази страница и гледай напред.
може твоето щастие тепърва да предстои и имаш нужда да го изживееш.
света не свършва с първия, с първата любов и т.н.
аз бях в подобно положение, само, че без дете.
сега имам истински мъж до себе си и съм щастлива, че не съм с предишния, защото разбрах какво е да те обичат, уважават и да държат на теб.
има една приказка "по добре ужасен край, отколкото ужас без край".
бъди щастлива с детето си и кураж. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #8 -: Юли 29, 2010, 23:05:49 pm »
Благодаря Ви! Желая на всички ни здраве и късмет!
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #9 -: Юли 29, 2010, 23:14:50 pm »
Вдигни горе главата и само напред най важното нещо в живота ти е до теб ДЕТЕТО.Както е казала Evro ЖИВЕЙ ЗА ДНЕС ЗАЩОТО ВЧЕРА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ А УТРЕ МОЖЕ И ДА НЕ ДОЙДЕ вярно е, че боли ,но малкото съкровище до теб е най важно

*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #10 -: Юли 30, 2010, 00:16:55 am »
Не забравяй ,че много лошо не на лошо :P,след дъжда изгрява дъгата, :rainbow:Животът е такъв-един ден си долу, на другият си горе.Оцени това което имаш-гледай си детенцето,гледай себе си- всички ние преминаваме през препятствия,но те ни правят по-силни ,нали osi_9Така,че горе главата!
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #11 -: Юли 30, 2010, 01:11:35 am »
Никога не е късно да срещнеш истински мъж, който да държи на теб и да ти върне вярата в любовта. Просто трябва малко да се покажеш от черупката си.. Много мъже предпочитат жени с деца, поднасят им се на тепсия един вид ;) Сигурна съм ,че с бившия ти мъж сте имали и хубави моменти опитай се да съхраниш само тях и не се лишавай от никакви удоволствия. В крайна сметка, ако не беше той, сега нямаше да имаш прекрасната си дъщеря до себе си :)
 :goodluck:

Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #12 -: Юли 30, 2010, 09:45:53 am »
Звездичка, пожелвавам ти успех! Знам, че е е трудно и боли, но съм сигурна, че ще срещнеш човекът с главно Ч :)


*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #13 -: Юли 30, 2010, 09:53:05 am »
zvezda02, аз самата съм била жертва на нещо подобно преди години, за щастие се отървах от онази кошмарна връзка.
Само се радвай, че се е махнал от теб! Дали ще кажеш на детенцето кой е татко му е твое решение. Но пак ти казвам, радвай се! Това ще даде шанс на теб и детето ти за нормален живот. Не мога да преценя дали наистина обича детето, но щом ти имаш съмнения, значи може и просто да се опитва да го използва, което е доста непочтено.

Желая ти много късмет и животът ти да започне да се подрежда, този път по най-добрия за теб начин! :bighug:

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #14 -: Юли 31, 2010, 09:46:20 am »
zvezda02, знаеш ли аз имам приятелка с точно същия проблем - беше. За съжаление тя не е в България от няколко години. Бях свидетелка на всички грозни сцени и на много сълзи. Това което знам от нея е че екс мъжът и точно така реагираше, намираше си безкрайни любовници и все едно и също - ще създаде семейство. Тя един ден ми каза - "Той живее с мисълта, че едва ли не следващата ще е бременна от него" , " Как не разбра, че това няма да се случи?". Тя много го подкрепяше и все се надяваше, че ще разбере, но не стана. Това може и да не те успокои, може при вас нещата да стоят по-различно, но искам да кажа, че монетата винаги имат две страни.
Понякога си мислим, че за нас жените болката, която изпитваме е най-жестоката на тоя свят.
Искам да те уверя, че за един мъж една тежка диагноза относно неговата репродукция е не по-малко жестока.
Как ти звучи израза: "Ти нали си голям мъж, пък не можеш да си оправиш жената както трябва"  - понеже много хора мислят така.
Могат да се кажат и още много неща, но надявам се, че това което съм написала е достатъчно, за да се замислиш.  
А относно детето - ако той има желание да се вижда и да полага грижи за него не го лишавай от това, защото именно детето ще е най-наказаното.  И какво смяташ да му кажеш, че баща му е лицето Х. Как бе си почувствала ти ако дойде твоята майка и ти каже баща ти е неизвестен. Не прави тази грешка! Дано не ти звуча жестоко, достатъчно съм откровена, но знам че човек най-много грешки, когато е наранен.
« Последна редакция: Юли 31, 2010, 09:47:56 am от teodor »
*
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #15 -: Август 07, 2010, 11:43:29 am »
... но знам че човек най-много греши, когато е наранен.

Да, под въздействие на силни емоции, често правим грешни стъпки...

Затова поеми дълбоко въздух, не мисли и не казвай нищо ....
Живей днес, а твоето днес е твоето дете и самата ти разбира се.

Не знаем какво ни чака зад ъгъла, но когато го срещнем, тогава ще преценяваме.
Вероятно някой ден дъщеря ти ще научи "историята", дали от теб или ... все ще се намери някой, междувпрочем не изключвам и екс съпруга... то тогава ще трябва двете да си поговорите като приятелки, и това няма да е трудно, защото ще имате силна връзка по между си.

Знам колко е трудно след дълга връзка да узнаеш, че всичко е било една лъжа.
Бъди щастлива, че си излязла от тази дупка...
Дано срещнеш правилните хора в живота си от тук нататък и дано успееш да отвориш сърцето си за тях.
*
Re: Бих дала всичко, за да не се бях влюбвала
« Отговор #16 -: Април 17, 2011, 19:07:28 pm »
И аз това се питам...Защо се влюбих?За да бъда сега сама ли?Не вярвам вече в мъжете...Просто не вярвам....