0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #120 -: Февруари 05, 2011, 09:45:56 am »
diva roza радвам се да те "видя" отново.  :)
Искам да попитам, вашите дечица лъжат ли ви, че не и е добре. Тази седмица Моника не спря да мрънка. В понеделника я боля крачето, във вторника ръчичката, защото много гушкала куклата. В сряда носа(не можа да ми обясни защо). В четвъртък беше главата, снощи беше коремчето.  Сто пъти и обясних, че така следващият път ще и е зле и аз няма да и повярвам и така не се прави, но тя си държи на своето, охка и ахка, човек ще каже че ще пририта всеки момент.  :x Засега минава номера с витамини Марсианци. Казала съм и, че това е вълшебно хапче и лекува всичко. След 5 минути всичко и минава и така знам, кога не и е добре, но снощи в нас беше бременна жена и тя като се запревива от корем, тя се притесни, че може да е заразния вирус с повръщането и едва ли е толкова добра актриса. След като и дадох витамина и след 2 минути и пуснах прословутата палатка, а Моника се развихри в буйни танци се убеди, че едно такова малко магаренце е способно и в затвора да те вкара  :lol: Та досега само обяснявам , но се чудя вече как да реагирам. Да се карам ли, да я гушкам и да и "вярвам"ли?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #121 -: Февруари 05, 2011, 10:24:51 am »
Лиде, Деси имаше такъв период, може би преди около 5-6м. Почти всичко я болеше :lol:
И аз обяснявах, че не е хубаво така, защото ако наистина я боли няма да й вярвам следващия път. Не съм й давала хапчета, но щом при вас действат давай, мисля че ще отмине това, при нея бързо мина. Мисля че съм разказвала как майсторски симулира че я боли корем, чак се прививаше да повръща на улицата, за да не отидем на английски, защото всички деца там са с майките си, а тя сама (не с тоя с нея, защото с Ели сме от вън). Вързах й се, беше ужасно убедителна :lol:
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #122 -: Февруари 05, 2011, 11:15:07 am »
Поколенията се сменят, но явно номерата са си все едни и същи  :lol:
С мое дете още "не съм го гледала този филм", но добре си спомням как го "прожектирах" на мама в един период. Установих, че ако съм болна, или поне ми е зле - следва пърхане и обикаляне около мен и се почна. Първо казвах, че имам температура. Да, ама се оказа неефективно, защото с термометъра бързо се доказваше обратното... После ми светна, че "боли ме корем" е много ефективно и трудно за доказване от мама, че не е така ;) Бях си будала естествено и като ме гушне мама и почне да ми обръща много внимание, забравях пък да симулирам "колко ми е зле" и тя бързо разгадаваше за какво е целия панаир, но никога не ми се е карала, че я лъжа. Опитваше се естествено и тя като вас, да ми обясни, че така не се прави, защото ако наистина ми стане лошо и тя няма да може да го разбере и пр., но с детинския си акълец - признавам, че този аргумент ми минаваше покрай ушите и заминаваше в графа "маловажни".

В нашия случай, тези симулации от моя страна се започнаха в един период, в който майка ми имаше много дежурства в "Бърза помощ" /беше още млад лекар/ и аз се чувствах тервожно, че не е в къщи през нощта. Когато тя започна да си сменя дежурствата с колеги и моята псевдоболнавост секна. Споделям го това, защото може би има конкретна причина вашето дете да прави така... А може да си е и просто период да си тества възможностите и влиянието върху вас. Сигурна съм, че всяка от вас е нпълно способна, да различи театрото от реално оплакване, така че не се ядосвайте и притеснявайте според мен, изачакайте да премине тази фаза и се заредете с търпение за следващата "атракция".  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #123 -: Февруари 05, 2011, 11:43:59 am »
Стефания и тя се прави, точно защото знае, че ще бъде обгрижвана
решаваме проблема, като започнем да се "обличаме да я водим на болницата"
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #124 -: Февруари 05, 2011, 11:44:14 am »
Аз си спомням че шикалкавех с термометъра - като го долепях до парното. Веднъж успях и да го счупя ( гръмне ?! ) живачния, явно го задържах прекалено дълго време на парното  :)

Искам да ви попитам - как е най-удобно да се къпе бебе, над 6 м, при условие че имаме само душ-кабина ? Идеята ми е, като започне да сяда няма ли някакъв по - добър варянт ?
Че сега се къпем във ваничка, но с всеки изминал ден беба прави все по-голямо наводнение ... И някак ми се иска да се мушнем в кабината .
Гледах в Малечко едни кофи .. ?
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #125 -: Февруари 05, 2011, 12:11:15 pm »
Раиска, аз мисля като започне да седи да къпем нашата принцеса точно в тези кофи. Изглеждат много удобни и детето е седнало в тях. Гледах ги в Бейби мола. Нещо подобно беше май: http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.223/01.223.224/m.160/

Или пък такова: http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.223/01.223.224/m.154/
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 12:14:08 pm от Раши »


Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #126 -: Февруари 05, 2011, 12:15:36 pm »
здравеейте и от нас!!!
За къпането при нас до много скоро ставаше невероятно наводнение. ПОнеже ни е много малка банята и къпем бебка в кухнята в коритото на стойка. До преди около месец тя успяваше да изплиска почти цялата вода, но започнахме да и оставяме повечко играчки и сега вече се залисва с тях и е по-спокойно къпането. А когато съм сама я къпя в банята в един голям леген седнала и играеща си на тясно.
И за да не забравя да ви се похваля , че и Катето от 2 дена проходи и страшно се забавлява.
Имам и едно въпросче, подариха ни колата на чико 4 в 1, ако някой я има, може ли да ми кажете как да и махна облегалката и изобщо маха ли се?
И накрая но не на последно място да си пожелая следващата седмица да не е вече толкова ледена и ако може пролетта вече да идва :-)
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #127 -: Февруари 05, 2011, 13:18:14 pm »
Честити ви проходили крачета !  :)

Рашо, в Малечко на Околовръза съм виждала точно от втория варянт на кофите.
Ще ми е интересно ако някоя мама ползва подобно нещо да сподели...или поне кой от 2та варянта е по-удачен .

Малко се чудя, ако сложа бебето в душкабината, в тази кофа , би следвало аз да стоя клекнала до нея. А аз хич не мога да стоя клекнала...къпала съм кучето по тази схема и много ме заболяваха колената. 
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #128 -: Февруари 05, 2011, 13:20:42 pm »
До 2 годишна възраст къпех в банята, в коритото седнала, след като започна да стои стабилно - не виждам смисъл от излишни столчета ли са, легени ли са, какво са.... За мен са излишни изгъзици. Колкото и да е тясна банята корито с 1 човек все ще събира :wink: Пускам душа, тя седнала и играем - най-голямото удоволствие вечер беше това. Сега вече се къпе права с баща си по бански и пада игра като той къпе нея, тя куче-играчка :lol: Коритото е зазимено до следващото бебе 8)
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #129 -: Февруари 05, 2011, 13:29:24 pm »
Здравейте ,мерси за съветите на всички ви,мисля че постигнахме някакъв баланс с детето ,що годе на около 3 часа се храним,спинка след това ,гледка известно време и пак на ново.Все още е проблема с коликите ,ноо явно ще стиснем всички зъби докато отминат...дано да е скоро че детето се мъчи направо,аз аз се побърквам като знам че нищо не мога да направя :(.Нощно време ,пак си се храним на 3 или може и на 4 часа вече,зависи си от него,но се стремя повече от 3,5 часа да няма интервал че иначе става нещо страшно.Още веднъж благодаря ви :).Сега ще си ви чета и ще трупам опит за по натам ;).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #130 -: Февруари 05, 2011, 14:25:15 pm »
И аз къпех децата в коритото. Първо със стойка после на земята в банята. И понеже не искаха да стоят в коритото им купих обикновен надуваем басейн (овален), на който му се надуваше и дъното и седяха на меко. Откакто ги къпя заедно пак са в басейн и много се забавляват.
И според мен са излишни тези "модерни" кофи и столчета. Детето ще стои там 1 месец (докато му е интересно евентуално) То иска да играе, да цапа във водата, да плуват играчките му.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #131 -: Февруари 05, 2011, 14:46:38 pm »
 :) Ще видим докога ще е и този цирк.
Моника сме я къпали само в банята. Корито в спалнята пробвахме в самото начало, но на третия ден при вида на плуващият ламинат ентусиазма ни се стопи и се запътихме с духалката в банята  :) Разните му там коритца, кофички и легенчета не сме ги ползвали. Само коритото което си е като столче от едната страна за малко бебе, от другата за по голямо. Миналото лято го пълнех в банята и я оставях по 20-30 минути да си играе, тази години незнам дали ще се побере  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #132 -: Февруари 05, 2011, 14:56:48 pm »
Жорето обича още да се къпе във ваничката и е много сърдит ако сме ходили някъде и няма време,та се налага да се къпе набързо под душа.Той всъщност играе във ваничката 30 мин. ,после си я излива сам и баща му го къпе под душа.С душ кабина сме,но ни се побира ваничката вътре.Слагаме му вътре играчки и той си се занимава.Купихме му наскоро морски животинки и една въдичка и сега си ги лови. :lol:
Според мен няма да им е интересно в столче,защото няма да има как да играят.
<br />
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #133 -: Февруари 05, 2011, 15:36:28 pm »
Ако на някой му е кеф кофа, можее...за мен е напълно излишна.
Тъкмо писах в темата на бременните как се къпем  :lol:
Лятото като сме на Юг, банята е едно кубче, колкото да сложа голям леген.
И като се прибрахме купих и тук, този леген отказа Митака от иначе
ритуалното къпане с баща му и бодрото "Ние сме войници" отивайки към банята.
Сега се взимат САМО 2 животни и се влиза в легена с пяната и ако
може да не излиза най-добре.На финала правим море, като го изливаме.
За догодина ще търся по-голям овален да ги събирам и двамата,
сега Калина е нестабилна и се страхувам да не падне.
Като започна да къпя мишоците, все са ми пред очите
и ме карат да се усмихвам лисетата в басейна,
но при нас няма как да се хване в душ кабината!
И понеже започне ли къпане аз съм по-мокра от тримата
се къпя с този който е втори...

papilio, честито щъкащи крачета!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #134 -: Февруари 05, 2011, 17:10:10 pm »
И аз се чудя за къпането.
Досега ползвахме стойка за лягане, но трябва да я връщаме (назаем е) и се чудя как да науча Ники да седи във ваничката? Опитах с кърпа, но пак е нестабилен.
И ние се забавляваме във ваната. Повече аз и Кало, отколкото Ники де :lol: Ние правим цирк с риби и китове, измислям истории и накрая Ники изхвърля китовете през борда и захапва рибите :lol:
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #135 -: Февруари 05, 2011, 18:37:25 pm »
Жаси, важното е вие с Кало да се забавлявате !  :lol:


Аз като ги разгледах, втората кофа ми се вижда по-интересна, но пък е за по-голямо детенце...
Спомням си, че като бях малка много се забавлявах в банята с една кофа и един леген...Оставяха ме сама, с часове се киснех ту в кофата ту в легена - като басейн ми бяха. Побирах се цялата в кофата  :) Играчки нямаше, щото и пари нямаше...
Но сега се замислих наистина, че няма да е толкова интересно без да плуват играчки вътре...Но място в душкабината за това голямо корито, че и аз вътре ( не в коритото де  :lol: ) - няма. Може би когато се заиграва с играчки няма да прави такава война  :)
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #136 -: Февруари 05, 2011, 21:45:06 pm »
Раиска, не бързай толкова, още е на 3м., изчакай да видиш кога ще се изправи, например, т.е. ще може да стои права. И двете ги къпехме в корито в банята докато се научиха да стоят прави, долу горе към 8м. и двете, от тогава в душ кабината без корита, кофи, столчета и т.н.
Сега като има повече време се забавляват в два обикновени легена, единия по-малък, другия по-голям, събират се в душ кабината и така си играят с животинки, пръскат се и т.н. Легените са най-обикновени, тези които използвам за прането.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #137 -: Февруари 05, 2011, 21:54:34 pm »
Моите момичета до скоро се къпеха в коритото, пос-коро се киснеха и играеха, докато аз се изкъпя набързо, а след това тях под душа. Коритото сигурно ще хвърлим, че е втора употреба а и е пластмаса все пак, много се чудех дали изобщо да го ползвам с Преслава. Сега и двете са под душа, играят, къпят се сами дори, аз само мия косите, когато е ред, че взехме да прескачаме миенето на косата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #138 -: Февруари 06, 2011, 10:27:20 am »
И аз Митко все още го къпя в един голям леген,където седи спокойно и играе.В близост ми е до тоалетната чиния така че хем го къпя,хем седя :).Иначе аз пак го закъсах нещо с тоя моя крак.Ще видя да правя ЯМР тади седмица че се съмняват за киста в сгъвката на коляното.Нощес не можах да ида до тоалетна :?.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #139 -: Февруари 06, 2011, 11:00:00 am »
parsi стискам палци всичко да е наред.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0