0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #860 -: Февруари 24, 2011, 12:51:47 pm »
Jbrul, хайде чакам те да се включиш в седмичната тема на майките :)!
Ще ми е прияно да пишеш и там. Ще си хортуваме за вода, захар, бейбифони и т.н  :wink:!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #861 -: Февруари 24, 2011, 12:52:08 pm »
speranza и аз от 2-3 дена имам такива силни бодежи ниско долу  8O Направо за секунди се превивам от болка. Мисля, че бебо натиска шийката с главичка и за това е така. Иначе и аз си чакам термина, но много ми се иска да дойде по-рано  :)

Дидон и аз имам капки, но само като кихам.

Момичета, днес сутринта имах една много болезнена контракция  8O събудих се от нея... Но следващите си бяха нормални без болка, само стягане...Не се шашкам много от една контракция, но се чудя дали пък няма скоро бебо да тръгне да се ражда  :) Вчера бях адски уморена, направо цял ден лежах и спах, а и тези бодежи ниско долу дали не предвещават скорошно раждане...
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #862 -: Февруари 24, 2011, 12:55:33 pm »
Тези на които са пристигнали имате ли биберон-залъгалка в комплекта? В описанието пишеше, че има, а и на кутията виждам, че е показан, но вътре всъщност няма. Май са ме цакнали с биберончето.  :?

При мен има биберон-залъгалка. В колмплекта са 4-те шишета, биберона и четката да почистване.

а подарък чанта нямате ли??? 8O нали оферта с подаръка беше.... 8O
ви поне шишета имате, аз нито тях....нито залъгалка, нито четка....нито чанта  :lol: :lol: :lol:

Да и чанта има - бяла дамска и даже и нещо като портмоне ако може така да се нарече.

*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #863 -: Февруари 24, 2011, 13:00:20 pm »
Моето виждане е простичко - щом пие, значи му харесва, ако не пие - не иска и няма нужда. В болницата му даваха вода с глюкоза, питах защо - било за някакви чернодробни ензими и бебешката жълтеница, не помня точните обяснения. У нас си пие вода на ХИП, пие си кърмата, ака си 10 пъти на ден и така - всичко "по книга".

И аз съм на същото мнение, че щом детето иска нека пие!
А за водата на Хип съм против при толкова малко бебе! Говорих с много доктори по този въпрос и всички бяха единодушни - преварена вода!

Боби с новия режим и аз немога да свикна! Все съм недоспала  :? Напълно споделям чувстството ви!
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #864 -: Февруари 24, 2011, 13:06:13 pm »
 това с водата е много интересно.На мен две приятелки ми казаха,че от болницата още са им казали,нощно време като се разреве бебона да му дават само вода,чайче, за да премахнат нощното хранене ...но дали не е редно да си го разискваме в темата за бебета от 0 до 12 месеца.да не ни се скарат модераторите :)
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #865 -: Февруари 24, 2011, 13:15:09 pm »
Сперанца стискам палци за най леко раждане :wink:, още малко ти остана....до няколко дена вече ще бъдеш една от щасливите мами :wink: :D

Жбрул..браво, бебе мечта викаш  :D...дано все така да я карате, а за видео бейбифон лятото от Джъмбо в Пловдив купихме подарък за наши приятели, около 150лв беше....марка не ме питайте, но на място не можело да ни го отворят и няма как да се пробва, уговорката остана...ако нещо не наред,да имаме опция за замяна за същия или да се избере нещо друго, та наши приятели го върнаха....постояно пръщеше, картина ужасна....и ще ва излъжа за какво го замениха после:oops:
та имайте едно на ум с тези видео бейбифони, явно има марка и марка....макар че 150лв не са 30лв........ама.... :?

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #866 -: Февруари 24, 2011, 14:39:22 pm »
http://www.pixelar.co.uk/monitordetails.php?MonitorID=18 Дидон, този е бебефона. Има си инфрачервен режим, изключително лек и компактен монитор, висока резолюция. Абе щом нашият татко, дето е инженерче по комуникации, каза че е супер - значи е, той е много придирчив на техники. :wink: Малко по-скъпичък идва, но ако ще взимате техника от този род - или взимайте качествена, или просто не купувайте. Лично мнение де....
За пишкането, аз се ориентирах най-добре по звука във водата на тоалетната  :lol: Имаше един момент, в който не усещах че още пишкам, но се чуваше струйката във водата на самата тоалетна и така нямах капки по бельото.

Аз да се оплача какъв съм карък. С ръчната помпа ми се откачи ръката, а мляко колкото щеш и трябва да цедя. Мъжа ми хукна едва ли не в тъмни зори днес, да взима електронна...бух 250лв. за един Авент, носи я, стерилизирам, сглобявам, оголвам напращяла гръд и /тук има емотче със среден пръст/ - нЕма ток в главата на устройството. :( И аз от яд пък се разревах  :lol: Не знам тези в магазина каква случка им се е случила, щом тази помпа е била една бройка, а са обещали да доставят нова до края на деня, при условие че склад имат в София...явно тати е заплашил с убийство някого  :lol:

kriska аз и водата на ХИП преварявам. Окло 150 мл. после я сипвам в едно специално стъклено шише и след 24 часа - нова. Тази чешмяната вода при нас от 2 седмици е бъкана с толкова хлор, че последния път ми умряха три рибки като сменяхме водата в аквариума  8O И преварена не бих я дала на детето честно казано.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #867 -: Февруари 24, 2011, 14:49:53 pm »
Хайде и аз да се включа с едно мнение за шишетата. От пусто суеверие все още нищо не съм купила за бебето, даже не съм и започнала да се оглеждам (това не важи за сестра ми, която е луднала да ходи по бебешки магазини и при всяко чуване докладва какво е купила за бебо). Та гледам, че повечето от вас са се ориентирали да ползват пластмасови шишета. Е, аз съм химик и съм твърде ПРОТИВ пластмасата, аргументи колкото щеш - остатъчен мономер в полимера, разни други химии от рода на бисфенол и какво ли още не, като например, че пластмасата е рециклируем материал и не се знае какви отпадъци са бутнали (това важи и стъклото междувпрочем, но там в стопилката може да се добави до максимум 10% рециклируем материал). Разбира се не налагам мнението си на никого, а просто споделям. Всеки има глава на раменете си и може да направи своя избор за детето си.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #868 -: Февруари 24, 2011, 15:00:29 pm »
Здравейте !Влизам да се оплача че сме болни двамата с Емо! Той е с ужасна хрема  почти не може да спи снощи заспа в 3 и 30 големи мъки и за двамата!
Иначе бебето е добре записах се на женска консултация направих си изследванията за диабета взех си тест лентичките за кръвната захар всичко съм приключила и се радвах че ще си останем вкъщи въпреки лошото време, а сега тази болест накрая на зимата!
Изследванията ми са супер.
Честити розови пандели на Ники и сини гащи на Мецани !
Сперанца  , вижда му се края  :)
И аз ще взема пак от шишетата на Нук много съм доволна от тях  , но засега няма да купувам още нищо и без това имаме едно 80 процента от нещата от Емо !Искам нова количка ,но ще видим дали ще ме огрее  .
Жбрул нека е все така послушен бебчо!
Леко раждане на всички в горещия списък!

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #869 -: Февруари 24, 2011, 17:09:27 pm »
Здравейте!
Туци, не че се натискам  :lol:, но като си подхванала майските бебета... Терминът ми е 6 май, мисля, че и Топси беше някъде тогава.
Jbrul, направо са ви одрали кожата за тая Авент, съчувствам ти за случката.
Аз поръчах електрическа на Нук, макар че имаше 1 звезда от 5  :lol:. Американките тръгват на работа 6 седмици след раждане и разчитат изцяло на помпи, за да кърмят. Този клас на Авент, Нук и др. се счита за "неефективен". "Хубавите" помпи са над 250 долара.
Честита мома на Ники и юнак на Мецани!
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #870 -: Февруари 24, 2011, 18:10:50 pm »
Алеле, не мога да прочета всичко!
Значи трябва да обобщя: Честито на всички, които се чувстват като за поздравления, и стиснати пръсти от 'секъффф вид за тези, които имат нужда, във и вън от горещия списък :-)
Честно казано, аз гледам на присъствието си в списъка като на "слава богу, има някакъв краен срок, в който ще изритам квартиранта навън"... Дотежава ми вечеееее! А всички ме "успокояват" колко по-зле щяло да става в останалите 2 месеца :-( Така че сега съм във вида "и съм повече дълъг, отколкото зелен, и коремчето ми се влачи по земята, и всички ме настъпват по опашката"...
И, да, и аз си нямам още шишета от ЛаРедут :-(
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #871 -: Февруари 24, 2011, 18:39:06 pm »
  8O Аз кога да си дам термина,като споменахте май месец...айде другия ще ви го пусна ...раничко е още...
  За помпата,аз съм си запазила една електрическа на Мидела ,дано не бъркам правописа.Четох само хубави неща за нея .Добре че девойката е търпелива ,за което страшно и благодаря,все ми се случват разни неща,та не мога да отида да я взема :oops:

 Искам пак за болките да ви питам.Като лежа не ме боли,обаче като стана и започва веднага дърпаща болка.Сега ме дърпа ниско долу...При такива болки да пия ли но-шпа.дали няма да навредя на шийката,нали все пак отпуска мускулите,а тя моята явно поотпусната,щом я зашиха
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #872 -: Февруари 24, 2011, 18:42:22 pm »
Jbrul аз съм с две помпи на Авент и съм мн доволна, имам и електрическа на Авент, но си седи в една кутия и не я позлвам. При мен е рутина, иначе не е лесно, вече всичко ме боли.
Аз вода не давам, вече 5 месеца нито глътка, защото един път им дадой и се задавиха и я повръщат. Само кърма и това е. В нея има достатъчно вода.

Криска, вие сте на АМ, няма как да не давате вода.

За нощното отбиване, аз съм "за" когато детето само си иска, моите се будят на 3-4 часа и аз им давам.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #873 -: Февруари 24, 2011, 19:12:16 pm »
искам да ви питам дали някоя от вас е използвала или чела за памперси за многократна употреба, ако не ми е за тук въпроса, моля кажете за къде е.

Има пелени за многократна употреба. Аз съм чувала за Bambino Mio, великобритански са. Можеш да прочетеш повече в блога на Интернет Поръчка на адрес www.intetnetporachka.com и като натиснеш Блог от навигационното меню.  Има статия посветена на Bambino Mio.  Бих пуснала линк, но пиша от телефона

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #874 -: Февруари 24, 2011, 19:20:49 pm »
искам да ви питам дали някоя от вас е използвала или чела за памперси за многократна употреба, ако не ми е за тук въпроса, моля кажете за къде е.

Има пелени за многократна употреба. Аз съм чувала за Bambino Mio, великобритански са. Можеш да прочетеш повече в блога на Интернет Поръчка на адрес www.internetporachka.com и като натиснеш Блог от навигационното меню.  Има статия посветена на Bambino Mio.  Бих пуснала линк, но пиша от телефона
Ето и линк към статията
http://blog.internetporachka.com/?p=53

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #875 -: Февруари 24, 2011, 19:21:00 pm »
Някой кани ли се да посети лекцията на списание 9 месеца в ЦУМ на 18 март? http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=219
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #876 -: Февруари 24, 2011, 21:06:09 pm »
на 22.02 и в нашия дом слънцето изгря, Виктория се роди 4050гр и 52см.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #877 -: Февруари 24, 2011, 21:07:37 pm »
Абе Жбрул, този, който ти дава акъли да  го смениш да знаеш. Ако се цедиш, когато имаш толкова много кърма, само повече и повече ще имаш и това подпомага развитието на мастит( а не обратното, както твърдят някои спеицалисти и един куп свекърви, майки и други госпожи с опит). Нали говорихме, че преглагането е според искането?  Като цедиш и гърдите ти си мислят, че бебето иска повече и правят дори още повече. Ако е огромно напрежението, само изстискваш, че да облекчи, та евентуално да си намалее и да се изравни с искането от бебето. Напълно да цедиш веднага след кърмене е просто покана за повече проблеми при теб. Аз го превех, защото нямах кърма, но иначе не е необходимо.
Аквариума с чешмяна вода ли го сменяш? Тук при нас е толкво ахлорирана, че е невъзможно и се слагат таблетки преди да се смени.


Криска, ама моят ае вече на 8 месеца, при вас поне по-малко време е минало.


Дидон, Медела е най-добрата фирма за помпи, поне при нас така се смята. Не знам до колко е от значение.

Боби
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 21:11:13 pm от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #878 -: Февруари 24, 2011, 22:24:15 pm »
на 22.02 и в нашия дом слънцето изгря, Виктория се роди 4050гр и 52см.

Много хубава датичка избра бебо :D :D
и аз съм на 22.02 родена... :D
да ти е честито!!!!! :wink:

Надин....значе не съм само аз с шишета,еее....ще ги чакаме, къде да ходим...ти нали имаш 2 месеца пред теб.. :lol: :lol:, къде си се разбързала.. :lol:

Жбрул..бебефона изглежда готин,а и щом сте доволни супер  :wink:
ония от Джъмбо дето ни купихме, имаше само един модел и определено изглеждаше много по смотан от твоя, а и качество му нали написах какво излезе  :?

« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 22:26:16 pm от marigri »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #879 -: Февруари 24, 2011, 22:55:05 pm »
ечи честита ти Виктория, да е жива и здрава и много радости да ви носи.

ивалета, мерси за линка, ще го погледна, много им се чудя на пелените, колкото до мокреенето, за новородени казват, че не трябва да се сменят по-често от на 2.5 часа, което си е така и за памперсите. ама не знам, ще чета още и ще ви казвам.

туци, мерси че ме включи в списъка и че го правиш, една гордост ме обзема, че го докарах до списъка на чакащите  :wink: по този повод днес на път за летището прекарах два часа и поволовина в болницата, но ФФН теста ми излезе отрицателен, което е супер новина, та оттам бегом на самолета и сега съм си в кухнята в софия. ще мога да си напазарувам и подготвя нещата тук на спокойствие. но първо ще се сгърча от работа тези няколко дни.

колкото до изпускането - аз това, дето съм чела не е особено безобидно, не искам да ви плаша, но тъкмо поради този проблем и факта, че понякога той остава и след раждането препоръчват да се правят упражнения за стягане на мусколите на тазовото дъно (надявам се така да се превеждат) гугълнете ги ако искате pelvic floor excercises http://www.nhs.uk/chq/Pages/1063.aspx?CategoryID=52&SubCategoryID=146 

не е късно да ги почнете и би трябвало да помогнат при раждането също, а и за пикливостта. аз в началото много стриктно ги правех, но после почнах да се ослушвам, ама сега като ви чета, май ще трябва да стана пак старателна.

къде да прочетеме за водата и бебетата, че вече ни е до главата и на нас, на мене де.

аз да се присъединя към болежките - нощес се събудих от остра режеща болка, хич не съм съгласна  с "успокоението" че по-зле ще става,

а това за острите болки (като от пробождане на игла), питах лекарка вчера и тя каза, че е много често срещано и не било много притеснително.

айде с по-малко болежки да мине края на седмицата.

пп честито на открилите пола, новодошлите и новонастанените в списъка