0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Идеи за екскурзия
« -: Януари 17, 2011, 16:45:47 pm »
Преди няколко вечери попаднах на БВТ репортерите, говореха за пещерите в България И да си призная, осъзнах, че съм ходила едва в 2-3 :oops: и определено реших, че ще поправя грешката :D Като начало се спряхме с мъжа ми на Леденика! Та ако има някоя от вас, посетила това красиво местенце нека сподели, какво още можем да видим в околностите и  къде можем да преспим? От прочетеното в нета видях, че в близост има още една пещера, но не пишеше дали може да се разгледа от туристи :? Освен това знам, че има и два водопада пак в околностите, така че споделяйте :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #1 -: Януари 17, 2011, 21:21:44 pm »
Миналото лято направихме двудневен преход и посетихме много забележителности. Някои бяха предварително планирани, други решавахме на момента. Тръгнахме през Ботевград, там има много китно женско манастирче и продължихме към Магурата.
След което се върнахме в Белоградчик, там разгледахме скалите, нощувахме и на другия ден -обратно към София.
Обиколихме още 6-7 манастира по пътя, ходихме също и до Леденика. Тогава ни казаха, че тя е много красива през зимните месеци - по-точно януари и февруари, защото голяма част от входа е заледен. Мисля да се възползвам някога от това предложение.
По пътя има табелки за всички туристически обекти, така че не е трудно да се ориентираш, та дори и на момента да решаваш на къде да тръгнеш. Дестинацията е добра, поне на мен ми хареса.
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 21:23:45 pm от mgstra »


*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #2 -: Януари 17, 2011, 21:24:43 pm »
Аз съм била в Дяволското гърло и Ягодинската пещера. Втората е невероятно красива, но аз по принцип съм влюбена в Родопите. Преди 3 г. правихме три момичета преход с раници на гръб - за 5-6 дена. Ако се интересуваш, ще ти дам повече подробности!

*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #3 -: Януари 17, 2011, 21:33:06 pm »
Да, леденика е страхотна през зимата. Ходили сме декември, дори се забихме в една пряспа с колата :lol:
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #4 -: Януари 17, 2011, 22:13:41 pm »
Нашето хоби са обиколки на манастири и пещери, засега сме се ограничили само до България, но никога не късно и да се насочим навън.....Ходили сме къде ли не, но Ягодинската пещера, Триград и Дяволското гърло са ни омагьосали завинаги! Ето няколко снимки, не минава и година и пак сме там.


"Ледника" е невероятно красива през зимата, а в "Бачо Киро" до Дряновския манастир има много красиви варовикови образования и т.н. Заслужава си да видиш каква красота е сътворена под земята, уникална и вълшебна! Започнеш ли веднъж с пещерите, няма връщане назад, пленен си от магията!
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #5 -: Януари 18, 2011, 09:09:02 am »
Пещерата Снежанка близо до гр. Пещера е също много приятна.

Все пак имайте предвид, че благоустроените пещери са загубили част от чара си.
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #6 -: Януари 18, 2011, 09:35:10 am »
Благодаря ви за идеите! В Бачо Киро съм ходила и то няколко пъти, наистина е много красива! Природата е велико нещо :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #7 -: Януари 28, 2011, 22:16:38 pm »
Аз малко със закъснение видях въпроса и темата.  :oops: Миналата година през лятото бяхме на почивка - санаториум по НОИ във Вършец. Останах очарована от градчето, природата и околностите. И понеже в този далечен ми край кой знае дали друг път ще отидем - обикаляхме доста. Като се започне от предварително набелязаните обекти пещерите Леденика и Магура, Белоградчишките скали и Клисурския манастир. Първо да кажа, че тук има прекалено много места, които трябва да се видят на всяка цена. Задължително човек в живота си трябва да посети Клисурския манастир - четвъртия по големина в България, но по красота е значително по-напред. Останахме захласнати пред тази чистота, дух и красота. В самия Вършец - алеята на стогодишните чинари и градския парк - който е величествен и е втория по големина в България след Борисовата градина. На връщане задължително трябва да се видят колкото се може повече от манастирите в тази околност, а те тук са най-много - Черепишки манастир(с богата история), Чипровски, Лопушански, Седемте престола(около Своге) и още редица други.
Обаче и аз, като повечето момичета, писали в темата съм влюбена в Родопския край. И макар нееднократно да съм посетила Доспат, Триград, Триградското ждрело, Дяволското гърло и най-вече Ягодинската пещера - с удоволствие се връщам там отново. Ако не сте посетили тази част на страната - моят съвет е да го направите. Ще останете очаровани, през който и сезон да го направите. Ние обикновено ходим през лятото, за да посетим пещерите, да се включим в незабравимия за нас празник на град Доспат, да се насладим на природата на красивите язовири в този край.
Приятна екскурзия!

*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #8 -: Март 22, 2011, 20:03:10 pm »
Момичета аз се интересувам къде можем да отидем с малко дете на море. До сега с мъжа ми не се спирахме, но тази година нещата са различни, та ще съм благодарна да дадете идеи  :D
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #9 -: Март 22, 2011, 20:46:34 pm »
Обиколили сме всички туристически пещери с изключение на Орлова чука. За мен най-красиви са по различен начин Снежанка и Магурата.

Илейни, моя колежка ходи всяка година във вила Зеленика в Синеморец с 2 малки деца е. Имат сайт, ако искаш разгледай.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #10 -: Март 23, 2011, 08:38:15 am »
ileini, миналата година бяхме в Равда. Сега живеещите в Бургас имат забележки, към водата и плажа, но ние не сме се и къпали много. Тази година пак ще сме там. Възползвахме се от офертите за ранно записване + по-евтин пакет за края на сезона. Хотелчето, за нас беше много удобно, на 10м от плажа. Как реши, че нещо не ѝ е угодно, така си я грабвам и се качвам в хотела. Целия логистичен център с който се движи едно бебе лесно се носи и прибира от плажа.
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #11 -: Март 23, 2011, 09:56:43 am »
Ами аз имам притеснения, че малката може да плаче вечер да не притесняваме околните ако сме в хотел. Затова идеята ми беше за вили или бунгала ама задължително с баня.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #12 -: Март 23, 2011, 10:14:39 am »
Или е било добре изолирано, или хората бяха разбрани. Едната вечер голям рев му удари, но лелката рускиня до нас, каза че не я чула, пък и имала тапи за уши. Може просто да е била любезна жената. :lol:
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #13 -: Май 12, 2011, 18:51:15 pm »
И аз търся идеи за почивка на море - да е по-отдалечено от шумни курорти, да има хубав плаж и да НЕ е all inclusive, че в БГ на това понятие съм му "сърбала попарата" вече. И не на последно място - да е chidren friendly, че сме с 4 броя.
Проверих малкото места, които знам и те са заети за периода за които ми трябва - 18-25 Юли. Всякакви предложения са добре дошли :P




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #14 -: Юли 04, 2011, 17:55:54 pm »
и тук да попитам, някой посещавал ли е Сънсет Кошарица, да ми сподели отзиви
http://www.apartmentsbulgaria.bg/slanchev_bryag/sunset_kosharitsa-0094.html
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #15 -: Юли 04, 2011, 22:13:14 pm »
Мини, аз живея в село от другата страна на комплекса. Не знам как е обслужването, но всичко е на база ол инклузив и осигуряват транспорт до Сл.бряг. От Слънчев бряг се минава първо през вилната зона, село Кошарица и след това е комплекса. Няма шум, в гората е разположен и вечерите са хладни, но е въпрос на избор какво търсиш,ако искаш море не е много удачен вариант. Има и доста добри хотели в Равда на пример които са в близост до морето и предлагат ниски цени. Ако искаш някаква информация съм насреща. Покрай инсталациите на ПОС терминали, се знаем с доста хотелиери.
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #16 -: Юли 05, 2011, 02:00:03 am »
и тук да попитам, някой посещавал ли е Сънсет Кошарица, да ми сподели отзиви
http://www.apartmentsbulgaria.bg/slanchev_bryag/sunset_kosharitsa-0094.html
Плажът (Сл. бряг) ви идва далеч и ще трябва да ходите с колата, а цените за паркинг започват от 2 лв. на час. Няма къде другаде да паркирате - паякът щъка постоянно, да не говорим, че май вече е започнал периода с пропускателния режим - Сл.бряг е опасан с бариери. Предлагат опция превоз до плажа, но пък трябва да се съобразявате с график някакъв, предполагам, а с две малки деца...

Като гледам на сайта, предимството е, че е на тихо място, вечер наистина е доста прохладно и приятно, пък и ще сте ми наблизо  :lol: Мога да разпитам за отзиви.

Иначе, аз на българското черноморие не бих почивала. Нито обслужването е добро, нито пък цените. Да не говорим колко е шумно.
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #17 -: Юли 08, 2011, 11:43:24 am »
И аз ще помоля за отзиви за ето този комплекс http://www.bryasta.com/gallery
Благодаря Ви предварително  :D
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #18 -: Октомври 18, 2011, 16:47:33 pm »
Мисля да отидем за 2-3 дни в Хисаря. Някой ходил ли е скоро там? Затруднява ме избора на хотел,подходящ за престой с малко дете /на 4 години/. Иска ми се да има вътрешен басейн с достатъчно топла за детето вода. Да е добре отоплен като цяло /стаи,коридори,ресторант/ - такива неща. Насочила съм се към "Аугуста". Отзиви?
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #19 -: Ноември 07, 2011, 19:56:41 pm »
Съжалявам за закъснението в отговора  :oops:
Аз съм била в Аугуста - имаме традиция с половинката да празнуваме годишнината все в Хисаря. Все още сме без деца, уви, но лятото бяхме с племенника (на 6 годинки).

Вътрешният басейн е с чудесна топла вода. Има водна пързалка за деца - малко е екстремна, но ако се пускаш с детето сигурно не е проблем. Самият басейн е много дълбок - целият е около 1,80 м. дълбочина. Има само едно джакузи, което е плитко. Може и да има някъде скътан детски басейн, но не съм го забелязала.

Навън е много по-подходящо за деца - страхотно го препоръчвам.

Иначе стаите са реновирани - новички, но малко постно обзаведени. Ресторантът е чудесен.

Дано съм била полезна osi_17



   La vita è bella
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #20 -: Ноември 15, 2011, 12:49:40 pm »
Вече бяхме в Аугуста. Така е, какго го описва Руми в предишния пост. Само да добавя, че си има отделен, при това доста голям детски басейн с дълбочина 50 см. и много топла вода. Изкарахме си супер. В ресторатна храната беше доста вкусна, а цените - с отстъпка за гостите. На нас ни дойде в повече програмата в събота вечер, но пък оценихме това, че детето,което иначе ни подлудява, когато седнем в заведение, изкара цялата вечер с другите деца на дансинга, около певците и танцьорите, та ние си хапнахме и пийнахме спокойно. Хисар е чист и спокоен град! С една дума - препоръчвам.
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #21 -: Декември 03, 2011, 08:57:41 am »
И аз ще помоля за отзиви за ето този комплекс http://www.bryasta.com/gallery
Благодаря Ви предварително  :D

Малко късно,но да споделя мнение.Ние бяхме там през м.октомври-очарована съм.Комплекса е на 8км. от Велико Търново в гората-чудесен ресторант,чудесни стаи(ние бяхме в студио-удобно е да си сложете кошара,пък си има и голям разтегателен диван) и най-вече тишина и спокойствие-това,което търсихме.Лятото пък ще е супер с голямата механа на вън(имат си вечерна програма) и басейна,покрай който можеш да се излежаваш цял ден.По което и време да отидете просто си заслужава.


*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #22 -: Декември 03, 2011, 10:35:07 am »
И аз ще помоля за отзиви за ето този комплекс http://www.bryasta.com/gallery
Благодаря Ви предварително  :D

Малко късно,но да споделя мнение.Ние бяхме там през м.октомври-очарована съм.Комплекса е на 8км. от Велико Търново в гората-чудесен ресторант,чудесни стаи(ние бяхме в студио-удобно е да си сложете кошара,пък си има и голям разтегателен диван) и най-вече тишина и спокойствие-това,което търсихме.Лятото пък ще е супер с голямата механа на вън(имат си вечерна програма) и басейна,покрай който можеш да се излежаваш цял ден.По което и време да отидете просто си заслужава.

А кухната им ее..... мммммм  :hungry:

Ние също бяхме в студио. Останахме мн доволни.
Имам обаче една забележка към хигиената в стаите.
Налага се да викам втори път да чистят, иначе изкарахме страхотно.
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #23 -: Февруари 12, 2012, 00:20:14 am »
Представям ви моята Топ 10 класация за най-хубавите места в България ...

1. 7-те рилски езера
2. Белоградчишките скали
3. Ботаническата градина в Балчик и двореца
4. Царевец
5. Рилския манастир
6. Стария Несебър
7. Архитектурен резерват Жеравна
8. Чудните мостове
9. Мелнишките пирамиди
10. Пещерата Леденика

и още мнооого много - Копривщица, Рупите, Побититие камъни край Варна, Ивановските скални манастири, Каменната сватба и Каменните гъби край Кърджали,с.Лещен, Боженци, Етъра, Крушунски водопад и още още ...
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #24 -: Февруари 12, 2012, 10:10:39 am »
 :) за почивчица обичам сандански

*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #25 -: Февруари 12, 2012, 11:12:33 am »
перперикон, който не е ходил задължително да се поправи :)
величествено място :D
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #26 -: Февруари 12, 2012, 13:25:30 pm »
Напълно съм съгласен,при това всяка година разкриват все нови и нови сгради и различни археологически открития . Тази година го посетих за втори път,първия беше преди три години  и видях разликата.Само дето беше най-горещия ден на лятото и на тези скали можете да си представите картинката -бате Рачо с три жени,хич не беше идилична. ама ,девойките се справиха по-добре от мен. :lol: но пък има какво да се види!! След това към Златоград-приятно градче,но само то е в района.Е,поради "уредените" указателни табели ,минахме три пъти през скалните гъби,докато открием перперикон. :lol: Триград е добра дестинация за туризъм.Има доста къщи за гости и района е пълен с обекти за посещение.Дори не стига времето.Само красоти.Ако някой се насочи към този район -не пропускайте оф-роуд изкачването от село Ягодина,до Орлово гнездо,над селото! /не за слаби сърца,но за жалост това се разбира след като измините целия маршрут :wink: /,ждрелата както и смилянския боб,ама в оригинал в с.Смилян,че то другото всичко е от Китай. :lol: :lol:
За морето ,препоръчвам на юг от Бургас.Много по-спокойно е от другото крайбрежие. Лозенец, Синеморец,Варвара или Ахтопол-макар,че тая година се бяха пооляли с цените в това градче.Но пък има богат избор от бунгала и малки хотелчета.Всъщност там се засякохме и с Ваня-психолжката/колко е малък света,а :)/.те после са ходили на бунгала и на к-г Арапя  ,а също са с малко дете,така че можете да я попитате за подробности!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #27 -: Февруари 12, 2012, 14:27:33 pm »
Аз пък в Перперикон нищо интересно не открих. Ходила съм общо 3 пъти. Може би, защото го сравнявам с руини в други държави - колко само са поддържани и реставрирани. Най-интересното на Перперикон беше, че видях лисица и даже я снимах.
Маршрута Ягодина - Орлова Чука мисля да го пробвам - звучи много добре.
Смилянски боб и аз съм си купувала на връщане от пещерата Ухловица - пътя минава през селото.
Любим маршрут ми от Мелник до Роженски манастир през балкана (около 2 ч. пеш) откриват се страшни гледки към пирамидите.
За морето нямам мнение. Ние с мъжа ми вместо на почивки все на екскурзии ходим - нещо да има да гледаме и все да сме в движение :-)
*
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #28 -: Май 19, 2012, 10:39:52 am »
Здравейте,
Ето за любителите на пещерите :) http://www.hinko.org/
Ех за съжаление не съм посетила вс. туристически пещери, но пък съм била в много нетуристически,в някои от тях съм участвала в проучването им и картографирането.
Случвало ми се е дори да вляза на места, където никкой до сега не е стъпвал, да проучвам и правя карта на новооткрита пещера. Това разбиреа се не е случайно, защото със съпруга ми пещерняци - събраха ни пещерите :) Имам си една любима пещера с много тесен вход, в която за сега само аз съм влизала понеже съм най-дребничка от клуба ни :) Била съм и гид на туристи в неблагоустроени пещери - оказва се че хората наистина много малко знаят за подземния свят :) Сега проучваме една огромна подземна система от реки... всъщност хобито ни май е "откриватели" :)
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #29 -: Август 10, 2012, 16:17:33 pm »
Имате ли някаква идея за добри къмпинги в Централен балкан? Ще ходим на палатка и бих искала да ме информирате, ако сте ходили там, дали ма изобщо такива или да се присламчим към някоя хижичка? :balk_170:
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #30 -: Август 10, 2012, 16:48:06 pm »
Препоръчвам ви да посетите Каньонът на водопадите край Смолян. Ето тук може да прочетете за него.
няма да забравя моите ангелчета...
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #31 -: Август 10, 2012, 17:32:27 pm »
lily28,
Не сме планували да ходим толкова далече :) Благодаря за инфото все пак, заинтригува ме и може би догодина ще го имаме в предвид - невероятно красиво е!!! :)

Ние ще направим следната обиколка София-Плевен-Тетевен-Златица-Панагюрище-Копривщица-Карлово-Калофер-Троян-Ловеч-Червен бряг-София. Специално за Ловеч, Плевен и Ч.бряг няма да нощуваме, а само ще минем от там. Всичкото това ще го обходим в рамките на 4 дни с преспиване в палатка  :balk_170:, защото имаме само кофти моменти от семейни хотели и къщи за гости, последният път не можахме да си починем - бяха надули музиката до 3 през нощта.. и ни изгубиха като клиенти. Сега вече ще сме къмпингари, та за това да попитам, някой ходил ли е в тези посоки, които споменавам по-горе, правили ли сте си къмпинг някъде там около градовете?
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #32 -: Август 11, 2012, 00:53:55 am »
Аз живея в Карлово. Нашите хижи са недостъпни с кола, върви се 2-4 часа до тях. Край Сопот има седалков лифт почти до хижа Незабравка, а началото на лифта се намира в център Шамбала- въжен град, заведение, колописта, голяма поляна с възможност за палатка, чешма и река, в близост Женския манастир.

Край Калофер (не знам как е пътя дотам) е екопътека Бяла река. Много красива местност с много дървени мостчета, поляна с огромно огнище с много пейки, екран за прожектиране на филми и манастир в близост (дават стаи под наем)

Дано да съм била полезна!
Re: Идеи за екскурзия
« Отговор #33 -: Август 11, 2012, 20:39:04 pm »
mira_mimi,
Благодаря ти за инфото!  :bighug: