0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #140 -: Януари 08, 2011, 17:10:15 pm »
Лиде и аз като Рая имам усещането, че нарочно го прави.

Ние изкарахме ужасна нощ.От 12 часа като се събуди и в 2:30 часа заспа. Рев, тръшкане като го сложим в кревата  :? Накрая заспа между нас, в 6 реших да го сложа в леглото му - пак рев и тръшкане. Сега спим на смени. Сутринта аз поспах от 10 до 14 часа, сега мъжи спи  8)

Мисля обаче, че аз съм виновна за това неспане. Напоследък много тежки новини ми се струпаха в личен план и снощи свекито дойде и започна да обяснява как Жуж е много стара, как я водила всеки ден на лекар, защото куцала с едното краче (от студа и старостта й се схващат крачетата) и ми каза, че е давала на кучето лекарства без мое знание (назначени от лекар). Пак повдигнах темата да си я приберем, защото си я искам и бях дружно оплюта. И това ми дойде вече много и се усещам как изпадам в някакво депресивно състояния и сигурно Ники заради това е изнервен.

И аз ще съм свекърва някой ден и дано да се гътна преди да изкукуригам и да правя живота на децата ужасен и непоносим.
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #141 -: Януари 08, 2011, 17:29:14 pm »
Ей Жаси недей така  :bighug:

Иначе за Ники, поне по мое мнение, напълно е възможно. Децата имат много слаба защита откъм чуждите емоции и много се повлияват. Случвало ми се е да се скарам със съквартиранта, до степен да се разтреперя цялата. И бебето реве и аз уж го гушкам да се успокои, а то още повече... и няма спиране. Много кофти съм се чувствала...че натоварвам детето. В такава ситуация при мен помага да пея - така по - бързо гоня негативните емоции . С риск да ме помислите за луда, четох, че всички негативни мисли са всъщност някакъв вид енергийни демони, които се възползват и пият от нашата енергия. С песента се прогонват. Нещо подобно беше идеята, доста налудничево звучи, но опитах поне при мен помага .

Защо сте си оставили кучето ? И защо не ти дават да го приберете ?
Ние редовно обезпаразитяваме Макс и това е всичко. Няма проблеми...той много се е привързал към бебето и даже май я защитава, защото е станал агресивен...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #142 -: Януари 08, 2011, 17:40:09 pm »
Нарочно е, доказва на някой нещо или на себе си. Избива разни свой си комплекси. От това ще загуби само и единствено тя...

jasmin_veni  дано стигнете до компромисно решение.  :)
Пробвай с музика. Моника заспиваше на Селин Дион  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #144 -: Януари 08, 2011, 17:58:43 pm »
Raissa777 преди да се роди Ники имахме големи караници заради животните. Накрая се съгласих първите 40 дни кучо да е на село, където тичка насам-натам. После обаче отказаха да ми го върнат (мъжо оглавява групата).  Пускало косми, изпускало се, не трябвало да е при детето и до днес не постигаме съгласие. Това е една от основните ни теми за скандали и разногласия. Като каже "Ники ли ти е по-важен или кучето" и ми иде да го тресна. Обяснявам, че и двете ги обичам адски много и не е честно така да ми поставят нещата...но не би. Дори е заплашвал, че ще се изнесе, ако си взема кучето обратно.

Лиде, вчера и музиката не помогна.
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #145 -: Януари 08, 2011, 18:05:38 pm »
Като каже "Ники ли ти е по-важен или кучето" 

Много кофти ги поставя нещата...все едно става въпрос на живот и смърт.
Според мен няма никакъв проблем да съжителстват заедно. Е, чистя всеки ден, но друго няма. Макс сме го научили по спалните да не влиза, тоест като започне да лази бебето ще ги отделя на различни места.
Много жално за кучо, сигурно му е било голям стрес.
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #146 -: Януари 08, 2011, 19:16:28 pm »
Оф, явно винаги е така със свекървите! От моята по-мила и внимателна нямаше, докато не се роди детето.
=====
Помогнете ми- кажете ми или ме насочете къде да прочета как се организира прощъпулник.Какво се слага, готви, кой се кани и т.н.

Инке-Тинке, все едно аз съм го писала. Допреди да родя, не знаех, че свекърва ми е такова чудовище и бях готова да се закълна, че е леко простовата, но по-скоро готина. От август насам се почнаха нахални опити да се определя цветът на детското легло (червено не било за момче!), цветът на чорапите (отново не може червени, трябва задължително да са сини), да се проверява колко му е стегнато панталончето, защото може да искам да го удуша, да ми се оглежда къщата под лупа (нищо, че за 11 години е стъпила 3 пъти у нас), да се дава тон как да си правя погачата... Затова, ако въобще правя прощъпулник, ще е без нея. Както и всички останали празници. В името на това детето да има баба (защото моята майка почина и тази ще му е единствена), трябва да продължим да пазим дистанция.

Интересното е, че навремето тя буквално е зарязала сина си да го гледат родителите й, защото е създала втори път семейство след смъртта на съпруга си. Слава Богу, поради тази причина, не са много близки с мъжа ми и той отдавна е "отбит" ;)- негова е инициативата да поддържаме формални, не крайно близки отношения с нея и старателно я държи на разстояние. Никога не е настоял да я приобщаваме повече от минимално необходимото.

И аз мисля, че това, което казва Джам е наистина КЛЮЧЪТ към спокойния живот. За да разпусна, като ме нервира, се оплаквам на приятелки, попсувам, помрънкям, па ми мине. Ако искам подкрепа от него по някакъв въпрос (примерно да не ходим у тях, защото преди 2 минути ми е казала, че още кашля, но на него му твърди, че вече е добре) - гледам да е максимално лишена от емоции молба.

В последните дни много мислих по въпроса защо винаги така се получава, че свекървите са дразнители (от сега не ми се иска да съм такава  :lol:), статията ми даде някои отговори ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #147 -: Януари 08, 2011, 20:25:31 pm »
Привет и от мен в края на седмицата. Ние сме грипави от миналата неделя, първо Ели вдигна температура и тъй като свеки беше наблизо викнахме я да дойде да я гледа, лошото е че и аз се разболях ама от "любов" към свеки цяла седмица си ходя на работа като пич с 37.5 и нагоре. Стефуняка и той прихвана, сега се надявам до вторник да са добре и да я изпровождаме, че се не трае. Аз "розови" очила нямам затуй реших да сложа на свеки "шапка невидимка" и се правя, че я няма, че да не ми действа на нервите, не че е лесно, предвид че от първата вечер отиде да купи на Ели бонбони, щото личната нямала и не и дала  8O. И ми обяснява, че те били виолетки най безобидните бонбони в същото време ябълките които оставих да обели за децата така си стояха за украса. Ама кво да се прави това е положението, мисля варианти кой за да ми гледа децата когато са болни, без да се разорим финансово, но не мога да измисля за момента, а те боледуват често. Стигнахме и до УНГ, според него и двете деца са с трета сливица и от там идват проблемите, смени капките и сиропите другата седмица сме на контролен преглед, освен това заключи, че като са бели и русуляви е много вероятно да са алергични - това последното ми прозвуча малко в стил, "щом кутията е квадратна, вътре има нещо кръгло, щом е кръгло е оранжево, а щом е оранжево е портокал", но все пак се надявам, че е добър специалист и с адекватно лечение ще намалим боледуванията.

Малко дълго стана, но нали все не успявам да се класирам да пиша по рано...

Лека седмица на всички, здрави деца и здрави нерви ви пожелавам!  8)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #148 -: Януари 08, 2011, 20:30:18 pm »
но аз направо откачам, когато е на вълна "тате".

а при нас няма вълна мама, вълна тате, все е тате.
:lol: :lol: от време на време му вика и мами. :D
Ако ти кажа , че не ми е било криво, ще те излъжа. Но чак да изпадам в депресии и прочие - не. Сега подминавам ситуацията с усмивка, ми радвам се, че детето го обича и толкоз.

 :lol: при нас поне мама си е мама, а тате-тате.
разбира се, че е важно да се обичат и разбират, това ме прави щастлива.
вдигам ръце обаче, когато ситуацията е такава че само мама може да и обърне внимание, а тя пищи за тате. подивявам, когато е гола и замръзва и не ми позволява да я облека. познай, веднага светва в мозъка ми една червена лампичка, че детето пак ще се разболее. или пък да се тръшка и да стига до спазми, и да не мога да я успокоя, щото иска баща и да свърши тая работа. надявам се да е период и да го израсте. да се въоръжа с търпение и повече спокоиствие, и това е.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
Бременни май4ета с бъдещи каки и батковци
« Отговор #149 -: Януари 09, 2011, 12:18:52 pm »
      Здравейте!
 Направи ми впечатление че във форума има доста бременни майки с де4ица на 1,2,3- годишни де4ица не знам дали защото аз съм в такава ситуация и ми се набиват в очи лентичките или просто така ... :wink:
 Реших да пусна тази темичка за да си споделяме как се справяме с всичко което се сблъскваме в ежедневието с бъдещите каки и батковци и не само  :D

някой ако иска може да смени заглавието на темата просто това ми дойде на ума
*
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #150 -: Януари 09, 2011, 14:59:14 pm »
Някой случайно да е купувал Prevenar 13 скоро?
*
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #151 -: Януари 09, 2011, 16:54:54 pm »
Кроки, до колко знам Превенар 13 не се внася в Бг все още. :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #152 -: Януари 09, 2011, 17:22:18 pm »
а при нас няма вълна мама, вълна тате, все е тате.

абсолютно същото и при нас. съвсем категорично ми се казва и показва, че аз съм само второстепенен заместител, докато го няма тати. "аз ще излизам с тати, не с тебе!", "ти няма да спиш с мене, иди си!" - на коя майчица няма да й се разтопи сърцето от таквиз мили думи, изречени от устата на сополанкото, заради когото й побелява косата ежедневно, нали?  :lol:

включително днес ми донесоха от Монтесори-заниманието си рисунка, която (както гордо ме информира баща му), доказвала научно, че детето предпочита баща си. още не ми я е обяснил, щото той спи, докато аз обслужвам любимия му син, но на рисунката има един голям човек, едно малко човече и една голяма гъсеница... просто подозирам кое от трите съм аз...  :lol: :lol: :lol:

ами това е положението, явно не съм единичен случай. все някой трябва да играе и лошото ченге...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #153 -: Януари 09, 2011, 18:01:38 pm »
на рисунката има един голям човек, едно малко човече и една голяма гъсеница... просто подозирам кое от трите съм аз...  :lol: :lol: :lol:


 :lol: :lol: :lol: Неблагодарна история !  :lol:
*
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #154 -: Януари 09, 2011, 18:56:37 pm »
на рисунката има един голям човек, едно малко човече и една голяма гъсеница... просто подозирам кое от трите съм аз...  :lol: :lol: :lol:


 :lol: :lol: :lol: Неблагодарна история !  :lol:

Неблагодарна, но въпреки всичко е готино! :) Моята дребосъчка също вече обожава татко си и много се кефя като я гледам как кокорчи очи към него! :) Хехе хехе


*
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #155 -: Януари 09, 2011, 19:05:09 pm »
Значи аз съм от щастливките, защото сме само на вълна мама  :D другите вълни са епизодични и интересчийски  :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #156 -: Януари 09, 2011, 20:13:10 pm »
Кроки, до колко знам Превенар 13 не се внася в Бг все още. :?
уф, жалко. И аз стигнах до същия извод, защото вносителите на превенар изобщо не споменават превенар 13 в сайта си. Утре ще им звънна за всеки случай. 


на рисунката има един голям човек, едно малко човече и една голяма гъсеница... просто подозирам кое от трите съм аз...  :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

При Боби няма предпочитания. За него е без значение дали ще е майка му, баща му или някоя баба. Само, ако сме на гости дружно при бабата държи тя да го обслужва, може би защото е на нейна територия.
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #157 -: Януари 09, 2011, 20:21:25 pm »
И аз да си кажа ...имам 4увството 4е от самото на4ало сме на вълна тати и така е до сега за мен нито веднъж не се е разплакал или ме е търсил с изклю4ение на слу4ая като декември влязох в болницата за задържане ! ....но какво да се прави явно мъжка му работа :D
*
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #158 -: Януари 09, 2011, 21:28:29 pm »
Мдаа,и аз съм от щастливките дето само "мама" се признава.Не мога и до тоалетна да ида :lol:За разлика от Митко,брат му като беше по-малък  и влязох за първата си операция,като висях 2 седмици прибирайки се притеснена дали не съм му липсвала той ме посрещна с думите " Ти кога ще влизаш пак в болница?" 8O
« Последна редакция: Януари 09, 2011, 21:30:57 pm от parsi »

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Първа януарска темичка - 03-09.01.2011
« Отговор #159 -: Януари 09, 2011, 21:49:17 pm »
При нас има равновесие - Алекс не може без баща си, а Мила без мен. Така че съм спокойна, поне единия има нужда да съм до него :D Но в началото и аз много се стягах :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю