0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lexi

По-къс цикъл
« -: Май 23, 2006, 13:31:18 pm »
Някой дали знае каква може да е причината цикълът ми да се скъсява? Последните месеци ми идва все по-рано. При, до скоро 28 дневен цикъл, сега е около 25 26 дни?
По-къс цикъл
« Отговор #1 -: Май 23, 2006, 14:45:37 pm »
Здравей Лекси, и аз съм така. От както се помня цикълът ми винаги е бил 28 дни, а от няколко месеца насам постоянно спада с по един ден и сега е 25 дни.  :roll:

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
По-къс цикъл
« Отговор #2 -: Май 23, 2006, 14:47:33 pm »
Момичета а болки имате ли?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    Lexi

По-къс цикъл
« Отговор #3 -: Май 23, 2006, 14:53:46 pm »
Леки, както обикновено.
Аз съм с диагноза ранно изчерпване на яйчниковия резерв, но в начален стадий. Притеснявам се да не е от това, т.к. някъде бях чела, че с наближаване на менопаузата цикълът намалява. Но не мога да си спомня къде...
По-къс цикъл
« Отговор #4 -: Май 23, 2006, 15:00:15 pm »
8O Аз не съм го правила това изследване, но силно се надявам да не е това. Иначе при мен пак си е с болки през първия ден  :evil:

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
*

    Lexi

По-къс цикъл
« Отговор #5 -: Май 23, 2006, 15:09:29 pm »
alomita, сигурна съм, че има много причини за това, някои от които съвсем невинни /може от жегата пък да е/ :D . Това, което го имам е мн. рядко срещано за млад човек и има и др. признаци, така че не го мисли :wink: .
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По-къс цикъл
« Отговор #6 -: Май 23, 2006, 21:18:57 pm »
Да, Лекси, с намаляването на яйчниковия резерв намалява и дължината на цикъла.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
По-къс цикъл
« Отговор #7 -: Май 23, 2006, 21:48:04 pm »
здравейте момичета!И  моя цикъл беше 28 дена и от  няколко месеца е станал 26 дена.Та сега когато чета какво сте написали  почвам да се замислям!!
Лали и наеш ли други симптоми при намален яечников резерв????Аз съм на 30 не е ли раничко???
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По-къс цикъл
« Отговор #8 -: Май 24, 2006, 06:01:02 am »
Скъсеният цикъл не винаги и не задължително означава намален резерв. Просто познавам историята на Лекси, при нея има наслагване на факти в тази посока. Мисълта ми е Лекси да обърне внимание на лекаря си в този аспект.
Аз преди време като започнах да ходя в клиника по стерилитет, един от първите въпроси на лекарката беше дали ми е е скъсил цикъла в последно време. Но аз съм доста възрастна и при мен е предполагаемо.
Ади, трябва да установиш кога ти е овулацията. Ако е скъсена втората фаза, има начин да се коригира.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
По-къс цикъл
« Отговор #9 -: Май 24, 2006, 07:05:59 am »
Мила Лали благодаря за отговора-както винаги бърз и точен!
По въпроса за Ову,миналото лято ми правиха фолекуметрия и се оказа че вобще няма такава-няма фолекул.(Това беше при обикновен гинеколог).На есен отидох в София в специализирана клиника по стерилитет и още на първото Узи видяха нарастващ фолекул.Когато направих всички изследвания при които излезна че лявата ми тряба е частично запушена в сраствания и залепена до таза и дясната е идеална---ми предложиха инсе със стимулация!При 1 инсе стимулация Клостилбегит имам 2 фелекула от дясно един малък и един читав.Изтъняване на лигавица -което знаеш и инсето за жалост беше неуспешно.
Сега правя стимулация с Серофен и в петък ще видя дали има фолеколчета.Другата седмица ако всичко е ОК Инсе.
Сега последните 2 месеца си меря БТ и по графика всичко е ОК!По Бт втората фаза ми е 12 дена ,но то май не е съвсем сигурен начин!Така че ако това Инсе недай боже да е пак  неуспешно след него малко почивка и ще си направя фоликуметрия ,имунологични и генетични изследвания!Извинявай Лали че ти пиша на дълго на широко ,но исках да ти разкажа нещата на бързо защото си доста по компетентна от мен и ако има нещо което пропускам можеш да ме посъветваш! :lol:  :lol:  :lol:
*
По-къс цикъл
« Отговор #10 -: Май 25, 2006, 09:09:54 am »
И при мен тази пролет /последните два три цикъла/ се забеляза скъсяване - идва ми на 25 ден. Притесних се от този факт и на последния преглед специално обърнах внимание на докторката, тя каза изобщо да не се притеснявам  :D Така че, Ади, сам по себе си този факт сигурно не е определящ. Освен това може и да е от смяна на климат и пр. такива фактори, на мен специално много ми влияят.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    Lexi

По-къс цикъл
« Отговор #11 -: Май 25, 2006, 10:21:49 am »
Цитат на: Lali
Да, Лекси, с намаляването на яйчниковия резерв намалява и дължината на цикъла.

Лали, не стана ли много бързо обаче? Само след две стимулации с клостил. Но в една тема в дир-а /до колко достоверна е информацията не знам/ пишеше, че след 3 - 4 стимулации за инвитро при жени с нормален резерв е твърде вероятно да настъпи изчерпване. Т.е. стимулациите наистина много изтощават яйчниците и дава своите нагативни последствия. Като се има предвед, че при всеки нормален цикъл започват да зреят няколко стотици яйцеклетки, от които само една или две достигат да зрялост, то при стимулация за инвитро май можем да говорим и за загуба на хиляди... Това е и една от причините да не искам повече стимулирани инсеминации, а да се "хвърлям" към инвитрото, доткато все още имам нещо, макар и със съмнително качество...
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По-къс цикъл
« Отговор #12 -: Май 27, 2006, 18:26:43 pm »
Не мисля, че две стимулации с клостил толкова ще изчерпат резерва.
Просто ти имаш генетична обремененост.
Мисля, че идеята за ин-витро е добра за теб. Ще успееш.