0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #20 -: Декември 04, 2007, 11:34:41 am »
Снощи моя каза, че сме го ползвали тоя Саво само дето аз не съм разбрала :oops: :lol:. Но не е опция като се роди бебето, категорично сме се разбрали че няма да ползваме каквито и да било препарати. Не ми се мисли изобщо :(. Мерси все пак.
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #21 -: Декември 04, 2007, 12:38:34 pm »
Този препарат наистина мирише ужасно...трябва поне един ден да се проветрява и поне 24 часа да не се влиза в тази стая (макар че при нас миришеше и кридора  :?). Този път съм решила да напръскам по празниците, когато ще пътуваме и ще може да се проветри на воля  8)


*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #22 -: Декември 04, 2007, 12:55:02 pm »
Разместихме у нас и какво да видя...Очаквах на стената нещо ужасно, а там всъщност няма грам мухъл, само на гардероба. Баща ми е прав, неможе у нас от както къщата е построена преди 40 години в този си вид никъде да няма мухъл, а сега изведнъж да се появи. Причината е овлажнителя за въздух, който закупих за бебето и го ползвах на максимална мощност почти непрекъснато. Сега ще почистим, ще посушим, ще оставим все пак малко разстояние м/у гардероба и стената, за да циркулира въздуха.
Пръснах със Саво навън, за да видя как мирише - наистина е ужас, не го препоръчвам за детски стаи, изобщо това си е сериозен препарат. Приятел ми го донесе и каза, че имал иначе стърахотен ефект.
Дано се отървем от този мухъл.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #23 -: Декември 15, 2007, 21:34:49 pm »
Влагоуловител е нещото което ще ви свърши работа. Миналата зима по стените и прозорците течеше вода след ремонта. Купих влагоуловител за около 300лв от Метро и взех на мой роднини тяхния за две седмици издърпаха всичко. Напръсках мухъла със СавоИ(не става с бебе в къщи, забравете просто, тази стая трябва да се проветрява поне 3 дни според мен.) и изчезна всичко. Сега пак изби, но не бях пускала влагоуловителя. Имайте в предвид, че ми събира по 2 литра вода за 24 часа от цялата къща. Пускам го в коридора на отворени врати и суша дрехи само в банята. Чака ни пролетта външна изолация и ремонт на покрива. Дано приключим с мухлясълия въпрос най-накрая. Ако забавите ремонта и изолацията решението е тази покупка Скъпо е, но няма начин.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #24 -: Декември 15, 2007, 22:32:59 pm »
Дестита а тоя Саво колко време има ефект?
Около един месец, поне при нас започна да се появява отново след месец. И между другото забелязвам че сега е много по-малко от преди.

Продавали сме Саво в магазина и мога да ви кажа, че има същия ефект ако си купите белина Аче и с пулверизатор напръскате мухъла.Ефекта и миризмата са идентични, само дето Саво-то струва 7 лева, а Аче-то 1.50.Питай патило. :wink:
Пак казвам-решението си остава вътрешна изолация без шпакловка-директно тапети.Вече има прекрасни модели тапети, не с акато едно време-конфекция.
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #25 -: Декември 15, 2007, 22:59:16 pm »
Аз купих един на 'Пастело' но няма  голям ефект,трябва да пробвам с белина както казва Мимка .

за основаване на фонд за ин-витро - подпиши се и ти  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #26 -: Януари 10, 2008, 17:09:57 pm »
Ние взехме влагоуловител на Церезит, но за сега няма ефект. Започва да се събира вода, но си е все такъв кошмар. Ще почакам малко да видя след време как ще е.
А мухала с белина може да се почиства избелява за едно известно време, но е временно. НИе сега понеже се чудим вече какво да правим та моя ония ден намаза тавана с фасаген. Е мухал не избива по него, но за сметка на това капките от конденза са два пъти по-големи и трябва да се забърсва много по-често.
Аз вече откачам и съм го помолила да вземе едни плоскости да сложим барем поне до пролетта да замаскираме  :(, че гледката е кошмарна. Но дали ще има ефект не се знае. Ще прилагаме отчаяни мерки видяло се е.
*
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #27 -: Януари 13, 2008, 17:44:57 pm »
С помоща на този http://www.ufesa.es/catalogo/productos/DH3622.html втора зима съм решила проблема откъм влага у дома.Препоръчвам го.

*
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #28 -: Януари 26, 2008, 21:47:08 pm »
Момичета, препаратът Саво се оказа 100% белина. Прочетох съдържанието на белината и савото са абсолютно еднакви. Ефекта е от това, че се впръсква, а не се търка мухъла - за да не се разпростира. Моят съвет е просто ако пръскате си купувайте белина, аз от доста време сама си пълня "савото".
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #29 -: Януари 28, 2008, 07:39:10 am »
Пръскам с белина /дори и ароматизирана/, същото е като Саво и другите тем-подобни препарати.
Мухъла се маха/изчиства се за известно време/, но не и влагата  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Мухъл по възглавници -Дайте съвет
« Отговор #30 -: Април 10, 2008, 10:10:42 am »
  Момичета,имаме едни възглавници,които са дълги едната 2 метра,а другата 3 ,които са мухлясали(мъжа ми решил да ги складира за през зимата в една маза без да ги сложи в найлони   :x ) Те са пълни с накъсан дунапрен.Не можем да ги изперем в пералня,нито да ги разшиваме,защото в такъв случай по-добре да шием нови.Кажете някакъв препарат за този случай,или някакъв друг метод ,за да премахнем мухъла.Ще ви бъда много благодарна !   :P
*
Re: Мухъл по възглавници -Дайте съвет
« Отговор #31 -: Април 10, 2008, 18:05:31 pm »
Хвърляй ги. Това може да ви донесе доста болести.
Re: Мухъл по възглавници -Дайте съвет
« Отговор #32 -: Април 10, 2008, 18:22:02 pm »
  Те са за един летен бар.Служат за облегалки и се ползват само 3 месеца.Просто мъжа ми ги оставил в една много влажна стая без да ги сложи в найлони.А са натъпкани със много дунапрен.Ако бяха за в дома ни нямаше да се колебая да ги изхвърля,но този случай искам да си спестя направата на две триметрови възглавници.  :?  Но така като гледам в нета нищо не намирам по въпроса  :( .
*
Re: Мухъл по възглавници -Дайте съвет
« Отговор #33 -: Април 10, 2008, 18:43:55 pm »
Питай в обществена пералня дали няма да ти ги изперат.Или на химическо чистене.
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #34 -: Май 01, 2009, 01:40:38 am »
Темата за мухъла много ме интересува, затова следя всички форуми. И ние сме опитвали какво ли не, откакто сменихме дограмата. Явно оттам идва проблема. И Саво, и Термошилд и какво ли не - всяка година ремонти, нищо не помага. В някои форуми видях много положителни отзиви за едно устройство, което се монтира на дограмата - може би е подобно на това, за което Mary говори. Хората казват, че е на френска фирма,  безшумно е /което е изискването ми - на първо място/. И е евтино. Ако някой има впечатления и знае дали е ефективно, нека да сподели (нарича се прозоречен клапан?)
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #35 -: Ноември 12, 2011, 19:41:32 pm »
 Моля, дайте предложение за влагоуловители. Видях миналата седмица в Бриколаж модели за по 200 - 300 лв, но дали наистина вършат работа?
Това съм го продавала

и знам със сигурност, че е ефективно, но пък 1000 лв. не могат да ми се откъснат от сърцето някакси  :(
Това чудо ползвалили сте го?

Верно, че струва 20 лв. и не се надявам на чудеса, но ми е интересно :)
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #36 -: Ноември 10, 2012, 13:29:55 pm »
Доста от мненията изчетох, но не всичките и мисля сега да ви споделя моя опит.  В момента живеем в етаж от къща,3ти скосен, т.е. над нас е покрива, но не сме тавански етаж. Нанесохме се миналата зима след вътрешен ремонт, къщата има външна изолация и изолация вътре само на таваните. Имаме много мухъл, който се образува от конденза когато стане студено, ПВЦ дограма, сутрин не се вижда през стъклата от конденз, миналата година късно правихме ремонт и нямаше как да няма влага... но влага има и сега, няма спасение, цяло лято не е имало точка мухал...първите 3студени дни където да палим парно и ето го поникна отново... ДО сега само пръскане със Саво го е махало, влаго абсорбатори на Церезит купихме 2, таблетките на 1-2 седмици тр да ги сменяме, но забавят излизането на мухъла, повтарям забавят, ако купя още 2-3 може и да не се появава ама няма гаранция и мн пари. И аз в началото шок и ужас, колко пъти съм ревала...но няма ефтино спасение... Гледам да не суша дрехи вътре, но се налага понякога което е добре дошло за мистър Мухъл... гледам и редовно да проветрявам, нооо има ли влага има и мухъл, при нас трегерите на покрива правят адски конденз, но така е с бетона, обмисляме изолация на покрива, но всичко опира до пари... Чувам че климатика нали уж изсушава въздуха сега сме решили да си купим климатик, някой ако може да каже дали е вярно?
Re: Мухъл и влага , има ли начин да се справя?
« Отговор #37 -: Ноември 10, 2012, 15:06:42 pm »
Относно климатика - предлагат се климатици, които имат и опция изсушаване на въздуха. Някои от тях нямат възможност за нагласяне на температурата (нашите са от тези), а сушат въздуха и леко изстудяват, а има и "по-интелеигентни" прибори, при които можеш спокойно да си нагласяш и температурата. Дано да ти свършат работа.