0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

документи за фонда - къде?!
« -: Ноември 29, 2010, 20:03:18 pm »
    Моля, да ме насочите. Доколкото се ориентирах може, но ми се иска да съм сигурна.Може ли предварителните изследвания, изискуеми за фонда, да си ги направя в клиника, която няма договор за финансиране на дейностите?! Разбира се, да е специализирана клиника по репродуктивно здраве /напр. Варна/.
Благодаря предварително!
*
Re: документи за фонда - къде?!
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2010, 20:28:01 pm »
Привет kamelia13 ! Единственият център, специализиран по репродуктивна медицина и нямащ договор с ФАР /във Варна/ е АГ Варна и няма никакъв проблем да приложиш изследвания правени там. Така или иначе обаче се попълва документ от клиниката, която ще ти извърши процедурата, че са съгласни да те поемат. Именно въз основа на него /освен приложените изследвания и останали документи, разбира се/ ти се издава заповед за финансиране за "еди кой си център". Ако вече имаш направени такива изследвания има резон питаненто ти, но ако тепърва ще ги правиш... Разбира се това е въпрос на личен избор, но след като така или иначе ще кандидатстваш към ФАР е добре и да "запознаеш" със себе си специалистът към съответния център, където си избрала да правиш процедура. Някои от тях държат да са правени част от изследванията при тях, т.е. в техния център, а това може да ти причини неудобство, както от финансова гледна точка, така и да загубиш време.
Малко дълъг ми стана поста, но се надявам да ти бях полезна :) Ако имаш други питанки, с радост ще бъда насреща! Успех!  :)
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
Re: документи за фонда - къде?!
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2010, 23:38:16 pm »
Благодаря много за полезния отговор!!!