0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Анкета за възрастовата граница, СМ и ...
« -: Ноември 24, 2010, 09:15:51 am »
Попаднах на тази анкета http://bioetika.org/. Допитват се до хората по спорни въпроси на тема АРТ. Мисля, че е важно ние да си дадем мнението, а не незапознати с материята.
*
Re: Анкета за възрастовата граница, СМ и ...
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2010, 14:48:23 pm »
Някой от създатели на страницата беше пуснал линк тук, във форума наскоро.

На мен не ми се понрави представянето на авторите под анонимно-груповото "специалисти/медици от не-знам-къде-си", страницата с новините на английски и хаотично формулираните въпроси за изследване.

И още нещо: когато зад подобен проект не стои утвърдена организация, редно е авторите да заявят открито какво ще правят със събраната информация - анализ, публикация нейде, предоставяне на данните от проучването на институция за действие... Поне да мотивират участниците, че не попълват анкетата залудо.

Мяза ми на нечия курсова или дипломна работа с малък потенциал за гласност и влияние.
« Последна редакция: Ноември 24, 2010, 14:54:26 pm от цигу »
Re: Анкета за възрастовата граница, СМ и ...
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2011, 11:56:48 am »
На мен интересно ми стана в анкетата какво да се прави с ембрионите при успешно ин-витро и никъде не намерих отговора, който бих дала, изхождайки от собствената си ситуация.
Направих ин-витро и беше успешно, ако имах ембриони за замразяване, щях да замразя, защото сега се налага отново да минавам през същото, защото искам още едно дете.
При така поставени неща в анкетата, жени като мен, които имат възможност за замразяване на ембриони, не биха могли да се възползват от ембрионите си за повторно ин-витро...
Честно казано не съм прочела досегашната практика и предвиденото в закона сега, но просто споделям мнение, защото ми стана интересно...

Колкото до публичността на анкетата - защо ли си мисля, че така тайничко, без много гласност се опитват да сондират там където се надяват да не се появят хора като нас, за да си използват после изкривените, но желани данни за политика в областта на АРТ-процедурите, такава, каквато са си я намислили ...