0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моя съпруг се занимава с доста тежка физическа работа.Работи в мебелна фирма,в която също се занимават с метали.Изработват чинове,стилажи идр.Неговата спермограма е много лоша.Кажете ми дали има някаква връзка м/у двете неща.Благодаря ви много.
Тежкият физически труд води до варикоцеле. Съпругът ти ходил ли е при уролог на преглед?
*
Да ходи на уролог.Дори е опериран от варикоцеле преди година и
половина.Резултатите са лоши.80% неподвижни,а от всички други по 10%[подвижни и слабоподвижни].Сега ходим при д-р Кацаров.Предстои ни нова спермограма,дано има добър резултат.
Благодаря ти много!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :youwoman: :youwoman:
*
Май не само тежкият физически труд е виновен за това положение. Предполагам, че престоят в помещение, където се използват бои, лакове, разтворители, лепила, също допринася за лошата спермограма. Пушач ли е? Никотинът влияе отрицателно върху броя и подвижността на сперматозоидите...
*
           Мерси ,panda
Пушач е.Работата му е много тежка.По цял ден е на работа.Постоян-
но се караме ,че трябва да си почива.Това идва ,че работи на частна фирма,и шефът им е гаден и постоянно ги следи дали работят
Зравето е по важно от работата,ама на кой да обяснявам.Затова си
докарва само неприятности.Сега след 6 дни ще видим новата спермограма.Първата я прави при доктор Станиславов в АГ.На нея
много не и вярвам.Но да видим тази какъв резултат ще даде.!!!!!!
             Много ти благодаря...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        :balk_35: :balk_35: :balk_35: :balk_172:
*
Изявих желание и аз да се включа:)!!!!
Моят мъж не работи  тежка работа,но и на него спермограмата  е много лоша,и започвам да си мисля че работата не оказва влияние,е може да има връзка,но .....
Бях чела тук точно ниакаква анкета кой какво работи но на мен не ми се вярва ,все пак всичко е организъм:)!!!
Е ако работи с бой,химикали и разни неща те вредят на организма !!!
Всеки с проблемите си нали затова сме тук да споделяме,малко се разтоварваме,но аз малко се  задълбочих:)

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*
Не мога да дам отговор конкретно на въпроса, но мога да споделя наш опит в това отношение. Спермограмата ни беше трайно подобрена, но на съпруга ми се наложи да работи известно време /1-2 седмици/ с бои, лакове и пр. При следващата инсеминация, която беше малко след това, резултатите отново бяха лоши  :(. Може и съвпадение да е, но аз все си мисля, че беше от химикалите, които по цял ден дишаше.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
А3 мисля, че много неща ока3ват влияние на спермограмата :(
Сьвсем пресен случай при нас вчера. Пети ин витро опит. До сега всичко с него беше нормално и и3ведньж бавно подвижни и малко като количество :( Това е ре3ултат от много работа, по 15 часа на ден. Кара бетонобьркач в голям град с натоварено движение. Па3и велосипедисти и пешеходци по улиците. Стиска яйцата и ги претопля. И 3а капак на всичко проблеми с неговото семейство. А.. и пуши. Лекарят ка3а, че всичко това играе голяма роля.
*
Моят мъж не пуши,много рядко пие(силно казано),но спермограмата е зле,незнам какво ще става но се надявам да е на добре!!!!
Пожелавам на всички успех!!

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
Моят мъж не пуши,много рядко пие(силно казано),но спермограмата е зле,незнам какво ще става но се надявам да е на добре!!!!
Пожелавам на всички успех!!

Алката, вие ходихте ли при уролог? Правихте ли преглед с ултразвук?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
minikky в момента моят мъж не мога да го накарам никъде да отиде,за съжаление,защото много е отчаян,сега сме фаза търпение,нека да се оспокой малко и ще видим(давам му още малко почивка:))
Това беше в кръга на майтапа,поне аз си давам надежда защото и аз ако се отчая какво ще правим!!!Надявам се вече сругият месец да се вземе  в ръце и на док.

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*
Моя мъж работи тежка физ. работа, даже мисля, че води класацията - миньор е. Последната спермограма я направихме преди две години и беше отлична. Като се има впредвит работата му, какво може да приема профилактично - витамини или нещо такова? И ако нямаме никакви оплаквания, може ли отидем на преглед и при какъв д-р - уролог или андролог или една спермограма е достатъчно да направим?