0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Биозин мама
« -: Ноември 03, 2010, 13:42:58 pm »
Здравейте, моля Ви да ми отговорите, ако има някоя мама приемала биозин мама по време на бременност, да се включи, безопасно ли е за плода?  АГ ми каза, като забременея да почвам да ги пия, личната казва нищо да не пия...? В момента правим опити, но постоянно се разболявам, дали мога да пия въпросните хапчета, преди бременност. Благодаря ви предварително момичета!

П.С. Може ли мъжът ми да пие някакви витамини и ако да какви, при положение че правим опити за бебе?
Re: Биозин мама
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2010, 13:47:42 pm »
Няма проблем да го пиеш  :).

Биозина има две разновидности и от там идва объркването на личната ти.

Едното е само Биозин, който не се пие по време на бременност. Опаковката е синя.
Другия вид е Биозин Мама, специално разработен за бременни. Опаковката е розова.

Моят гинеколог ме кара да го пия даже преди бременност, за да подсилим малко имунната ми система, защото е по-слаба. Отделно има влияние върху инфекциите по време на бременст, както и примерно при херпенсите инфекции. Аз съм със спонтанен аборт в 19г.с. като вероятна причина е някаква инфекция, а прекарах и херпесна (на устната) затова док държи при следваща бременност да пия Биозина Мама.
В листовката пише по-подробно инфо, това е само по спомен :wink:

Ето го Биозин Мама
http://apteka.framar.bg/30017026/биозин-мама-табл-30
Листовката в кутийката е много по-подробна...

А това е стандартния
http://apteka.framar.bg/30012883/биозин-табл-400-мг-30
« Последна редакция: Ноември 03, 2010, 13:56:38 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Биозин мама
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2010, 14:16:47 pm »
Благодаря ти мила, аз загубих детенцето си, и повечето лекари ми казваха, че е прекарана инфекция по време на бременност, и затова сега толкова се притеснявам да пия лекарства, но щом няма проблеми отивам до аптеката :)
*
Re: Биозин мама
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2010, 14:55:51 pm »
Хайде и аз да се включа за любимия ми препарат през последните 2-3 години  :D

svetlana___12 Можеш да пиеш "Биозин-мама" по време на бременност, даже е препоръчително да го пиеш, няма да навреди на бебето - напротив ще ти укрепи имунната система и това е още една защита за самия плод. Аз го взимам 2-ри месец по една табл. дневно и така ще го пия до термин живот и здраве. Щом планираш бременност, направо започвай да го пиеш профилактично, а и сезонът е такъв, че си имаме нужда от защита срещу всичко дето плъзва вече.

Стандартния "Биозин" го взимах и миналата и по-миналата зима. Аз лесно се разболявам по принцип и през годините съм пробвала какви ли не имуностимулатори, противогрипни ваксини и въпреки това все се накачах с нещо и все се разболявах по 2-3 пъти поне зимата. Е, откакто открих "Биозина", чак на мен не ми се вярваше, ама последните две зими ги изкарах, като под стъклен похлупак  :lol: Около мен смъркат, кашлят, грипове, чудеса, аз - нищо. Направо не можех да се нарадвам. Та за файдата - има голяма, от личен опит го казвам. И бях супер щастлива, като се оказа, че има и "Биозин" за бременни, понеже се тревожех все пак с моята зимна бременност как ще изкарам здрава...

За мъжа ти - може да пие витамини естествено. Щом правите опити за бебе FertilAid /за мъже/ http://www.fertilaid.bg/index.php?p=5 е хубав препарат и поне при нас имаше полза, сле 4,5 години безуспешни опити ;) Иначе, ако питаш за витамини "на общо основание" - може да пие всякакви. А срещу болести, може да си пие нормален "Биозин" човека, да сте здрави и двамата.

Успех с бебеправенето, дано скоро видите положителен тест!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Биозин мама
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2010, 15:04:40 pm »
Jbrul и на теб ти благодаря за отговора, не можеш да си представиш колко по-добре се чувствам  :D
Re: Биозин мама
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2010, 14:04:51 pm »
Здравейте отново, искам само да попитам, понеже реших да вземам по 2 таблетки засега (сутрин и вечер-понеже съм леко болнава), ще ги вземам 90 дни, ами ако през това време забременея, тряба ли да ги спирам на 90-я ден витамините. След колко време почивка могат отново да се пият?

Купих и на мъжа ми биозин  :D, в упътването пише по 2 хапчета, но при положение че не болен в момента, може ли да взема по 1?
*
Re: Биозин мама
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2010, 14:22:44 pm »
Здравей. Щом в момента си болна - взимай си по 2 табл. "Биозин-мама", докато неразположенията отшумят. Доколкото помня, така е указано и в листовката, но не е пред мен в момента, провери пак. После си мини на схема по 1табл. дневно. Ако междувременно забременееш, не мисля че трябва да спираш приема след 90-я ден, НО аз не съм лекар все пак. Ако настъпи бременност, ще питаш за това своя АГ и каквото ти каже той. Моята лекарка ми каза, че мога да ги взимам по една табл. дневно до раждането, без да правя паузи, пия ги вече над 60 дни и живот и здраве смятам да си ги пия без почивка до февруари  :D Отделно, че хемоглобина ми вече взе да пада, а "Биозин-мама" се препоръчва и при желязодефицитна анемия и пр. Пак казвам, ако забременееш, все пак питай и твоя си лекар по въпроса кога и колко да ги пиеш.

За мъжа ти, няма защо да пие по 2 на ден и една таблетка е достатъчна за профилактичен прием. Поне аз и съпругът ми така пиехме стандартния "Биозин" преди и си бяхме ОК и здрави. Този прием беше препоръчан от нашия лекар, ако правилно си спомням - 45 дни по 1 табл. дневно, после 2 седмици пауза /ако междувременно не се разболееш все пак/ и още веднъж 45 дни по 1 табл. дневно...докато отшуми грипния сезон примерно  :lol:

Ами успех и да сте здрави ви пожелавам!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Биозин мама
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2010, 14:32:50 pm »
Jbrul, благодаря ти за отговора и за пожеланието :D
Желая ти успех, лека бременност до края и едно страхотно сладко и здраво бебче на финала  :D