0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #900 -: Октомври 22, 2014, 10:27:00 am »
Не знам как как ти позволява сърцето да изхвърлиш бебе, ако ще и чуждо да е. Това е бебе!

Абсолютно трябва да се повдига обвинение за предумишлено убийство на такива същества и да се наказва с най-голяма строгост от закона.



*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #901 -: Октомври 22, 2014, 16:43:34 pm »
И за мен трябва да се разглежда като опит за убийство!
Как бе,как някому сърце му дава да постъпи по подобен начин .
Да е живо и здраво и намери късмета си !


Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #902 -: Октомври 22, 2014, 17:02:55 pm »
Абе не разбрахте ли, че при някои хора сърцето е само орган за изпомпване на кръв и това обич, съчувствие, грижа, са понятия, които липсват? Между другото не е голям града, сигурна съм, че местните я знаят родилката, поне съседи има, нали?

За опит за убийство си е това, ми дано детето има късмет! Не съм запозната със системата за осиновяване, но май сега ще има 6 месеца в институция и после чак ще го предложат за осиновяване, нали?
[/url][/url]
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #903 -: Октомври 22, 2014, 17:13:12 pm »
Ooooo, ако маминката му вземе, че се яви и си го поиска - даже може да й го върнат. С прилежащо финансиране и челни стойки на специализираните звена по програмите за "превенция на изоставянето на деца" ;) Разбира се - ще се сметне, че жената не е била адекватна веднага след раждането и не носи отговорност за действията си тогава. И се счита, че дори при това положение - няма по-добро за това бебе от "ма да си го гледа биологичната му майка".
Дано детето наистина има късмет, въпросната родилка да не си го потърси и да бъде бързо осиновено от хора, които наистина ИСКАТ дете, а нямат нужда от убеждаване и финансиране на корем, че да го гледат.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #904 -: Октомври 22, 2014, 17:51:17 pm »
http://dnes.dir.bg/news/mvr-kazanlak-bebe-kofa-bokluk-17640059?nt=4

Ето я. И тя дете. Къде са НЕЙНИТЕ родители бе? Да не разбереш, че детето ти чака дете 9 месеца?
[/url][/url]
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #905 -: Октомври 22, 2014, 18:21:10 pm »
И как родителите на това момиче не са разбрали? Бебето е доносено, не е като да се е родило по-рано. Нищо чудно да направят опит да го върнат на бабата, но според мен трябва да заставят "майката" да подпише декларация за отказ от детето и възможно най-бързо му намерят осиновители.
Не искам и да си помислям как се обяснява на дете, че биологичната му майка го е изхвърлила в кофа за боклук.  :x
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #906 -: Октомври 22, 2014, 19:10:37 pm »
Оххх тя тотално "мармаладена" стана.... Да не нарочвам никого само на база "какво и къде работи", ама, ако майката е от вида - "ред, морал и военна дисциплина у дома", то невръстната бременна щерка - едва ли е имала кураж да сподели за...положението си.

Как не е разбрала майката, че момичето е бременно... Ми има м'найсе епизода на такава поредица (в момента по TLC върви), казва се "Не знаех, че съм бременна" и героините в нея - не са масово бедни, неграмотни и пр. Една от последните героини например - имаше последно бебе на година и нещо и още три по-големи момченца. Не искали повече деца, съпругът си прави вазектомия, че най-сигурно. Показаха снимко от последната й бременност - огромен корем, доста напълняла - няма как да не е ясно и за слепите, че е бременна. С бебето, което не са очаквали, че го има обаче - забременява около 4 месеца преди вазектомията на таткото. Жената е на 40 години тогава, в семейството й - менопаузата настъпва рано (знаете, че има силен генетичен момент по тази тема). Има 1-2 пъти някакво никакво кървене (вече бременна и не знаеща), после всичко спира - решава, че е в менопауза, няма типични бременни симптоми, няма корем, а само "шкембенце", не качва ударно килограми... Счита, че общата умора и невъзможността да отслабне въпреки диетите се дължат на преумора, напреднало ЕГН, докато една сутрин, возейки най-малкото си бебе в колата - започва да ражда, такива болки, че чак не вижда пътя. Отбива, звъни на приятелка да идва на помощ, моли случаен минувач да вика линейка и му казва, че явно ражда, въпреки че не следва да е бременна. Ама жената има 4 раждания и просто осъзнава, че това което усеща - няма какво друго да бъде. За щастие - ражда износено, здраво момиченце.  :D
Още какви ли не реални случки подобни показват. Една мадама пък всеки месец с МЦ била, като цяло доста пълничка - хич през ум не й е минало, като бонус - правила и един пиклив тест, в начална бременност понеже й закъснявало няколко дни, който бил отрицателен и тя повече не се усъмнила по темата. Докато родила сама в домашната баня де.

Направи ми впечатление, че всичките тези бебета - бяха с мерки по 3 и нагоре килограма, едното 3.800, преносено поне две седмици...не да кажете, че някакви недоносени, мънички бебета. Моето идеално доносено - се роди 2830 например и го изписаха 2600. Разправям го това - понеже като не очакваш щерка ти 9-токласничка да е бременна и ако пък вземе, че и не й личи особено, така че да вади очи...ми сигурно и аз да съм - не бих се усетила, на мястото на майката на това момиче. Не я оправдавам изобщо, защото вината детето й да не иде при нея и да й каже какво е станало - е изцяло на майката за мен. Не на момичето.
Обаче това с кофата - пак не го разбирам и оправдавам, дори в тази ситуация. В 9-и клас - не си на 4-5 години, че да вършиш такива нещо "понеже не разбираш". Можело е таткото дори да го занесе в болница и да каже, че го е намерил захвърлено някъде, опции извън кофата - бол. И двамата деца, деца, ама не са чак толкова деца вече. Аре холан!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #907 -: Октомври 22, 2014, 23:53:33 pm »
Е, стига, де! Как няма да разбереш, че си бременна?! Пълна, пълна, ама то бебето рита. Не ми го побира акълът.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #908 -: Октомври 22, 2014, 23:59:59 pm »
Блу, не питай мен - това е световно известна поредица, по действителни случаи, мисля че по "Дискавъри" вървеше първо. Щом жена износила и родила четири деца е могла да не се усети, че носи пето, та чак като почнала да ражда...какво да говорим за пикла в 9-и клас. Макара, че пиклата предполагам е знаела, че е бременна. То за майка й стана въпрос как така не разбрала... И затова дадох примера с тази поредица, че при някакво стечение на обстоятелствата - самата майка не се усеща, какво да говорим за тия край нея...
ЕДВА след като родят и върнат назад лентата - започват да се сещат за странна умора, непоносимост към миризми...ей такива, та се сещат че е имало симптоми все пак, но някакви "да вадят очи". Ако и корем не ти се получи бременен баш... Но на момента - отдавали го на преумора от работа, стомашен вирус, невъзможност да свалят килца...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #909 -: Октомври 23, 2014, 00:01:00 am »
Блу, и на мен.
Няма как да не разбереш, че си бременна.

Сисо, тия по предаванията се правят или на интересни, или просто е такъв сценарият, за да има гледаемост и съответно висок рейтинг.

Това, че "родителите" са малки, по никакъв начин не ги оправдава. Захвърлянето на детето е направено с умисъл. Детето няма да бъде дадено за осиновяване, а ще бъде в приемно семейство. И доколкото бях чела някъде ( не твърдя, че е 100% вярно),  детето няма да се даде за осиновяване до навършване на пълнолетие на майката. Нещо такова ми се върти в главата.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #910 -: Октомври 23, 2014, 00:13:51 am »
Цитат
И доколкото бях чела някъде ( не твърдя, че е 100% вярно),  детето няма да се даде за осиновяване до навършване на пълнолетие на майката. Нещо такова ми се върти в главата.

Приемното семейство е добър вариант. Но още по-добре би било, ако могат дя го осиновят.
« Последна редакция: Октомври 23, 2014, 00:31:26 am от blue_sky »

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #911 -: Октомври 23, 2014, 00:24:27 am »
Меци, в световен мащаб това са хиляди случаи такива, не са 5-10. Е всичките пък да играят? То изобщо е заснета поредицата на принципа "невероятно, но факт".
Но връщам на главното, заради което я споменах в случая. Не че РОДИЛКАТА не е знаела, или усещала, че е бременна, а че нейната майка не била разбрала и как можело да не разбере... Ми може предполагам, ако момичето не е било с корем до нося, или по принцип е по-пълничко, като в добавка е полагало и усилия да скрие тази бременност. Всичко е възможно на този свят.

Тази с "родителите и те били деца" и аре нали сега - те не знаели какво правят - аз също не го приемам. Достатъчно големи са да осъзнават какво вършат и, че то е равносилно на опит за убийство на бебето. Това не е като бебе на 2г.,  да вземе да бутне другото бебе  в семейството на годинка да кажем във ваната, че да не разбира наистина, че по-малкото се дави и да мисли, че това е някаква игра... Умишлено е укривана бременността (и явно успешно), раждането също е протекло достатъчно потайно (пак е имало умисъл и планиране) и бебето също толкова неслучайно и умишлено е попаднало в боклука. Предполагам крайният план е бил - да е "все едно това не е било". Двете "деца" дето са го измислили, че и приложили това - хич не са ми в графа "горките глупачета те".  :? Родителите им имат своята вина в посока, че явно не са родители, при които децата им с проблем да посмеят да отидат и да го споделят, да потърсят съвет и подкрепа, ами да мислят сами такива ужасни схеми.

За самото бебе...такава бюрокрация ще е оттук насетне, че едва ли близките години ще може да бъде осиновено, ако някого изобщо може да бъде де. Отделно, че родителите на "мама и тати" - имат право да предявят претенции и те...и нищо чудно да го направят.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #912 -: Октомври 23, 2014, 00:51:03 am »
Гледала част от въпросните филмчета на TLC и колкото и да се напъвам да намеря обяснение за незнанието и неусещането, ами не мога да намеря. Не съм стигала до късни бременности, за да изкажа лично мнение, но все настъпват промени, които да навеждат на размисъл.

Не знам колко и дали е "мармаладена" историята, но каквито и да са причините "родителите" трябва да понесат отговорност.

Според мен няма причина детето да не може да бъде дадено за осиновяване. "Родителите" биха могли да бъдат лишени от родителски права поради това, че представляват и са представлявали опасност за живота на детето. При непълнолетни родители би трябвало да важи същото, но не съм юрист все пак. Тогава детето бива вписвано в регистрите по молба на настойник/попечител. Разбира се баба/дядо могат да предявят претенции. Надявам се всички по веригата да проявят здрав разум и да не спъват процеса.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #913 -: Октомври 23, 2014, 02:08:50 am »
Ох, да кажа за м'найсти път...  :lol: :lol: :lol: Дадох пример с тази филмова поредица, не за да кажа, че родилката не е знаела/усетила, че е бременна. А, че при дадени обстоятелства, благоприятстващи прикриването на бременност и полагани целенасочено усилия от бременната да скрие това (а тази сигурно се е старала доста) - напълно възможно е хората около нея да не забележат, че бременност има. Понеже веднага се скочи с: "Ама каква е тая майка, дето не е видяла, разбрала, че дъщеря й е бременна". И женски майки има тука, за такива неща е "Бай бабо да не те срещне мечка". ;)
Сещате ли се за мадам Калинка от фонд "Земеделие" и какъв скандал настана, като взе че роди "внезапно".  :lol: Хем не беше с габаритите на Фидосова, че да не й личи, почти до последно си е ходила на работното място, виждали са я много и какви ли не хора...и изведнъж - честитооо. Та и Миро Найденов и самият Борисов - направо заекваха пред обективите, чудейки се как да обЕснят абсурдната ситуация.

Изобщо не защитавам майката на момичето, не я знам коя е, не я познавам, нямам представа колко често и как общува с дъщеря си и как е пропуснала цяла, износена до край бременност, протекла под носа й буквално... Просто - не мога да я посоча с пръст точно по този въпрос и да се възмутя с "Ама тая къде е бляла и тя що за майка е?", Има дъщеря тийнейджърка, учеща в елитно училище (така казаха), детето й не е създавало проблеми явно - липса от училище, ниски оценки, или друг вид проблемно поведение, което да й изостри вниманието. Като повечето родители - тя също ходи на работа, вижда детето си вечер у дома и за кратко. Тийновете - не обичат мама да им виси на главите, или ще излязат с други тийнове, или ще си седят в стаята - и да искаш, не ги виждаш особено често и с часове.  Къпят се сами, обличат се сами, избират си дрехите сами....Реално - лесно може да се прикрие бременност в тази ситуация, ако момичето не вземе за 5 месеца от 40 килограма примерно - да гони 100-те и да добие вид на кит. Когато девойката е полагала усилия да прикрива вече големия си корем (което са само няколко месеца накрая) - става и с подходящи дрехи и избягване на мама. Аз самата, преди раждане буквално - можех да мина за небременна с едно конкретно яке, или съответна мноооого фешън туника ;) Хем корем си имах доволно. Всякакви бременни има бе хора... Аз лично не намирам ни за странно, ни за невъзможно родител да пропусне бременност, особено ако бременната усърдно се опитва да я прикрие. И коя пък майка на 9-токласничка, оглежда ежедневно и подробно дъщеря си за признаци на бременност, хайде да слезем на земята ;) Повечето майки на момичета на тази възраст, са убедени, че детето им още секс не прави дори, особено ако това дете - не създава и някакви други проблеми.

И тези двамката "млади родители" - изобщо не мога да ги приема за жертви в ситуацията. Вкл. и за жертви на техните собствени родители. Изключително дълго време, прецизно и успешно - бременността е крита. Хич не ми се мисли къде и как се е случило раждането... :? Та това са много планирани и опасни прояви на двамата герои, месеци наред. За мен е логично и редно - ако някой ще понася последствия/санкции някакви - да са те двамата. Не техните родители. Достатъчно са големи и грамотни, за да замислят и изпълнят цялата схема - наясно са били и, че хвърлят новородено в боклука и, че то може да умре там. И това си е опит за убийство. Това, че аз съм родила дете - не ми дава правото да го убия обаче. И това, че не съм пълнолетна - не заличава постъпката ми по магичен начин.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #914 -: Октомври 23, 2014, 09:23:25 am »
Мисля, че не могат да им отнемат родителски права. Нямам представа дали го позволява закона, но в този случай те са на по 15 и може да се променят като хора, може да започнат да мислят различно, то повечето които осъзнато са решили да си зарежат децата после съжаляват дори.
А иначе прикриването на бременността наистина явно е лесно, само да си го поставиш за цел. Жбрул казва с яке, посред зима, а аз познавам момиче, което изкара лятото без родителите да разберат(живеят заено и се виждат ежедневно, дори бащата не работеше и още повече я е виждал), че е бременна, мисля преминала 7м когато разбраха, но тя си качваше от всякъде и просто вече е нямало как.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #915 -: Октомври 23, 2014, 10:19:22 am »
А замисляли ли сте се, че и бабата може да е знаела... Защото в по-малките градове има хора които са на принципа "Ама какво ще кажат хората". Щом е била отличничка в добро училище, предполагам и родителите няма да са простаци. И как ще им се развали репутацията с това, че дъщеря им ражда на 15. Разбрали са, когато е късно за аборт и кво да правим... Дано да не съм права, но 15 годишните са по-милозливи към бебета и малки деца и някак не си представям момиче да нарани бебе (имам племеници на 14 и 16 и контактувам с техни приятелки, та виждам отношението им към децата).
Това е замисъл на някой закърнял злобен мозък според мен. Най-малкото това 15годишно ще го дострашее като започне да ражда.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #916 -: Октомври 23, 2014, 10:38:25 am »
На мен не ми се вярва. Според мен пък е обратното, по-възрастните хора повече се замислят за живота, от колкото младите. Често децата са жестоки, именно защото не разбират какво причиняват.


  
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #917 -: Октомври 23, 2014, 11:15:48 am »
Абе има някаква логика в това, което казва Мими - спомнете си Султана от Железният светилник. И какво причини тя на дъщеря си, точно заради „какво ще кажат хората“.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #918 -: Октомври 23, 2014, 11:55:32 am »
Съдите по себе си.
Има хора всякакви.
Някои родителки, например, разбират, че дъщеря им е анорексичка, когато стане 35 кг.
Какво остава да понапълнее малко или много.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #919 -: Октомври 23, 2014, 12:02:35 pm »
Имаше покрай мен такъв случай - родителите разбраха, че дъщеря им е бременна едва когато дойде време да ражда. Другите разбраха като се появиха в блока с бебе и започнаха да се носят по стълбите колички и кошарки  :lol: Татито се появи след няколко месеца  :lol: Бебето вече е абитуриент  :lol:
Това го допускам - не разбрали, не разбрали . . където вика Жбрул, да не ни спохожда, но това с кофата - не, при никакви обстоятелства!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin