0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Mum,това съм го пропуснала,моя грешка...тогава както вече те посъветвах генетични и имунологични,никакво значение няма,че си е имало сърчице това не пречи да има друг генетичен проблем,заради който да не оцелее...кураж и стискам палци
*
kati_vm не са взимали нищо. Аз дори не съм в Бг в момента. Тук едва се навиха да ме вземат в болницата и да ме "оправят" ,защото се водя туристка, нямам осигуровки...
Поискахме да си платим- ми не можело... Абе такива нерви ми вкараха допълнително,че за друго място нямаше. В крайна сметка се наложи да им се обадят от офиса на здравното министерство за района, и да им кажат че съм европейска гражданка,че случая е спешен поради евентуални инфекции от разлагане  и са длъжни да отстранят мъртвия плод от мен незабавно без да гъкнат!  Та така. Радвам се и на това, че ме "обслужиха" поне.

Алекс 77 детето е мое,не е наше общо.Писах го по-горе мисля. За това не може да бъде база за сравнение предната бременност със двете следващи от втория ми мъж.
Единствено може да покаже, че съм способна все пак да забременея,износя и  родя безпроблемно ,но като цяло.
Ох, какво да ти кажа. То и в БГ да си трагедията е пълна. На мен не ми стигаше проблемът с бебето, ами и не можаха да ме изчистят като хората. Че после бях на тръни как ще е матката ми. Това беше бонус към стреса от случилото се. Абортът ми го правиха в АГ Варна.
*
Та се чудя,при положение че бебето ми си имаше сърчице и всичко му беше наред в 8г.с,  значи ли това че проблем със свързването на моите гени/хромозоми/ и  гените на ММ няма? В смисъл... проблема ще да е другаде,щом е успяло да стане човече със сърчице...   :ask:

Тук грешиш. Дори при установена сърдечна дейност и привидно безпроблемна бременност са възможни хромозомни аномалии, например тризомии 13 и 18, които са несъвместими с живота. Завършекът неизбежно е спонтанен аборт, било в ранна или напреднала бременност, било живо раждане и почти незабавна смърт на бебето.

Два спонтанни аборта категорично предполагат изследвания и търсене на причината. С това не искам да те разстройвам допълнително, просто да посоча възможен вариант, при който бременността и плодът не могат да бъдат спасени с никакви изследвания и лечение, а е било рано да се установи проблемът. За съжаление вероятността за хромозомни аномалии е реална.

Благодаря ви за мненията,момичета!

Аз вчера бях писала на проф. Кременски. Преди малко видях,че ми е отговорил. Много мило отношение усещам от неговия отговор. Съветва ме да изчакам първия цикъл след аборта,след което да го посетим когато решим,само трябва да се обадим на предния ден.

Ще трябва да почакам повече от колкото си мислех ( мислех да отида в седмицата 20-24.10)  :(  Какво да правя до тогава? Може да ми дойде и след 40 дена... Уф,значи..
Все нещо трябва да се чака!  :roll:  Имам чувството ,че живота ми минава в чакане.
Да взема да си пусна ПКК и урина ли поне? Не мога да стоя така,без да правя нищо  :balk_144:
Човек никога няма да бъде истински щастлив,ако никога не е бил истински нещастен.

  Обичах ви!  6г.с. :balk_144: , 13г.с. :balk_144:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
пусни си, но няма да ти помогнат за установяване на причината за спонтанните аборти.

- старателен преглед на матката с УЗ за анатомични проблеми
- генетична консултация
- имунологична консултация и изследвания
- консултация с ендокринолог и изследвания
- изследвания за инфекции във влагалището и малкия таз - цитонамазка, микробиология на влагалищен секрет, изследвания за хламидии, листериоза, токсоплазмоза и т.н.

това е пътеката.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

jam и ти ли не спиш   :bighug:

Знам, че ПКК и урината няма да ми дадат отговори относно причините ,но поне да имам усещането, че правя нещо. То така не се стои...
Иначе плана ми е съставен както си го описала,ама до тогава ...  :bonk:
Човек никога няма да бъде истински щастлив,ако никога не е бил истински нещастен.

  Обичах ви!  6г.с. :balk_144: , 13г.с. :balk_144:
*
The Mum, съжалявам за загубата ти   :hug2: 
да споделя част и от моя опит.

След спонтанен аборт миналата година (в 6г.с.), ми бяха назначени:
- имунологични, кръвно изследване + биопсия за имунологични показатели;
- цветна снимка за проходимост на тръбите (въпреки, че бях правила три години преди това), сигурно си чела, ако има запушена тръба и хидросалпингс това може да създаде токсична среда, неблагоприятна за развитие на ембриона;
- хистероскопия, за да се огледа матката отвътре евентуално за полип, миома, друг проблем с лигавицата (такъв се оказа проблемът при мен - хиперплазия на лигавицата, вариант който не се виждаше на УЗ прегледите, установи се на хистероскопията).

Дано бързо да намерите причината и успех!



« Последна редакция: Октомври 09, 2014, 02:18:36 am от marsi »

Благодаря ти Марси,че сподели!  :bighug:

Направо за главата се хващам,колко  много неща могат да бъдат причина за проблемна бременност или липсата на такава.  :roll: Да се чуди човек на къде да захване първо,дето се казва!
Дори и да се открие една причина,нищо не пречи проблемите да са повече от един,за това няма да се примиря само с първото открито нещо и мисля да направя всички изследвания.

Чувствайте се свободни да ползвате темата,нека не се ограничава само до моя случай.
 :grouphug2:
Човек никога няма да бъде истински щастлив,ако никога не е бил истински нещастен.

  Обичах ви!  6г.с. :balk_144: , 13г.с. :balk_144:
Изплачи си мъката, потъгувай, но не се предавай! Явно имаш прекрасно семейство, на  което да се радваш. Направи си изследванията, но не се обвинявай!