0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #120 -: Ноември 21, 2010, 11:44:26 am »
Моята дъщеря е кърмена до 2 години и месец, два. До около година и три, четири месеца се будеше задължително по един два пъти на нощ за сукане, както и 40-тина минути след заспиване нощен сън с рев. Този период просто си отмина, тя продължи да си суче със същата интензивност, но просто спря да се буди. Т.е. моят опит сочи, че нощното будене не беше пряко свързано с хранителния й режим.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #121 -: Ноември 21, 2010, 13:35:40 pm »
Жасмин, аз само не разбрах що слушаш другите  :lol: Това си е твоето дете и ти най-добре усещаш от какво има нужда детето.
Моята дъщеря се будеше по 3-4 пъти на нощ и изпиваше до 1 литър мляко през нощта до 2 години и три месеца. Тогава Дядо коледа и донесе приятели, които да я пазят докато спи, но това съвпадна и с израстването на последните за възрастта кътници. След това престана да се буди. Сега се буди само като е болна или като й се пишка.
Ще се наспите и вие, ама няма да е скоро. :D Свиквай с това.  :wink: А пък за инатите, ти още нищо не си визяла, почакай и пак ще си говорим. :lol:
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #122 -: Ноември 21, 2010, 14:44:48 pm »
Моята дъщеря е кърмена до 2 години и месец, два. До около година и три, четири месеца се будеше задължително по един два пъти на нощ за сукане, както и 40-тина минути след заспиване нощен сън с рев. Този период просто си отмина, тя продължи да си суче със същата интензивност, но просто спря да се буди. Т.е. моят опит сочи, че нощното будене не беше пряко свързано с хранителния й режим.
А, все едно за Момо си писала. И аз така мисля - не винаги голямото дете се буди нощем, защото е гладно. Но за бебе на 6 месеца вероятността да е гладно е голяма. Момчил спря да цока нощем, след като започна да яде повечко на вечеря - после само за приспиване и след това чак на сутринта търси мляко.
Вени, тая твоя свекърва явно има доста трески за дялане. Не й се връзвай  :D

Раиска, радвам се, че се кърмите  :bighug:
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #123 -: Ноември 21, 2010, 15:10:16 pm »
Мармотче, съжалявам за ужаса, който сте преживели, представям си милия ви татко какво му е било, докато извади децат и се убеди, че са добре :( дано никога повече нямате подобни инциденти!

Хайде и аз да се изкажа за нощните будения :) Жасмин, брат ти много ми напомня жената на брата на мъж ми - и те са с две деца. Една голяма лекция ми изнесе как ние сме виновни, че не ни спят децата нощем, а тя нейните ги е научила. Децата са много различни, едни имат здрав сън, други не, едни хапват с охота, други - едвам ги нахранваш и т.н. Ами нейните деца съм била навремето свидетел как в шумно заведение заспиват непробудно и нищо не може да ги събуди. Моите едно одеалце да им метна и са събудени. Едва ли тя ги е научила има някакв азаслуга за здравия им сън, ама така си мисли.
Още примери ще ти дам с две приятелки. Едната много организиран човек, с първото дете само  ми разправяше как не може тя да зависи от детето,а то от нея трябва, и наистина детето спеше и се хранеше като по часовник. Сега второто й дете обаче не го интересува колко е часът, нощем ли е, ден ли е - звъни и ме пита къде бъркала, че сега така станало. Еми никъде не бърка, просто децата й са различни! То, ако беше до научаване и приучаване - както е "научила" първото, щеше да  научи сега й второто, нали? Колкото до другата ми приятелка - първото й дете, при все че беше изключително кърмено, много рано само отказа нощното хранене. Второто й дете, което беше на АМ, сега е над година, но още пие мляко нощем. Ще ти предам думите й - "преди, като ми кажеше някой, че нямало как да не даде през нощта мляко, защото детето  му много плачело и аз казвам - е колко пък чак толкова може да плаче? Е, сега видях колко може."
Моят опит - дъщеря ми започна да заспива в нормално (що годе) време, с нормално заспиване, с нормален сън на три години. През цялото това време аз правих какви ли не опити да я "науча", безуспешни разбира се, в един момент детето само започна да спи. Второто ми дете е два пъти по-голямо от твоето, но както описваш как стоят нещата със спането - е, ние се будим много по-често от вас :wink: И аз нормален сън не знам какво е от почти 4 години, но това е положението, все ще дойде момент, когато и ние ще поспим! Какво научаване, какви 5лв - еми нека, който много разбира, да дойде да ми научи бебето, да видя какви резултати ще постигне!
А, и още - както казах, дъщеря ми започна да спи нормално на 3г, през този период на нощно будене тя е боледувала сериозно само два пъти и е била едно много здраво, весело, пълно с енергия дете - така че теорията на брат ти куца, спри да слушаш околните.
« Последна редакция: Ноември 21, 2010, 15:12:25 pm от tzvetenze »
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #124 -: Ноември 21, 2010, 15:48:47 pm »
Момичета, възползвам се и аз от съветите ви към Жаси :)

Жаси, и аз мисля, че не трябва да слушаме другите толкова. На мен постоянно се опитват да ми налагат някакви идеи относно обличането, храненето и спането на бебето. Но, аз категорично ги отхвърлям. Това страшно много вбесява съответните хора, понеже те си мислят, че знаят всичко, и се започват едни още по злостни атаки. Била съм постъпвала лошо, че съм била "научила" детето да заспива на ръце. А бебето ми е само на един месец и има колики. Как да я оставя да се дере в кревата, като я боли. Естествено, че ще я гушна и ще направя всичко възможно да и помогна. Каква майка съм иначе!
Почти са ме докарали до състояние на лудост, но няма да се дам. Пожелавм ти успех и ще се чуем! :)


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #125 -: Ноември 21, 2010, 16:34:14 pm »
:D Цвети, още си спомням как пламено ме убеждаваше на скайп, че ще е за мое добро да науча Стефания да спи в кошарата, за да мога аз да съм бодра за работа на другия ден  :lol: :lol: :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #126 -: Ноември 21, 2010, 16:34:47 pm »
Ей аман от "доброжелатели и мозъци" в тая държава бе, до като има кой да им се връзва, тая практика ще си съществува още дълго време. Аз все още съм лоша жена, сигурно и за дълги години напред ще съм пак така, но не ми пука. Няма да позволява някой друг да взима решения, относно детето ми, как ще си го гледам, обличам, кога и как ще го храня, кога ще играе, кога ще учи, абе въобще НЕ позволявам да ми се дават акъли ... /на каква за заприличах :D 8)/ Преди не го оценях, но сега си давам сметка, че като се вбесявах на съвети и предложения от сорта на коментираното до тук, на практика бях изключително нервна, което нямаше как да не се предаде и на детето, така че имайте и това в пред вид. Няма лошо и да ги изслушате гореспоменатите и дори и съгласите с тях, а всъщност правите това по ваше вътрешно убеждение, без да влагате излишни нерви. Така и вие сте добре и детето/децата също. С времето ще отсявате и оценяте компетентните съвети.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #127 -: Ноември 21, 2010, 16:39:39 pm »
Мармотче, дано това ви приключение е последното. Важното е, че е завършило без последствия.
И аз като мерудия на всяка манджа да се изкажа  :lol:
Моите деца пиеха мляко през нощта до годинка и 8м. Отказаха го сами - разболяха се от гадния вирус с повръщането и през нощта и малко да пийнат - повръщаха, явно се изплашиха и сами спряха. Преди това какво ли не съм правила- вода, гушкане и т.н., ефект никакъв, дори започнаха да се будят още повече. Сега не пият мляко, но това не означава че спят по цели нощи. Броени са нощите, когато някой не се е будил (обаче другия компенсира) - то не е пълнене на чашите вода, стават да пишат, дори съм имала и повиквания в 5 сутринта, за да четем "на дядото къвичката" или да караме влака. Кой влак и къде да го караме не е ясно, важното е да сме в железниците  :lol:
Ох, а за ината, ние сега сме във вихъра си явно. Сега успявам да ги укротя само покрай новите книжки - Дядо Коледа ги гледа оттам и като не слушат няма подаръци  :wink: Иначче вече си знаят, ако реват от инат, сами си отиват в другата стая, докато се нареват. Много съм доволна, хем не ми реват на главата, хем много бързо приключва ината. А за навън, досега не сме имали инциденти, но винаги чантата ми е заредена с бисквити, ако видя че към инат отива работата, с 1 бисквита всичко свършва - дай ни ядене и мълчим  :lol: :lol: :lol:
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #128 -: Ноември 21, 2010, 19:43:27 pm »
Мерси за съветите момичета :)
Както казах, думите на брат ми, че ние сме родители, ние решаваме, но това НЕ Е нормално ме стреснаха. Той си оставя ние да решаваме, защото сме "по-странно и откачено семейство", затова реших да се посъветвам с вас.
Днес бяхме заети и го оставихме за 3-4 часа на свекито, което се възмути, че детето ядяло малко. Днес на Ники не му беше ден за храна - запозна се с куче и коте :lol: Да ви кажа, те бяха по-уплашени от него.
[/url][/url]
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #129 -: Ноември 21, 2010, 22:05:51 pm »
:D Цвети, още си спомням как пламено ме убеждаваше на скайп, че ще е за мое добро да науча Стефания да спи в кошарата, за да мога аз да съм бодра за работа на другия ден  :lol: :lol: :lol:

ох, моля ти се, много добре помня :oops: :lol: даже съм се самоцитирала неведнъж в темата какво съм мислила преди и какво сега - както пише в една книга "преди имах поне три теории за това как се гледат деца, но нямах деца, а сега имам три деца и нито една теория" (може да бъркам бройката де, ама смисълът е ясен :))
и едва ли ще забравя как пламенно те съветвах, защото скоро след това си дадох сметка, че повече никого няма да наставлявам как да си гледа детето, кое е редно и кое не.

малко и за носенето и приучаването на ръце - никога не съм си оставяла бебето да се дере, щото да не се научи все да го нося. даже напровтив, и двете ми деца умишлено често ги разхождах из къщи, носейки ги изправени в мен, с такъв интерес пулеха очички, в крайна сметка няма само да лежи и да гледа тавана. ами нито едно от двете не се "научи" на ръце - като стане активно едно бебе и почне да пълзи и иска всичко да пипне много ще иска да ти стои в ръцете! имам приятели, които много стриктно спазваха съветите да не си носят детето на ръце, то пък нямаше нищо против и 7-8 месеца си отлежа, до към 10я месец крачетата му бяха като  кашкавалени - опреш ли ги на твърда повърхност, изобщо не реагираха, а се подкосяваха. педиатърът им препоръча по - често да го държат изправено и тренират крачетата, след няма и седмица детето вече отскачаше с крачетата.
« Последна редакция: Ноември 21, 2010, 22:08:12 pm от tzvetenze »
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #130 -: Ноември 21, 2010, 22:12:49 pm »
Теории много, "умни" глави още повече, но когато човек се води само и единствено по своята преценка и вътрешно усещане как да гледа и възпитава децата си, според мен, намира правилния начин :) Преди да имам деца бях чела, чувала и т.н. за майчиния инстинкт, ми ей богу, не вярвах да съществува такова чудо..., а сега вече вярвам и го следвам сляпо, така да се каже :wink:
Спокойствие момичета, това е най-важно и за вас и за децата, ако това постигнете, поне на 50% битката е спечелена :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #131 -: Ноември 21, 2010, 22:22:25 pm »
аз не се сърдя на съвети по принцип, напротив- слушам, чета и преценям кое мога да приложа в нашата ситуация
ей сега например Теда на Дани джей ми същинска Стефания, ей какво ли не я правят това дете е решило, че 1 часа е нормално заспиване за нощен сън
дето се вика- дежа вю получавам  :lol: :lol: :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #132 -: Ноември 21, 2010, 22:49:41 pm »
аз не се сърдя на съвети по принцип

а, не исках да прозвучи така :)
просто наистина съм запомнила ясно този случай, защото той ме накара да си дам сметка колко различни са децата и как две деца в една и съща ситуация могат да имат съвсем различно поведение. и оттогава не си позволявам на никого да давам ъкъл :wink:

да не гоеорим, че много преди да имам деца, видех ли тръшкащи се такива, цъках колко са невъзпитани и какви са тези родители :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #133 -: Ноември 21, 2010, 23:11:26 pm »
хахах, това е култово просто
колко пъти съм си викала при вида на майка с ревящо дете, видимо бързаща да се прибере- е хубаво де, толкова ли много бърза, че не може да спре и да го успокои това дете да не реве
а после колко крос-ове съм навъртяла бутайки количката с пищящо създание вътре   8)
живи и здрави да са, ще си ги търпим, минават през всякакви периоди, на нас нервите да са големи
много често като ме срещнат познати и питат- как са децата, слушат ли- предполагам, ей така- от уважение
викам- слушат ами, колкото и ние сме слушали навремето и така ми става по-спокойно, че нищо необичайно не правят децата ... просто са си деца  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #134 -: Ноември 21, 2010, 23:51:02 pm »
хахах, това е култово просто
колко пъти съм си викала при вида на майка с ревящо дете, видимо бързаща да се прибере- е хубаво де, толкова ли много бърза, че не може да спре и да го успокои това дете да не реве
а после колко крос-ове съм навъртяла бутайки количката с пищящо създание вътре   8)
живи и здрави да са/quote]
ехеее Мини сякаш аз съм го писала това  :)
Цвети Андрея беше като детето на тези твои приятели че даже и след 10-тия месец й се подкосяваха крачетата щото аз бях от тези майки дето да не свикне детето на ръце за което сега съжалявам защото детето проходи сравнително късничко на 1г 2м
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #135 -: Ноември 22, 2010, 06:03:43 am »
Това с ревящото и нежелаещо да се вози в колиичка бебе ми е ежедневие
последната година, сега откакто имаме захапка зайко солетите ме спасяват за 5 минути.

Мен пък ми е любимо, "аууу на годинка и още не ходи..."
Има деца, виждала съм и познавам, просто летят на 10 месеца.
И да искаш, не можеш да спреш този порив.
Аз не приемам обратната родителска амбиция и крайност,
детето не иска да стои право, иска да лази примерно,
така се чувства по-уверено и бързо, но зор за да кажем "проходи на годинка".
го бесиш едва ли не, я на каиши, я водейки го за ръце.
Митака проходи стабилно на 1г3м, една вечер както си седяхме тримата мина през стаята.
Зяпналите ни усти бяха за снимка, но кой да знае.
Сега като гледам Калина как облазва терена у нас и тя ще проходи на толкова.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)