0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пролактин след спиране на кърмене.
« -: Декември 16, 2010, 16:41:23 pm »
Здравейте момичета,
искам да попитам тези от вас, които са имали проблеми с висок пролактин преди бременност, сега вече след като сте родили продължавате ли да следите стойностите му и да си пиете бромокриптина,парлодела или достинекса. Аз пиех броморкриптин до края на бременността. Кърмих малката до година и 3 месеца. От юни спрях. Не съм взимала лекарства, не са ми се образували бучки, но когато притисна продължава да капе. Преди да забременея си бях така 3-4 години докато разбера за високия пролактин. Сега се чудя да отивам ли на ендокринолог и дали ще продължавам да си пия бромокриптина цял живот?

*
Re: Пролактин след спиране на кърмене.
« Отговор #1 -: Декември 16, 2010, 18:35:41 pm »
Наскоро бях на мамолог малко преди да отбия Андрея, докторката ми каза до 3-та година след раждането е нормално да изтичат капчици кърма. Ако изтича кръв или течност с друг цвят положението е много лошо. От месец и половина не кърмя и последните седмици нищо не е изтичало спонтанно, но не съм пробвала да стискам. Нямам напрежение в гърдите и нищо не съм взимала за спирането, просто намалих постепенно броя на кърменията. За пролактина не мога да дам съвет.
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 18:40:35 pm от Малина »


Re: Пролактин след спиране на кърмене.
« Отговор #2 -: Декември 17, 2010, 07:26:42 am »
миличка аз също съм с висок пролактин още преди да забременея вече година и половина от както родих пак мие доста висок и аз пия от дълго време бромокриптин.Даже цикъл не ми идваше доста време прочетох доста в нета за пролактина и установих че след като нее генекологичен проблем трябва да се отиде на ендокринолог.И така отидох лекарката ще ме праща след нова година на ЯМР понеже когато нее генекологично и пролактина тие висок а моя е доста те пращат на скенер.Да се види дали имаш аденом на хипофизата който е доброкачествен във доста от случайте и се лекува с бромокриптин по схема.Моя съвет е да отидеш на ендокринолог. :P
Re: Пролактин след спиране на кърмене.
« Отговор #3 -: Декември 18, 2010, 18:12:12 pm »
Аз съм правила ЯМР 2006 г.  май беше, когато открихме високия пролактин. тогава не се откри аденом на хипофизата. Пиех си бромокриптина. Ами ще отида на ендокринолог да видим какво ще каже, ще пуснем пролактин и  ако трябва ще продължавам да пия бромокриптин и занапред. Просто се чудя дали, ако е висока стойността няма да се дължи на това, че съм кърмила допреди 6 месеца.