0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #40 -: Ноември 12, 2010, 13:17:22 pm »
Снощи не и дадох да заспи до 20.00 ч. Пяхме песнички, правихме гимнастика, едвам издържа до банята в 21.00. Веднага я накърмих след това и заспа на гърдата ми както винаги. Така се отпусна, че си помислихме че ще спи цяла нощ. Нищо подобно. Спа 10 мин. и се ококори. Та до 2.00 часа. Тази нощ поне не трепкаше толкова и не хлипаше.
Иначе гася лампата и я слагам в креватчето, без усмивки и закачки, но не помага. Днес ще пробвам да я занимавам след 18.00 ч. и няма да и дам да спи до банята. Дано успея...
Благодаря ви, момичета!
Малкия ми син е на 5г. и продължава да идва при мен в спалнята почти всяка нощ към 3ч. Не знам на кой му е по приятно- на мен или него.. :D Баткото (11г.) преди около месец дойде при мен също(сънувал е кошмар)- независимо от възрастта на детето, майката е най-доброто "успокоително". Определено детето се чувства най-добре и спи най-сладко при мама и мисля, че това е добро решение на въпроса. Гушнете се и пробвайте... ;)
Като бебе големия едва издържаше до 21-21:30 и беше нокаут, докато малкия е като мен- въобще не си пада по спането. През деня не можех да го накарам по никакъв начин да заспи... люшкане, кърмене, разходки, баня.... преспивах го около час, а спеше после 20-30 мин. Накрая реших да го оставя буден през деня (за което ми мрънкаха), но детето започна вечер да си ляга в 21:30 и се будеше на сутринта в 8:30-9:00. В началото чак се плашех и ставах да му проверявам дишането. Толкова не ми се вярваше, че Тони спи цяла нощ, но с хубавите неща бързо се свиква! ;)
Успех!
« Отговор #41 -: Ноември 12, 2010, 20:10:15 pm »
Пробвах вчера да я държа будна след 18.00, но тя се разплака и заспа в 18,15 ч., та до 21.00. Към 19.00 я гушнах и започнах да и говоря, пуснах музика, но тя си спеше сладко на рамото ми, отпусната като сварен макарон. :D След банята в 21.00 я накърмих и заспа на гърдата ми...за 10 мин. Купона продължи до 2 часа. Явно ние трябва да минем на нейния режим, за да не вампирясаме. :D
Редовно спи в нашето легло, тък като много повръща и ни е страх да не се задави. Сутрин по някое време я местя в креватчето и.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #42 -: Ноември 12, 2010, 21:24:40 pm »
 :D Ми,ще се нагаждате :D По някое време пък може сама да реши да смени режима :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #43 -: Ноември 13, 2010, 16:11:58 pm »
Кремче, някъде напред из темата бях писала, че и ние имахме подобен проблем - вечер Диляна заспиваше в 1-2 часа, че и по-късно, а на другия ден спеше до 11 часа, без да се събуди да яде!. Събуждаше се единствено, ако й се ака.
Опитвах да я държа будна, но детето си търсеше съня,заспиваше към 18 часа за около 1 час и после до посред нощите кукуряк  :lol:
Да не казвам голяма дума, но от известно време, към 20,30 часа вече много й се спи, даже заспива докато яде. Разбужда се като я изправя да се уригне, но после е по-спокойна и бързо заспива. Не винаги заспива бързо разбира се. В повечето случаи се приспиваме на ръце, предпочитам така за 10-15 минути да заспи, отколкото да я оставя да се върти като шугава и да се разсънва още повече  :lol:
В началото спи, после хленчи малко, взема я на ръце и пак заспива. Това се повтаря 1-2 пъти и след това идва здравия сън и така до сутринта. Тишина не пазим, телевизорът работи, и в стаята е светло, понеже живеем в една единствена стая и няма как  :)
Няколко пъти ми се буди към 6,00-7,00 да яде, но повечето пъти аз я будя. Мисля че горе-долу режимът ни се оправи.
И вече се убеждавам, че всичко е на периоди. Минахме през пищенето по време на баня, спането през деня и будуването през нощта, сега да видим какво ще е следващото предизвикателство  :D
Да са здрави само, всичко ще мине!  :D
« Последна редакция: Ноември 13, 2010, 16:22:40 pm от Eли :) »
« Отговор #44 -: Ноември 13, 2010, 18:05:46 pm »
Ели, благодаря ти! Звучи доста успокояващо. Дано по-скоро се нормализират нещата и при нас. Снощи изкарахме до 3 ч. След това спа в нашето легло, но през цялото време махаше с ръчички и трепкаше. С кого се бори насън това дете, не знам.
« Последна редакция: Ноември 13, 2010, 18:08:17 pm от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #45 -: Ноември 13, 2010, 18:06:59 pm »
Кремче, Ели, нашата бебка е по-малка, но вече сме същата история. Тя решава кое кога ще се прави, а ние с таткото слушаме и изпълняваме. Отказва да спи в кошарата и понеже ми омръзна да ставам по 15 пъти всяка нощ, вече спи в нашето легло. Кърмя я по часовете на режима, но яде и между храненията. Ще видим какво още ни чака! Само да са здрави! :)

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част III
« Отговор #46 -: Ноември 14, 2010, 16:14:43 pm »
Здравейте докторе!

Моето бебе е на 26 дни. Вчера по лицето и гърдичките и излязоха много ситни пъпчици, които имат нещо като връхчета. Има пъпки и по ушите, но най-много са по бузите. За момента не я сърбят и няма температура. Възможно ли е това да е т.нар. бебешко акне и трябва ли да ги третирам с нещо според вас?

Много благодаря!

« Отговор #47 -: Ноември 14, 2010, 20:16:54 pm »
Раши ние имахме стъщото до 3-4 месеца. Първо бяха от претопляне де :oops: После започнахме да мажем с Мустела Стелаптотект и пу-пу няма нищо в момента, само една-две стари незавехнали.
[/url][/url]
*
« Отговор #48 -: Ноември 14, 2010, 21:07:36 pm »
Раши,не съм доктора но според мен това наистина си е бебешкото акне и не е нужно да мажеш с нищо.Ще отшуми от само себе си.На Митко отшумя към втория месец.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #49 -: Ноември 14, 2010, 23:36:40 pm »
Здравейте др Бърди,

искам да ви попитам,снощи при подмяната на памперса забелязох червени точици около ануса на детето.Изначало реших,че са някакви червени мъхчета попаднали от панталонките скоито беше(глупаво,нали е с памперс - няма как да стане)Когато се загледох обаче,се видя ясно капчици кръв.Избъсах със бяла салфетка - кръв беше.Това,точно по кожичката,на около 5мм от ануса,значи не по гънчиците на ануса.Дупенцето му е също силно зачервено,но не постоянно.Само когато е акал.Мажа редовно с крем против подсичане.На всичкото отгоре,днес забелязах и пъпчици със връче по линията на дупето посока гръбчето(в цепчицата).

Та,на какво може да се дължи...кръв днес нямаше,но определено не ми изглежда ок?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #50 -: Ноември 15, 2010, 03:31:35 am »
Аз,пък,въобще не смятам,че не би бил добър съвет за добро възпитание :D Има деца които имат нужда точно от това,други пък не.
Е, за това съм съгласна, ч децата имат различни нужди. Затова и моята спеше при мен и сега често ми заспива в ръцете. Но ако може безболезнено да свикне без това, мисля че е по-добре. АКо не може още - здраве да е. Няма да си тормозя детето заради разни правила, но това не значи че няма да пробвам да я приучавам на тези неща. Важното е детето да е спокойно, а да не става това приучаване насила.

Боби

*
« Отговор #51 -: Ноември 15, 2010, 09:38:46 am »
Благодаря на модовете, че ми преместиха темата, че каквато съм заспа съм писала в друга тема. :)

Благодаря ви момичета! Фибси, дано Борко се прави бързо! :)

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #52 -: Ноември 16, 2010, 11:10:48 am »
Момичета, да ви питам, на едното момченце на сестра ми, на един месец са, тестисите са все още пълни с вода, големи, а единия е и твърд.На второто момченце спаднаха.Педиатърката е казала, че може да се наложи да се обърнат към уролог, ако скоро не спаднат.

При вас как е било, след колко време спаднаха?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #53 -: Ноември 16, 2010, 12:00:04 pm »
При нас спаднаха на първия месец.
[/url][/url]
*
« Отговор #54 -: Ноември 16, 2010, 18:22:20 pm »
аз знам ,че до 2 год.възраст трябва да паднат(слязат), но може и да греша.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #55 -: Ноември 17, 2010, 10:05:56 am »
Не става въпрос за това кога слизат.Просто са още доста големи и пълни с вода, особено единия.

За хидроцеле при бебета прочетох, но нещо не разбрах какви са симптомите.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #56 -: Ноември 17, 2010, 11:54:05 am »
Според мен е най-добре да се види положението от лекар, специалист уролог, който най-добре ще прецени състоянието.   
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #57 -: Ноември 17, 2010, 12:26:49 pm »
Да задължително.Но в града им идва уролог веднъж на месец, дори не е ясно кога точно ще дойде, пък не им се иска да го разнасят до София още, затова питам.

09.04.2009 г.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #58 -: Ноември 17, 2010, 13:33:13 pm »
Тези места са си доста деликатни при момчетата, моят мъж е имал хидроцеле като малък и сега си има големи проблеми! Не искам да ви плаша, но си мисля, че е по-добре да отидете до София и то при добър специалист!
Дано не е нищо сериозно и бързо да се оправи младежа!
*
« Отговор #59 -: Ноември 18, 2010, 09:37:20 am »
Здравейте докторе,
обръщам се към вас отново с молба за съвет, бебето е на 8 дни и е с разтройство, сменяме по 3-4 памперса на хранене и нензая какво да предприема. Знам, че е нормално в началото да се изхожда често, особено кърмените бебчета, но при него е изцяло воднисто и мисля прекалено на често. Колебая се дали да взема от лечебната хумана и да му дам от нея на следващото хранене или може би нещо друго?