0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Здравейте ,мили момичета :balk_173: , отварям нова тема ,тъй като мисля,че ще е полезна за много от нас,а тя е - дали ако имаш варикозни вени можеш да забременееш.Винаги съм се чудела дали това може да бъде сериозна причина за пречки при зачеване и износване на плода.По принцип логично е да се замисли човек,тъй като доколкото зная при наличието на такива ,кръвообращението се променя и забавя т.е. действа по друг начин и следващия въпрос върху който мисля е - дали първо трябва да се оперират т.е. премахнат разширените вени и чак тогава да се правят опити за бебе?Има ли някои от вас които са забременявали докато са имали разширени вени и попречили ли са им по някакъв начин преди и след зачеване .  :ask:
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Може ли да се забременее при разширени вени ?
« Отговор #1 -: Септември 06, 2013, 09:34:00 am »
Аз съм със разширени вени на левия крак до коляното и преди не се бях замисляла върху това ,но вече 3-ти месец правим опити за бебе и нищо. Тепърва на 09.09 ни предстои да пунем разширена спермограма с морфология по Крюгер ,за да проверим за мъжки фактор .Този май ,когато лежах в Тина Киркова си спомням  как една гинеколожка преглеждайки ме на УЗ междувременно забелязвайки крака ми, ми беше казала - ооо ,какви вени имаш,трябва да ги махнеш в най-скоро време,че ще ти създадат проблеми...Попитах я какво точно има в предвид ,но тя отвърна уклончиво и каза, че няма време да обяснява.Момичета някоя от вас ако се е сблъсквала с такъв проблем,моля да ми каже ,или обясни това ще ми създаде ли проблеми и какви точно . :ask:
*
Re: Може ли да се забременее при разширени вени ?
« Отговор #2 -: Септември 07, 2013, 13:03:50 pm »
Аз имам разширени вени от малка и не мисля, че има нещо свързано с тях, което да пречи на забременяването. Аз поне съм забременявала няколко пъти, макар и да не успях да износя бременостите, но това по други причини.
Имах една доста голяма вена на десният крак, която махнах миналата година с операция именно заради надеждите ми да забременея. Имаше 2 основни причини да я махна:
1. Доктора каза, че е опасна, но не защото е разширена вена, а просто точно моята е опасна. Има различни видове разширени вени, различни начини на разширяване и т.н. и понякога комбинацията от всички неща води до нуждата от премахване на вена. Но недейте веднага да се стряскате, защото такива вени понякога се срещат, но повечето хора си живеят с разширени вени цял живот и нищо им няма, освен стандартните неща при разширени вени.
2. Доколкото знам краката на бременните се надуват, особено ако е лято. И като си представя как моите болят от вените, особено когато е лято, си представих комбинацията с една бременност и реших да си доставя поне малко комфорт.
Според мен е най-добре, ако имате някакви притеснения за вашите вени, да се консултирате с лекар. Този който ви трябва е съдов хирург.
Надявам се да съм била полезна.

26.09.2019
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Може ли да се забременее при разширени вени ?
« Отговор #3 -: Септември 07, 2013, 17:04:57 pm »
Yanicka , благодаря ви за бързия отговор ! Искам да ви попитам  -  каква точно беше операцията лазерна аблазия , или комбинация от лазерна аблазия плюс склеротерапия  и колко ви струваше всичко операцията плюс прегледите ? Здравната каса поема ли нещо ? Лежахте ли в болница , колко време и след колко време се възстановихте ? :ask:
*
Re: Може ли да се забременее при разширени вени ?
« Отговор #4 -: Септември 07, 2013, 19:28:44 pm »
desi4ka, първо искам да кажа че не бих предприела тази операция, освен ако наистина не се налагаше, тоест като чиста козметична процедура.
Не знам точно как се казва медицински процедурата, която ми беше извършена или по-точно не помня вече, но си беше чисто хирургична. Тъй като вената ми беше по целият крак - от глезена до слабините, имаше разрези на около 12 места по цялата дължина на крака. През тези разрези са премахнати лошите участъци от вената и са съшити здравите, така че да образуват що годе здрава вена.
Аз не съм чувала особено добри неща за лазерното лекуване на вени, а и при мен то нямаше да помогне.
Престоят ми в болница беше една нощ. След това не можех да ходя около 2 седмици, но все пак говорим за операция на целият крак. После започнах по-малко да ходя, но като цяло 1 година по-късно все още имам болки в коляното при натоварване. Там всъщност е била най-съществената част от операцията.
Нищо не съм плащала, всичко мина по здравна каса, но пак казвам - при мен беше наложително. Не знам дали това има някакво значение, относно плащането.
Ако имаш още въпроси, може и на лични, защото мисля че относно темата бях изчерпателна.
И пак да кажа, ако имаш някакви притеснения относно вените си, най-добре е да се видиш със съдов хирург.

26.09.2019
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Може ли да се забременее при разширени вени ?
« Отговор #5 -: Септември 07, 2013, 20:02:49 pm »
Yanicka , много ти благодаря за информацията.Моята вена е доста плътна ,синя е  и се намира от вътрешната страна на крака - отстрани, с нея съм от 16 годишна.Първо започна от глезена и с годините напредна , в момента е до средата на бедрото (същинската част ,която е по- дълга и се вижда е почти до коляното,а останалата част е по скрита продължава по дължина и достига до средата на бедрото и си ме боли особено  лятото и когато седя права повече от 2-3 часа ми оттичат глезените.Но при мен трябва да се ускорят малко нещата със зачеването,защото имам ендометриоза  , в следствие на която претърпях 2 лапароскопии , след това преминах 6 месечен курс със Zoladex , който по изкуствен начин ми беше спрял цикъла с лечебна цел ,(защото именно цикъла с кръвта си подхранваше шоколадовите кисти ,а те пък от своя страна изконсумирват от яйчниците и така рискувам да намалее яйчниковите ми резерви ) и сега от юли насам от както се възстанови цикъла  отново действаме за бебе ,но просто се чудя кое по напред ,защото при мен времето е от голямо значение.Докторът ми каза ,че една скорошна бременност би спряла цикъла за доста месеци напред (друг е въпроса ,че отделно с приятеля ми искаме деца по принцип ) и по този начин ще подейства лечебно - аз затова и търся второ мнение по въпроса ,тъй като ако не е наложителна операцията с вените да я отложа с 1-2 г.във времето?Затова се и питам дали има пряка зависимост между зачеване-износване на плод и недай си боже някакви други усложнения по време на бременност?
*
Re: Може ли да се забременее при разширени вени ?
« Отговор #6 -: Септември 07, 2013, 20:15:13 pm »
Затова се и питам дали има пряка зависимост между зачеване-износване на плод и недай си боже някакви други усложнения по време на бременност?

Отговор на този въпрос може да ти даде единствено лекар. Аз мога само да предполагам, но предположенията ми може да нямат нищо общо с истината.
Не мисля, че ще ти отнеме много време консултация със съдов хирург, а и така както ми описваш положението с вената, мисля че е най-добре да я направиш, просто ей така за твое лично спокойствие.
Аз отидох на първият преглед при съдов хирург с направление от личната лекарка, така че и пари няма да ти струва, освен потребителските такси.
Ако си от София, мога да ти препоръчам къде да отидеш.

26.09.2019
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Може ли да се забременее при разширени вени ?
« Отговор #7 -: Септември 07, 2013, 20:20:40 pm »
Да от София съм тук има доста болници ,но незная при кой  точно  съдов хирург да отида ще съм ти много благодарна ,ако ми посочиш добър специалист! :?