0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    alimania

  • ***
  • 212
  • Златно детенце си имам
Re: Спорт и опити за забременяване
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2010, 20:47:55 pm »
Честито, Алимания! Такава случайност всекиму! Лека бременност.
Благодаря! Дай Боже всекиму!!!! :D
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
Re: Спорт и опити за забременяване
« Отговор #21 -: Май 13, 2010, 11:52:16 am »
Много благодаря на всички за коментарите по темата.
Аз също ходя на народни танци и точно това се питах дали по време и след овулация е добре да подскачам толкова много (по 4 пъти седмично)? След проченето започнах да се замислям дали да не прескачам някоя и друга репетиция.

Re: Спорт и опити за забременяване
« Отговор #22 -: Май 13, 2010, 12:09:42 pm »
И аз да споделя: ходех по 3 пъти в седмицата на тае бо и 1 път седмично бягах в парка. Така процедирах докато не видях положителния тест за бременност, след това спрях със спорта, сега само разходки може, обмислям след третия месец да започна с йога за бременни.


Re: Спорт и опити за забременяване
« Отговор #23 -: Май 13, 2010, 14:24:17 pm »
Аз пък се занимавам със скално катерене и алпинизъм. И двата спорта са доста силови и напрягащи, но в началото (първите две седмици), като не знаех дали е станало, си ходих на скалите на Враца и си се пънах и все пак е успяло да се закрепи.
Е като разбрах спрях и много ми липсва, но ще ми текат май само лигите, че мъжо не дава :wink:.
Относно бягането и народните танци, при мен, в деня преди да си направя теста, започнаха да ме болят гърдите, та и до днес така, ама така болят че и по стълби да слизам и да се лющнат ги усещам, пък да не говорим да бягам или танцувам. 

Успех на всички и не спирайте да сте активни, защото това определено ни зарежда с много настроение.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Спорт и опити за забременяване
« Отговор #24 -: Септември 02, 2010, 03:45:29 am »
Аз спортувах активно - 6-7 дни седмично между час и час и половина - колело, бягаща пътека. Отделно това лято ходехме да плуваме в едно езеро наблизо поне по 45 мин. 2-3 пъти седмично, та в най - натовареното забременях. За съжаление в самото начало прокървих и се наложи да спра, но се чувствам ужасно. След 2 седмици съм на преглед, дано ми разрешат поне колело да карам. Все пак бебето е по - важно от потребностите ми...
И на мен ми се приспива от йогата, направо ме хващат нервите  :oops:
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Спорт и опити за забременяване
« Отговор #25 -: Септември 02, 2010, 20:09:49 pm »
Ели,едва ли точно колелото е най-подходящия спорт за теб сега,особенно като си кървила.При колоезденето се раздвижват бедрата в тяхната основа,засилва се кръвообращението в тазобедрената област и може да доведе до разкритие,контракции и кървене. Има други спортове които са доста по-подходящи за състоянието ти,по-горе сме ги коментирали.
Наистина е много трудно за активно спортуващ да се поспре,но то не е и нужно да се затвориш вкъщи и да се циментираш на кревата(освен ако не ти налага състоянието,има и такива момичета,за жалост,които изкарват цяла бременност на легло).Намери нови активитети които ти доставят удоволствие :) В крайна сметка,трябва да знаеш,че от сега нататък всичко ще се промени и ще се налага да се напаснеш,някой навици ще се наложи да промениш,нови да създадеш...от други да се откажеш... :D ама така е... :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Спорт и опити за забременяване
« Отговор #26 -: Септември 09, 2010, 22:30:13 pm »
Доктор ме посъветва да изчакам до края на първото тримесечие и ако всичко е наред, мога да започна да карам велоаргометър без да се преуморявам. Ще почакам  :D