0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #60 -: Август 19, 2010, 09:34:15 am »
Ние отдавна играем с мозайките - много се занимава! В началото я дебнех да не ги лапа, естествено опита ги на вкус! Като разбра, че щом ги лапа ги прибирам спря! Опитва се да прави цвете на мама :), в повечето случаи реди колонки, фигурки още не успява сама да прави!
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #61 -: Август 19, 2010, 09:42:08 am »
Мини, и аз се бях присетила за мозайка, но поради страх от лапане я отлагам. То има и такива с по-големи парчета, ама мен си ме е страх. От по-дребните съм купувала за подарък, но тях ги дават от 4 години.
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #62 -: Август 19, 2010, 09:52:47 am »
Ние мозайка имаме от половин година, но едва от скоро Борето проявява интерес.Големите мозайки ги ползва за червило,просто много си пада по гримове и за неин ужас майка и няма дори едно червило за цвят и детето импровизира.Аз лично съм много против гримовете при малки деца дори били те безцветни.За съжаление 90% от момичетата в групата в яслата идват лакирани и Борето много страда от което пък аз побеснявам,че малката ми дъщеря нямаща и 3 години изпада в истерия за такива неща.
Скоро купих на Борето един тефтер с лепенки с различни фигури от живота и вчера правихме апликации,нарисувах и кръстовище и лепяхме коли, самолети във въздуха, светофари,човечета пешеходци и хоп мина един час неусетно.
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #63 -: Август 19, 2010, 10:40:44 am »
И аз заради лапането от страна на Стефан, не смея да купя мозайка за Ели, иначе от носталгия по моето детство отдавна ги заглеждам :)

Delica, и Ели за Коледа от яслата се сдоби с пръстени и гердани за мой голям ужас и така се беше вманиачила на тема пръстени, ама постепенно ги изгубихме всичките ;). Иначе и тя гледа от другите момиченца, че ако чака на мен само крем и дезодорант ще знае какво е  :lol:


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #64 -: Август 19, 2010, 10:41:58 am »
Лисе и мен много ме е смях на такива майки на вундеркинчета :D
Ние вчера бяхме на консултация.Най-важното е че според доки главата и не е толкова мека и няма следи от рахит :) Иначе е наддала 300 гр и 3 см,та вече е 7.800кг и 70см.Биха и противохепатитната ваксина и 1-я синфлорикс.Малко поплака,но бързо се поуспокои.После и взеха кръв.Общо взето беше ден на иглите.Взехме резултата и днес ще го занеса на лекарката.С урината не се справих,купих три колектора и трите останаха празни.

*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #65 -: Август 19, 2010, 12:05:33 pm »
За мозайките-за мен това е една от най-опасните играчки за малки деца.Казвам го от личен опит-Ива беше на 4 години когато си навря парче от мозайка с носа.Няма да обяснявам какъв ужас изживях,добре че ме разбра да ''духа'',че успяхме да я извадим без лекарска намеса.Ще кажете-всяко дете е различно.Да моето лапаше всичко което и попадне в ръцете-и сега си е такава,химикал да държи и той е наврян в устата и.Но все пак-аз съм твърдо против мозайката.Ако някой ден имам още едно дете-което вече съм съмнявам,че ще стане,никога не бих купила мозайка.
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #66 -: Август 19, 2010, 12:24:05 pm »
Абе как може да има толкова комплексирани хора незнам.И тук има една майка дето синът й на 5м.проговорил,а сега на 1г. и 6м. говори и английски 8O.Само дето от това дете освен мучене/простете за израза/ друго не съм чула.И за какво е цялата тая измишльотина не мога да си обясня :x

*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #67 -: Август 19, 2010, 14:00:52 pm »
На мен много ми се караха майките по градинките, че не го мъкна за ръце от 8-9 месеца - ми как ще проходи детето така?!?! Другото любимо ми беше, че не давам солети да дъвчи по цял ден и нямало да се научи на дъвчи. Почти всички имаха по една майка позната, на която детето е на 2 или 3 години и тя още му дъвчи солетите, защото не може само  :lol: Е спряхме да ходим по градинките и решихме проблема.

Тео от няколко дни ми казва когато ака, но до гърне не сме стигнали още да пробваме. Просто детето доста изразително върши тази работа и аз все питам "Акаш ли, мамо" и то разбрало какво прави  :wink: От няколко дни повтаря по 1000 пъти на ден "тен" и на мен не ми стига до мозъка какво е, но като прочетох Лисицата се светнах, че детето си брои на английски до 10  :lol:
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #68 -: Август 19, 2010, 14:11:08 pm »
Абе, подигравате се вие, ама една т. нар. приятелка, като разбра, че съм бременна, ме изведе на кафе, за кратък инструктаж. Сред другите изцепки (например, че трябва веднага да си отрежа косата, защото, според фризьора й, тя изсмуквала до 30% от полезните вещества и така лишавала бебето от тях), ми обясни, че щом бебето стане 3-ти месец, веднага трябва да го запиша на курс по бебешки английски (да, има такова нещо). Тя го е направила с нейната дъщеря и всички са много доволни. Детето вече е на 3 години и знае 500 английски думи (не попитах защо трябва от 3-тия месец да тръгне на английски, а не примерно от годинка - предполагам, че е, за да се взимат повече пари на родителите). Друг е въпросът, че детето не говори добре на български... но пък кого ще впечатлиш с един прост български...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #69 -: Август 19, 2010, 14:50:02 pm »
Друг е въпросът, че детето не говори добре на български... но пък кого ще впечатлиш с един прост български...
:D

Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #70 -: Август 19, 2010, 15:04:48 pm »
За мозайките-за мен това е една от най-опасните играчки за малки деца.Казвам го от личен опит-Ива беше на 4 години когато си навря парче от мозайка с носа.Няма да обяснявам какъв ужас изживях,добре че ме разбра да ''духа'',че успяхме да я извадим без лекарска намеса.Ще кажете-всяко дете е различно.Да моето лапаше всичко което и попадне в ръцете-и сега си е такава,химикал да държи и той е наврян в устата и.Но все пак-аз съм твърдо против мозайката.Ако някой ден имам още едно дете-което вече съм съмнявам,че ще стане,никога не бих купила мозайка.

Пими, това с навирането в носа може да се случи с всякакъв род дребни неща. На едни приятели щерката си беше навряла точно на тази взъзраст камъче в носа. Ходиха на лекар за да го извадят.
Така, че от тази гледна точка мозайката не е по-опасна от други дребни предметчета. Просто при вас се е случило с нея.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #71 -: Август 19, 2010, 16:17:35 pm »
За лака, гримовете, циганските гердани и сие и аз откачам на последък. Моята девойка и съседчето са наборчета, другата девойка е два месеца по голяма. Непрекъснато се влачи гримирана, начервена, с диадема, ластици, шноли и т.н. То няма лошо ако поне устата си затваряше. А то не спира и непрекъснато повтаря на дъщеря ми, колко и е лъскав лака, колко по хубава и е дрешката, колко по красива и е прическата, колко по налакирана е и с по ярко червило, та чак колко по хубава е филията щото е краишник, а тя видиш ли дъвче тъпата филия. И така всеки път с часове. Моето гарже се връзва и почва, мамо искам да ме налакираш, мамо искам да ме начервиш. Два три пъти и угодих макар и неохотно, но на четвъртия път взе да ми писва. Седнах малко с майка и да поговоря. Тактично и обясних, че това което и се насажда не е правилно и по този начин прави детето си страхотен комплексар. Незнам защо вниманието трябва да му се насочва точно в тези боклуци и защо да ми се набива непрекъснато, че е и трябва да бъде най-красива на света. Може би гледането на пепеляшка и красавицата и звяра и подобните анимации също му вляят, но съм чувала и семейството и как непрекъснато и обяснява, че е най красивата и т.н.
Също и токчетата, най-много да си счупи краче.
Вижте не ми пука, ще ги отрежа и няма да се виждат децата. Е на градина са в една група, но едно дете с разговори променя възгледа си за секунда, стига да уважава родителите си и да приема мнението им. Е моята дъщеря ме слуша, поне засега  :lol:.
Казах и че купените сокове са изкуствени боклуци, почна да пие с мен домашно приготвен сок от бъз  :). Пием и купени сокове разбира се, но рядко.
Ще и обясня как да я насади малката комшииска принцеса, да и обясни, че лака разваля ноктите а червилото кожата. Може да станеш пъпчив и грозен. С пръстени тенекии като циганетата и т.н. На подигравките, също мога да я науча как да отговори. Обаче ще страда другото дете, а то не е виновно нали? Опитах се да и обясня на майката, че така страда не моето, а нейното дете. Обаче май не успях много да ви кажа. А ми е близка приятелка и наистина ми е криво. Обаче дъщеря ми да се маца с боклуци ежедневно, е тва няма как да стане. А и не ми е приятно непрекъснато да и се присмиват колко е нелакирана, грозна и нефризирана, дори това да е 4 годишно момиченце. Сега е на 4, утре на 14..Понякога ми е трудно да намеря думи и да обясня, че това което казвам е за тяхно добро. Аз се чувствам малко по различен човек, с по различно мнение за някой неща. Уважавам мнението на хората и го зачитам. всеки прави това което чувства за правилно. Но когато засяга мен и детето ми, не мога да си замълча, дори с риск да обидя. Съжалявам за което, но това съм аз.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #72 -: Август 20, 2010, 13:21:30 pm »
Здравейте. Отдавна не съм писала, но си сменях работата и простонямах възможност. По повод компютрите и аз мисля, че колкото по-късно се запознае детето с тях, толкова по-добре. За радост Мия все още иска повече навън, отколкото пред компютъра или телевизора. Мога да кажа даже, че като беше по-малка, прекарваше повече време пред телевизора, сега не й е толкова интересно. Обича много да й пускаме детски песнички, да пее и да танцува. Лидия напълно споделям възмущението ти и се радвам, че при нас все още не е възникнал такъв момент. То и трудно ще възникне, след като Мия дори не ми дава да я среша, камо ли прически и други подобни неща.. :D Бяхме миналата седмица за 2 дни в Копривщица и си изкарахме много добре. На Мия страшно й хареса. С изненада установихме как тя, която е тиха и стеснителна, но въпреки това любопитна, успява да стане център на вниманието навсякъде. Деца, баби -всички й обръщаха страшно внимание, а тя чаровно усмихната добре се забавляваше. Приятна почивка на всички почиващи. :)
<br />[link=http:
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #73 -: Август 20, 2010, 13:24:33 pm »
Добър ден!
Вчера занесох резултатите на док и според нея всичко е наред.Хемоглобина е на долна граница,но тя каза че е нормално(108)
Лимфоцитите и са доста високи,но според педиатърката било от зъбките(7.1).