0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Благодаря за последните постове, че започнах да се обърквам-Отговорна или Безотговорна майка съм като си ваксинирам децата.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
д-р Birdie, благодаря, че взехте отношение!
Не мисля че е възможно в 2011 година да има дори и един човек, хранещ илюзии, че в този форум на толкова желани деца, ще бъде допусната дори и една "буква" от антиваксинационни отрепки.
И след толкова десетилетия ваксинации и спасени милиони детски живота... и научени "уроци" .

За 5 години (6?)... за ПЪРВИ път трия пост (2) тук.
Никакъв толеранс няма да има към глупостите на безотговорни, нагли и необразовани типове, живеещи в 15 век. Техен е изборът да си останат там. Нашият избор е да защитим децата си.
Лесно, просто. С ваксинация.
Позиция и на човек пряко работещ тези неща, и имащ пряк поглед. А и знания също... .

С удоволствие бих отговарял на въпроси, свързани със страхове относно сигурността на ваксините. От майки пишещи редовно тук. Не от "фантоми" с по 1,2 поста.
Сам лично съм споменавал ваксини, които аз не ползвам, защото не съм убеден в сигурността им.
Така че- нито съм предубеден, нито имам "финансова изгода" за да съм "за" ваксинациите.

Лудницата в Бг по въпросите за ваксините и ваксинациите трябва да спре! Който има склонност към самоубийство и психически отклонения, моля да си ги практикува персонално. Ние не желаем да опитваме от чужди ястия.
Няма "втори" мнения, когато "второто" е грешно.
« Последна редакция: Март 07, 2011, 22:45:39 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
.... Нашият избор е да защитим децата си.
Лесно, просто. С ваксинация.
........
Няма "втори" мнения, когато "второто" е грешно.

Благодаря Ви, Д-р Бърди.
Безценни са Вашите съвети за нас, респ. здравето на децата ни.
Уважавам много и твърдата Ви позиция.
Най-неприятното е, че тези "научни открития" и категорични мнения се тиражират масово от различни популярни медии и всяват паника у майки, баби, бащи... Лично познавам една дама с медицинско образование (стоматолог), която категорично отказа да ваксинира детето си, намери педиатър, който да подправя картона, за да може момченцето да посещава детски заведения по-натам, и бясно ме убеждаваше да направя същото... Тъжно, много тъжно.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Най-неприятното е, че тези "научни открития" и категорични мнения се тиражират масово от различни популярни медии и всяват паника у майки, баби, бащи... Лично познавам една дама с медицинско образование (стоматолог), която категорично отказа да ваксинира детето си, намери педиатър, който да подправя картона, за да може момченцето да посещава детски заведения по-натам, и бясно ме убеждаваше да направя същото... Тъжно, много тъжно.

Значи тя е безотговорна не само към собственото си дете, но и към всички останали деца!
Що за безумие!Като е решила да не ваксинира - нейна воля, има глава на раменете, да мисли. Но да излага и други деца на опастност е вече направо...слаба дума е идиотщина.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Според тая жена, кърмачетата не били рискова група по отношение на хепатит!?!
Ами не са, това е вярно. Хепатит Б се хваща по кръвен и полов път и аз също съм се чудила от какъв зор още в болницата я дават.

Аз бия всички ваксини, но не давам да и слагат прекалено много неща наведнъж. Не съм сигурна какъв е проблема, но има документирани случаи на проблеми след много ваксини наведнъж. Вероятно да е, ако са в отделни спинцовки, заради допълнителните неща, който са там. А може и да се претоварва имунната система, знае ли човек. Може и въобще да няма такива неща, ама аз искам да си внимавам. Например за ротавирус ваксината ходих в допълнителни месеци само и само да не я траскат на един ден с още 6 неща. Но иначе съм много против тези майки, които отказват да ваксинират децата си. Това е лудост. Тръгна от едно така наречено изследване за аутизъм и въпреки че го опровергаха още има хора, които го повтарят както папагали.

Боби
« Последна редакция: Март 08, 2011, 23:04:30 pm от Bobbie »


  
Здравейте, Бърди.

Но нещо не виждам, къде са ми "писанията"? Само малко не е добре, че ме наричате "отрепка". Постъпихте малко грубо! Не е редно.
Няма проблем вече съм ви простил. По-нататък ще напиша още нещо за ваксините, но преди това ще прегледам какво друго има. До скоро.
« Последна редакция: Март 09, 2011, 19:10:40 pm от Дядо »
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
"Писанията" Ви бяха изтрити като несъответстващи на тематиката на форума. Освен това, те "тиражират" слухове, намеци и клюки. "Данните", които "изложихте", желаейки с толкова "хъс" да "започнете" ( не знаейки от къде, защото всъщност няма откъде), не почиват на нищо достоверно, научно издържано и актуално.
С една дума "лафчета" за свободното  ни време.
Това тук не минава.

Не вярвам нещо, което да напишете "за в бъдеще", да го пропусна без нужното "внимание". Обещавам честно... .
 :wink:

Всеки, който се прави на наивен, и отрича че това по-долу на снимките го е нямало, е отрепка. От какво мислиш е починало детенцето на последната снимка? от преяждане? или от полио/ дифтерия/хемофилус менингит?  :wink:

Детският форум "Зачатие" е форум свободен от "антиваксинационни активисти"! Докато аз мърдам все още... бухалката за мухи е в ръката ми, готова за употреба по нечии глави, които не се използват по предназначение.
Или както се казва в " Речта на Краля":

- Но Ваше Величество, аз се грижа за главата, на която утре ще положа короната... .
- Архиепископе, не забравяйте обаче, че главата е моя. ( отговор на Краля)


« Последна редакция: Март 09, 2011, 19:30:54 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте Birdie!

Само със създаването на този сайт вие и колегите ви сте помогнали на много хора. Ако се съмнявах трябваше да ме убеждавате, че например съществуват камъни, които виждам всеки ден. Сам разбрахте, че употребата на епитети е ненужна.
Снимките, които сте качили, да наистина тъжно. Имало е такива времена.
Но аз мога да кача снимки на дечица пострадали след ваксинации. И какво ще постигнем с това? Нищо друго освен това да си качваме снимки и да плашим майките. Ако реалността вас не Ви плаши, мене ме.
Никъде дори и в изтритите от вас мои писания не съм агитирал майките "да" или да "не" си ваксинират децата! Ако в това трябва да ви убеждавам, значи трябва да ви убеждавам, че съществуват камъни. Проблемът е в това, че Вие пишете невярна, изопачена и спекулативна информация, със селективно подбрани "факти", с цел да отблъснете хората от правене на ваксини. Което е аморално, защото "информацията" Ви е куп лъжи, слухове и инсинуации тип - "той ми каза, че леля ти му е казала, че брат ти е болен".
Аз съм "за" правото на своводен избор.
Против съм използването на прилагателни за хората нежелаещи да ваксинират децата си.
Аз съм "за" това, например да се построят детски градини, в които да се приемат неваксинирани деца, тъй като напоследък това също е голям проблем. Това не е никакъв "проблем" защото в другите страни неваксинираните са малък процент.
Едните майки ваксинират, другите не, но тези на неваксинираните се чудят какво да си правят децата. Остават отритнати от обществото, а не е редно.
Аз съм "за" информираност на хората по въпроса за ваксините. За съжаление, информацията която предлагате, не е вярна, научно издържана и коректна. Трябва да се говори много. Но повечето хора са толкова затрупани от работа, че не знаят кое да свършат по-напред, още по-малко да прочетат нещо. Отиват в поликлиниките, там педиатрите пак затрупани от работа "прас" набързо ваксина и в някои случай става "Леле мамо, германците", както гледаме по телевизията напоследък. Ваксинациите в 99% от случаите са рутинна визита при Педиатър и не е нужно да демонизирате това.
Против съм поставянето на ваксина против хепатит В например на всяко дете, тъй като всяко бебе е различно, те не са оловни войници и не се правят по калъп. Практиките да се ваксинира масово с Хеп Б ваксината са световно утвърдени, резултатни и работещи. Тези практики не важат само за страни с много ниско ниво на носителство и заболеваемост от Хеп Б ( Норвегия,  например). Докато станем Норвегия, децата ще се ваксинират поголовно и от малка възраст.
Аз съм "за" преглеждането на родилките, преди, по време и след бременността
ако има съмнение, че майките са били наркоманки, наскоро им е преливана кръв и т.н. В интернет, книгите, библиотеките интересуващите се могат да намерят достатъчно материали, за да разберат кои хора могат да се разболеят от хепатит, тъй като той не пада така от небето. За него има причина, но причината се измества с това, че не е ваксиниран някой. Аз не съм ваксиниран против хепатит, не съм боледувал. И спокойно може да сте носител, без да го знаете. Наивността и незнанието Ви са опасни!Имам приятели, които са ваксинирани и са изкарали хепатит това е под 1%, а да имат хроничен Хепатит Б, под 0.5%, също имам и такива неваксинирани и пак изкарали хепатит без последици. Ако желаете да ви убеждавам, трябва да ви убеждавам, че съществуват камъни, или да ви запозная с тези хора.
Затова е цялата дандъния. Това мисля аз по въпроса за ваксините. За съжаление, Вие нищо не можете да "мислите" за ваксините, защото нито работите това, нито имате научни познания по темата. Както аз нищо не разбирам от "Критерии за летателна годност на Космическата совалка".
И още нещо Birdie, няма "правилно" и "грешно", няма "лошо" и "добро". Това са понятия измислени от хората, има "различно". Това е все едно да кажа, че мъжете са по-добри от жените, или обратното. Те са различни.  Медицината е наука работеща с точни термини. Това, което пишете, са лаически обяснения за наивни, свирещи на струната на поголовно обърканото Бг население. Лафчета на кафе. Освен че сте избрали начини да се борите с мизерията и нещастието си, слагайки за обект медицинска тематика.
« Последна редакция: Март 11, 2011, 19:55:38 pm от Birdie »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Дядо, дядо - за свободен избор може да се говори, когато чеовека е информиран с всички факти. Вие какви факти изнесохте, че говорите за свободен избор? Дадохте ли например някаква статистика за това какъв процент от децата са хващали детски паралич преди ваксината да започне да се употрябява и какъв от самата ваксина. Това е била жестока болест. В момента има ваксина с убит вирус и такава с генно изменен така че да не причинява болест. При убитият процентът е 0% (НУЛА), при генно измененият до колкото си спомням беше 1 дете на 3 милиона - това за страна с размерите на България означава, че едно дете на 35 години може да се разболее, ако се позлва само тази ваксина. Може да говорим за право на избор, ако покажете някакви цифри, че преди случаите са били по-малко. Имаче си говорим празни приказки.


Между другото аз не съм запозната коя ваксина се позлва в България. Докто Бърди, може ли да отговорите на този въпрос? При нас се дава убитият вирус първо, за да създаде имунитет без риск и не съм сигурна, но мисля, че следващите вече са с оралната (генно измененият).


Боби


  
Здравейте Birdie!

Това, което пишете, не е съобразно изискванията на форума.
« Последна редакция: Март 14, 2011, 09:45:41 am от Birdie »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Хе, хе - че то това е все едно Вие да разпишете декларация, че ще ви реазстрелят, ако детето Ви хване някоя от болестите, за които сте отказал да го ваксинирате.


Б.

Моля, не отговаряйте за да не се насърчава да пише още глупости... .
« Последна редакция: Март 14, 2011, 09:47:46 am от Birdie »


  
*
Правото на личен избор не е безгранично. Границата му е там, където нарушава нечии чужди лични права. Точно затова обществото е въвело правила.

Въпросът ми е риторичен, но все пак - Правилно ли е аз, позовавайки се на правото си на личен избор и на факта, че няма научен експеримент или каквото е научно доказателство, че коланите са 100% ефективни при ПТП, да шофирам и да возя пътници без колани?

Моля, не отговаряйте за да не се насърчава да пише още глупости... .
« Последна редакция: Март 14, 2011, 10:06:52 am от Birdie »
Начинът Ви на изразяване не е съвместим с правилата на форума тук.

Както и да е. Лек ден.
« Последна редакция: Март 14, 2011, 10:37:47 am от Birdie »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
мисля да приключим тази тема.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!