0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

историята на alia_alia
« -: Май 16, 2006, 09:41:56 am »
С предварителната забележка, че за мен неизясненият стерилитет в 99% от случаите се дължи на  недостатъчно изследвания, ще поместя постинга си от съседния форум.
Досега, виждам като пропуск в изследванията : лапароскопията и щитовидните хормони. Обстоятелствата ме спряха за първото- забременях, докато чаках да минат 2-3 месеца и д-р Александров да се освободи, а след аборта, той ми каза да не правя лапаро, защото явно мога да забременявам и "да не извадим очи вместо да изпишем вежди, защото все пак е операция." А за щитивидните, доц. Конова ме пита дали имам изследвания, а като й казах, че не са ми препоръчвали досега и  нямам някакви основания да смятам,че нещо не е наред не ми каза да ги направя. Последната спермограма е правена при Мели, при инсеминация, така, че смятам че е ок.
А това ми е постинга от съседния форум:
"мъжката част е с добра спермограма, чакаме резултат за антиспермални антитела
аз съм с проходими тръби, посткоитален тест-добър, забременях веднъж, преди година и 3 месеца, но в 6-та седмица направих спонтанен аборт, тогава открихме при мен генетична мутация на гена водещ до тромбофилия С....не знам си какво; преди това открихме антифосфолипидни антитела, които към момента са в норма, овулацията ми не е на 100%, но имам спонтанна и добре реагирам на Клостилбегит, лигавицата ми е нормална, репро-хормони съм правила няколко пъти и са излизали под и над нормите, но изглежда това са лабораторни грешки, защото след поредното повторение си влизат в нормата, сега отново чакам резултат за ФСХ, ЛХ+инхибин, щитовидната жлеза не съм изследвала досега, но нямам някакви симптоми или отклонения и засега доц. Конова каза, че не е неоходимо.
Досега имам 2 вливания на имуновенин (2 месеца след първото последва бременност), 5 стимулации с Клостил, последната + инсе при Мели и д-р Даскалов, пия си аспирина и чакам да ми излязат поредните изследвания (антиспермални, антиовариални, отново хламидии и хормоните, които описах горе). Лекувала съм хламидии, които не бях сигурна, че съм имала, сборих една киста след стимулация с Клостил и недостатъчно к-во Прегнил. Изпила съм много литри клинавиче, жълт кантарион, смесени билки, килограми фолиева и вит. Е. На 34години сме и двамата и правим опити повече от 4 години. Не съм убедена, че сме направили всички възможни изследвания, но искам най-накрая лекар да ми каже, какво да изследвам или какъв вид АРТ да правя, защото ми омръзна да стрелям на посоки, а и е доста скъпо при положение, че освен другото и живея на г... на географията."
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
историята на alia_alia
« Отговор #1 -: Май 16, 2006, 12:39:39 pm »
да ти кажа и аз нямам външни белези за проблеми с щитовидната - не съм дебела, не съм и кльощава, не съм космата. но се оказа все пак че тя е увеличена и има възли. други признаци на проблеми с щитовидната са:
бледа и/или суха кожа
студени крайници, зиморничавост
нередовен цикъл
капеща и/или безжизнена коса и чупливи нокти
маниакално-депресивни състояния
непоносимост към обличане на поло-блузи
кръглолико лице (като луничка) и доста други които в момента не се сещам. ако имаш поне 2 от горните не е лошо да си провериш жлезата. ако не друго поне ще я отхвърлиш като проблем. пусни си гугъл - там са описани другите белези доста по-подробно от това което се сетих аз
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
историята на alia_alia
« Отговор #2 -: Май 16, 2006, 13:44:18 pm »
Цитат на: Lilly
да ти кажа и аз нямам външни белези за проблеми с щитовидната

И при мен е същото положението. Но все пак на ехогфара се видяха "дифузни изменения в жлезата" (до колкото помня част от написаното) освен, че си имам и антитела.
историята на alia_alia
« Отговор #3 -: Май 16, 2006, 14:12:23 pm »
Благодаря ви за отговорите, момичета.
Кажете тогава какво се прави? Първо се ходи при ендокринолог ли?
Какво трябва да изследвам:
 щитовидни хормони +антитела+ехография, това ли?
историята на alia_alia
« Отговор #4 -: Май 16, 2006, 14:20:52 pm »
Аля, на мен ми казаха да изследвам TSH, FT4, ТАТ (Anti Tg antibody) и МАТ (anti TPO antibody). За първите две можеш да си вземеш направление от ендокринолог (поемат се от здравната каса). За съжаление антителата ще трябва да си ги платиш.
Ехографията също се прави от ендокринолог и се плаща. Но първо си направи изследванията, пък после ако има нужда (това го преценява ендокринолога с опипване на жлезата), ще направиш и ехографията.

Но като гледам ти си правила вече вливания с имуновенин, може и затова да нямаш антитела. До колкото аз съм разбрала, проблемите с ТАТ и МАТ също се решават с вливането (поне на теория). Би трябвало, ако това е бил проблемът при теб, вливането да е помогнало.  :roll:
историята на alia_alia
« Отговор #5 -: Май 16, 2006, 17:01:42 pm »
Така. Аз спирам да говоря за "неизяанен стерилитет". Антиовариални,  антиспермални и антизона пелуцида нямам, но познайте какво имам, след 4-5 години обикаляне на кабинети  и лаборатории.. ХЛАМИДИЯ :twisted:
Преди, да речем, 3 години ми откриха, при една цитонамазка. Д-рът, при когото ходех тогава, ми взе още една проба(вагинална трябва да е била) и каза да отида да я занеса в някаква лаборатория(Варна).
Мисля,че тогава ми казаха, нещо за грнични стойности. Д-рът каза "Гранични или не, щом при първото изследване са открити, ще лекуваме" и защо ме прати на това второто, така и не разбрах.
 Пихме по 1 г.Азатрил веднъж и след още 1 седмица, само аз.
Прати ме след известно време на някакъв кръвен тест, който според д-рът беше отрицателен. Казвам според доктора, защото лабораторията не ми даде реф. стойност. (Това вече не става във Варна).
Мислех, че е излекувана и не съм правила нови изследвания. Опитах веднъж, но GP-то отказа да ми даде направление, защото съм го правила това изследване(!). И това беше. След известно време реших да правя лапаро, но забременях. Спонтанен аборт. Но съвсем бях забравила хламидията, още повече, че се съмнявах дали изобщо съм имала(нали се предава по полов път, а ние отдавна бяхме заедно).
След аборта отидох при една небезизвестна лекарка в областта на репродукцията. Каза ми, както и предишния лекар (този, при когото ходех докато бях бременна), че сигурно е случаен хромозомен дефект. Никой не ми препоръча да изследвам хламидия, а и аз тъпата глава изобщо ги бях изключила като възможност. Същата лекарка ми предписа разни антибиотици и противогъбични и следващия цикъл ми направи цветна снимка. Но без микробиология преди това. Проходими тръби.
Дано да са още проходими.Но явно като излекуваме хламидиите, трябва да направя лапаро, за да видя пораженията.
историята на alia_alia
« Отговор #6 -: Май 17, 2006, 10:13:32 am »
Аля, как си сигурна че имаш хламидия - какъв тест си направила.
До колкото знам - теории има различни кои тестове са най-показателни а и всеки лекар си има мнение по въпроса.
Стискам палци и желая успех в борбата!
*
историята на alia_alia
« Отговор #7 -: Май 17, 2006, 10:35:31 am »
Аля,
в едно съм сигурна. Истински достоверните тестове за хламидия са кръвните тестове. Частните лаборатории работят с т.нар. "бързи" тестове,  от които не може да се изисква часовникарска точност. Мисля, че сериозно може да се вярва на резултатите на клиниката по вирусология, която в София се намира някъде около затвора, ама къде точно......
Ако искаш ще проверя
В очакване ....
историята на alia_alia
« Отговор #8 -: Май 17, 2006, 11:32:27 am »
Maialen,Fussii, това последното изследване е кръвно, правено в Плевен, в лабораторията на доц. Конова и смятам, че мога да му вярвам.  
Fussi,  в клиниката по вирусология, за която пишеш, кръвни тестове ли правят или PCR?
*

    Anonymous

историята на alia_alia
« Отговор #9 -: Май 17, 2006, 11:38:36 am »
Аля, т.е. изследването е за антитела - би ли написала кои антитела си изследвала и какви са стойностите. Доц. Конова какво препоръча?
историята на alia_alia
« Отговор #10 -: Май 17, 2006, 11:44:41 am »
Съжалявам нещо не ме логна автоматично..  горното писание е мое
*
историята на alia_alia
« Отговор #11 -: Май 17, 2006, 11:47:46 am »
ААА ясно!
Щом е в Плевен - наистина можеш да му вярваш
Как ти казаха да ги лекуваш?

успех миличка
В очакване ....
историята на alia_alia
« Отговор #12 -: Май 17, 2006, 11:48:44 am »
Аля, напиши наистина какви са точно последните показатели.

Иначе не мога да се съглася тук с Фуси много, щото ДНК (PCR) тестът е по-надежден от кръвните.

Ами какво да ти кажа, и ние малко така. Аз имах два пъти правени кръвни, отрицателни, и в началото на връзката ни мъж ми си направи и той кръвни - отрицателни (обаче една гинеколожка каза тогава да ги повторим след време, че били малко гранични). Като се забихме в плоскостта неизяснен стерилитет, се заех да отхвърлям причини, които иначе не смятах за вероятни. Повторих си хламидията - отрицателна. Мъж ми си я повтори - положителна 8O  8O  Аз направих още един ДНК тест на друго място - пак отрицателен 8O  Лекува се само той, а аз след около 2 месеца си направих кръвни - отрицателни 8O  Обаче ще взема да се поуча от тези истории и да направим след половин година пак по някой тест :!:  Слава богу че не съм ги хванала, щото от тия интервенции да не се разнесат нанякъде по тръбите :evil:

При теб мисля, че нямаш повод за притеснение за тръбите. Но от ситуацията излиза, че си ги имаш отдавна ли? А бременността и цветната снимка доказват, че не са ти увредили тръбите, така че споко.

Успех и да ги разкараш бързо :D
Благодаря ти, Бени!







историята на alia_alia
« Отговор #13 -: Май 17, 2006, 11:59:08 am »
Chlamydia trachomatis IgG   1.8 (+)   (N < 1.1)
           Chlamydia trachomatis IgA   1.23 (+)   (N < 1.1)
Аз лекувах хламидиите, преди бременността. Може те да са причина за аборта, ако не са били излекувани. Цветната снимка правих няколко месеца след аборта и това ме поуспокои, че нямам поражения. Оттогава, досега има повече от 1 година.
А резултатите, доколкото разбирам, показват свежа инфекция. Но, ако се предава само по полов път, е абсурд. Ние дори работим на съседни бюра. Няма как да кръшне, дори да иска.
(А се надявам, да не иска. :wink: )
историята на alia_alia
« Отговор #14 -: Май 17, 2006, 12:01:49 pm »
Цитат на: Fussii
ААА ясно!
Щом е в Плевен - наистина можеш да му вярваш
Как ти казаха да ги лекуваш?

успех миличка

Доксициклин 2х1, 10 дни.
Преди ги лекувах с Азатрил. Еднократно 1 г., след седмица още 1 г., което е страшно много.
историята на alia_alia
« Отговор #15 -: Май 17, 2006, 12:05:00 pm »
Цитат на: Maialen
Съжалявам нещо не ме логна автоматично..  горното писание е мое

 :)
историята на alia_alia
« Отговор #16 -: Май 17, 2006, 12:16:47 pm »
Ако си спомням добре обясненията на Д-р Конова - IgG - показва прекарана инфекция в миналото, IgA - дали инфекцията е била скоро, IgM - остра инфекция в момента (моля ако греша поправете ме !!!)

От резултатите ти явно се вижда че е имало проблем и се надявам лечението да е успешно!

Относно пораженията върху тръбите, обясненията на док за мен специалном, бяха, че въпреки че цветната снимка показва проходими тръби, е възможно ако е прекарана хламидиална инфекция да има микростраствания които практически да запушват тръбата и които при цветна снимка се разкъсват и тръбата пропуска но после се възстановяват (извинявам се за преразказа). Те се виждат само лапароскопски. Аз точно заради това правих лапаро и за радост не се откри проблем.

КЪСМЕТ!
историята на alia_alia
« Отговор #17 -: Май 17, 2006, 12:28:36 pm »
Цитат на: Maialen
Ако си спомням добре обясненията на Д-р Конова - IgG - показва прекарана инфекция в миналото, IgA - дали инфекцията е била скоро, IgM - остра инфекция в момента (моля ако греша поправете ме !!!)

В такъв случай, IgA  има много добра памет :wink:
Дано след лечението да паднат под 1.1.
Ох, много ми е сложна тази наука за хламидията :evil:
историята на alia_alia
« Отговор #18 -: Май 17, 2006, 12:39:12 pm »
Сега важното е, че имаш цел и тя е се справиш с хламидията  :)
Поне не се бориш с вятърни мелници!

Стискам палци да е успешно лечението!  :goodluck:
историята на alia_alia
« Отговор #19 -: Май 17, 2006, 13:20:17 pm »
Мaialen, :balk_21:
*
историята на alia_alia
« Отговор #20 -: Май 17, 2006, 13:54:17 pm »
Аличка, хламидията е нещо страшно и добре че вече я лекуваш.
На нас при първото ни посещение при д-р за стерилитет през 2000 г.,ни  откриха хламидиална инфекция.Не си спомням с какво точно се лекувахме ,мисля че беше Сумамед и Доксициклин в продължене на окло месец,след което хламидята беше преодоляна.Така аз всяка година си пускам изследвания, защото моят доктор тогава казваше ,че щом веднъж си бил заразен с тая болест то тя винаги може да се повтори.Затова и се препоръчва веднъж прекарана хламидиялна инфекция да се следи поне в годината веднъж.Така че възможно е да не си се доизлекувала инфекцията и сега отново да я имаш.Знам че пречи на бременоността поради заплашващ аборт,както и трудно забременяване в следствие на нанесените поражения.
Лекува се така че смело напред,важното е да няма последствия.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

историята на alia_alia
« Отговор #21 -: Май 17, 2006, 14:00:18 pm »
Цитат на: alia_alia
А резултатите, доколкото разбирам, показват свежа инфекция. Но, ако се предава само по полов път, е абсурд. Ние дори работим на съседни бюра. Няма как да кръшне, дори да иска.
(А се надявам, да не иска. :wink: )



Казват, че може да се предаде и по битов път, макар и по-рядко. С такива въпроси пък въобще не се тормози. Аз моя мъж не го питах що му е положителна хламидията след 3 години връзка, явно си я е имал и преди.
Предполагам, че и при теб е недобре излекувана.

Наистина трябва да се следи тази материя, поне един път годишно, и аз така ще правя вече :!:
Благодаря ти, Бени!







историята на alia_alia
« Отговор #22 -: Май 17, 2006, 16:08:52 pm »
Цитат на: Nadin74
Така аз всяка година си пускам изследвания, защото моят доктор тогава казваше ,че щом веднъж си бил заразен с тая болест то тя винаги може да се повтори.Затова и се препоръчва веднъж прекарана хламидиялна инфекция да се следи поне в годината веднъж.Така че възможно е да не си се доизлекувала инфекцията и сега отново да я имаш.Знам че пречи на бременоността поради заплашващ аборт,както и трудно забременяване в следствие на нанесените поражения.
Лекува се така че смело напред,важното е да няма последствия.

Наде, ти какъв тест си правиш, кръвен или PCR?
историята на alia_alia
« Отговор #23 -: Май 17, 2006, 16:13:22 pm »
Фреши, аз напоследък се съмнявам в почти всичко, затова си задавам въпроси. Защото и първия път, и сега съм убедена, че не е прясна инфекция, предадена по полов път. Може да е стара или не добре излекувана или съм я хванала по друг начин.
Знам ли?
историята на alia_alia
« Отговор #24 -: Май 17, 2006, 17:21:10 pm »
Така де, не си задавай въпроса мъж ти дали не я е донесъл, исках да кажа. :D
Благодаря ти, Бени!







историята на alia_alia
« Отговор #25 -: Май 17, 2006, 22:09:45 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Така де, не си задавай въпроса мъж ти дали не я е донесъл, исках да кажа. :D

По-скоро бих се съмнявала в изследванията, отколкото в него.
Не от наивност, просто в момента сме постоянно заедно. :wink:
*
историята на alia_alia
« Отговор #26 -: Май 18, 2006, 10:40:55 am »
Абе, какви съмнения, душка....
От басейн можеш да я пипнеш, от тоалетната в ресторанта дет се вика... Поне така твърди моята кума (тя е венеролог)
В очакване ....
историята на alia_alia
« Отговор #27 -: Май 18, 2006, 10:46:36 am »
Цитат на: Fussii
Абе, какви съмнения, душка....
От басейн можеш да я пипнеш, от тоалетната в ресторанта дет се вика... Поне така твърди моята кума (тя е венеролог)

Не знам, нали я пишат, че само по полов път се предава.
Първият път като ми излязоха положителни резултати за хламидия, тогавашния ми доктор се изказа много тежко; "Мдаа, да се помисли откъде е дошла". Ама, той, тогавашния ми лекар де, ме стимулира 3 цикъла с клостил, без проверка за тубарна проходимост, така, че не му вярвам особено.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
историята на alia_alia
« Отговор #28 -: Май 18, 2006, 11:43:51 am »
не се предава само по полов път. конова ми разправяше за някво момченце заразено с хламидия на 10-12 г. излишно е да обяснявам че още не е знаело що е то секс (лично)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
историята на alia_alia
« Отговор #29 -: Май 18, 2006, 11:54:10 am »
Аличка след като се излекувах си правих PCR и кръвен тест и двата бяха отрицателни, оттогава само кръвни си правя всяка година.
Вярно е че може да се предаде инфекцията и по друг път, но се пердава предимно по полов път.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

историята на alia_alia
« Отговор #30 -: Май 18, 2006, 12:25:09 pm »
Цитат на: Nadin74
Аличка след като се излекувах си правих PCR и кръвен тест и двата бяха отрицателни, оттогава само кръвни си правя всяка година.
Вярно е че може да се предаде инфекцията и по друг път, но се пердава предимно по полов път.

Благодаря, Наде.
историята на alia_alia
« Отговор #31 -: Май 18, 2006, 17:32:55 pm »
Добре, че си пазя стари рецепти изследвания и неща, които са ми предписани.
Значи, открих нещо интересно. Докторът ми е казал (дословно съм си записала) "да изследвам Ig M 2 седмици след последния прием на Азтрил." Ей, много страшно е да те лекуват некомпетентни лекари.
На база сегашната ми информация след 2 седмици може да се пусне не кръвен, а ДНК тест. Освен това, не е достатъчно показателно да се изследва Ig M, а трябва още Ig G и Ig A.
историята на alia_alia
« Отговор #32 -: Май 19, 2006, 09:28:21 am »
Аля, без претендирам за компетентност в тази сложна материя, може доктора да е искал да се изследва IgM за да се види дали има текуща инфекция след прием на лекарството, въпреки че едва ли титъра ще падне толкова бързо  :balk_160: .
Колкото до IgG и IgA - според мен ще трябва да изчакаш доста повече от две седмици за да са показателни резутатите... за ДНК теста не знам колко скоро след лечение е показателен
Ох и аз не знам вече ... искам блажено да не зная какво е IgG, IgA и т.н.  :? ..

На теб  :goodluck:
историята на alia_alia
« Отговор #33 -: Май 19, 2006, 09:46:26 am »
На нас ни казаха минимум 40 дни - за ДНК теста!
Благодаря ти, Бени!







историята на alia_alia
« Отговор #34 -: Май 19, 2006, 09:49:03 am »
Цитат на: Maialen
Аля, без претендирам за компетентност в тази сложна материя, може доктора да е искал да се изследва IgM за да се види дали има текуща инфекция след прием на лекарството, въпреки че едва ли титъра ще падне толкова бързо  :balk_160: .

Kaто си спомня как ме тъпчеше с Клостил и ми обясняваше, че нямам "ехографски признаци за тубарна непроходимост" и нито веднъж не ме викна да види дали са се спукали фоликулите, а ми назначаваше директно нова стимулация след менструация, без да провери няма ли кисти, просто не вярвам да е имал това предвид.
Успех и на теб, Maialen! Дано повече нови неща да не научаваш в тази сфера.  :)
историята на alia_alia
« Отговор #35 -: Май 19, 2006, 13:39:08 pm »
Понеже, нямам тема в "Дневници", а тук всички  сте много миличкии и ми отговряте, ще поместя резултатите си от изследванията при доц. Конова.
Яйчников резерв (3 ден от МЦ)
   Inhibin-B   92.0   (N>45 pg/ml)
   FSH      8.4   (до 12 mIU/ml)
   LH      7.9   (1-15  mIU/ml)
Антитела срещу гамети
   Анти-овариални антитела     8.6 (-)   (N<10)
   Анти-зона пелуцида     5.1 (-)   (N<10)
   Анти-спермални антитела   27.9 (-)   (N<60 U/ml )
   Анти-спермални антитела (съпруг)   13.9 (-)   (N<60 U/ml)
историята на alia_alia
« Отговор #36 -: Май 19, 2006, 14:00:07 pm »
Ами приказни са, доколкото виждам :D

Поздравления :D
Благодаря ти, Бени!







*
историята на alia_alia
« Отговор #37 -: Май 19, 2006, 14:10:08 pm »
Всички са екстра  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



историята на alia_alia
« Отговор #38 -: Май 19, 2006, 14:42:14 pm »
Много съм щастлива, момичета. Затова ги постнах. :balk_21:
И ... да ви се връщат такива. :wink:
историята на alia_alia
« Отговор #39 -: Юни 17, 2006, 10:57:12 am »
Да ви се похваля момичета, PCR тестовете за хламидия са ни отрицателни и на двамата. Като минат 45 дни след лечението, ще направя и кръвни, за да съм убедена, че сме ги изтрепали.
В понеделник съм на ендокринолог. Ще пиша и за това. :)
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
историята на alia_alia
« Отговор #40 -: Юни 17, 2006, 11:33:47 am »
Аля,

браво на вас:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
историята на alia_alia
« Отговор #41 -: Юни 17, 2006, 12:26:18 pm »
Цитат на: rally_g
Аля,

браво на вас:)
:balk_21:
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
историята на alia_alia
« Отговор #42 -: Юни 17, 2006, 15:59:35 pm »
Аля само така!!!!!!!Само хубави резултати да ти собщават!!! :balk_103:
историята на alia_alia
« Отговор #43 -: Юни 18, 2006, 10:35:35 am »
Благодаря, Ади.
Да ти се връща. :)
Re: историята на alia_alia
« Отговор #44 -: Юли 06, 2006, 11:59:11 am »
Но като гледам ти си правила вече вливания с имуновенин, може и затова да нямаш антитела. До колкото аз съм разбрала, проблемите с ТАТ и МАТ също се решават с вливането (поне на теория). Би трябвало, ако това е бил проблемът при теб, вливането да е помогнало.  :roll:
Получих си най-накрая резултатите от изследванията на щитовидната жлеза.
FT4   1.6   (0.8 – 2.0 ng/dl)
Анти-тиреоглобулин (TAT)   1.31 (+)   (N<1.1)
Анти-TPO (MAT)   0.92 (-)   (N<1.1)
Предстои ми да изследвам ТSH и  да повторя ТАТ(за всеки случай).
На ехография лекарката не видя изменения. 
Та така...
Re: историята на alia_alia
« Отговор #45 -: Юли 06, 2006, 12:19:29 pm »
Alia, освен ТАТ другите изглеждат ок.
Къде ги прави и какво препоръча ендокринолога?
Стискам палци на повторното изследване ТАТ да е ок. :goodluck:
Re: историята на alia_alia
« Отговор #46 -: Юли 06, 2006, 13:31:49 pm »
Изследванията са правени в Плевен при доц. Конова, а при ендокринолог не съм ходила повторно. Първия път само ми даде направление и ми направи ехография. Ще отида като направя ТSH.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: историята на alia_alia
« Отговор #47 -: Юли 07, 2006, 07:22:17 am »
alia_alia   дано повторно ТАТ да е наред!!!!!ТСХ задължително го изследваш!!!!!Защо до сега не си го изследвала?????
Мила стискам палци всичко да е ок!!!!!!! :balk_21:
Re: историята на alia_alia
« Отговор #48 -: Юли 07, 2006, 09:37:50 am »
alia_alia   дано повторно ТАТ да е наред!!!!!ТСХ задължително го изследваш!!!!!Защо до сега не си го изследвала?????
Мила стискам палци всичко да е ок!!!!!!! :balk_21:
Ами, стана някаква грешка и са ми изследвали FT4, вместо TSH. Другата седмица пак ще пращам кръв и тогава ще го направя.
Re: историята на alia_alia
« Отговор #49 -: Юли 28, 2006, 12:58:19 pm »
Последните ми резултати:
ТSH-2.1 (<2.5)
TAT-0.37 (<1.1) 8O
Единственото, което направих в периода между двете изследвания на ТАТ е, че пих селен (2х50мкг) и намалих кафето.
Може ли за 11 дни толкова да се повлияе ТАТ?
Re: историята на alia_alia
« Отговор #50 -: Юли 28, 2006, 13:10:10 pm »
Не знам дали може само за 11 дни да има такава разлика  :? А може първото изследване да е било грешно  :roll:
Re: историята на alia_alia
« Отговор #51 -: Юли 28, 2006, 13:38:28 pm »
Аз го пуснах, за да съм сигурна, че има такъв проблем, да не се натъпча с лекарства за няма нищо.
Знам, че хормони и антитела доста могат да варират в различни моменти, но това е твърде много.
Ще питам ендоктиноложката.
 
Re: историята на alia_alia
« Отговор #52 -: Август 29, 2006, 09:58:41 am »
Новините при мен:
направих лапароскопия, от която в момента се възстановявам.
Резултат-нормални тазови органи. :)
И така, в момента не се установявава сериозен проблем и при двама ни.
Re: историята на alia_alia
« Отговор #53 -: Август 29, 2006, 11:01:48 am »
Браво! Сега поне можеш да си спокойна, че и това си направила и резултатът е хубав!
Стискам палци чудото да стане съвсем скоро  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Re: историята на alia_alia
« Отговор #54 -: Август 29, 2006, 14:51:04 pm »
Мерси, Петя, да ти се връща. :D
« Последна редакция: Август 29, 2006, 14:52:50 pm от alia_alia »
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: историята на alia_alia
« Отговор #55 -: Август 29, 2006, 21:41:47 pm »
alia_alia   миличка много се радвам че всичко е наред при вас!!!!Сега се успокой и  смело напред!!!!!!!До няколко месеца чакаме положителен резултат!!!!
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: историята на alia_alia
« Отговор #56 -: Август 29, 2006, 23:54:02 pm »
Ей, супер!!!Честити хубави новини, Алиа!
Предлагам нататък една хубава почивка някъде и успех! :D
Прегръдки!
« Последна редакция: Август 30, 2006, 12:35:33 pm от danidan »
Re: историята на alia_alia
« Отговор #57 -: Август 30, 2006, 10:38:21 am »
Аля, поздравления за тази така хубава и важна новина.
Стискам ти палци за скорошен успех! :D
Благодаря ти, Бени!







Re: историята на alia_alia
« Отговор #58 -: Август 31, 2006, 09:41:47 am »
adi, danidan, FreshBreeze,  :bighug: :bighug: :bighug:
Благодаря ви за пожеланията, милички.
Желая успех и на вас. :balk_21:
Re: историята на alia_alia
« Отговор #59 -: Март 06, 2007, 10:30:39 am »
Повдигам собствената си тема, за да допълня какво се случи напоследък.
Предлагам опресняване и на темите на останалите, с все още неизяснен стерилитет, за да си помагаме, с информация какво още можем да направим, какво сме пропуснали и така нататък.
И така, след лапароскопията, остана като най-голяма вероятност имунологичният стерилитет. Борбата ми с него се състои от имуномодулация по схема, включваща Есберитокс, Изопринозин и Бронховаксом; и ежемесечни вливания на Интралипид 7-10 дни преди овулация.  В единия месец, имах закъснение, симптоми за бременност и прокрадваща се надежда, че нещо се случва. Теста на ЧХГ на 34-ия ден беше 0.3, а след това ми дойде М. Последният месец след овулация включих и Фраксипарин по 0.3мл на ден. Пак нищо. Предполагам, че ще продължа по този начин. Може да включа и някоя инсеминация, но още не съм го решила, защото ми се струва, че много малко увеличава шанса.
Re: историята на alia_alia
« Отговор #60 -: Март 06, 2007, 16:55:33 pm »
Аля, предполагам схемата ти е от д-р Конова?

И аз много му се чудя на този интралипид, ще ни свърши ли някаква работа. Исках този месец да влея, но нещо организационно не остана време.

Аля, четох в една книга, че ако по имунологични причини не се осъществява имплантация, жената усещала леки бодежи и пр. в корема. Стана ми интересно, защото аз след 2-та ми трансфера определено имах такива усещания още 4-5 дни след трансфер, и после спираха. След инсеминациите не помня така ли е било, а след домашен секс нямам такива наблюдения. Ти усещала ли си такива симптоми?
Благодаря ти, Бени!







Re: историята на alia_alia
« Отговор #61 -: Март 06, 2007, 17:29:45 pm »
Бодежи... мисля, че съм усещала подобни неща, но това е прекалено субективен симптом.
Схемата е от едно любимо лекарско семейство от Пловдив :D
И какво му се чудиш на Интралипида?  Няма нищо за чудене- 4мл-влива се за 1 час, не е особено скъпо, не може да навреди, след като го ползват за венозно хранене на болни след операции.
Ти няма ли да си повдигнеш темата, да направим рекапитулация? :D
Re: историята на alia_alia
« Отговор #62 -: Март 07, 2007, 09:39:17 am »
Ми чудя се, щото нямам много вяра, че ще помогне, но пък дето казваш, няма да навреди :D Всъщност мислех този месец да пробвам, но Док е на семинар и ще мога да отида на преглед чак към 10-ти ден и ще е късно за вливане.

Аля, тази имуностимулираща схема да не ти е предписана заради занижен хуморален имунитет, защото знам, че Конова препоръчва нещо подобно?

Нямам с какво да ъпдейтна, обаче писахме най-накрая имейл на д-р Райхел в Германия да я питаме за LIT /АИ/, и дано ни отговори, да направим малко раздвижване :D При мен иначе са много отчетливи тези усещания след трансфер - все едно нещо се мести или пък се развива - а бе някакво сериозно раздвиждване в областта на матката. Ако това е така, може би пък при естествени условия не настъпва оплождане, защото тогава нямам? Знам ли и аз. Иначе този месец мислим да направим още един опит, ама този път ми се иска да пробваме ин-витро, а не икси, но да видим как ще се развият нещата.
Благодаря ти, Бени!







Re: историята на alia_alia
« Отговор #63 -: Март 07, 2007, 09:54:06 am »
Борбата ми с него се състои от имуномодулация по схема, включваща Есберитокс, Изопринозин и Бронховаксом;

Интересна терапия. За да се предпазя от гриповете, на няколко пъти си правих курсове с Есберитокс и всеки ден пия масло от акула. Дали пък по този начин не съм си вкарала НК клетките в норма?  8O
Re: историята на alia_alia
« Отговор #64 -: Март 07, 2007, 11:42:26 am »
Аля, тази имуностимулираща схема да не ти е предписана заради занижен хуморален имунитет, защото знам, че Конова препоръчва нещо подобно?

Предполагам, че върху хуморалния имунитет въздейства.
А такива усещания, каквито ти описваш, нямам.
Не си спомням да съм усещала подобно нещо и  в месеца, когато забременях.
Не знам какво да ти кажа. Само мога ти стискам палци.
Re: историята на alia_alia
« Отговор #65 -: Март 07, 2007, 16:01:48 pm »
четох в една книга, че ако по имунологични причини не се осъществява имплантация, жената усещала леки бодежи и пр. в корема. Стана ми интересно, защото аз след 2-та ми трансфера определено имах такива усещания още 4-5 дни след трансфер, и после спираха. След инсеминациите не помня така ли е било, а след домашен секс нямам такива наблюдения. Ти усещала ли си такива симптоми?
Фреши, сега като си го написала, аз определено мога да кажа, че съм имала такива усещания нееднократно - и след домашен секс, и след едното инсе май (не помня точно кое  :?). След ин-витрото не знам  :? (тогава бях под пара заради тромбофлебита и го бях отписала  :(). При мен определено е точно в периода, когато трябва да стане имплантацията. Интересно ми е къде го прочете това. Преди все си мислех, че е от прекалено вглеждане в себе си в очакване на чудото. Но пък не мога да кажа, че в било всеки цикъл.
Re: историята на alia_alia
« Отговор #66 -: Март 07, 2007, 16:21:43 pm »
Прочетох го в една книга на д-р Беър и последователите му. Там, където се описваше агресивен имунен отговор срещу ембриона, пишеше, че жените усещали това и това :?
Благодаря ти, Бени!







*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: историята на alia_alia
« Отговор #67 -: Март 07, 2007, 18:33:40 pm »
Иначе този месец мислим да направим още един опит, ама този път ми се иска да пробваме ин-витро, а не икси, но да видим как ще се развият нещата.


Дано нещата се развият благополучно и дано този път е последния ти опит, скъпа Фреши!  :balk_602: :balk_21:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: историята на alia_alia
« Отговор #68 -: Март 08, 2007, 12:53:52 pm »
Прочетох го в една книга на д-р Беър и последователите му. Там, където се описваше агресивен имунен отговор срещу ембриона, пишеше, че жените усещали това и това :?
Благодаря Фреши, а можеш ли да дадеш точен цитат? Любопитно ми е.
Re: историята на alia_alia
« Отговор #69 -: Март 13, 2007, 10:35:38 am »
Ох, ами някъде из книгата го прочетох и сега едва ли лесно ще го открия. Обаче, ако ми остане повече време, ще препрочета това-онова и ако открия цитата, непременно ще го постна.
Благодаря ти, Бени!







Re: историята на alia_alia
« Отговор #70 -: Юли 05, 2007, 15:30:33 pm »
Ще добавя нови щрихи към картинката.
Общи Т-лимфоцити - СD3+    63.84%   реф. (67 - 76)
NK-клетки  CD3-/CD16+56+ 16.51%   реф. (2 - 11)

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: историята на alia_alia
« Отговор #71 -: Юли 05, 2007, 15:54:04 pm »
ха, честито :(

за НК-то ясно, ще се влива, ама тия дето са под нормата?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: историята на alia_alia
« Отговор #72 -: Юли 05, 2007, 16:02:00 pm »
Аз от доста време им се каня, ама нали провеждах терапия, която уж да ги неутрализира/Инталипид/ Е, не ги е неутрализирала достатъчно, щом не съм забременяла досега. 4 месеца вливах. :(
А за първия показател - лимфоцитите са много видове. В някаква статия бчх чела нещо, но не мога да я намеря сега.
Re: историята на alia_alia
« Отговор #73 -: Юли 05, 2007, 16:14:59 pm »
Съжалявам мила  :( Само интралипид ли влива? Може пък да трябва и нещо друго да направиш  :? Какво казват имунолозите?
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: историята на alia_alia
« Отговор #74 -: Юли 05, 2007, 16:17:42 pm »
Цитат
А за първия показател - лимфоцитите са много видове. В някаква статия бчх чела нещо, но не мога да я намеря сега.

знам, дори Конова ми препоръча да ги изсл. по задълбочено. На мен също ми бяха пуснати само тези двете, но бяха добре при мен.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: историята на alia_alia
« Отговор #75 -: Юли 05, 2007, 16:20:45 pm »
Съжалявам мила  :( Само интралипид ли влива? Може пък да трябва и нещо друго да направиш  :? Какво казват имунолозите?
Интралипид вливах тази зима.
Иначе, преди години съм вливала и Имуновенин, но заради Антифосфолипидни. Тогава, не се изследваха НК-клетки.
Нямам още коментар от имунолог.