0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета и момчета ако сте чували за този доктор моля ви кажете ми има ли ефект от лечението му - някой ходил ли е при него?
*
Re: Д-р Людмил Димитров-Пловдив и дископатията
« Отговор #1 -: Юли 22, 2010, 13:47:54 pm »
Има един доктор в Тракия, май беше 180 блок. За него ли става въпрос?
Re: Д-р Людмил Димитров-Пловдив и дископатията
« Отговор #2 -: Юли 22, 2010, 16:46:52 pm »
*
Re: Д-р Людмил Димитров-Пловдив и дископатията
« Отговор #3 -: Юли 22, 2010, 17:18:58 pm »
Не го познавам този доктор. Понеже аз имам едни шипове и проблеми с плешките, ръцете и когато съм питала, за този в Тракия казват, че е много добър. Аз лично не съм ходила при него, защото е на частно и струва доста скъпо. Иначе съм правила физиотерапия 21 дни в поликлиниката в Тракия и се чувствах доста добре, но всяка пролет и есен трябва да ходя.
Re: Д-р Людмил Димитров-Пловдив и дископатията
« Отговор #4 -: Юли 23, 2010, 18:37:14 pm »
О милата.. за шипове съм чувала, че спират да болят 40 дни след 40-то... дано да са само градски легенди.. мерси за инфото за тракийския док.
*
Re: Д-р Людмил Димитров-Пловдив и дископатията
« Отговор #5 -: Юли 23, 2010, 20:04:15 pm »
  По отношение на костно-ставните проблеми качеството гъвкавост е това,което се губи в годините и от там се оформя хроничен спазъм.В началото в определени зони,а с годините постепенно обхваща цялото тяло.В първата фаза(преди да се развие възпалителен процес)тези проблеми са чисто механични,следствие от спазъм и притискане.Затова най-добре се повлияват от рехабилитация,мануална терапия,каланетика.Не някакъв определен спорт,а всякакви варианти на разтягане,така че в заниманията да се обхванат всички основни стави и тяхната динамика във всички посоки и разбира се,динамиката на гръбначния стълб.Идеята е да се възстанови нормалната подвижност на определената зона.Гъвкавостта на тялото е нещо,което сами трябва да поддържаме в годините.Още повече ,че съвременният човек е обречен на обездвижване.
Иначе съм правила физиотерапия 21 дни в поликлиниката в Тракия и се чувствах доста добре, но всяка пролет и есен трябва да ходя.
Това е варианта.Запознаването с този тип терапии има смисъл,ако човек разбере как да поддържа динамиката си,за да не стига до спазъм,схващане или по-тежка криза.Това е поддръжка,системни занимания.По-добре в къщи,за да е по-често,няколко пъти съдмично.Обикновено тези упражнения са леки,всякакви варианти на стречинг,но важно е да се правят системно,най-добре всеки ден.А за разпускане на спазъма,помага също самомасаж,минерални бани и т.н.Но това е само подпомагащо основното усилие за поддържане на гъвкавостта.Хубава вечер!

*
Re: Д-р Людмил Димитров-Пловдив и дископатията
« Отговор #6 -: Юли 24, 2010, 09:48:28 am »
marsi, благодаря за съветите. Не знам какво им стана на тия моите шипове, но три седмици направо ме побъркаха. Всяка вечер се будих от болки. Моят мъж разтрива, мажи с мехлеми пия немизил, аналгин. Ходих и на минерален плаж и сега се кротнаха. Проблемите ми започнаха, когато бях с първи клас, понеже съм учителка. Постоянно наведена 5-6 часа и права, че децата ниски и чиновете ниски, пък и аз съм 170. Но от друга страна проблемите с дясната ръка започнаха като студентка, два пъти бях в гипс. Сега ще се опитам с някаква гимнастика да поддържам нещата. Като съм питала за тия проблеми ми казват за доктора в Тракия бил много добър, ама от другия проблем все не остават пари да ида и при него.
Мирена, мен поне ме успокоиха, че докато се наместят шиповете до тогава болят.