0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем с "Марвелон" или???
« -: Септември 28, 2010, 20:32:40 pm »
Здравейте! Извинявам се, ако темата ми не е за тук, но влизам за първи път във форума. В момента съм в процес на подготовка за инвитро. Лекарката ми изписа "Марвелон" 2х1 на ден в продължение на 21 дни. Проблемът е, че на петия ден след приема им започнаха да ме болят ужасно много гърдите, както по принцип ме болят няколко дни преди цикъл.... А до края на приема на лекарството има още доста време... никак не ми е приятна тази болка, ако трябва да я търпя до тогава. Това нормално ли е или дозата ми е в повече или е знак, че не ми понася това лекарство. Никога досега не съм пила противозачатъчни, а сега изведнъж по две на ден... Какво да правя?
Благодаря
Re: Проблем с "Марвелон" или???
« Отговор #1 -: Септември 28, 2010, 21:25:01 pm »
sami2, аз също съм пила марвелон по тази схема и се чуствах супер.Нямаше ПМС, които обикновено имам и са доста изразени при мен.За първи път чувам такъв страничен ефект....чувала съм, че на някои момичета им се гади и им става лошо от марвелона, но за болки в гърдите - не.За всеки случай консултирай се с лекаря ти.Ако наистина не ти понася може да го смени с регулон или нещо друго.
Re: Проблем с "Марвелон" или???
« Отговор #2 -: Септември 28, 2010, 21:39:16 pm »
Благодаря за отговора, violett. Аз прочетох, че това бил един от сравнително честите странични ефекти в началото на приема, но отшумявал с времето. Лошото е, че не успях да питам на прегледа вчера, а следващия ми е чак на 4.10  :( Май ще си го пия до края, но ме е страх да няма някакви по-сериозни последствия.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Проблем с "Марвелон" или???
« Отговор #3 -: Септември 28, 2010, 21:45:38 pm »
sami2, и мен ме болят гърдите и то при прием на една таблетка дневно.Мисля, че е доста често срещан ефект.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Проблем с "Марвелон" или???
« Отговор #4 -: Септември 28, 2010, 21:51:19 pm »
Значи няма от какво да се притесняваш.Щом е описан като един от честите, значи е нормално. Ако пък станат непоносими болките мисля че няма да е проблем да ти го сменят.Дано отшумят :wink: