0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #20 -: Юли 14, 2010, 11:31:05 am »
Преславка си влачи една хрема, Стефи уж е добре, но вчера пак ни обгазиха. Добре, че се изля проливен дъжд, та се надявам каквото е имало да е паднало на земята и да не го дишат децата.
Съвети за ревност не мога да дам, имам късмет в това отношение и Стефания да е много отговорна и грижовна по отношение на Преслава. До такава степен, че вече изявява желание да й бърше дупето и да й сменя памперса, къпе я в банята, духа й сополите и т.н- много са сладки в такива моменти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #21 -: Юли 14, 2010, 14:12:56 pm »
Кокиченце, аз имам същите проблеми с Калоян. Кърменето, когато съм сама с двамата е почти невъзможно. Понякога са заключвам в едната стая, за да може Божана поне нещо да хапне. Иначе ще си остане гладна.
Освен това не мога дори за минутка да ги оставя двамата сами. Той непременно й бърка в очите, бута я да падне в кревата, дърпа й ръцете, скубе я...Едва от скоро понякога я гали, но никога нямам гаранция, че в следващия миг няма да я нарани. :(
Периодът е неизбежен, но психологически е ужасен за мен. :( Дано няма спомен в по-късна възраст.
В петък и аз съм при психолог, ще споделя.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #22 -: Юли 14, 2010, 15:12:31 pm »
И аз да се оплача. Малкия е на 3 месеца, а баткото е на 2г и 1 месец. Криси-баткото е ужасно палав и не мога да кърмя въобще. Отделно малкия въобще не иска да суче-реве и се бута. Откакто родих баткото започна да плаче по-често без някаква причина. Направо полудявам особено когато и двамата плачат. Изнервила съм се ужасно! Само викам по баткото, защото той непрекъснато замисля някакви зулуми. Вчера му поставиха ваксина и снощи охкаше, че го боли кракът. Интересно е, че преди това тичаше навън и не можех да го стигна. Вечерта каза "Бои!" и показваше крака и стъпваше леко накриво. Няма подуване и зачервяване. Не знам дали наистина го боли, но той си реве по всяко време-като става от сън почти винаги, като е на тоалетната също и като излизаме също все нещо иска и реве. Бебето го хваща за ръката и го държи и му се радва, но не е ясно дали няма да го дръпне силно или да го стисне. Отделно му взима бибероните и всичко. Още в началото бутна количката по стълбите и бебето беше вътре/добре, че го бях увила в одеяла та му няма нищо/. Завира се в коша от количката и лапа биберона на бебето..Абе май няма да свърши скоро този период. Добре, че е баща ми и помага-аз докато храня бебето той е в другата стая с Криси и само се чува как вика по него..
*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #23 -: Юли 14, 2010, 17:49:04 pm »
Маги, ами, при нас нямаше класическа ревност, поне в началото и тя беше бебе. Е пазех го, щото от лябов щеше да го убие - завиваше го през глава, правеше опити да го храни, бях го оставила в нейната кошара, за 2 минути само да му взема млякото и тя се беше хвърлила вътре, добре че не беше паднала отгоре му. После Стефан като попорасна (7 - 8 месечен) и почна да прави разни неща като да ми дърпа някое от цветята и му се скарахме, Елена ходеше и правеше същото, сякаш за да и се скараме и на нея, а тя никога преди не е правила това. За храненето, като не ви оставят да храните бебето, давайте и на голямото дете да яде нещо в този момент, аз не кърмих Стефан и Ели като ме видеше, че му правя мляко и тя искаше и така имаше мир. А в момента у дома е война, скъсват се да се карат за играчки, Ели ходи и му взима всичко с което той си играе. Той нали не говори и постига целите си с рев и Ели взе да реве и да се дере за всяко нещо. Аз също се изнервям от това и само им крещя, че и по някой по памперса отнасят... Като сме навън по пързалки, Елена го изблъсква по стълбичката, тя да се пуснела първа... Играят заедно, когато играта е някаква беля или нещо забранено, е тогава какъв смях пада и колко са щастливи ;). Освен това Стефан сега влезе в периода в който ме ревнува от баща си и Никола само да ме гушне и Стефан се тръшва на земята и се реве с пълно гърло, а Елена идва да бъде нагушена и тя :) Купона е пълен, дано оцелеем след него ;)

Мини, явно е същия вирус. Ели повърна и втори път вчера сутринта, а от днес е с разстройство, а кашлицата е от вчера. Стефан поне само кашля...

Бързо оздравяване на всички дечица!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #24 -: Юли 14, 2010, 17:57:33 pm »
Малеее,наистина в голям купон сте вие :)
Пожелавам ви търпение и още търпение :)
Ние утре заминаваме малко на моренце като Митачо ще го гледа майка ми и се моля да не се разболее,че всички около нас са вече с ангини  :?

*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #25 -: Юли 14, 2010, 22:47:41 pm »
Парси да си изкарате много хубаво! :D

*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #26 -: Юли 15, 2010, 10:01:27 am »
Благодаря Хриска :)
Това се шегувам с моите приятели,че отивам на море да се наспя :D
Като се върна всички дечица да са здрави :)

Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #27 -: Юли 15, 2010, 13:46:21 pm »
Привет.
Парси, а какъв е списъкът с неща, които се носят на море?
Аз направих един, за който снаха ми помогна, та искам да питам и теб, дали е ок?
Кошарка, дрехи, количка+дъбдобран, шапка за глава (трябва ли?), комарник, устройство против комари, лекарства за първа помощ (ще питам Бърди какви), АМ (да има резерва), стерелизатор, шишета, помпа за кърма, памперси+окри кърпички, слънцезащитно, чаршафи, памучни пелени.

Половината от нещата ще пратя по брат ми, другата половина аз ще мъкна сама. Ще пътувам сама с дребния в самолет до Варна, от там към Каварна. Само ме притеснява кошчето за кола как ще кача в самолета.
[/url][/url]
*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #28 -: Юли 15, 2010, 16:03:15 pm »
Жаси,ние ще ходим без Митачо та незнам :D

Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #29 -: Юли 15, 2010, 16:45:32 pm »
Жаси,
ОК ти е списъка. Моят съвет е такъв:
Огледай се в къщи и си запиши всички неща, които ежедневно ползваш за бебето - това са ти нужните неща.  :) Аз например, вземам пудра за дупе и крем за дупе. Стерилизатор не бих взела, при положение, че ти кърмиш. Ако вземаш АМ просто за всеки случай, не е трагедия, че 1-2 пъти ще ползваш шише, което не е стерилизирано. Вземи си четка за миене на шишета и препарат. Аз тези неща носих. Носих електрическа кана за вода и термос, за да имам гореща вода с нас.
Кошара не е нужно да се мъкне, защото повечето хотели предлагат. Най-добре звънни в хотела и ги питай. Ние така веднъж я мъкнахме напразно.

Приятно изкарване на всички! :D

Аз смятам да командировам моята Мишка с баща и на почивка това лято на 2 пъти по за 4-5 дни. А аз ще пропусна. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #30 -: Юли 15, 2010, 16:59:19 pm »
Жасмин, кошчето за кола ти разрешават да си го вземеш вътре с теб, като бебето може да е в него, освен по време на излитане и кацане.
За кошарата съм напълно съгласна с кокичето - във всеки хотел има. Което обаче не е сигурно за каната за топла вода. Ние трябваше да си купим една, че в нашия нямаше.
АМ също няма смисъл да влачиш - със сигурност има в супермаркета или магазина (в Каварна).

Лек път и не ходете на плаж, когато е много горещо!

Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #31 -: Юли 15, 2010, 22:32:11 pm »
Момичета,
така и така сте захванали морската тема, та да питам...Мислите ли, че е разумно да заведа бебо в края на другия месец за 10-тина дни до морето- той тогава ще е на 10 м.+? Ще пътуваме с кола - той много обича- случвало се е да изминем и над 200км. за един ден и на него му хареса. Ходим винаги на едно и също място и ще се уговорим за неща, които могат те да ни осигурят. Но разни познати ми казват,че с толкова малко дете било лошо да се пътува за толкова кратко...Не мисля да го пека на слънце. Мисля да ходим рано сутрин за по час и следобед след 5 за къпане. Колата ни е с много хубав щадящ климатик и до отзад не духа изобщо- само разхлажда. Ще спираме при нужда, дори си мисля да тръгним към 3 сутринта и да пътуваме по хладно.
Дайте и идеи за задължителни за носене лекарства.Благодаря ви!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #32 -: Юли 15, 2010, 23:18:58 pm »
Инке, изобщо не е малък според мен. Ще ходите на плаж, когато е по-хладно и така. Ще стои на сянка (ако е възможно), с шапка, намазан с крем. Иначе ние пътувахме със самолет, защото няма сила, която да застави моя син да седи толкова дълго време.  :lol:  Максималното ни е 400 км по хубава магистрала. Когато ходим някъде с него, гледаме да тръгнем, когато му е време за сън, че иначе става страшно. И като се наложи - почивка, за да се разтъпче и после пак.
Бях взела термометър и панадол, както и крем за слънце. Може и нещо за мазане, за да го предпазиш от комарите. Също така и лепенки за рани имах, че понякога се случва да се удари някъде.

Приятно моренце!  :)

Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #33 -: Юли 15, 2010, 23:35:27 pm »
Здравейте, момичета!
Ето тук са обсъждани темите за аптечката:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37802.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=14417.0

Жаси, вземи си таблетки за студена стерилизация за да не мъкнеш стерилизатор.
Приятно море на всички!
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #34 -: Юли 16, 2010, 14:42:58 pm »
момичета мерси за съветите :)
Кокиче, аз заради силиконовите зърна най-вее ще го мъкна :( Но таблетките за студена стерелизация май са добра идея.
Блу, а коя компания летяхте? Че тук пише, че не е позволено седалка за кола в самолет:
http://book.wizzair.com/useful_information/booking_children/?language=BG
Бутилки имам в нас, че нали всеки път предлагам вода и всеки път бива изплюта,както и Ам...ама нали все си мисля, да не остане гладен малкия :?
Ще спим в къща, при майка ми и наоколо няма кошарка, затова ще я мъкна.
Има време до август, още ще питам 100 % :)
« Последна редакция: Юли 16, 2010, 14:55:33 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Re: Седмицата 12.07. - 18.07.
« Отговор #35 -: Юли 17, 2010, 00:04:57 am »
Жасмин, точно със същата. Моят син не се събира вече, но имаше една жена с четиримесечно бебе и си лежа през повечето време в столчето.
Но можеш и да сложиш бебето в нея и да я дадеш непосредствено да се качиш в самолета заедно с количката. Все пак полетът не е дълъг и може да го държиш на ръце.
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 00:08:49 am от blue_sky »