0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мама Мийя и Боби все в гащите я върши тая работа. Анална фаза му се викало, а :lol:
Но, аз и навън си го изкарвам по гащи и до сега, даже и да не е ходил през деня,не ми се е случил такъв фал.
Септември ще е ученик, и аз съм с надежди че има много  време до тогава и ще се научи.
Аз също имам проблем с ходенето на Криси. Той вече е на 2г и 1м и е още с памперс. Проблема при него стана миналата година като беше на 1,2 м се разболя с повръщане и разстройство и от тогава спря да ака в гърнето. Пишка, но не ака.  На всичкото отгоре стана невъзможно да пишка и на гърне, защото като свърши работа взима гърнето и го разнася. На няколко пъти го разсипа, а на 2 пъти ми донесе да видя, че се е изпишкал. Сега го слагам на тоалетна да пишка и ака. Проблемът е, че не си казва предварително, а си мълчи, особено като му се ака. Гледа ме с един такъв поглед и се надига леко на пръсти. Аз понякога го хващам преди да се е наакал и върши работата в тоалетната, но през повечето време си върши всичко в памперса. Непрекъснато го питам има ли ако и той даже ме лъже и се смее. Свалих му памперса веднъж и той беше на стола за хранене-свърши всичко в гащите... Еми това е положението. Иначе говори и разбира, но просто не си казва. Май много го тормозим на тази тема и той прави на пук.
Мама Мийя .... Анална фаза му се викало, а :lol:
Но, аз и навън си го изкарвам по гащи и до сега, даже и да не е ходил през деня,не ми се е случил такъв фал.
Септември ще е ученик, и аз съм с надежди че има много  време до тогава и ще се научи.

Хихи, моята свеки забеляза един ден, че фазата не била никак анална, ами си била баш л.й..на. :D
Принципно и моето диване си стиска до вкъщи, но се е случвало и навън, не ми се рискува, че мазалото ще е буквално иначе :D :D
Все ми се ще до септември да решим проблема, но никак не ми се вярва,
че ще стане, по-скоро в детската по примера на останалите, както е писала Парси. Но знам ли там лелките що за грубиянки са, едва ли са склонни да прилагат щадящи детето възпитателни методи, ако проблемът си остане :?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Гери,радвам се за мъничето ,дано скоро си е у дома!

Жорето не гърне никога не е пишкал - не искаше изобщо и не го и насилвах.Научи се направо на тоалетната и сега там си пика,там си ака -всичко.Не съм го учила ,усетих го кога е готов и нещата станаха бързо и безболезнено и за двама ни.

 Не знам има ли друго такова чудо като него,но Жоро още реве всеки ден като го водим на ясла.От октомври ходи и все още реве при оставянето,гушка ме,търкаля се по земята,чудоо е.Същото е и като го води баща му.
<br />
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Зет-че и Стефания беше така на яслата, обаче сега на градината- просто коренна разлика
понеже лепна ентеровирус е у нас тази седмица и всеки ден повтаря как ще оздравее, за да може утре да е на градинка
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Хи-хи, като ви слушам и Елена ще да е в аналната фаза ;) :lol:. Днес цял ден е без памперс и чинно пишка на гърне, ама акитата ги направи в гащите и тогава ме уведоми ;). Между другото аз затова съм я пуснала ваканция от този месец, че на есен в градината няма кой да я търпи с памперс...

Зори, на Ели в групата има едно момченце и то цяла година не може да свикне и като го води баба му и като и направи сцена и жената си го прибира у тях разтреперана. Една сутрин, сестрата го чу и излезе в коридора и го прибра вътре да го успокоява, че после излезе да успокоява и бабата. До дете е всичко...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
той като влезне вътре и бързо се успокоява и после ни разказва,че било хубаво,че си играл с Тони и близначките(те са му най-големите приятелчета там),но сутрин е мъка голяма.Всяка сутрин се събужда с един и същи въпрос "аз няма да ходя на гина,нали ".
 Вчера ми звъннаха да си го взема -имал температура.Още навън го чувах как реве.Като ме видя се гушна и хлипа,та две думи не  може да каже.Дадох Нурофен и повърна 2 пъти обилно ,после спа 3 часа и се пооправи.Днес е само с Т - не е висока,както и вчера 37.7 ,но си има и няма как да ходи на градина,та се гледаме.Дано се оправи до Понеделник,че баш  тези дни бабите са взели пенсия и е лудница в аптеката и хич не е момента да отсъствам.
Чудя се да не го тормозят кътници,но не виждам да са надути.Той миналата година до май имаше вече 16 зъба и от тогава,вече година и 3 месеца,не е вадил зъб - няма нито един от последните кътници.
<br />
*
Здравейте мами!
И ние махнахме памперса преди около месец. Слагам само, когато ляга да спи вечер, но акането понякога е в гърне, понякога плаче и иска да му сложа памперс. Алекс е със лек запек, ака на 2-3 дни веднъж и съответно акото му е много твърдо и сухо. И като го заболи дупето се съгласява да го сложа на гърнето. На вън излизаме без памперс. Случвало се е да му се доака, но в такива случаи слагам памперс, свършва си работа и после пак без памперс. Но пак казвам, че той много трудно ака и няма как да не го усетя. :lol:
Много търпение и упоритост се иска, но ще се научат, нямам как.

Мини, Зори, бързо да ви оздравяват дечицата!

*
Цоп... и аз след дълго мълчание да отбележа присъствие. Ще се опитам да съм по-редовна, ама сега са се занизали едни намаления, едни чудеса...  :lol:
Нищите темата с памперсите, аз след коментарите на старите кучета от форума не давах много зор и всичко стана от само себе си малко преди 2-та годинка.
Прията почивка на ваканционно настроените :)
*
Ох на мен това с памперса ми е проблем май, реших че това лято трябва се научим да ходим на гърне, та белким до есента махнем памперса, ама май ще е мисията невъзможна. Пробвам от близо седмица, а все още нямаме попадение в гърнето.
Преди бях решила процеса да стане от самосебе си, ама сега ми се ще поне да спестим неговия памперс, ама то ще си покаже.
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 00:08:54 am от Mary »


 Не знам има ли друго такова чудо като него,но Жоро още реве всеки ден като го водим на ясла.От октомври ходи и все още реве при оставянето,гушка ме,търкаля се по земята,чудоо е.Същото е и като го води баща му.


Зоринка,
аз самата съм била точно такова чудо. На ясла не съм ходила въобще, направо на градина. Но точно така, всяка сутрин с плач стигахме до градината. Още, щом ме будеше майка ми и аз започвах да хленча, че не искам на градина. Така си остана до последно почти. Не ми харесваше там, играех сама, не успях да се социализирам там. Често биех децата. Но сега се определям като много социален тип, т.е. поведението ми в градината не определя бъдещото ми поведение като личност в живота.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Зори, нас беше същото-Ива започваше да плаче още в къщи,докато извадех дрехите от гардероба и надаваше вой.Според мен просто трябва да со израстне,все един ден ще свикне и ще ти казва чао,като го оставящ.Търпение му е майката.

Моето детенце 3-ти ден е с температура.Вчера ходихме на лекар-гърло и дробове-чисти,видимо нищо и няма,но температурата не спада.Слетобед сме на изследвания-стискайте палци всичко да  наред,че ще се побъркам.
Лек ден всички!
Гери,радвам се за мъничето ,дано скоро си е у дома!

 Не знам има ли друго такова чудо като него,но Жоро още реве всеки ден като го водим на ясла.От октомври ходи и все още реве при оставянето,гушка ме,търкаля се по земята,чудоо е.Същото е и като го води баща му.


Има- аз съм била така. Спомням си дори, че когато дядо ме водеше на ясла и той плачеше с мен. Не съм плакала в детската, а там съм дадена по-рано на - 2,5 г. Там пък съм плакала, защото нямало гърнета, а тоалетната беше с дупка и мен ме било страх да не падна. Стискала съм по цял ден... Обяснила съм на майка ми как сядам на стола и си го затискам  :lol:.
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 16:21:30 pm от Tutto_bene »
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa


Моето детенце 3-ти ден е с температура.Вчера ходихме на лекар-гърло и дробове-чисти,видимо нищо и няма,но температурата не спада.Слетобед сме на изследвания-стискайте палци всичко да  наред,че ще се побъркам.
Лек ден всички!

бързо да се оправя!
Жоро е същата работа - 3-ти ден с Т и всичко друго е ок.Няма сополи ,нито кашлица или друго.Вчера го водихме на лекар= гърлото и гърдите са ок.Само тази температура и то 37.7 ,повече не е вдигал.Яде си ,спи си ,весел е ,играе,но поддържа тази Т.
<br />
Момичета, помагайте! Много съм притеснена и озадачена - синът ми отказва да пие АМ Днес в 10 ч сутринта изобщо го пропусна и заспа, а вечерта пищеше неистово, но не искаше да пие мляко Направих каша, за да не ляга гладен, опитах да дам млякото с лъжичка и така хапна съвсем малко и пак отказа:? Какво да правя, къде бъркам? Възможно ли е да е временно положение и как да се преборя? Много е малък, за да му заместя 5 хранения, а и какво да давам, след като все още се захранваме? Да редувам каша и пюрета ли? В момента сме на 3 пъти АМ, на обяд пюре, следобед каша с плод!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Една приятелка даде на нейния на тази възраст кисело мляко-подквасено. Взимат прясно от някаква жена и си го подквасват и тя го хранеше с това от 7 месеца. Бърди май няма да одобри. В този случай мисля, че от него трябва да искаш съвет. Това с яденето си е проблем. Аз много се спичам като не иска да яде. Самата аз съм била ужасно злояда и въобще не съм имала апетит. Бях най-тежкия случай в градината, а съответно и в яслата/за да ме хранят там са ме щипали и боцкали и цялата съм била в синини/. Майка ми е трябвало да работи и съм дадена на ясла преди да навърша годинка-на няколко месеца. В градината си спомням, че ми беше ад и лелките все с мен се занимаваха, а аз бях доста изобретателна и си давах яденето на други деца само и само да не ям/номера с криенето на яденето по джобовете не минава/.Имах една приятелка, която беше доста ящна и аз обичах тя да идва в нас уж да ядем заедно. Тя изяждаше нейното и после моето- и тя доволна и аз доволна, ама майка и се усетила, че много започнала да качва и казала на моята и пак ме изловиха :lol:. По този повод много ме е страх от злоядо дете.. Майка ми ревеше от мен, а аз си мечтаех никога да не ям. Мисля, че това е доста деликтен проблем и трябва да се подходи внимателно-не трябва да се насилва прекалено. Не минава ли номера докато го храниш да се занимава с някаква играчка? Аз обикновено давам най-различни неща да се занимава и той отваря устата. Опитай с разни нестандартни предмети-капачки, пластмасови купички или чашки, лъжички, абе каквото се сетиш, а може и да пееш. Аз понякога изнасях цяло представление докато го нахраня..
Той по принцип не е злояд, дори смело мога да кажа, че храна до момента не ми е отказвал Миналия ден, понеже сега въвеждам пилешко и беше трети ден, май месото му беше повече и давах две лъжички морков, една от пилето с картофче, но и това изяде Тази сутрин в 6 също си изпи млякото от шишето, въпроса е, че вечер отказва да го изпие, а с лъжичка е склонен да го хапне :? Само че е много изнервящо и за двамата, защото той е гладен, а с лъжичката става бавно и той почва да реве неистово Не знам дали няма да откаже и другите хранения с мляко и затова искам да направя всичко възможно още сега! Дано пък е временно състояние :?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Мими, юнаците като решат, сами ще се откажат от памперса. Аз подходих така, говорех им, че са големи батковци и трябва вече да пишкат на тоалетната чиния без памперси. Един ден реших, че вече няма да им слагам памперси, махнах ги, напишкаха се два-три пъти, почнаха сами да си казват. Щом ги махнах вкъщи, и в яслата ги пратих по слипчета, бързо свикнаха и там с гащи. У нас ползват голямата тоалетна чиния, дори не искат малката дъска, защото били батковци  :lol:. Навън никакви проблеми, казват си, свалят гащите, пишкат, акат. Един друг си бършат дупето, не дават на никой друг  :lol:. В яслата ги слагат на гърнета по 30 мин., което ме вбесява, но ... Така че, остави децата, сами ще ти покажат кога са готови|


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!