0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

in vitro maturaciq
« -: Май 26, 2010, 17:47:16 pm »
Zdraveite,momicheta!
Za parvi pat vlizam kato uchastnik v podoben forum.Dosega samo gi chetqh.Reshih da se vklucha s vyprosa dali nqkoi znae za rezultati ot in vitro maturaciq pri D-r Vladimirov?Imam predvid uspeshni rezultati i izobshto vsichko po temata za maturaciq specialno pri Vladimirov.
Blagodarq Vi predvaritelno!
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #1 -: Май 26, 2010, 17:58:00 pm »
Здравей daniela_di ,

Можеш да прочетеш за самия метод и защо се прилага ето тук http://www.ivf.bg/bg/asistirani-reproduktivni-tehnologii/in-vitro-maturacia.html.

Има успели с инвитро матурация, по-щадящ е, като метод, от класическото инвитро, но единствено лекаря може да прецени, дали си подходяща.
*
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #2 -: Май 26, 2010, 18:50:12 pm »
daniela_di , здравей и добре дошла във форума!

Ето малко повече информация за ин витро матурацията:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=592&Itemid=26

И тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34832.0

Моля те, пиши на кирилица, така повече потребители ще обърнат внимание на въпросите ти.
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #3 -: Май 26, 2010, 21:11:35 pm »
Благодаря Ви за линковете и съвета на модератора!Но ме човърка и още един въпрос:Не може ли аз да предпочета метода матурация или доктора го назначава по негова преценка?
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #4 -: Май 26, 2010, 21:33:30 pm »
Елфи е посочила тема, в която има инфо, както и в инфото към линковете, които публикувахме е обяснено защо и при кои случаи се прилага метода.
Доколкото знам не е подходящ за жени, които не отговарят добре на стимулация или са с ИЯР.Подходящ е за жени с поликистоза.Можеш да го предпочетеш като метод,но трябва да се консултираш с док, дали ще е подходящ за теб, а това се случва след необходимите изследвания и заключенията, които док ще направи за състоянието ти.Успех!!!
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #5 -: Май 27, 2010, 12:58:27 pm »
Благодаря violett!Аз предпочитам този метод именно заради прочетеното тук,че щади жената,по-бързо е като процедура и че не е поето от фонда като заплащане,защото на мене не ми се чака да ме одобряват,а класическото ин витро ми идва малко по-скъпо.
*
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #6 -: Май 27, 2010, 13:41:21 pm »
аз знам само за едно родено бебе чрез този метод в България.като преминала през него , не го одобрявам , но момичета вие си решавате.и аз някога го предпочетох  поради по-ниската му цена.за мен по-добър е варианта с лека стимулация или ест.цикъл.(щом въпроса е за щаденето на организма).
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #7 -: Май 27, 2010, 13:50:37 pm »
И аз донякъде съм съгласна с Клио, въпреки, че не съм била подложена на този метод.Познавам момиче, което е пробвало и опитът му излезе около 5000.00 лв, тъй като и за там необходими лекарства и ако не отговориш добре, дозите се увеличават, а относно успеваемостта не съм сигурна, но мисля, че е по-малка от колкото на класическото инвитро.На мен ИКСИ при д-р Владимиров ми излезе около 4700.00 лв. всичко без първоначалните изследвания, но те не се правят на всички.Така че, не винаги като цена матурацията е по-щадяща - всичко е относително.Но най-добре е да поговориш с лекаря...той ще прецени.
*
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #8 -: Май 27, 2010, 13:56:31 pm »
Именно , не трябва да се ръководим от по-ниската цена , която пак си става грубо около 4000 лв.
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #9 -: Май 27, 2010, 14:24:17 pm »
Аз се насочих към този лекар именно заради матурацията понеже се правела само при него доколкото разбрах от форумите...Та именно думичката матурация ме свърза с един от наи-добрите специалисти доколкото разбирам от четеното.А относно цената мисля,че сте прави а и доктора трябва да се изкаже преди аз да си назначавам методите на лечение сама :).Благодаря Ви,че откликвате на тревогите ми!
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #10 -: Май 27, 2010, 18:28:56 pm »
Доктор Владимиров е чудесен!!! Ориентирала си се в правилната посока.Имай му доверие и ще успееш, независимо по какъв начин.Стискам палци. :wink:
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #11 -: Май 28, 2010, 09:24:46 am »
Благодаря violett! :)Аз също съм оптимистка дано проблема ни да са само запушените тръби и другите показатели да отговарят правилно и безпроблемно.Но всеки път се сещам Иво Тодоров как ми казваше имаш малка матка и затова менструалната ми те1ност била оскъдна.Какво може да означава това?Да не би яйцеклетките ми да нямат резерв или както там се тълкува.Доста невежа съм,за което се извинявам...
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #12 -: Май 28, 2010, 09:49:07 am »
daniela_di, яйчниковия резерв, няма нищо общо с размера на матката и се определя с изследвания, които док задължително ще ти направи.Относно размера на матката и аз имах подобно изказване от един генеколог, но се оказа, че няма нищо такова.И да има това не е проблем при забременяване.Абстрахирай се от всичко , което си чула досега относно състоянието ти и се довери изцяло на док. Владимиров...така или иначе всичко ще бъде проверено.При мен МЦ също е оскъден и това не е проблем.Но тези неща са за друга тема...ако искаш порови и прочети повече ....или просто не мисли толкова, постепенно всичко ще се изясни. :wink:
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #13 -: Май 28, 2010, 14:08:49 pm »
Ох,благодаря ти violett!Постоянно се тормозя да не би да ми има нещо щом ми е толкова оскъдна менструацията.Мислех си дори,че влизам в критическа,а аз съм на 31г.
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #14 -: Май 28, 2010, 16:23:17 pm »
Ох,благодаря ти violett!Постоянно се тормозя да не би да ми има нещо щом ми е толкова оскъдна менструацията.Мислех си дори,че влизам в критическа,а аз съм на 31г.
Не се притеснявай излишно аз също от доста години съм с много оскъдна менсруация но забременях от раз след стимулация с близнаци и ги износих до 36седмица.Така че не се тревожи оскъдната менструация не е признак нито на изчерпан резерв нито на приближаваща менопауза.По скоро е ниски нива на хормон който не запомних точно как се казваше преди процедурата по стимулацията но неговите стойности не са от същественно значение при инвитро или икси процедура яд ме е сега че не мога да се сетя името му точно но когато ми го изследваха и вземах резултатите лаборантката ме попита с оскъдна менструация ли си и аз отговорих да и тя а затова е така ниска тази стойност но тя каза не е толкова важна и по пронцип може и да се коригира с лекарства.Затова слушай всичко и спазвай каквото ти казва доктора и успеха ще дойде.Няма място за притеснение!ФСХ преди процедурата ми беше 4.6 което показва добър резерв.
Re: in vitro maturaciq
« Отговор #15 -: Май 29, 2010, 13:01:23 pm »
Да са живи и здрави близнаците!:)Благодаря за успокоението.Дано да имаш право,че аз съм страшно плашлива.