0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Как да избираме храната си?
« Отговор #20 -: Май 25, 2010, 19:40:45 pm »
макар, че ДОбри ме засегна професионално  :wink: ще призная, че има вкус за шоколада
това е и моя фаворит от шоколадите, дори и Линд не са толкова истински, колкото Ритер спорт-а
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Как да избираме храната си?
« Отговор #21 -: Май 25, 2010, 19:55:04 pm »
Още един глас за черния шоколад. Обожавам го!

Шоколадите за диабетици не са по-нискокалорични, просто нямат захар. Разликата в калориите с обикновените шоколади не е голяма. Диабетичните на "Милка" са хубави (но скъпи) на вкус, пък и аз отдавна се отказах от подсладителите, заради негативните мнения за аспартама. Дали е вярно, не съм сигурна, но вече го избягвам.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Как да избираме храната си?
« Отговор #22 -: Май 25, 2010, 20:10:50 pm »
Ми и аз не обичам подсладителите, но нямам избор. Ям шоколади за диабетици, именно защото нямат захар, не заради калориите :lol: Но вкусът е съвсем различен, нищо общо няма с шоколада.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Как да избираме храната си?
« Отговор #23 -: Май 25, 2010, 22:26:22 pm »
в шоколадите за диабетици има подсладители-аспартам ,полиоли ,цикламат.
те НЕ са решение за хората с инсулинова резистентност ,защото също повишават нивата на инсулина (косвено-мозъка регистрира "сладко" ,и праща инсулин да го търси.инсулинът не намира "сладкото"-глюкозата ,и праща сигнали за още "сладко"-хапваме още и още.

контролът относно сладкото се постига ан първо място с редовно и качествено хранене-да няма глад :)Тогава едното парче шоколад не  е проблем.

не ,н е съм имала никога проблеми с теглото.само с хипогликемиите ,и ниския имунитет.(само шоколад ,ябълки и чай не стават за правене на антитела :wink:)
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Как да избираме храната си?
« Отговор #24 -: Май 25, 2010, 23:58:13 pm »
Ами на мен не ми се яде повече сладко, сигурно е от метформина. Повече от две блокчета на няколко дни не мога да изям. Просто не изпитвам нуждав момента. Но питането ми беше друго. За сладкото ми е ясно :lol:

П.С. Аз доколкото знам за инс. резистентност има значение какви точно въглехидрати се приемат. Не всички се изключват тотално. Иначе хипогликемичните кризи си ги имах, в секундата, в която огладнея, ми става лошо и ми прималява.
За проблема с теглото - както си бях между 55-58 кг, при 168 см височина, така за 1,5 година напълнях с над 15 кг. Станах 73! Без да си променям начина на хранене и живот. Свалих ги с Дюкан, но после ги качих отново. Като след двете стимулации и спирането на цигарите качих още 10 кг и така стигнах до зверските 83 кг 8O Вече бях убедена, че има нещо...Изследвах се и се оказах права. Сега ги боря. Но проблема е, че просто храната ме отвращава 8O Луда работа!
« Последна редакция: Май 26, 2010, 00:03:58 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!