0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Период на въздържание:3 дни
Обем:5.8мл.
ph:7.4
вискозитет:2
време на втечняване:30
концентрация:6 млн./мл.
общ брой в яекулата:34.8млн.
обща подвижност:59%
нормокинеза:50
хипокинеза:9
акинеза:41
брой нормокинетични:3млн.
общ брой нормокинетични:17.4млн.
аглутенация,агрегация,желатинови конгломерати и незрели клетки:не
левкоцити:1
епителни клетки <1
еритроцити и др.:не
Диагнозата е олигозооспермия.

Морфология нямаме, но я пуснахме ей така и изобщо не сме очаквали неприятен резултат. Сега се чудя - имам ли шанс за спонтанна бременност, имам ли шанс за успешна инсеминация? Андрологът каза, че може да се надявам на бременност по естествен път, но ще е трудно... Ще проведем лечението, но ако стойностите са добри за инсеминация може би е добре още сега да опитаме...Ама го осмислих чак след като се прибрах  :?. Моля ви, дайте мнение!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Не искам да те отчайвам, но с тази бройка ние бяхме за Икси.
Уролог, ендокринолог и клиника по стерилитет, това е верния път.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
evro , отчая ме, ако направо това са ви казали...То е ясно, че за Икси стават...дотолкова съм информирана.  Но се надявах да се включат повече момичета и някой да е пробвал и по нормалния начин или с инсеминация, за да сподели какво се е случило. Още съм леко шокирана и все пак искам да мисля, че може да се получи бременност и спонтанно :(. По празниците предполагам по-малко момичета отделят време за форума. Ще чакам и други мнения, като благодаря предварително на отзовалите се.
*
beloved, ето с няколко думи моята история.

Две разширени спермограми на мъжа ми, правени в специализирана клиника, показаха брой към 20 милиона/мл, подвижност около 30% и морфология 5-8%.

Вече две години нямаме успех с естествено зачеване.
И трите ми стимулирани инсеминации миналата есен бяха неуспешни, въпреки че лекарите ни даваха добри прогнози.

Оттам минахме през уролог, диагноза на варикоцеле, операция и понастоящем терапия с лекарства, и живот и здраве подобрение при следващата спермограма.

Право дума Евро - време ви е за специалисти, в изборения ред. Почети из форума и библиотеката за мъжкия стерилитет. Перспективата за изследвания и лечение на репродуктивни проблеми не е приятна, но плаши най-вече в началото.
цигуларче, благодаря ти за споделеното! Надявам се да са с прекрасен финал и при вас и при нас нещата. Ние вече минахме през уролог. Освен лошата спермограма няма други отклонениям - няма определена физически видима причина. Имаме рецепта за лекарство и витамини с идеята след 3 месеца да се види дали има подобрение. Подейства ми успокояващо фактът, че лекарите все пак са ви дали добри прогнози за инсеминация...като цяло инсеминациите и без мъжки фактор не са с гарантиран успех, но пък аз имам деца и при мен нещата са ОК - доказано. Та все си мисля, че ако отсеят качествен материал с лека стимулация ще имаме добър шанс - щом на вас са дали такъв. Дано да съм права, ако греша ме поправете - вече не знам дали разсъждавам трезво. И като следващ вариант ще стана донор на яйцеклетка и ще пробвам Икси - финансово не мога да си го позволя на този етап по друг начин, а времето напредва и за двама ни.
*
И като следващ вариант ще стана донор на яйцеклетка и ще пробвам Икси - финансово не мога да си го позволя на този етап по друг начин, а времето напредва и за двама ни.

Защо не подадете документи към фонда?

Ако времето ви наистина напредва, не го губете, а планирайте икси.
Разбира се, въоръжете се с търпение, няма да се получат нещата с магическа пръчка, но трябва да се действа твърдо и безотказно.

Успех! yahoo_17
Благодаря ти,Снежи. Прочетох, че си правила инсеминация - стискам ти много палци, да знаеш! Може и да подадем документи за фонда. Не съм добре запозната как и кога може да стане това, но ще прочета - има достатъчно информация. Предполагам, обаче, че дори да ни одобрят в крайна сметка ще се наложи да почакаме поне година, а не ми се ще.
*
Може и да подадем документи за фонда. Не съм добре запозната как и кога може да стане това, но ще прочета - има достатъчно информация. Предполагам, обаче, че дори да ни одобрят в крайна сметка ще се наложи да почакаме поне година, а не ми се ще.

Какъвто и път да изберете, въоръжи се с търпение. Вече виждаш, че по поръчка не става. :D  А и една година минава бързо. Ей ме мен, от тръшкане и вайкане миналия юни, доста по-смирена и отрезвена през май. Ако със сълзи ставаше, всички тук да са многодетни майки.

Снежина е права. След подаване на документите всеки ден ще ви приближава до резервния вариант, пък с късмет може да стане и по естествен път.
цигуларче, предишните ми бременности и без поръчка ставаха  :wink:. Може би точно това ми е като шамар в момента. Ще се борим, какво да се прави. Щом се обичаме и искаме дете - ще го имаме, по един или друг начин.
Късмет ви желая на всички!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Не може да няма причина, най-малкото - от начин на живот и вредни навици, месторабота и облъчване, работа с препарати и т.н. та до физически и хормонални аномалии. Да, пробвайте с някакво антиоксидантно лечение, спиране или поне ограничаване на тютюнопушене и алкохол..., инсеминация (?) къде - навам се в клиника по стерилитет! След обработка ако имате "хубави" 10-15 мил/мл е добре.
Смело напред!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: На какво да се надявам при такава спермограма?
« Отговор #10 -: Май 07, 2010, 16:09:13 pm »
Благодаря ти, evro, това ще направим.
Re: На какво да се надявам при такава спермограма?
« Отговор #11 -: Май 20, 2010, 17:38:04 pm »
Момичета, бременна съм. Съвсем неасистирано. Вярвайте и продължавайте да опитвайте - всичко е възможно на този свят...
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: На какво да се надявам при такава спермограма?
« Отговор #12 -: Май 20, 2010, 17:41:55 pm »
Момичета, бременна съм. Съвсем неасистирано. Вярвайте и продължавайте да опитвайте - всичко е възможно на този свят...
Браво момиче! Съдбата ти е поднесла много приятна изненада!
Успешни 9 месеца  :D
« Последна редакция: Май 20, 2010, 18:01:22 pm от kriska »
Re: На какво да се надявам при такава спермограма?
« Отговор #13 -: Май 20, 2010, 17:59:25 pm »
Благодаря ти,kriska! Стискам палци да са супер и при теб нещата...вярвам, че ще е така!
*
Re: На какво да се надявам при такава спермограма?
« Отговор #14 -: Май 20, 2010, 18:09:39 pm »
beloved, много се радвам за вас. Лека бременност!
Re: На какво да се надявам при такава спермограма?
« Отговор #15 -: Май 20, 2010, 18:12:52 pm »
цигуларче, от сърце ти пожелавам съвсем скоро твоята да е следващата такава "невъзможна" бременност!
Re: На какво да се надявам при такава спермограма?
« Отговор #16 -: Май 20, 2010, 18:26:47 pm »
Заради тези чудесни новини чета форумите  :D
Стоплят сърцето и хранят надеждата  :wave:
Пожелавам ти лека и спокойна бременост и едно малко сладко същество, което да ви дарява с много щастие  :D

*
Re: На какво да се надявам при такава спермограма?
« Отговор #17 -: Май 20, 2010, 20:00:12 pm »
Честито, beloved!

Нека това е началото на вашата приказка.