0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

пролетни инсеминации април-май 2010
« -: Април 25, 2010, 18:36:07 pm »
Здравейте момичета!
Аз пак съм на ринга за втората си инсеминация.Имам една дилема дали да я правя или да пробваме по естествен начин.При нас проблема е липсаата на овулация, но с Гонала, който си слагам получавам.При предната инсеминация фоликула се беше спукал незнайно кога за мен, а нали преди това трябва да има въздържание и не може да се прави секс. Вие какво бихте ме посъветвали?Александров и той ми каза че може да избирам.Аз съм с поликистоза и то упорита и на двата яйчника.Без стимулация не получавам овулация.Ако и този път не стане незнам дали да не правим инвитро.
Моля за вашето мнение.Утре съм на УЗД да видим как се развиват яйцата.

Re: пролетни инсеминации април-май 2010
« Отговор #1 -: Май 02, 2010, 10:56:43 am »
Момичета док ми спря Гонала нямало достатъчно голям фоликул.Каза, че ако не стане до есента правим инвитро.Но имам един въпрос към вас:имаше един фоликул, който беше по голям, може би той го остави сам ако се развие развие.Днес ми е 13 ден от началото на цикъла и ми се появи малко кафяво зацапване. Какво може да е това? Иначе гърдите ме наболяват и имам придърпване ниско долу от ляво, дали е възможно да е настъпила овулация?Малко объркано стана ама и аз се обарках вече. Ще ви бъда благодарна ако споделите с мен !

« Отговор #2 -: Май 04, 2010, 17:26:20 pm »
chuspito, а защо те стимулират с Гонал за инсета.Аз също съм с поликистоза и съм правила 5 такива със стимулация с клостилбегит(най-леката).Трябваше да ги направим за да кандидатстваме по фонда, тъй като поликистозата не се води достатъчна причина за стерилитет и трябва да имаме 4-ри инсета.Всичко протичаше нормално при инсеминациите, ову имаше, но не се получи забременяване.Сега ще правим инвитро.незнам, какво да те посъветвам.....при положение че нямаш ову, трябва да продължиш с инсетат или да преминеш към инвитро.
Не те ли следи док на УЗ и да те осведомява кога се пукат фоликулите и какво въобще се случва?В коя клиника си?
Относно зацапването е напълно възможно да е било заради ову.И защо е оставил фоликула сам да се развива?Нали целта е да се направи инсе?Извинявай, но малко се обърках какво точно се случва при теб :oops:
« Отговор #3 -: Май 04, 2010, 20:59:24 pm »
Когато ме стимулираха с Клостилбегит 2 пъти и двата пъти получих кисти.Моят док е Александров в АГ Варна.С Гонала по принцип реагирам много добре но този път както казах нямаше доминантен фоликул.Сега ще чакаме да мине лятото и ако нищо не стане и ние на есен ще правим инвитро.Ти при кой доктор си и къде ще правиш инвитро?

« Отговор #4 -: Май 05, 2010, 08:56:18 am »
Аз съм при Владимиров.Пожелавам ти да не правите инвитро, а да стане по естествен път докато чакате да мине лятото :wink:
*
« Отговор #5 -: Май 05, 2010, 10:31:51 am »
Здравейте,

Включвам се тук с моето първо инсе, планирано за утре 06 май.
Нямаме много добри изходни позиции, но решихме да опитаме и ... да се надяваме yahoo_17

Има ли и други момичета с процедури този месец?
*
« Отговор #6 -: Май 05, 2010, 11:34:37 am »
има имааа :) моето инсе беше на 30.04 трето е в клиниката на д-р Владимиров, така че ще чакаме :)
Снежина хайде късмет :)
chuspito и на теб :)

П.С. и Рокси и тя, ако някой съм изпуснала бързо да се отчита :-D
« Последна редакция: Май 05, 2010, 11:36:53 am от titkata »
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #7 -: Май 05, 2010, 11:42:54 am »
Титка, и на теб  :crossfingers: yahoo_17 stork-boy

Хайде, ти първа ще съобщаваш хубавите новини  :)

А за chuspito, доколкото разбирам отлагат ... или  :ask:
« Отговор #8 -: Май 05, 2010, 12:15:23 pm »
Здравейте момичета!
Ами май излиза че отлагаме инвитрото ама то е по настояване на док.Каза да си починем малко да пробваме по естествен начин и септември здраве и живот на инвитро.На всички момичета пожелавам много бебета и усмивки.Вярвам че мечтата ще се сбъдне на всички само това пусто чакане ме убива, ама няма начин.Ако има нещо ще пиша.Иначе всеки ден ви чета и много ви се радвам на тези който успяват а на другите стискам палци.

*
« Отговор #9 -: Май 05, 2010, 12:29:01 pm »
chuspito,

Използвай лятото пълноценно, и дано има сладки изненади.
Късмет! 
« Отговор #10 -: Май 05, 2010, 14:55:10 pm »
пожелавам успех на майските момичетата.

chupsito,  а знаеш ли защо няма овулация? с риск да съм досадна, те съветвам да си изследваш Щитовидната жлеза, ако не си го направила до сега. Повечето момичета си я изследват, и ти сигурно си от тази група, но аз да си дам съвета, понеже аз не я бях изследвала :)

Аз пробвах с две инсеминации, докато съвсем случайно не открих проблема с ЩЖ, и сега трябва да го вкарам в норма, преди да правя каквото и да било (ако изобщо се наложи асистиран метод). Щитовидната жлеза влияе на всички функции в организма, включително и овулацията.

Пожелавам приятни почивни дни на всички.
*
« Отговор #11 -: Май 05, 2010, 16:47:36 pm »
Здравейте,

Включвам се тук с моето първо инсе, планирано за утре 06 май.
Нямаме много добри изходни позиции, но решихме да опитаме и ... да се надяваме yahoo_17

Има ли и други момичета с процедури този месец?

Снежи, силно стиснати палци от мен инсеминацията да има щастлив завършек, въпреки изходните позиции.

Успех на всички с предстоящи инсеминации през май!
*
« Отговор #12 -: Май 06, 2010, 14:55:14 pm »
Благодарим, Цигуларче!

Е, ето ме, всичко мина по план. От този момент нататък може и да съм  preggo
Часът на истината - след 15 дена yahoo_17
*
« Отговор #13 -: Май 06, 2010, 20:07:14 pm »
Благодарим, Цигуларче!

Е, ето ме, всичко мина по план. От този момент нататък може и да съм  preggo
Часът на истината - след 15 дена yahoo_17

:crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #14 -: Май 08, 2010, 21:38:16 pm »
Хей, момичета, как сте?

Аз нещо не се чувствам съвсем комфортно ...
При манипулацията явно шийката ми се нарани, защото получих леко кървене и до момента си ме понаболява ниско долу, като корема ми си остана леко подут и твърд. Днес и 00 ме пропуснаха. Тази вечер започнаха да ме болят и яйчниците, което по принцип не ми се случва.
Утрогестана, който се препоръчва вагинално, сутрин го приемам през устата, защото нямам възможност да лежа, но пък час-два след това съм направо като пияна.
На вас как ви понася?
Чудя се дали да не сменя тактиката, вечер пък не мога да спя, да взема да го пия, че поне да ме унася :balk_126:
« Отговор #15 -: Май 09, 2010, 10:49:39 am »
Snegina, когато се пие утрогестана, в повечето случи има странични ефекти - замаяност, сънливост, повишаване на теглото, гадене и т.н.За това по често го изписват вагиналнмо.Ако са ти казали да го приемаш вагинално, по-добре е така да бъде.Не е нужно да лежиш много време - 15-20 мин са достатъчни.А болката в яйчниците и подутия корем, може и да са от хубавите симптоми, така че спокойно, не се шашкай.Стискам ти палци!!!
*
« Отговор #16 -: Май 09, 2010, 10:56:33 am »
Благодаря ти, violett :flower:
*
« Отговор #17 -: Май 10, 2010, 10:56:53 am »
на всички пожелавам успех в процедурите този месец.

ние пропускаме.сега пия контрацептив и чакам да ми дойде да видим какво ще правим след това.
« Отговор #18 -: Май 10, 2010, 12:17:49 pm »
zdr momi4eta i az sam ot proletnite. no dnes mi vaznikna edin problem i iskam da popitam niakoi dali e normalno sled 6 den decapeptil da imam cikal
*
« Отговор #19 -: Май 10, 2010, 12:49:14 pm »
zdr momi4eta i az sam ot proletnite. no dnes mi vaznikna edin problem i iskam da popitam niakoi dali e normalno sled 6 den decapeptil da imam cikal
Лично аз не мога да помогна в тази ситуация.
Не знам дали тук ще се включи някой друг.
По-добре попитай в някоя друга тема.
Успех!
И пиши на кирилица...

« Отговор #20 -: Май 10, 2010, 13:47:33 pm »
благодаря :D
*
« Отговор #21 -: Май 11, 2010, 22:08:21 pm »
Много пустичко тук ...

Титката, кога ще правиш тест?

Момичета, всички ли правите кръвен тест? Док. ми каза - тест след 15 дена, но не сме уточнявали какъв.
Ами ако уринния не хване?
Май много рано започнах да го мисля :oops:

И корема ми е все така подут и твърд.
Въпреки утрогестана, БТ този месец е дори по-ниска от обичайното, а трябваше да очаквам по-високи стойности...
*
« Отговор #22 -: Май 11, 2010, 22:37:23 pm »
Снежи, знам, че няма как да не го мислиш, но ако стане, със или без симптоми, със или без кръвен тест, ще си покаже. Мен никога не са ме викали на кръвен.

Аз след първата инсеминация имах закъснение от 3-4 дни и само отрицателни тестове - големи терзания бяха, измъчих и себе си, и мъжа си. Зная как е, хем таиш надежда, хем не щеш да се надяваш напразно... Дано резултатът е положителен съвсем скоро. :D
« Отговор #23 -: Май 12, 2010, 02:14:22 am »
Снежи,
моята докторка казва на 14-ия ден да си правия уринарен тест. ДОколкото зная 2 дни преди това кръвния може да се пусне. Цигуларчето е права - то ще си покаже!!Поеми дълбоко въздух и мисли за други неща - доколкото е възможоно!!!
Стискам ти силно и много палци!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Момичета,
като си поставяте Утрогестана вагинално имате ли странични ефекти? Аз да споделя моите:
- два-три дни след манипулацията започват първо гърдите: много се подуват, стават болезнени
- по същото време започва да ми се подува корема, до степен, че чак в профил стърчи ;)
- чувствам се много подпухнала, като цяло;

Възможно ли е всичко това да е вагинално поставяне на Утрогестан?
*
« Отговор #24 -: Май 12, 2010, 08:09:30 am »
Орхидея, от Утрогестана не би трябвало да ти се подува корема,поне аз не съм чувал или изпитвала подобен ефект.Случва се да си сънлива,гърдите също могат да се напрегнат.

*
« Отговор #25 -: Май 12, 2010, 09:00:24 am »
Титката, кога ще правиш тест?
аз не правя кръвни, а само "пикливи" и то ако имам закъснение. Миналият път въпреки че слагах утрогестан имах пмс с мн болки няколко дни, закъсня ми 4-5 дни и накрая зацапа. Напишках 2 теста, естествено бяха (-).
Сега гледам да не мисля кога ще е, гледам да не се вслушвам в тялото си, каквото стане. Ама ми е рано още, де Снежи :)

За утрогестана: слагам го и аз само вагинално, но се чувствам мн зле, подпухнала, сънлива, дори има много дни на замаяност и силно главоболие. Чудих се дали е от клостила или утрогестана или мен нещо не ме бива... За гърдите не знам, защото на мен по принцип след овулация си ме наболяват и стават твърди, така че не знам дали и от лекарството стават такива :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
« Отговор #26 -: Май 12, 2010, 09:02:43 am »
Благодаря ти Тини.
И аз изчетох листовката безброй пъти и точно това не намерих. Симптомите, за които говоря не са ми за първи път. Първия път си мислех дори, че съм бременна. Сега вече зная, че това въобще не е критерий и просто го отдадох на лекарстовто.
Всичко прилича на един много болезнен ПМС.
Странно, нали .. ?
*
« Отговор #27 -: Май 12, 2010, 09:12:59 am »
Здравейте, момичета,

Много ви благодаря, че се включихте ...

Единственото, което ме притеснява за теста е, че ако покаже ---, трябва да спра лекарствата и до три дни да си чакам М., но пък ако уринния тест просто не хване ранна бременност, да не стане така, че спирането на лекарствата да е фатално :ask: Но просто няма начин.
Аначе мисля за 12г. съм калена в тези отвратителни периоди на чакане и --- тестове.

Орхидея,
Ако поставяш вагинално Утрогестана, не би трябвало да имаш странични ефекти. При мен дори и сутрешния орален прием вече е поносим. Ти кога направи инсето?

Странно, при мен, дори тези ефекти, за които ме предупредиха при приема на естрофем и утрогестан - напрегнатите гърди - отсъстват напълно.
Само корем ме боли, дори като ПМС.

Хубав ден!
И късмет на всички yahoo_17 preggo
.....
А, Титката се появи - значи ти спираш лекарствата и (НЕ)чакаш? Въобще ли не правиш тест? Все пак от Утрогестана винаги се получава изместване на цикъла ...
« Отговор #28 -: Май 12, 2010, 09:40:59 am »
Снежи, не би трябвало, но имам някави странични ефекти. Не съм хабилитирана да преценя дали е от стреса като цяло, дали е от клостила, дали е от утрогестана. Откакто съм по тези лекари и процедури цикъла ми стана много своенравен. Преди ми беше на 25 дни , но от няколко месеца си идва, когато си поиска след 30-ия ден. Успех на всички ни момичета!
*
« Отговор #29 -: Май 13, 2010, 10:49:54 am »
Снежи
аз миналия път бях за първи път с утрогестан и докато си го слагах и се появи зацапване кафяво и едната сутрин леко червено. Правих уринарен тест и беше (-) но въпркеки всичко се обадих на док. да го питам какво да правя и той каза да спирам лекарството и на преглед при него. Това такова неидване не се е случвало досега. ПРеди време съм пила Дуфастон и с него беше същата работа, идва си въпреки че приемам лекарства. Айде дано тоя път не е така  :lol:
А на тебе ти е рано още да мислиш, нали след 21-ви :)
*
« Отговор #30 -: Май 13, 2010, 10:53:21 am »
Това такова неидване не се е случвало досега. ПРеди време съм пила Дуфастон и с него беше същата работа, идва си въпреки че приемам лекарства. Айде дано тоя път не е така  :lol:

Дано, дано, тези дни много ще ти  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

А на тебе ти е рано още да мислиш, нали след 21-ви :)
Голяма глава - много мисли  :lol:
*
« Отговор #31 -: Май 13, 2010, 11:15:34 am »
 :balk_77:  :lol:
*
« Отговор #32 -: Май 13, 2010, 19:45:38 pm »
момичета аз нещо се обърках  :ask:, някои от вас слагат утрогестана ен на брой дни и по някое време без да го спирате правите тест ? доколкото си спомням на мен ми бяха казали да си слагам 2 опаковки и да го спирам.
*
« Отговор #33 -: Май 13, 2010, 20:43:57 pm »
момичета аз нещо се обърках  :ask:, някои от вас слагат утрогестана ен на брой дни и по някое време без да го спирате правите тест ? доколкото си спомням на мен ми бяха казали да си слагам 2 опаковки и да го спирам.

2 опаковки или долу-горе 15 дни след инсето. После правиш тест и ако е ----- спираш утрогестана, ако е +++++ (дай боже) продължаваж го и звънкаш на док.
Това че приемаш обаче прогестеронов препарат не означава, че междувременно няма да настъпи метструация. Това са имали пред вид момичетата - просто цикълът е дошъл преди предполагаемата дата за тест :(
*
« Отговор #34 -: Май 14, 2010, 13:52:52 pm »
... тук май само аз си пиша ...

Днес много ме боли корем, все едно съм в цикъл osi_10
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #35 -: Май 14, 2010, 14:30:34 pm »
Снежинке успех миличка!
Болките може да са признак на бременност  :D
« Отговор #36 -: Май 14, 2010, 14:49:51 pm »
Здравейте, момичета,
има нещо, което ме притеснява :ask: искам вашето мнение. Ще правя шесто инсе и без прекъсване взимам клистила, а в листовката пише до три месеца и пичивка. Имам отвреме-навреме топли вълни и леко гадене. Не е ли много време
*
« Отговор #37 -: Май 14, 2010, 14:58:34 pm »
Криси, благодаря!
За мен определено е ново усещане, дано да е за хубаво.
И на теб много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :hug2:

Валката,
Пила съм го  тоя Клостил, и аз знам така - три месеца и пауза.
Но ти вече си натиснала спусъка дет се вика ...
При кой лекар си, че така те е пресирал?
« Отговор #38 -: Май 14, 2010, 15:01:32 pm »
В клиниката на д-р Владимиров съм и не попитах д-р Димитрова за това последния път. :oops:
*
« Отговор #39 -: Май 14, 2010, 15:05:06 pm »
Учудвам се :?
А защо да питаш, не определят ли те какво и колко да приемаш?
« Отговор #40 -: Май 14, 2010, 15:12:34 pm »
Да, те определят, но се чувсвам вече малко зле и взех, че доста се притесних. :oops: Аз изцяло им вярвам, при прегледите хаза, че всичко е ок и правим следваща. Това ще е и последната докато чакам одобрение от фонда. Пожелавам на всички успех в процедурите.
*
« Отговор #41 -: Май 14, 2010, 15:20:55 pm »
Щом всичко е под постоянен контрол, не се притеснявай.
Дано 6 е щастливото ти число  :crossfingers: yahoo_17
« Отговор #42 -: Май 14, 2010, 15:51:40 pm »
Мерси, Snegina  :bighug:
*
« Отговор #43 -: Май 14, 2010, 17:12:33 pm »
Да, те определят, но се чувсвам вече малко зле и взех, че доста се притесних. :oops: Аз изцяло им вярвам, при прегледите хаза, че всичко е ок и правим следваща. Това ще е и последната докато чакам одобрение от фонда. Пожелавам на всички успех в процедурите.

Валка, аз се почувствах зле от Кломид-а след 3 месеца, какво остава за 6. Стига да те следят редовно на вагинален ехограф, за да проследяват броя и растежа на фоликулите, и да следят отблизо нивото на хормоните, не вярвам да има проблем.

Интересно ми е какви дози приемаш и как реагираш на стимулацията тези 6 месеца. Би ли споделила? (При мен имаше по 2-4 фоликула, но за сметка на прогресивно повишаване на дозата всеки месец.)
*
« Отговор #44 -: Май 15, 2010, 11:13:29 am »
Цигу,
Спомням си твоята стимулация, дозите бяха наистина впечатляващи 8O

Мен продължава да ме боли корем и да е подут, може да е от естрофема ...
« Последна редакция: Май 15, 2010, 11:25:56 am от Snegina »
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #45 -: Май 15, 2010, 21:12:42 pm »
Здравейте момичета, аз съм нова тук - в тази тема, но реших да се присъединя към вас защото и ние от този месец започваме процедура по инсеминация.
Изписаха ми Клостилбегит, от утре /5-ти ден от МЦ/ трябва да започна да го взимам. Ще видим как ще ми повлияе. Също така ми изписаха и Аспирин протект, успоредно ще ги пия и двама медикамента.
Кои са най-често срещаните странични ефекти на клостилбегита? Какво да очаквам?
Много неща не ми са ясни.
Предполагам, че доста често ще се обръщам към вас за помощ и инфо.
Желая на всички успех, да сме силни и да се подкрепяме. Сигурна съм, че ще успеем  :D
*
« Отговор #46 -: Май 15, 2010, 22:19:19 pm »
Привет, Чоки, много ми е драго!

Честит ти старт!

С каква доза започваш клостила?
Пила съм го на няколко пъти, не съм имала никакви странични ефекти.
Моята първа и единствена бременност за сега, се получи именно след прием на клостил - през третия месец.

Пожелавам ти и на теб късмет!
*
« Отговор #47 -: Май 16, 2010, 00:37:22 am »
Еее, Чоки, най-накрая успяхте да стигнете до процедура, много се радвам. Успех!

Прегледай листовката на лекарството, за да прочетеш регистрираните странични ефекти. За себе си отчетох нарушен сън и емоционални сривове, но все пак си имам едно наум - може да не е била виновна стимулацията.
*

Чоки

• 713
« Отговор #48 -: Май 16, 2010, 08:20:15 am »
 :balk_64: Привет приятелки любими.
Аз сама си форсирах нещата и реших да се хвърлям в джаза. Да направим опит, а пък кавото стане.
Вие знаете от колко време само си правим изследвания. За сега не е изкочило нищо кой знае колко обезпокояващо. Не исках да губим повече време затова казах на доки, че искам да опитам с инсеминация. Разбира се имам много изследвания, които все още не сме направили, но реших нещата да вървят успоредно.
Дано не греша и да не си вкарам таралеж в гащите.
Малко се страхувам от хиперстимулация /защото според мен аз нямам проблеми със овуто/, но ще рискувам.

*
« Отговор #49 -: Май 16, 2010, 10:09:58 am »
Чоки,
Няма от какво да се притесняваш, щом са проверени тръбите. И аз съм ЗА да започвате с опитите.
Пък през това време си прави други изследвания, щом трябва.
И аз имам спонтанно ову и съм без стимулация този път.
Ти не каза с какви дози започваш? По-добре наистина лека стимулация, да има повече от един фоликул и съответно повече шансове.

Титката,

Вече много те мислим ... Много си мълчалива, дано да е на хубаво  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17

Валка,

Как си?
« Отговор #50 -: Май 16, 2010, 10:16:53 am »
Благодаря, по-добре. :) Чакам. В понеделник съм на преглед - да определим дата за инсето. Клостила го пиех сутрин и вечер по еда таблетка - радвам се, че свърши. В петък бяха последните две.
*
« Отговор #51 -: Май 16, 2010, 10:33:44 am »
Благодаря, по-добре. :) Чакам. В понеделник съм на преглед - да определим дата за инсето. Клостила го пиех сутрин и вечер по еда таблетка - радвам се, че свърши. В петък бяха последните две.
:crossfingers:
*

Чоки

• 713
« Отговор #52 -: Май 16, 2010, 20:45:30 pm »
Чоки,
Ти не каза с какви дози започваш? По-добре наистина лека стимулация, да има повече от един фоликул и съответно повече шансове.

Клостила ще го приемам по 1 таблетка дневно + Аспирин протект 1 таблетка. Неофолика ми е повечко защото имам отклонение на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%. Ох..... дано да се получи  :?
*
« Отговор #53 -: Май 17, 2010, 09:17:39 am »
Дано, дано  :crossfingers:

Аз продължавам да водя графиката.
Чудя се с този коктейл от естрадиол+прогестерон дали ще показва вярно?
Според мен - все пак да.
Даже се замислям дали изобщо да правя тест, ако БТ започва да пада ...
« Отговор #54 -: Май 18, 2010, 08:42:11 am »
:balk_64: 

Малко се страхувам от хиперстимулация /защото според мен аз нямам проблеми със овуто/, но ще рискувам.

Аз съм ЗА да се прави лека стимулация при инсетата. Не се притеснявай за хиперстимулацията. Аз също си имам спонтанна ову, но и също правя стимулации с клостил. Не се притеснявай - все пак ще си под наблюдение как се развиват фоликулчетата. Последния път направих 4, от които 3 доминиращи. Другото е Божа работа!

Успех ти желая!
*
« Отговор #55 -: Май 18, 2010, 14:29:49 pm »
:balk_64: Привет приятелки любими.

С 50 мг кломифен на ден е малко вероятно да получиш химперстимулация. Ако не следят хоромните и нарастването на фоликулите, настоявай да го направят.
*

Чоки

• 713
« Отговор #56 -: Май 18, 2010, 19:23:43 pm »
О, да, да, ще следим нарастването на фоликулите, за хормоните нищо не ми казаха. В четвъртък съм на ФМ и ще попитам.  :D
Малко се шашкам защото ми е за пръв път. Ще ме извините.  :wink:
« Отговор #57 -: Май 19, 2010, 11:41:45 am »
Здравейте!
Ще съм благодарна да споделите по какъв протокол прави стимулацията инсеминацията д-р Александров - Варна?
Успех на всички!
*
« Отговор #58 -: Май 20, 2010, 11:24:41 am »
Спокойно, Чоки, всичко ще се проследи от професионалисти (дай Боже:-)и ше мине напълно безболезнено.
Стискай си палци и опитай (знам, че звучи голословно, но няма друг начин на казване) да не луднеш в следващите 2 седмици. Ако инсеминацията е вашия метод, все някога ще стане. Успех!
*
« Отговор #59 -: Май 20, 2010, 11:38:50 am »
Някой май пита за мен :)
Ми омълчах се, защото имах боли а М. се забави няколко дни и в момента в който си пуснах един кръвен тест (за по-сигурно) докато чаках, резултата го видях - зацапване. Излезе отрицателен теста.
Следващите дни ще сме на преглед за 4-тата по схема инсеминация, а от там нататъка не знам...
Снежи, Чоки, Цигулкарче, voltage, valka79 и ако съм испуснала някой стискам ви палци :D
*
« Отговор #60 -: Май 20, 2010, 12:17:44 pm »
Титката с плитката, жалко ... :hug2:

Но и аз така съм решила, ще ги правя тези инсета, пък не знам до каква бройка ще ги докарам, докато издържа и докато преценим, че има смисъл. Нещо приема на хормоните взе да не ми понася. Само майка ми да се оправи, че сега и подир нея търча, тук ми спрята едни неприятни изненади ...

Чоки, отчет чакаме днес  :crossfingers:

Орхидея, не разбрах ти на каква фаза си сега?
« Отговор #61 -: Май 21, 2010, 09:13:04 am »
Снежи,
вече имам две инсеминации зад гърба си. Все още нямам новини!
Успех момичета!!! :) 
« Отговор #62 -: Май 21, 2010, 09:17:29 am »
Снежиии стискам палци за ++++ днеска  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #63 -: Май 21, 2010, 09:18:12 am »
" Нещо приема на хормоните взе да не ми понася."

И аз да добавя:
При мен странно - първия път хормоните не ми понесоха, чувствах се ужасно! После сякъш нищо. Свикнах с чувството на подпухналост и болезнена чувствителност на гърдите. Вече се възприех и с тези 3 кг отгоре ....  
Май при всеки е много индивидуално.
*
« Отговор #64 -: Май 21, 2010, 12:00:43 pm »
Снежиии стискам палци за ++++ днеска  :D

Благодаря много!
Мънки, и за теб сме заредили много палчета, знаеш  :crossfingers: yahoo_17

Отчитам се обаче за съжаление с отрицателен резултат.
То и очакванията не бяха много големи, но няма да си кривя душата, имаше капка надежда.
Сега спирам хаповете и ще чакам М., ще пусна на 3-ти ден пак хормони и ще му мислим ...

Постоянно се ровя в темичките назад и като гледам наистина надеждата се свежда до една капчица ...
« Отговор #65 -: Май 21, 2010, 12:14:22 pm »
Съжалявам Снежи ...  :bighug: :bighug:
Нали знаеш, загубила си битката, но не и войната!!!!

п.с. защо ще си пускаш хормони? С какви стойности си?
*
« Отговор #66 -: Май 21, 2010, 12:18:53 pm »
Хормоните пускам заради високото ФСХ.

Беше 16, после 12, а сега в месеца на инсето 26 8O, вероятно и затова не се получи...
Разбрахме се с док. да следим хормоните в няколко цикъла.
« Отговор #67 -: Май 21, 2010, 13:45:00 pm »
Според мен добре сте решили да го следите.
Аз също го правя, защото съм в горната граница на нормата. За поселдните три месеца (карам го по спомен) беше от 12,6 (на 5-ти ден) до  8 (този месец).
ФСХ варира. Досега нямам една с една еднаква стойност!

Успех следващия път !!! Не се предвай!
*
« Отговор #68 -: Май 21, 2010, 15:26:45 pm »
Ех Снежи, съжалявам ...  :grouphug:
Успех следващия път !!! Не се предавай!
*

Чоки

• 713
« Отговор #69 -: Май 21, 2010, 22:03:58 pm »
Чоки, отчет чакаме днес  :crossfingers:

Отчета: Вчера бях на ФМ, 9-ти ден от МЦ. Доктора каза, че е много доволен, имам си 2 фоликули, каза "Много съм доволен! И едното фуликулче да остане пак ще съм доволен  :D".
Ендометриума бил много добър, а бе с 2 думи добре ми понася стимулацията.
В неделя пак ще ходя на ФМ, иска да пусна и едно LH + ESTRADIOL и да му ги занеса да ги види.

Зарадвах се, макар да знам, че нямаме гаранция.  :wink: Дано нещата се подредят от самосебе си и имаме късмет  :D
*
« Отговор #70 -: Май 21, 2010, 23:11:10 pm »
Браво, Чоки!
Точно така, мисли позитивно  :)
*
« Отговор #71 -: Май 23, 2010, 09:43:56 am »
Тази темичка стана много пуста ...
Сигурно аз съм каръка :?
Нали разбирате, че съм в кофти настроение :(

За статистиката ето с каква СГ направихме инсето - преди и след:

концентрация 70,2 млн/мл -> 39млн/мл
общ брой 126,36млн -> бр. подвижни сп. 26,832млн
обем 1,8мл -> 0,8мл
активно подвижни 16% -> 40%
подвижни 11% -> 36%
бавно подвижни 10% -> 10%
неподвижни 63% -> 14%

Всичко това при въздържание 2,5 дена.
Цвят - жълт.
рН 8,0
морфология: WHO/N>20%/ -> 21%
вискозитет - силно желета !!! според лекарите товай е най-сериозния ни проблем
*

Чоки

• 713
« Отговор #72 -: Май 23, 2010, 19:08:19 pm »
вискозитет - силно желета !!! според лекарите товай е най-сериозния ни проблем
Ееее, Снежи, какво ще правим сега? Има ли начин да се втечни по-бързо /или там каквото се казва/?

Аз днес бях на поредната си ФМ. Сгафила съм.  :?
Никой не ми е казал, че клостила се пие само 5 дни /5 таблетки/, а се оказа, че аз съм изпила 7 таблетки. Нито на рецептата са ми го написали, нито са ме предупредили. И така съм стопирала растежа на фуликулчетата. Въпреки всичко си имам 2 фоликула по 17мм. Ще им трябва още 2-3 дни докато стигнат размери за пукане.

Някой знае ли какви неприятности мога да си навлека от по-големия прием на Клостилбегит?
*
« Отговор #73 -: Май 23, 2010, 19:55:50 pm »
Чоки,
Не се притеснявай, щом имаш два фк, които ще са готови след 2-3 дни.
« Отговор #74 -: Май 24, 2010, 01:50:51 am »

Аз днес бях на поредната си ФМ. Сгафила съм.  :?
Никой не ми е казал, че клостила се пие само 5 дни /5 таблетки/, а се оказа, че аз съм изпила 7 таблетки. Нито на рецептата са ми го написали, нито са ме предупредили. И така съм стопирала растежа на фуликулчетата. Въпреки всичко си имам 2 фоликула по 17мм. Ще им трябва още 2-3 дни докато стигнат размери за пукане.

Някой знае ли какви неприятности мога да си навлека от по-големия прием на Клостилбегит?

Чоки, мисля, че няма проблем. Аз го пия клостила 5 дни по едно сутрин и вечер. Важното е, че имаш фоликулчета. Стискаме палци!!! :)

Аз да се отчета за негативната статистика. Вчера правих три теста (защото първия много ме обърка), като два от трите бяха трърдо отрицателни. Днес за жалост ми и дойде! :( :( :(
*

Чоки

• 713
« Отговор #75 -: Май 24, 2010, 08:18:56 am »
Благодаря ви милички, какво щях да правя без вас?
Снежи, Орхи  :hug2:
Утре пак съм на изследвания и ФМ, ще докладвам какво е станало  :crossfingers:
« Отговор #76 -: Май 24, 2010, 08:22:32 am »
Чоки успех миличка  :D,и на всички останали  :D
« Последна редакция: Май 24, 2010, 08:42:51 am от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #77 -: Май 24, 2010, 08:24:28 am »
И от мен Успех на всички - :crossfingers:
/ да не остана по-назад/   :D
*
« Отговор #78 -: Май 24, 2010, 09:39:01 am »
Мила Орхидея, съжалявам :hug2:
Кое по ред инсе беше това?
И какви са ви плановете?
Ако въобще ти се разказва  :?
Вероятно си писала назад, но вече почнах да се загубвам в старите теми...
Доколкото видях - завишено ФСХ, АМХ на долна граница - също като мен.
Трябва да намерим правилното решение, няма начин!
« Отговор #79 -: Май 24, 2010, 09:44:16 am »
Най-после и аз да се разпиша в тази тема-след дълго отлагане по ред причини ,сега силно се надявам да стигна до Инсето най накрая.Желая успех на всички ви и ви стискам силно палци . Чокииии  :balk_21: стига шашкане вече остави притесненията за докторите -те си знаят работата ,станалото ,станало пък и не си отписана имаш си цели 2 фоликулчета!  :wink:
*
« Отговор #80 -: Май 24, 2010, 09:48:50 am »
Liubomira,
Успешен старт и още по-успешен финал :crossfingers:
*

Чоки

• 713
« Отговор #81 -: Май 24, 2010, 11:04:18 am »
Чокииии  :balk_21: стига шашкане вече остави притесненията за докторите -те си знаят работата ,станалото ,станало пък и не си отписана имаш си цели 2 фоликулчета!  :wink:
Сгащи ме  :D Хвана ме да се оплаквам  :D Няма повече - обещавам  osi_9
И на теб още веднъж успешен старт! Снощи дупчиха ли те? :needleani:
*

ioly

• 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
« Отговор #82 -: Май 24, 2010, 11:48:57 am »
Здравейте и от мен  :balk_102: Ето, ме и мен в тази темичка, защото имам планирано първо инсе за края на Юни в клиниката на Мазнейкова.Там ми правиха и лапароскопията Февруари т.г. и общо взето съм доволна. Дано свършат и тази работа с инсето както трябва и да имаме успех.
Моят доки каза, че ще е на ЕЦ, била съм подготвена хормонално пък да видим. Имаме време за още един опит преди инсето и силно се надяваме да успеем без него.

Поздрави от мен и много прегръдки на всички тук.
« Последна редакция: Май 24, 2010, 11:50:34 am от ioly »

« Отговор #83 -: Май 24, 2010, 12:17:52 pm »
Мила Орхидея, съжалявам :hug2:
Кое по ред инсе беше това?
И какви са ви плановете?
Ако въобще ти се разказва  :?
Вероятно си писала назад, но вече почнах да се загубвам в старите теми...
Доколкото видях - завишено ФСХ, АМХ на долна граница - също като мен.
Трябва да намерим правилното решение, няма начин!
Благодаря ти Снежи!
За съжаление ми е реално второ инсе, но имам и едно, което буквално на финала не можахме да реализираме (по лични причини).
Иначе да, хормоните са ми в горната граница, като има месеци, в които са си направо супер, но .... важен е резултата. 
От началото на годината водя тази битка. Винаги изваждам огромни количества надежда и вяра и след това страшно много ме заболява... Такъв е живота.
Не бива да се предаваме!!!!
Трябва да вярваме, че ще стане!!!
Успех на всички бъдещи мами! 

Трябва да намерим правилното решение ...

*
« Отговор #84 -: Май 24, 2010, 12:27:58 pm »
М-да, и аз утре пускам ФСХ/ЛХ, да видим този цикъл как сме osi_10

Йоли, шматарок, здрасти!
Късмет, пък дано и преди инсето ни зарадваш, тук имаме нужда вече някой да ни обнадежди  :)
*

ioly

• 785
« Отговор #85 -: Май 24, 2010, 12:52:16 pm »
Ей Снежитоооооо направо да си кажа не съм много обнадеждена-никъде не прочетох да е станало от първият път, но със сигурност ще стискам палчетата си за всяка една от нас  :bighug:

« Отговор #86 -: Май 24, 2010, 13:11:59 pm »
Йоли,
това, че не си видяла да е станало от първия път - не значи, че няма такъв случай. Вярно, да стане от първия път е изключитлена рядкост, но се случва.Всеки с късмета си! 
УСПЕХ НА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА, КОИТО СЕГА ЗАПОЧВАТ:)
*

ioly

• 785
« Отговор #87 -: Май 24, 2010, 13:21:56 pm »
Благодаря Орхидея Дано да има повече изключения

« Отговор #88 -: Май 24, 2010, 17:33:58 pm »
Снежи, благодаря за пожеланието ,и аз на всички желая успешен финал!Чоки ,а ти как мислиш като ме гледа как им се радвах на ампулките, бих ли пропуснала това удоволствие да ме дупнат  :lol:
« Отговор #89 -: Май 24, 2010, 19:56:18 pm »
Хайде и аз в кюпа.След 3 неуспешни опита борбата продължава. Дано утре е моят ден!
Успех на всички!
« Отговор #90 -: Май 24, 2010, 19:58:45 pm »
Любомира, Лиде - много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
успех момичета! :)
« Отговор #91 -: Май 24, 2010, 20:04:46 pm »
Здравейте, 

На 20.05.2010 правех инсеминация в Малинов. Не възлагам много надежди, но все пак.....
*
« Отговор #92 -: Май 24, 2010, 20:28:43 pm »
Лидия, успех този път, от утре залагаме палчета за теб  :crossfingers:

Йоли, има много успели от първи път  :)

Зузи, защо пък не, късмет  yahoo_17
*

ioly

• 785
« Отговор #93 -: Май 24, 2010, 23:45:07 pm »
Хайде едни палчета и от мен за утре на Лидето :crossfingers:

Снежи благодаря за куража  :bighug:

*
« Отговор #94 -: Май 25, 2010, 09:06:10 am »
Искам да гушна Орхидея  :hug2:

Да пожелая успех на Liubomira*, ioly, Lidia7674, zuziza  :crossfingers: yahoo_17 stork-boy

Да кажа на Чоки да не се шашка толкова много :) защото само си вредим така с шашкането и притесненията, не стигат другите ами и тези, за които лекарите трябва да мислят :)

И да ви споделя, че първите месеци в които писах тук (беше 2005 година) ми споделиха, че едно момиче е успяло с първо инсе, така че се случват чудеса :))) само дето не го пишат тук :)
« Отговор #95 -: Май 25, 2010, 09:26:48 am »
Ще видим,дано. Казаха ми след 2 седмици да си направя тес (т.е. на 05/06), но не попитах кръвен или уринарен.Вие как мислите?

Имам сложен прегнил преди това
« Последна редакция: Май 25, 2010, 09:42:52 am от zuziza »
« Отговор #96 -: Май 25, 2010, 09:52:07 am »
Стискаме ти палчета Зузи  :crossfingers: !

Уринния тест - 14-15 дни след инсето, а кръвния (никога не съм го правила) мисля, че има смисъл два дни преди това.

Чакаме хубави новини от теб! :)
УСПЕХ! 
« Отговор #97 -: Май 25, 2010, 13:04:18 pm »
Мерси :P Имам една позната, която след 6-7 годишен стерилитет успя от 2-рия път

Ако сега е неуспешно, може ли веднага на този цикъл да се започне новота стимулация?
Някой правил ли е такова нещо?
« Последна редакция: Май 25, 2010, 13:06:27 pm от zuziza »
« Отговор #98 -: Май 25, 2010, 13:13:10 pm »
Мисли позитивно!

Иначе може. След първата веднага планирах втората. И двете бяха стимулирани с Клостил! Дори сега доктора ме праща на трета, но още не съм решила (може и да почина този месец).

« Отговор #99 -: Май 25, 2010, 13:17:07 pm »
Ти къде си? Аз пък съм чувала, че вероятността е много по-голяма ако опитите не са много разпиляни във времето. Това е по-специално за инсетата. Аз лично бих направила 3 едно след друго и след това бих преминала към тежката артилирия :lol:
« Отговор #100 -: Май 25, 2010, 13:44:38 pm »
Тези неща е хубаво да ги дискутираш с лекуващия ти лекар, защото всичко е много индивидуално.

Иначе има логика в твърдението ти за последователността на инсетата, но не сме го говорили с моя доктор.

*
« Отговор #101 -: Май 25, 2010, 16:07:06 pm »
zuziza ние ще правим 4-та по ред последователна инсеминация, 3-та стимулирана с клостил, значи може, но нали знаеш, че всичко е индивидуално.
« Отговор #102 -: Май 25, 2010, 16:16:55 pm »
Знам. Аз мисля след втората или даже след първата (нали успеваемостта е нищожна) да си пусна документите във фонда за инвитро и докато чакам одобрение да продължа с инсетата.

Въпреки, че все още имам надежда за тази :oops:

Гърдите са ми станали огромни (аз имам малък бюст)и страшно болезнени. Корема ми и подут, къркори непрекъснато и не съм ходила до WC - то като хората от дълго време :oops: Имам и доста чести пробождания ниско долу, спи ми се много и като се пораздвижа повечко ме наболява като пред цикъл. :?
Все си мислех, че това са някакви симптоми, докато не прочетох напред в темата, че това е от Дуфастона.  :oops:
*
« Отговор #103 -: Май 25, 2010, 16:27:10 pm »
ама разбира се че винаги има надежда :) нали с тази идея ги започваме тези инсета :)
« Отговор #104 -: Май 25, 2010, 16:41:12 pm »
момичета здравейте, направихме инсеминация на 09.05. като 3 дни след нея гърдите ми започнаха да се подуват като едновременно с това имах и дърпане в яйчниците, след още една седмица това напрежение в гърдите изчезна изведнъж и сега от 3 дни съм със зацапване, но цикъл все още нямам. Кръвният ми тест е на 29.05. Днес не се стърпях и звъннах в клиниката от където ми казаха да си направя уринарен и ако е отрицателен да го повторя утре сутрин. Та сега се чудя, след като теста ми е отрицателен и предполагам и утре сутрин ще си остане отрицателен е ли е възможно да не ми идва от дуфастона, който приемам, макар че при предната инсеминация си го пиех и си ми дойде цикъла въпреки него. Малко объркано стана, но съжалявам. Има ли някой на който да се е случило същото и какво ще ме посъветвате, дали да не си пусна кръвен преди да посетя клиниката.
« Отговор #105 -: Май 25, 2010, 17:46:08 pm »
dodinka , аз бях така т.е. със зацапване, при моите инсеминции,но бях на утрогестан вагинално.Въпреки всичко е най-добре да направиш кръвен и след това да спираш дуфастона.Няма как да се разбере иначе.Пожелавам ти скоро да се сбъдне мечтата ти.
« Отговор #106 -: Май 25, 2010, 20:21:52 pm »
Днес мина и моето инсе, но не залагам големи надежди. В неделя имах болки в корема типични за пукането на фоликул, а от неделя до днес мина доста време. Докторката видя "излив", което означавало, че скоро се е спукал фоликула, но аз се съмнявам, че е така.Е, каквото сабя покаже, ако се наложи ще има поправителен - пореден.От днес започвам дуфастон- изписа ми го 2х2, но мисля,че ми е много.Вие по каква схема го приемате?
« Отговор #107 -: Май 25, 2010, 20:36:33 pm »
аз 2х1
« Отговор #108 -: Май 25, 2010, 21:04:42 pm »

Гърдите са ми станали огромни (аз имам малък бюст)и страшно болезнени. Корема ми и подут, къркори непрекъснато и не съм ходила до WC - то като хората от дълго време :oops: Имам и доста чести пробождания ниско долу, спи ми се много и като се пораздвижа повечко ме наболява като пред цикъл. :?
Все си мислех, че това са някакви симптоми, докато не прочетох напред в темата, че това е от Дуфастона.  :oops:

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: да не е от дуфастона. Същите симптоми имах и аз след успешното ми инсе.Само ще добавя ставането до 00 по пет пъти на нощ, събуждах се освирепяла от глад, понякога имах леки вибрации под пъпа ,наподобяващи нервни тикове и всичко това започна седмица след инсето.
 :crossfingers: :bfp: preggo ylinfant
« Отговор #109 -: Май 25, 2010, 22:17:15 pm »
Дано имаме късмет всички :bori_003:
*
« Отговор #110 -: Май 26, 2010, 09:00:20 am »
Днес мина и моето инсе
lidia7674  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #111 -: Май 26, 2010, 09:11:59 am »
[
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: да не е от дуфастона. Същите симптоми имах и аз след успешното ми инсе.Само ще добавя ставането до 00 по пет пъти на нощ, събуждах се освирепяла от глад, понякога имах леки вибрации под пъпа ,наподобяващи нервни тикове и всичко това започна седмица след инсето.
 :crossfingers: :bfp: preggo ylinfant
[/quote]

Днес става една седмица от моето инсе ако броим същия ден, но за съжаление нямам допълнителните симптоми :?
« Отговор #112 -: Май 26, 2010, 09:24:50 am »
Не е задължително да ги имаш. Още повече, че днес навършваш седмица от инсето. При мен се появиха около 10 ден след инсето.
*
« Отговор #113 -: Май 26, 2010, 09:27:09 am »
ама разбира се че винаги има надежда :) нали с тази идея ги започваме тези инсета :)

Да, момичета, много стиснати палци на всички :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: zuziza, lidia7674, titkata,  орхидея,  Чоки, нека резултатите са силно положителни!

dodinka, защо чак след 20 дни кръвен тест  osi_10 Ти нали си спряла дуфастона вече? Мисля, че до 29-ти ще си покаже и без тест, дано зацапването да е добър знак.

Днес става една седмица от моето инсе ако броим същия ден, но за съжаление нямам допълнителните симптоми :?
При всеки и различно, не се вглеждай прекалено много. При моята бременност освен ПМС, не съм имала никакви симптоми.

Днес-утре евентуално съм на преглед, за да планираме второто инсе. Сравнително добри хормони изкарах вчера, трябва да се възползваме. Продължава обаче да ми се вие свят, да ми се гади и пр. Не знам вече от естрофема ли, от какво ли ...? Особено следобед, вечер съм като парцал.

Хубав ден, момичета!

« Отговор #114 -: Май 26, 2010, 09:38:06 am »
Snegina аз дуфастона го спирам вече от днес, тъй като сутринта теста ми беше отново отрицателен, като вчерашния и при това положение от клиниката искат да спра приема на лекарства. А защо на 20 ден това и аз нямам идея, така са ми записали на протокола и ние си чакахме 29.05., но уви и този път не стана. Одобрена съм от фонда и предполагам, че следващата ни стъпка вече ще е с тежката артилерия и ще оползотворим заповедта, дано да имаме късмет всички и да ни се случи това за което толкова много мечтаем!
Успех на всички момичета, дано късмета бъде с нас!
*
« Отговор #115 -: Май 26, 2010, 09:47:53 am »
dodinka  :oops: нещо съм те пропуснала одеве... Желая ти скорошно сбъдване и на твоята мечта и дано опита от фонда да е успешен
 :bighug:
а какво по-хубаво от това:
дано зацапването да е добър знак.
« Отговор #116 -: Май 26, 2010, 09:54:58 am »
titka благодаря, успех и на теб и много стиснати палци за всички от мен!
« Отговор #117 -: Май 26, 2010, 10:19:21 am »
Додинка дано следващия път ти е успешен-съжалявам за сега! Желая само положителни тестове на всички момичета дано не пропусна някой:Зузи,Титка ,Чоки, Орхидея, Лидия -ще ви стискам силно палци!
*

ioly

• 785
« Отговор #118 -: Май 26, 2010, 12:37:57 pm »
А на мен ???  :( :oops:

*
« Отговор #119 -: Май 26, 2010, 12:39:37 pm »

А на мен ???  :( :oops:

На теб :crossfingers: да не ти се налага да правиш инсе :wink:
*

ioly

• 785
« Отговор #120 -: Май 26, 2010, 14:40:49 pm »
 Снежи :bighug: :bighug:

« Отговор #121 -: Май 26, 2010, 15:02:10 pm »
Йолинце ,мило знаех си ,че ще изтърва някой  :oops: ама как и за теб ще стискам и още как ама дано наистина чудото се случи преди това  :balk_104:
*

ioly

• 785
« Отговор #122 -: Май 26, 2010, 16:17:50 pm »
Уххх милата благодаря ти.Аз зная, че не е нарочно миличка   :bighug:

Ех ако знаеш как мечтая за всички ни нещата да се оправят, не спирам да мисля за това, да се моля за това да сбъднем мечтата си без този доста трънлив път... Понякога се вдъхновявам мечтаейки за това, понякога се натъжавам, но знам със сигурност едно-Бог няма да остави желанието ни да сме родители да не се изпълни.Вярвам , вярвам, вярвам, вярвам, вярвам...

*
« Отговор #123 -: Май 26, 2010, 23:35:01 pm »
Ей ме пак, видяхме се с док.
Започнахме стимулация с меногон - до неделя 2х1.
Мисля да си ги поставям сама :needleani:
Но никога не съм го правила, дали ще се справя?
Не успях да видя сестрата как смесва съставките :ask:

Помагайте, някой вършил ли ги е тез работи ....
« Отговор #124 -: Май 27, 2010, 01:39:51 am »
Snegina, аз не съм си била.Чувала съм обаче от момичета, като чаках за инжекции, че не е трудно.

Да ви кажа обаче, внимавайте!!Явно има някакъв вирус.Разстройство + повръщане :oops:
*
« Отговор #125 -: Май 27, 2010, 08:39:32 am »
Снежи, слагаш на спринцовката дебелата игла, с нея изтегляш течността от едното шишенце и след това я впръскваш при прахчето в другото шишенце, то се разтваря на момента. Изтегляш получената смес, сменяш иглата с тъничката и бодваш където са ти казали. Гледаш да е с рязко движение, така не се усеща. Ако пробваш бавно - почва да боли и се шашкаш.
Ще се справиш, сигурна съм  :wink:
Успешна процедура! osi_9
« Отговор #126 -: Май 27, 2010, 09:12:18 am »
Успешен нов старт Снежи!
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #127 -: Май 27, 2010, 09:20:01 am »
Благодаря ви много, момичета  :grouphug:
*
« Отговор #128 -: Май 27, 2010, 09:35:21 am »
Снежи успех  :crossfingers: yahoo_17
би ли инджекцията :needleani: вече?
*
« Отговор #129 -: Май 27, 2010, 09:44:49 am »
Тази сутрин се възползвах от сестрата.
Но взех малко уроци на теория - ще видим  :?
« Отговор #130 -: Май 27, 2010, 16:23:47 pm »
Снежи ,успех миличка! Да ти кажа аз така и не се престраших да си ги слагам сама ,но ако си смела се пробвай защо не !
« Отговор #131 -: Май 27, 2010, 18:31:58 pm »
Момичета, не се страхувайте от инжекциите...няма нищо сложно.Аз изпитвах ужас като гледах как ги бият в корема, но да ви кажа - там е най-безболезнено.Аз лично като съм си ги правела сама ме е боляло по-малко, а някои пъти и въобще.Боцкайте смело и напред към заветната цел. :wink:
*
« Отговор #132 -: Май 28, 2010, 09:26:26 am »
Не можах да се престраша...
Не толкова от самата манипулация, а да не прецакам нещо, а знаете ситуацията е сериозна.
Така че намерих една сестричка, с която се виждаме сутрин и вечер, и така до неделя.
В понеделник - преглед.
*
« Отговор #133 -: Май 28, 2010, 20:03:31 pm »
момичета трябва да ми бият прегнил 10000 ед, но имам ампули по 5000ед, дали и двата разтвора  с прахчетата да се смесват или само единия разтвор с 2-те прахчета?
забравих да питам в клиниката  :oops:
*
« Отговор #134 -: Май 28, 2010, 20:12:41 pm »
Титка , няма нужда да питаш в клиниката.Едната ампула разтворител я смесваш първо в едното прахче , после изтегляш и с готовия разтвор в другото прахче. Аз също си правя Прегнил само че 5000 е.Моля те пиши ми теб дали те боли. Мен много ме боля първия път.
*
« Отговор #135 -: Май 28, 2010, 20:18:02 pm »
mole благодаря ти :)
ми малко боли от лекарството, но когато изтича бавно разтвора е най-добре, на мен ми го бият винаги мускулно, аз сама не съм си била инжекции, бъзла съм  :lol:
*

Чоки

• 713
« Отговор #136 -: Май 28, 2010, 22:13:16 pm »
Момичета, за протокола да кажа - вчера на 27.05.2010г. ми беше първия опит. Дано да е и последния.  yahoo_17
Не е страшно, но не е и приятно. Чакането и напрежението ме съсипаха и ужасно се уморих.
Сутринта докато чаках в клиниката да ми дойде реда са се спукали фуликулите. Аз се чудех защо ме боли корема, а то от това. Мислех, че е от нерви  :balk_88:
Докторката каза, че съм улучила точния момент  osi_9. Според мен мина добре. Сега ми остава само чакането.
Изписаха ми дуфастон 2х1.
*

ioly

• 785
« Отговор #137 -: Май 29, 2010, 07:12:06 am »
Чоки последната ще е да знаеш  :crossfingers: :bighug:

*

Чоки

• 713
« Отговор #138 -: Май 29, 2010, 08:32:36 am »
Йоли,  :flower:

Момичета, искам да ви попитам след инсе може ли да си водим нормален полов живот или трябва да се пазим от нещо?  :bed:
И ако трябва да се пазя - колко дена и защо?
*
« Отговор #139 -: Май 29, 2010, 09:01:19 am »
Докторката каза, че съм улучила точния момент  osi_9.
Чоки дано да е последната и успешна, стискам палци :) време е темичката да се напълни с хубави новини :)  :crossfingers: yahoo_17 preggo
Няма нужда да се пазите, смело се обичайте :)  :) нормален живот, само няма да вдигаш много тежки багажи :)
*

Чоки

• 713
« Отговор #140 -: Май 29, 2010, 09:38:28 am »
Изведнъж се притесних защото като ходих по малка нужда ми паднаха едни кафяви съсиреци  :(. Боже, как ме е страх. Това от матката ли ще е? Нищо не ме боли.
Може ли да е някаква инфекция?
Пак си вкарах разни филми в главата  :(
*
« Отговор #141 -: Май 29, 2010, 10:11:58 am »
Чоки, тъкмо щях да се сърдя, че не дойде тук да се отчетеш :wink:

Не се притеснявай - това зацапване е от шийката, и аз имах два дни след инсето.
Иначе - обичайният живот, любов и т.н. и след две седмици чакаме +++++++++ резултат.

Титката, ти за инсе ли се подготвяш или ...?
« Отговор #142 -: Май 29, 2010, 14:02:20 pm »
Чоки  :crossfingers:опита да е успешен.Това,че фоликула се е спукал докато си чакала е много добър знак. За зацапването не се притееснявай почти винаги го има след такава процедура, но това е съвсем безобидно.
Снежи и на теб успех със стимулацията, дано отгледаш хубави фоликулчета.
*
« Отговор #143 -: Май 29, 2010, 16:23:26 pm »
dodinka , аз бях така т.е. със зацапване, при моите инсеминции,но бях на утрогестан вагинално.Въпреки всичко е най-добре да направиш кръвен и след това да спираш дуфастона.Няма как да се разбере иначе.Пожелавам ти скоро да се сбъдне мечтата ти.
След моята инсеминация също ми изписаха утрогестан вагинално,но получих кървене и незнам цикъл ли е,какво е...притеснена съм.
Колко време се слагат таблетките?
Аз слагах само една опаковка.
« Последна редакция: Май 29, 2010, 17:32:30 pm от blue_flare »
*
« Отговор #144 -: Май 29, 2010, 21:30:15 pm »
blue_flare,
Би трябвало да слагаш утрогестана 15-тина дена, напр. 2х2.
Кога беше инсето?
*
« Отговор #145 -: Май 29, 2010, 22:37:13 pm »
 Snegina,инсеминацията беше на 16 май. По рецепта както е,ми дадоха само една опаковка от аптеката.
Слагах ги,докато не свърши.
« Отговор #146 -: Май 30, 2010, 09:16:13 am »
Аз също съм с утрогестан вагинално 2х3 и ще ги слагам до теста, та и след това май ще бъде.
blue_flare по-добре се обади на лекаря си.
« Отговор #147 -: Май 30, 2010, 09:44:59 am »
Снежи ,ама ние вървим заедно ,миличка! Утре и аз съм на преглед да видим какви сме ги надробили  :wink: Успех желая на всички ви ,няма да изброявам да не пропусна пак някой!
« Отговор #148 -: Май 30, 2010, 21:46:22 pm »
Моми4ета 11 ден ми е от инсето ако се брои същия ден и имам тъмно кафяво по бельото.От какво би могло да е?Не ме боли нищо
*
« Отговор #149 -: Май 30, 2010, 21:51:05 pm »
blue_flare, не разбрах по колко си слагала, но при всички положения вече е време за тест. Възможно е при прекъсване на приема да се получи зацапване.
Как си, дано всичко е наред :crossfingers:

Крем, стискам палци за 07.06.  yahoo_17 :bfp:

Любе, сложих тази вечер последно Меногона и да видим наистина утре, какви сме ги измътили ...

Снежи и на теб успех със стимулацията, дано отгледаш хубави фоликулчета.

:bighug:

.............

А, Зузи, писали сме заедно ....
Зацапването може да е от много неща, по принцип колко ти е лутеалната фаза, приемаш ли някакъв прогестеронов препарат? За съжаление може да идва МЦ, но пък може и да предвещава бременност, дано и при теб е така. Направи тест утре сутрин.
« Отговор #150 -: Май 30, 2010, 21:57:22 pm »
Sneje,взимам дуфастон 2x1

На 5.06 трябва да направя тест според лакарите. Имам още 6 дни. Ще взема да си направя наистина утре 1 таст
*
« Отговор #151 -: Май 30, 2010, 23:12:08 pm »
Ще чакаме  :crossfingers:
« Отговор #152 -: Май 31, 2010, 09:17:33 am »
Инсето ми беше на 10 ден, вчера ми беше 11 ден от инсето ако се брои същия ден (т.е.стават 21-22 дни). Вчера се чух с док и тя ми каза да си направя уринарен тест днес и ако е отрицателен да спра лекарствата. Както се досещате теста е отрицателен. Не е ли рано за уринарен тест на този ден?
« Отговор #153 -: Май 31, 2010, 09:29:15 am »
Ами рано е разбира сееее,пусни си кръвен че да си сигурна мила  :wink:
*
« Отговор #154 -: Май 31, 2010, 09:33:22 am »
Зузи, на 12-ти ден от инсето само кръвен тест може да покаже. Уринен се прави най-рано на 14-ти ден и пак не е сигурно, че ще отчете вярно.
Не спирай лекарствата!
Стискам палци! :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #155 -: Май 31, 2010, 09:47:57 am »
Зузи,
Рано е за уринен, зацапването спря ли?
« Отговор #156 -: Май 31, 2010, 10:31:28 am »
След тоалетна имам светло кафяво (малко) и съвсем малко по превръзката тъмно кафяво.

Дали не ми е дошло?Нали пия дуфастон все пак
*
« Отговор #157 -: Май 31, 2010, 10:43:49 am »
Според мен да продължиш с Дуфастона още 4-5 дена.
Ако до тогава няма цикъл, направи отново тест.
« Отговор #158 -: Май 31, 2010, 11:49:05 am »
Здравейте на всички!
Надявам се да ме приемете при вас  :wink: - от този цикъл и аз съм за инсеминация.

От Варна съм. На 36 г. Имам син на почти 5 г. (след 2 г. опити и лечения). От 3 години опитваме за второ, но резултат няма.
Избрах д-р Сариев от Майчин дом.
На 3 юни ще се видим с доктора и ще говорим по какъв начин ще бъде стимулацията.

Пожелавам на всички +++++ тестове.

Зузиза, стискам палци! Възможни са и двата варианта:
1. дори и да си бременна (което искрено ти желая) е възможно около датата на М. да имаш такова зацапване.
2. дори и да пиеш дуфастнон, ако не си бременна, може да ти дойде.

*
« Отговор #159 -: Май 31, 2010, 14:18:32 pm »
voltage,
Успешна процедура, нека завърши със сестричка за твойто момченце  :crossfingers:
« Отговор #160 -: Май 31, 2010, 14:27:28 pm »
Мерси моми4ета, но маи е цикъл. Вече ме боли корема слабо :ask:

Voltage, на теб успех
« Отговор #161 -: Май 31, 2010, 14:31:28 pm »
voltage тук всички са добре дошли, разбире се ,че те приемаме  :wink:
voltage,
Успешна процедура, нека завърши със сестричка за твойто момченце  :crossfingers:
И с братче за твоето момиченце Снежи  :wink: :wink: :wink:

Зузи доста е раничко за уринен тест. Скоро ще си проличи на какво се дължи зацапването.За съжаление трябва да сме подготвени за всичко  :?Дано се дължи на имплантация  :crossfingers:
*
« Отговор #162 -: Май 31, 2010, 22:16:48 pm »
За съжаление трябва да сме подготвени за всичко  :?

Да, явно е така.
Ами какво да ви кажа - нямам фоликули, ни един, направо ченето ми още е увиснало .... и това след стимулация. Било ановулаторен цикъл :(
*
« Отговор #163 -: Май 31, 2010, 22:21:40 pm »
Снежи, при мен на 4-тата подготовка за инсеминация бях стимулирана с Клостилбегит. До 21 ден де се видя доминантен фоликул и ми казаха, че цикълът е ануволаторен. На 45 ден усетих овулация, на следващия ден отидох в клиниката и лекарката потвърди, че фоликулът е овулирал, направихме инсе, но може би беше късно. Поне бях спокойна, че цикълът не е пропуснат. Следи се за всеки случай.
« Последна редакция: Май 31, 2010, 22:23:25 pm от Meme »
*
« Отговор #164 -: Май 31, 2010, 22:45:09 pm »
Меме, при положение, че ще пия Дуфастон 16-25 ден, мисля няма какво да следим  :?

Само се чудя, тези малки фк, които видяхме на 5-ти ден къде се дянаха?
Док. е категоричен, че не са се спукали по-рано, просто не са пораснали ...
« Отговор #165 -: Юни 01, 2010, 07:12:04 am »
Снежи съжалявам миличка  :bighug:.Изобщо пък и не знаех, че след стимулация може да има такъв неуспех, колко жалко само. Горе главата ,битката може да е загубена, но войната продължава.
« Отговор #166 -: Юни 01, 2010, 08:28:17 am »
Снежи,
И аз не знаех, че при стимулация може да има ануволаторен цикъл.
Горе главата - следващия цикъл.  :bighug:

Успех!
« Отговор #167 -: Юни 01, 2010, 10:07:19 am »
Снеже много гадно :bighug:Следващия път ще стане.

Да се отчета и аз. На 23 ден ми дойде официално :?Отивам на поправка :oops:
*
« Отговор #168 -: Юни 01, 2010, 10:24:05 am »
Зузи, поне да не го мислиш повече, да минава и ... на поправката с отличен :crossfingers:

Аз явно не съм много по стимулациите, и преди ми се е случвало да блокирам, но пък чак такъв блокаж :? И при толкова много прегледи до сега, никога не сме засичали ановулаторен цикъл, ама сигурно така е трябвало ...
« Отговор #169 -: Юни 01, 2010, 10:26:58 am »
Снежи, Зузи, съжалявам! Дано следващия път е вашето време!
Снежи, с колко Меногона те стимулираха?  И аз не мога да си представя при стимулация ановулаторен цикъл...

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #170 -: Юни 01, 2010, 10:36:35 am »
Момичета, пуснете си нова тема. Тази ще я заключа. Юни месец е.

Ето линк към новата : http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42627.msg718770;topicseen#new
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 12:03:04 pm от Pesheck »