0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
Аз лично не поддържам мнението да не се дават антипиретици под 38. Смятам го за необосновано, недоказано (като полза) и рисково като поведение. Ако детето подскача с 38? може и да не подскача и играе след 1/2 час а да направи гърч, например, ако т-та внезапно отиде към 40... .
Споделям мнението на доктор Бърди и му благодаря за неговите пояснения. За мен лично всичко над 37 градуса говори за проблем. Сдобила съм си се с два архаични живачни термометъра , които се оказват най-достоверни като измервания /в сравнение н Ланаформ, Оморон и Петит тераилон електорни и инфраред/.
Точно това видях при температура 38.8 - дете жизнено и игриво, само , че изгаря с епизоди на треска. След тодя въпреки Хексалгина я друсна до 39.4.
Освен всички антиперитици, много помага и това:
http://www.chemistdirect.co.uk/kool-n-soothe-sheets---kids_1_6931.html - държи охлаждащ ефект до 6 часа. Пироговци даже ме питаха защо го водя с такава лепенка и като обясних защо е и откъде съм я купила, заявиха че имат скептицизъм към английската медицина.


 П.П. Може ли една емотиконка като тази :youwoman:, но на нея да пише "You are the doctor"?
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Да, тези лепенки са много добри.
Тук ги има като "Ханзапласт".

"... заявиха че имат скептицизъм към английската медицина."
>> Е, не към всичко. Не са нужни хиперболи.

"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.

Аз лично не поддържам мнението да не се дават антипиретици под 38. Смятам го за необосновано, недоказано (като полза) и рисково като поведение. Ако детето подскача с 38? може и да не подскача и играе след 1/2 час а да направи гърч, например, ако т-та внезапно отиде към 40... .

Изобщо моето скромно мнение е че никой практически работещ Педиатър не може и да мисли да оставя деца (особено под 2 годинки) с т-ра с часове и по принцип за мен този въпрос е вид "лакмус" за това колко "практически опитен" е един Педиатър... почне ли да ми говори  "до 38 чакаме и т.н.", го отписвам от "интересните" за мен професионалисти. Това е толкова базов и дълбок въпрос, че който не успее там да ме впечатли, едва ли ще ме впечатли с редки диагнози и научни "абра-канабри" от последна мода (като "Сингюлер" манията, например, или светенето с фенерче из нослетата, или кашкавал овчи-сирене краве, триковете...).


Едно отклонение ще направя тук... това с 38 е Американско мнение и в Европа не се поддържа навсякъде- например Французите НЕ го поддържат и дават антипиретик над тази т-ра, над която детето не се чувства добре. Но над 38- винаги. Тяхна (Американска) е също теорията че видите ли нормалната т-ра била до 37.3, с което аз лично категорично не съм съгласен. Впрочем, никой не знае- няма да намерите лекарски учебник, в който ТОЧНО И ЯСНО да е дефинирано кое е нормална т-та, и кое не е. Пишат че над 38 било повишена, под 38- не била. Да, но има пневмонии и с 37.7...така че >> пак "увиснахме Господа" .
Моето мнение? всичко над 37 (включително и 37) си е т-ра над нормата. Всичко до 36.9- норма. Това под мишницата измерено, и то лява мишница.



Д-р Бърди, аз по принцип винаги съм била на същата позиция, като Вашата по въпроса с антиперитиците и температурата.
Нашата немска педиатърка, с 30 годишен стаж :) обаче - не е. Винаги, когато сме я посещавали ми е било почертавано, да НЕ давам на детето АП при температура под 38,5 гр. Това сперед нея изобшо не е висока Т, а и според доста други немски лекари. Явно не е само американска тази теория.

Освен това, колко е вярно твърдението, "че така организма се бори с болестта и за де пребори по-бързо, трябва да го оставим с повишената температура, вместо да я сваляме".
Това винаги ми е било интересно и любопитно. Вярно ли е?

Благодаря Ви. Хубав ден
« Последна редакция: Април 06, 2010, 10:25:14 am от albenanedelcheva »

Лепенките с охлаждащ гел - в България има в аптеките Kool Patch, струват около 2лв за опаковка от 2 лепенки, http://www.tehnocombg.com/products_04.html. По съвет на педиатърката сме слагали и на крачето за облекчаване на локална реакция след ваксина.

Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Много благодаря за мнението на д-р Бърди.
Когато Кристина е била болна, винаги съм следвала няколко стъпки.
Първо - завеждам я на лекар, второ, но от най-полезно и важно значение за мен е да пиша на д-р Бърди и да обсъдим. Трето - наблюденията ми върху детето и последно моята интуиция. Интуиция, подхранена от четене, наблюдение и опит. И никога не съм приемала за подходящо да не давам антипиретици на Кристина когато вдигне температура. Не смятам за нормално да поддържа 38 и да чакам да се вдигне над 38, за да дам температуропонижаващо. Но истината е, че от доста места съм чувала, включтелно от лекари, да не се дава антипиретик при такава температура.
Не спазвам тези съвети.
Лейди, не знаех за тези лепенки. Мерси за информацията.
За мен истината е в мярката и в това ако имаш някакви съмнения за нещо, първо да се информираш и тогава да го прилагаш. Има неща, които действат и бих приложила при детето и други, които не бих. Преди години си изкълчих глезена 1 ден преди рождения си ден, а бях поканила хора в дискотека. Изобщо не можех да си стъпя на крака, но не можех и партито да отменя, послушах майка си и вечерта сложих върху мястото с отока жълтък от яйце. Ефектът беше невероятен, на следващия ден стъпвах съвсем спокойно на крака си и дори потанцувах леко. Това бих го приложила, без да се замисля дори (дано не се налага, де). Докато бях бременна и не желаех да пия каквито и да било медикаменти, си лекувах хремата с тампончета с лук. Неприятно като усещане, но подейства на втория ден. Знам, че тук много се отричат капките Коларгол, но от личен опит мога да кажа, че това са най-ефективните капки (да не кажа единствените, при които ефект се появява още на другия ден) за лекуване на хрема. Преди да ги сложа на Мия, изчетох страшно много неща за среброто и разбрах, че се води природен антибитиок и нито един антибитик всъщност не може да се сравни с него по отношение на силата му на действие и широкия спектър, който се повлиява от него.
Иначе напълно подкрепям стъпките, които е описала Нина, както и казаното от д-р Бърди по повод температурата.
<br />[link=http: