0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Честита нова седмица.
Пожелавам ви да е спокойна, слънчева, изпълнена с много усмивки и червени бузи от първото червено великденско яйце.
Правете снимки и после на конкурс за най-шарена купа яйца:)))))))
Весел празник мили ми приятели и бъдете здрави:)

Аз купих около 124 вида бои и в четвъртък си отиваме на село за 5 дни.Там ще боядисваме и творим красоти:)
« Последна редакция: Март 29, 2010, 08:58:30 am от Lisko »
Re: Шарена великденска седмица 29.03 - 04.04.2010
« Отговор #1 -: Март 29, 2010, 09:39:28 am »

Весела, шарена, цветна и усмихната седмица   :D
Много пролетно насторение, шарени яйца и успех в борбите с тях  :lol:

Петя, сега ще трябва да вземете около 200 яйца, че да се
видят възможностите на всичките 124 бои  :D
« Последна редакция: Март 29, 2010, 09:44:13 am от Black_rose »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #2 -: Март 29, 2010, 09:44:24 am »
Вени, незнаеш колко си права:))))))))))))))всички братя, сестри, родители, братовчеди, мъже, жени, деца ще се съберем към 20 човека поне. Та какво са 10 яйца на човек:))))))))))))
от теб обаче чакаме снимки.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #3 -: Март 29, 2010, 09:47:04 am »
Добро утро в страстната седмица :)
Ей ще вземете да ме надъхате и аз да се пробвам в боядисването. Обикновено се провалям още при варенето :) Какво ли ще стане, ако си поиграя с несварени яйца  :lol: :lol: :lol:
Очаквам много от вас да се включат в обявения конкурс за шарено яйчице  :P
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #4 -: Март 29, 2010, 09:51:55 am »
За снимки не обещавам, но имаш обещан подарък  :lol:
То си става традиция, както почнахме от миналата година,
така ще си караме  :lol: :lol:
Гардже, не се скатавай, искам да видя пернатите яйца  :D
« Отговор #5 -: Март 29, 2010, 09:58:05 am »
Хубава седмица, момичета! Късметлийска и празнична!
*
« Отговор #6 -: Март 29, 2010, 10:22:41 am »
Добро утро,момичета!
Весела и шарена седмичка!
Гардже,ти какво първо ще ги боядисаш несварени и след това ли ще ги вариш :lol:
« Отговор #7 -: Март 29, 2010, 11:22:51 am »
Добро утро и от мен! Хубава седмица на всички и прекрасен Великден!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #8 -: Март 29, 2010, 11:45:38 am »
                  :D Да ни е много- щастлива тази Великденска седмичка!  :D
             :D Здраве,усмивки и много- шарени творения!  :D

:D Пети ,благодарим за темичката!Ти поне имаш много-малки помощници за боядисването на яйцата,забавлявайте се от сърце!И после на фотоконкурса!И Гарджето има невероятен усет към цветовете,нейните яйчица ще ми бъде много-любопитно какви ли красоти ще са!Вени ,пък със нейните шарени постове и оригинални идеи сигурно доста ще ни изненада,а и си има вече пораснал помощник...и изобщо всяко едно момиче тук си има има по-нещо уникално...това се отнася за всички момичета,ще чакаме снимкиииииииииии!Хубава седмица !  :D
*
« Отговор #9 -: Март 29, 2010, 11:47:57 am »

ДОБРО УТРО!ВЕСЕЛА И КЪСМЕТЛИЙСКА ПРАЗНИЧНА СЕДМИЦА НА ВСИЧКИ!

Великден – празникът на празниците за всички православни християни, който прославя прехода към вечността...

ВЕСЕЛ ВЕЛИКДЕН!
*
« Отговор #10 -: Март 29, 2010, 11:52:35 am »
Добър ден и от мен!
Весела седмица желая на всички.
Много положителни емоции около подготовката за празника желая.
Много шарени яйца и сладки козунаци. :D

Мен от сега ме е обзело празничното настроение. В края на седмицата ще се видя със семейството си, което ме кара да тръпна още повече в очакване на празника. Не сме се виждали всичките от месеци и сега ми е едно вълнуващо... :oops:

Хубави и слънчеви дни ви желая. Нищо, че го дават дъждовно - нека в душите ни да е слънчево и празнично!  :flower:

*

crow

• 2670
« Отговор #11 -: Март 29, 2010, 12:02:24 pm »
Хе-хе .. Бари ласкателката :) Кой не я познава :)
Аз се мъча да снимам, но да творя не е много по моята част  :lol: Виж на Вени таланта е неоспорим.
Обаче забелязах, че в "Пикадили" продават готови боядисани яйца  :lol: Дали да не изхитрувам  :wink: Досега не съм имала красиви яйца  :( Обаче тази година ще си купя бели яйца и може наистина да се пробвам да направя нещо. Може да дадете линк или идейки за красиво боядисани яйца. Със свещ, с каквото там се прави  :oops: :oops: :oops:
Ей, Бари развесели ме  :lol: :lol: :lol:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #12 -: Март 29, 2010, 13:13:35 pm »
Аз май срам, не срам ще си купя готови яйца от магазина.  :oops: :oops: :oops:

Но това не ми пречи да ви пожелая хубава седмица! Аз очаквам не само вашите творения, но и тези на Ели.  :D

*
« Отговор #13 -: Март 29, 2010, 13:21:15 pm »
Привет и от мен  :D
Слънчева празнична седмица на всички и много хубави емоции  :D

Гардже, недей да хитруваш, а запрятай ръкавите и почвай да боядисваш яйца  :lol:
Аз всяка година, ставам по-шарена от яйцата  :lol: Даже ръкавиците не помагат  :lol:

Гардже, има най-различни варианти за боядисване на яйца, аз лично практикувам няколко.
1. Най-лесно е с памук. Вземаш едно парче, колкото да обвиеш яйцето, капваш от всички бои и завиваш яйцето. Остявяш 5-10 минути и стават едни шаренкиии  :D
2. Вземам някакви листенца - магданоз, копър, теменужка и др. Слагам върху яйцето, пристягам с парче марля, или от чорапогащник, завързвам и потапям в някоя от боите. След като извадя яйцето от боята, оставям да се отцеди добре и тогава махам всичко от него, за да не се замаца.
3. От 1-2 години, купувам и течни боички, в тубички. Още докато е мокро яйцето, капвам върху него от тези боички, и от влагата те се стичат и се сливат, също стават красиви.
4. Също така правя яйца и с кристали. Яйцата се варят с кристалите и се оставят да изстинат във водата. След това пак с течните боички накапвам. Стават като заскрежени.
5. Много хубави жълто-оранжево-кафяви стават яйца, които са варени с люспи от лук. Махам горните слоеве люспи от няколко глави лук. Увивам яйцата с люспите, пристягам с парче чорапогащник и варя така.
6. Миналата година пробвах с желатин, също се получиха хубави яйца, но голямо мацане пада  :lol: В капачки от бирени бутилки изсипвам суха боя за яйца. Сипвам по 1-2 капки водичка, за да остане концентрирана боя. Разтопява се желатин, яйцето се потапя в него и се овалва хубаво. С пръсти се топва в боичките и след това по яйцето  :lol:

Ето една снимка на част от миналогодишните ми яйца:

« Последна редакция: Март 29, 2010, 13:27:22 pm от Eли :) »
« Отговор #14 -: Март 29, 2010, 13:49:08 pm »
Здравейте момичета,
Желая ви много слънчеви и усмихнати дни в тази седмичка :lol:
Весели празници!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #15 -: Март 29, 2010, 14:45:19 pm »
 :D blue_sky  , Гардже , без тарикатлъци , моля!  :D Я вижте Ели какви чудеса е показала,даже аз ще се възползвам от нейните идеи... :D Ще ви дам аз едни готови боядисани яйца от магазина!  osi_6 Аз съм се настроила голямо мацане да направим с Митята. :balk_35:
*
« Отговор #16 -: Март 29, 2010, 14:50:12 pm »
Честита страстна седмица, мили момичета! :lol:
Лисе, благодаря ти за темата! :lol: Представям си колко ще е весело във вас!  :lol: Липсваше ни тук!  :(
Розичке, Зайко, добре дошли в седмичната тема!  :wink: :lol: Навестявайте ни по-честичко!  :wink: :lol: Ели, Лиско - също!  :wink: :lol:
Деси, недей така, мила!  :( Дори и обикновено бързо боядисване с една-две боички върши работа! :wink: :lol: А иначе мен лично ме е страх да купя боядисани яйца, като гледам от колко време са наредени в Метро и Пикадили, н-р.  :( Мен ме е страх дори и яйца да си купя от магазина. Боядисваме поне по 1 картон и то само с домашни яйца. Поне съм сигурна в това, което давам аз! :lol: :lol: :lol:
Хубав ден ви желая! :lol:

*
« Отговор #17 -: Март 29, 2010, 15:17:55 pm »
Душе, нямам проблеми със срока на годност. Тук всичко се контролира строго.
Ще видим - нещо по-лесничко, ако измисля, може да боядисам някое яйце.  :) На Ели рецептите много засукани ми се струват.

*

crow

• 2670
« Отговор #18 -: Март 29, 2010, 15:42:23 pm »
Блу скай, най-лесно ми се вижда с една свещ ... драскаме отгоре по сварените яйца... Пишем си имената, никовете .. хахаха ... После топваме в боята и каквото се покаже  :D
С памука пак ми се струва лесно ... кап-кап на едно памуче, после мажем по яйцето и ... шареничко  :lol:
С листенца може да пробвам, но доста чорапогащници ще заминат...  :P
Ели:) мерси много за идейките. Аз лично се навих и май още днес ще отскоча за бели яйчица.
Душка определено ме накара да се замисля за срока на годност на яйцата. тези боядисаните стоят от поне седмица в Пикадили  :x Иначе са доста красиви. И цената им е височка. 27лева за картон  :x Имаше и счупени сред тях  :P
Хайде в най-лошия случай може да снимам в магазина и пак да се явя на конкурса за шаринийка  :D :D :D
« Отговор #19 -: Март 29, 2010, 16:46:01 pm »
Вени ,пък със нейните шарени постове и оригинални идеи сигурно доста ще ни изненада,а и си има вече пораснал помощник...
Вени много го закъса тая година  :lol:
Мина покрай магазин Слънчоглед и още няколко подобни и вече е горд
притежател на пистолет.....със силикон  :lol:
Декоративни елементи, цветни хартии от различен тип, акрилни бои, шнурчета,
лепила с брокат и каквото ви дойде на акъла  :lol: Сега наблягам на поставки
за яйца и панерчета - като украса. Панерчетата са ти от тези плетените, като
кошнички, но без дръжката, аз си ги украсявам само (кога ли ще започна и да ги плета  :lol: ),
а поставките за яйца са от.....картончето на тоалетната хартия, което "обличам" в хартия и си
лепя различни елементи и шнурчета  :lol:
В момента се чудя за нови идеи за яйцата, като основните които използвам
са описани от Ели. Обмислям да направя тази година яйце с мъниста,
но да видим дали ще стане :D Това са последните две производства  :D :
тук и тук  :)
Картинките са от салфетки, малките цветчета са от тези за нокти,
ламето си е ламе, от магазин за гоблени и декоративни калинки  :D
Това са част от нещата, които правих от хартия тези дни:
цък  :)

Гардже, не заминават много, достатъчно е един скъсан и малко телчета,
примерно от тези на сините пликчетата Фино за фризер и готово :)
За тази цел аз си запазвам поне един скъсан чорапогащник  :lol:
Разбира се може да връзвате и с конец, но на мен ми е по-удобно с тел,
защото по-добре стяга и прилепват листата под чорапогащника :)

С една дума - голяма цапаница се задава  :lol:

Душка  :hug2:
« Последна редакция: Март 29, 2010, 17:02:58 pm от Black_rose »