0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
мнения и съвет за миоматична матка
« -: Февруари 12, 2010, 19:10:31 pm »
Здравейте на всички.
Търся мнение за д-р Георги Николов от 'Репробиомед'
Проблема е ,че имам миомни възли на матката и той ми предлага да ми направи операция за премахването им чрез лапароскопия.На 30г съм,нямам деца и шанса за махането на матката при проблем по време на операцията ме притеснява.
Прочетох почти всичко по темата във форума и освен за д-р Горчев от Плевен и д-р Славчев от МД не намерих други специалисти,а искам да направя още една консултация.
Моля да ми дадете съвет къде в София да направя консултация при специалист.

Благодаря предварително.
*
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2010, 19:18:58 pm »
veto,съветвам те да се консултираш с Проф.Горчев от Плевен.Преглежда в клиника Света Марина.
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2010, 19:42:02 pm »

Здравей, и аз имам проблем с миома, големичка.На мен обаче ми предлагат коремна операция.Би ли описала къде са разположени миомите ти и колко са големи.Аз ти препоръчвам доц.Тюфекчиева от МД.Много е добра, аз съм при нея, но търся и други мнение, тъ йкато не ми иска коремна операция, а лапароскопия.
*
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2010, 20:00:55 pm »
Имам 3 бр,една около 7см и другите по 2см.Лошото е че са разположени на различни места,въпреки това Николов казва ,че могат да се оперират по този начин.
Въпроса е че на въпроса какъв е по-малкия риск-дали да забременея така или сега да направя операция(винаги има риск за матката) никои незнае.
Като чели казват че по добре и по-малък риск има сега да се махнат,отколкот при забременяване може да се загуби и детето и матката.
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2010, 09:56:17 am »
Според мен потърси още поне едно мнение.Моята е като твоята голямата,на задната стена на матката и не може да се махне с лапаро според моята док.Ако успееш да забременееш така мисля, че е най-добре.Но ако не успееш ги оперирай при някой, който не се съмнява, че ще запази матката ти и е проверен специалист.Както вече ти писах препоръчвам ти доц.Тюфекчиева,но тя като че ли е повече за коремните операции.Много хвалят и д-р Попов от Шейново за лапаро.Проф.Горчев също.Това са тримата, на които аз съм се спряла за мнения.Лошото е,че за проф.Горчев май няма да имам време да дочакам прегледа. :wink:
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #5 -: Март 05, 2010, 15:48:22 pm »
http://www.koog-vma.com/
Мен ме оперира доц. Василев във ВМА. Извади пет възела, единия около 7см. и един аденофибром от яйчника, който при лапаро е щял да си остане неоткрит. Доволна съм от обслужването, всичко бе покрито от здравната каса. Добре е да се търси второ и трето мнение, защото в Бургас, когато ми откриха големия възел бяха готови да режат веднага без гаранции за запазване целостта на матката. Вторият лекар ми даде срок от шест месеца да пробвам да забременея, въпреки размера на миомата. В такива случаи на големи възли опасността идва от поява на кръвоизлив, който е опасен дори за живота. Аз получих такъв - след сравнително нормален месечен цикъл продължих да кървя обилно и се наложи да вляза спешно в болница. Това затвърди решението ми за операция. При мен се получи леко и без усложнения. Сега, с нов миомен възел - 2см. и оперирана матка пак правим опити за бебе по препоръка на доктора. При операциите е много важна и нагласата на човек. Може да звучи несериозно, но когато избирахме датата за операция се съобразих с лунния календар - там пише подходящи дни за операции на отделни органи и системи. Важно и човек да има доверие на специалиста, който е избрал.
Стискам палци за благоприятен изход за всички с подобни проблеми.
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #6 -: Март 17, 2010, 00:17:02 am »
 Здравейте,Преди 2год.ми направиха лапароскопия за ендометриоза със сраствания...във София(аз съм от Бургас),при д.Попов,но сега пак се наложи ,защото имам големи болки всеки ден.Отидох при прословутия ПРОФЕСОР ГОРЧЕВ във Плевен,Откри ми миомен възел 4см.и веднага ми насрочи операция(маи на всички го прави)! Там се е превърнало в нещо,като фабрика за операции,пари и 3 минутни прегледи!!! Чака6 пред кабинета 3,4,5 часа...а преди това 3месеца за час! Той отвреме на време се качва да оперира(т.е.да хварли едно око на тези,които оперират,а уж тои ти прави операцията!) и после пак слиза запахтян надолу по сталбите да преглежда поредната за 3минутки.Пита6 не6то ,че и след операцията пак има6 болки... ,а тои разсеян ти отговаря,че това било НОРМАЛНО!-да те боли,изписва ти аулин и те изпраща!!!!!! Бъзмутена,разочарована и отчаяна съм!!!
*
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #7 -: Март 17, 2010, 10:19:40 am »
 8O
*
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #8 -: Март 27, 2010, 21:49:11 pm »
Операцията ми мина! Ще ви разкажа:
Оперирах се в Плевен при Горчев миналата седмица и вече се възстановявам. Махнаха ми 3 миоми.Едната~7см... От обслужвато и вниманието в клиниката не мога да се оплача. Казаха ми, че всичко  минало чудесно и останалите ми "неща" са наред. Пропуснах да кажа, че ми направиха отворена операция. Разрезът ми е доста прецизен спрямо други, които видях. Първия ден в реанимацията не можеш да мръднеш от болки и е доста шумно, а така ми се спеше :( Неделните операции не Ви ги препоръчвам дори и да са по скъпи, както е все известно. Бързат и след това остава има няма една сестра да Ви наблюдава. Живо пиле няма. Наистина е претъпкно с пациенти. Важно е да сте сигурни, че са ви подготвили ПРЕДВАРИТЕЛО за самата операция и не са забравили в суматохата нещо (разговор с анестезиолог и инжекция за съсирване на кръвта,пулс, кръвно на някой правиха кардиограма...може и да забравям нещо). Случих на две пациентки да са много недоволни докато лежах там. Важно  да сте много спокойни преди самата операция и да сте се доверили напълно на екипа!!! Иначе всички там са симпатяги. Лягате на масата, слагат ви абокат и разни други"накити". Аз съм заспла веднага...после ви събуждат...
На двайстия час ТРЯБВА да се осъзнаете и да се изправите да походите. Трудно е. За себе си мога да кажа, е търпя на болка и с малко чай, който ми дадоха се изправих от третия опит успешно. Отърваха ме от катетъра, който ме побъркваше. Карат те дори да си вземеш душ. За съжаление те първа започнаха трудностите. Трябват разходки, за да се отделят газовете. На втория ден без резултат започна да ме боли дори като дишам (под ребрата и дори раменте- странно но факт).Ходиш подут нагоре надолу по стълбите и се държиш за превръзката. гърлото е раздранено заради тръбата която са ви поставли по време на операцията.Ако сте пушач- по-лошо. Но това са нормлни неща.При закашляне,кихане при резки движения имаш ужасното чувстото и болка, че ще се отвориш, но бъдете спокойни- няма да стане..
Ден трети- "голямата нужда"! Те питат, но вие си искайте дуфалак...
След седмица свалят аграфите(метални скоби, които са най отгоре на кожата).
Вкъщи съм, имам някаква необяснима болка под пъпа. Самата кожа ме боли! Дали не е мускулна треска или ще ходя на преглед. Направих бърза консултация с едно от момичетата, с което лежах- тя не се оплаква от подобно нещо...уф!
Ами това е за сега!
Успех!!!

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #9 -: Март 27, 2010, 23:48:58 pm »
По важното е че матката ти е там и всичко е наред!
А така както го описваш е нормално поведение като след кормена опреация.
За мен остава въпроса защо масово се правят вече коремни, а знам за чудеса от храброст извършени лапароскопски там?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #10 -: Март 28, 2010, 00:20:35 am »
По важното е че матката ти е там и всичко е наред!
А така както го описваш е нормално поведение като след кормена опреация.
За мен остава въпроса защо масово се правят вече коремни, а знам за чудеса от храброст извършени лапароскопски там?
Мога да кажа какво е според мен това явление. А вариантие са няколко: Повече и по-бързо е таква операция за ТЯХ(не ми се ще да вярвам).Друг вариант е за пациента да  по-добре.Имаше момичета след лапаро се чувстваха по-зле oт мен! С кръвоизливи с дренажи...Вероятноста операцията да премине от лапаро към отворена...На една позната разреза след лапарото е колкото моя- 7см.Не зная от какво зависи. Момичето, с което лежах е с доста нескопосан разрез все едно е отплеснала хирургиеската ръка :?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #11 -: Март 28, 2010, 01:59:54 am »
На една позната разреза след лапарото е колкото моя- 7см.Не зная от какво зависи.

при лапароскопската операция не трябва ли да има само дупки, а не разрез?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #12 -: Март 28, 2010, 11:11:26 am »
На една позната разреза след лапарото е колкото моя- 7см.Не зная от какво зависи.

при лапароскопската операция не трябва ли да има само дупки, а не разрез?
Това озадачи и мен! Само преразказвам какво са ми споделили. Извинявам се ако случайно подведа някой :(
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #13 -: Март 28, 2010, 12:22:09 pm »
На една позната разреза след лапарото е колкото моя- 7см.Не зная от какво зависи.

при лапароскопската операция не трябва ли да има само дупки, а не разрез?
Това озадачи и мен! Само преразказвам какво са ми споделили. Извинявам се ако случайно подведа някой :(
Гледах лапаро на моя позната, имаше малка миома на краче (2-3 см), след като я сряза, оператора срещна трудност при ваденето и се наложи да разширят "дупката", та вероятно при твоята приятелка находката е била голяма и се е наложило голям разрез.

А иначе възстановяването след лапаро е несръвнимо по-леко с това на коремна операция. Не зависимо от кръвоизливите и дренажите, лапарото е за предпочитане когато е приложимо.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #14 -: Март 28, 2010, 13:09:44 pm »
А иначе възстановяването след лапаро е несръвнимо по-леко с това на коремна операция. Не зависимо от кръвоизливите и дренажите, лапарото е за предпочитане когато е приложимо.
[/quote]
Може да сте прави, но като се замисля- какъв е смисъла да се лежи двойно повече време под упойка за лапаро и да те надупчат на три места и евентуалния разрез да зависи от големината на миомата!? Ако е голяма- голям отвор!? Плюсът при отворената е, че оглеждат цялата коремна кухина... Аз на втория ден ходех доста по-напето от жената след лапаро. Усложнения винаги могат да настъпят да не дава господ!!! Зависи и от организма на човек.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: мнения и съвет за миоматична матка
« Отговор #15 -: Март 28, 2010, 16:21:44 pm »
Със лапаро също се оглежда цялата кухина, изобщо кой твърди че с лапаро няма "добра видимост" (?), срастванията след коремна обикновенно са най-големия минус, което всъщност не е никак малко. Но всичко си е до организъм разбира се!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com