0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #40 -: Февруари 17, 2010, 20:29:27 pm »
Понеже все между модераторите се питаме, да попитам и публично пред целия форум:
ДОКОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ НА ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ И НА СВРЪХ ЕЛЕМЕНТАРНИ ИНДИВИДИ ДА ЦАПАТ С Л...НА ТРУДА НА ЕДНИ ДОСТОЙНИ ЗА УВАЖЕНИЕ ЖЕНИ.
Докога ще се обясняваме като ученички и ще се притесняваме, че някой би изтълкувал погрешно ако се вземат мерки. Моля, тази така информирана потребителка да получи бан (жалко, че немога аз да го направя, бих те баннала около 100 пъти -може и злоба да е знам ли) и стига вече компромиси за подобни малоумщини.
Еййй, развали темата:))))
Коя точка нацели незнам ама ставаше въпрос за масажи, не са ПР.
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #41 -: Февруари 17, 2010, 20:48:26 pm »
Има значение колко поста има потребителят. Защото ти с 4-5 коментара за един-единствен ден само оплюваш, черниш и нападаш под прикритието на добрите си намерения. След като така принципно влезе тук на белия си кон да просветлиш заблудените потребители, само подло намекваш и нищо конкретно не казваш. Те конкретните факти лесно и ясно се оровергават, но злостните нападки "по принцип" откъде да ги подхванеш?

А тази, която нападаш, е с хиляди коментари, дали съвети, информация и помощ. Това извън благотворителната дейност за сираци, събиране на средства за семейства, търсещи лечение, и информационните кампании по проблемите на всички нас, хората с репродуктивни проблеми. Този форум иска сървър и дълги часове труд за модериране и технологическа поддръжка. Това как ще отречеш и оплюеш?

Темата май не бе с цел научно изясняване на вредите и ползите от алтернативната медицина. Темата бе за споделяне на опит... Ако някой иска наистина да разбере механизмите - има много специализирана л-ра.... Форумът не е място за научни полемики.

Не обиждай интелигентността на потребителите тук. Толкова прости като да не възприемаме научна информация не сме - ше се напънем, ще проумеем.

Цитат
Ако някоя от вас си направи труда да проследи цялата "форумграфия" на Jam, и в зачатие и в бг мамма, нещата стават кристално ясни. Аз съм си правила този труд, за това се изказвам.

Това аз вече съм го направила - отне ми доста часове, но освен че намерих отговор на много свои проблеми, опознах виртуално една умна жена с характер и принципи.

Ще се перчиш още ден-два с пози и нелепости, и после ще изчезнеш като много други преди теб. Повечето потребители тук ще се разгневят, някои ще ти и отговорят, но на Джам цялата "форумграфия" ще остане - понеже тя има какво да остави, а твоето е малко като боята и пръднята.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #42 -: Февруари 17, 2010, 21:19:11 pm »
Силвито, държа да представиш доказателства за твърденията си! Документи, файлове...каквото там имаш като "случайни обстоятелства", та да има смисъл в обвиненията ти.
Ако не можеш да докажеш всичките простотии, които си изписала, моля бъди поне маааалко умна и си замълчи, защото освен да доказваш злонамереност, друго не успяваш!
Бъди сигурна, че никой интелигентен потребител в този форум няма да ти се върже на приказките, поради простата причина, че има глава на раменете. Ти може и да си изчела цялата форумграфия на Джам, но това доказва единствено, че имаш много време за губене и целиш нещо съвсем конкретно и преднамерено. Всички тук се досетихме какво :lol: Много хора тук, обаче, познаваме Джам лично и сме наясно що за човек е тя. Няма смисъл да ти разяснявам каква личност е, защото за теб очевидно това няма значение. На нас, обаче, ни стана ясно що за стока си ти, а за хората в този форум това е от значение.
Ако всеки път при появата на такива като теб ние се огъвахме, каквато явно е целта ти, този форум отдавна нямаше да съществува. Както виждаш, не само модератори са заинтересовани от развоя на тази тема и това би трябвало да ти говори нещо, не мислиш ли? Време ти е да си ходиш!
Ако не си в състояния да докажеш твърденията си, бъди готова да си понесеш последствията!
Приятна вечер!
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 21:24:30 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #43 -: Февруари 17, 2010, 22:09:25 pm »
Силвити, не знам за каква реклама на лекари говориш, нито какво общо имаха с темата. Всеки може да си има мнение за алтернативната медицина и това, че се разменят различни мнения не е "скрита реклама". Аз чета текста. Не се мъча да чета между редовете. Това е форум и изобщо не мога да гадая кой какво иска да каже подсъзнателно. Признавам си, че макар да съм запозната с постовете на Джам, изобщо не се сещам в момента кой е нейният лекар и в този смисъл не долавям защо аджеба се смята, че в момента става дума за ПР.
Честно да ви кажа, на мен ми е интересно когато има дискусия, но когато нещата опрат до изкривяване на истината и започне да се плюе по чуждия труд ми е грозно. Ами нека този, на който това му се вижда лесно да направи и той нещо общополезно.
Няма да е лошо да се придържаме към темата за точковия масаж на Дочка Жекова (за която чувам за първи път) и всякакви постове несвързани с това да не се толерират.
Иначе по темата - нямам идея дали някакъв масаж може да помогне в моят случай на "неизяснен стерилитет", но ако води до релакс - не е лошо да опитам. Обаче да се сваля кожата с такава цена ... Ами извинете, ама кое му струва чак толкова скъпо на този масаж ? 800 лева ми мирише на печалба, а не чак толкова на грижа за повече бебета в България. Като добавим и изявата по ТВ - съвсем ми се струва, че стремежа е да се изкара някой лев от хората даващи мило и драго да опитат всичко, за което чуят, но да постигнат резултат.

Успех на всички в борбата със стерилитета.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #44 -: Февруари 17, 2010, 23:16:17 pm »
Ех таз Дочка, какви ги свърши тука...

Аз не съм модератор, ама съм безплатен ПР на Джам!
Апропо, неведнъж ме е замитала с метлата!
Тва дали го видя във форумографията? :lol:-(ех, че дума бре)!

А, ако езика на Розата е некрасив, аз съм Мона Лиза!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #45 -: Февруари 18, 2010, 17:33:56 pm »
Заради темата изгледах цялото предаване на Гала. Признавам си, с голямо усилие. Възприемам го като гавра над моята психика.

За първи път чувам за Дочка Жекова и също така за първи път я виждам. През цялото време, докато гледах предаването, си мислех как ли трябва да се чувства един човек, за да повярва на тази шарлатанка - безумно отчаян, без надежда, без вяра, изтормозен до краен предел ... и ми стана тъжно. Radosst, не е упрек към тебе, напротив. Обещавам ти много внимателно да изчета твоята история и да ти помогна с цялото милосърдие, на което съм способна и без да искам възнаграждение за труда си.

Дочка - тази жена "диагностицира" и "лекува" "пациенти" - слагам в кавички нещата, на които тя няма право, защото няма нужното образование. Завършила е кинезитерапия в спортната академия, но дори и за кинезитерапевт е изключително слаба. По медицинската част на нещата няма да се спирам подробно, защото тя наговори толкова глупости за единица време, че може спокойно да влезе в Рекордите на Гинес. Все си мисля, че човек, който малко поне е учил биология, трябва да си припомни някои неща от осми клас и да започне да бъде скептичен по отношение на фрази като "от тука /и посочва горната част на корема/ се регулират жлезите с вътрешна секреция" или "освобождавам яйчника, за да не образува миоми". Любопитно ми беше как през цялото време прозираше здравия разум на Гала, която попита - нали все пак и мъж трябва, не може само с масаж да се забременее? А накрая, когато Дочка натискаше фолк-певицата Галена по разни части от тялото, които наричаше "тука", нищо, че Галена не прави опити за бебе, но Дочка и на нея ще помогне да забременее, Гала съвсем се възмути и каза - ама какво е това "тука", ми то всеки го боли, като го натиснеш - и причини болка на дебеличкия оператор. Естествено, няма място в човешкото тяло, което, като го натиснеш силно, да не те боли. Това означава само и единствено, че човекът има нормални болкови рецептори. И нищо друго!

Но най-забавен беше краят, когато Гала попита Дочка дали може от разстояние да помогне на жената на оператора, която е в болница и преносва, да роди по-бързо. И Дочка, естествено, каза че може и ще помогне. Добре де, драги зрителки, възможно ли е да сте толкова лековерни! Само този факт би трябвало да ви накара моментално да превключите канала.

През цялото време течаха надписи "Как уникален точков масаж помага срещу безплодие" и "Точков масаж - алтернативно лечение за почти всяка болест" - помислете дали са уникални или са познати на китайската медицина от 5 000 години. Вие повече от всички други хора трябва да осъзнавате, че "безплодие" не е диагноза, а много и най-различни диагнози. И че за самата диагностика на проблема са нужни много специалисти от различни специалности, да не говорим после за лечението. Няма алтернатива на медицината, хора, има медицина и шарлатанство.

Хайде сега някой специалист по народопсихология да обясни защо българинът няма усет за шарлатанството и не го разпознава в зародиш, дали е в резултат на дългогодишното робство, обезглавяване на нацията, тъмен комунизъм, траен нихилизъм, сериозен атеизъм или е заложено нясъде в еволюционната ни памет.

Аналогията с акупресурата е толкова силно лишена от разум, че не бих се сетила изобщо за това. Нека направим ясна разлика между натискане тука и там от неквалифициран за терапевт човек като алтернатива на лечението на безплодие и акупунктура, провеждана от квалифициран лекар и като малка част от общия пакет лечебни мероприятия в хода на една ин витро процедура.

Разбира се, аз и друг път съм казвала - не отричам нищо, което помага на човека. Ако някой ще се почувства по-добре от масаж, няма лошо. Ако ще му минат болките в гърба, също е добре. Ако ще премахне напрежението във врата му и ще има добър сън - пак добре. Просто това не доказва, че с масажи - точкови, не точкови, уникални, китайски и каквито щете се лекува безплодие. Ако искате добър масаж, има отделения по физиотерапия, в които работят чудесни специалисти с много практика - посетете ги. Цената е значително по-ниска, качеството - значително по-високо. И тук искам да вметна нещо за добрата и лошата журналистика. Помислете си колко много предавания, статии, информация има за шарлатанските практики. И колко малко - за медицина. Помислете дали не е умишлено това държане на народа в неведение и в здравна заблуда, защото ако хората са грамотни, ще искат в пъти  по-активно добра медицинска помощ от управляващите. Помислете дали вашият лекар не е помогнал на много повече от 100 души, дали не помага ежедневно и ежечасно, дали при него няма пациенти фолк-диви /каквото и да значи това/ и известни личности, и дали не е редно той или тя да се появяват многократно в предавания със същия заряд. Говорила съм за това с много на брой журналисти и всеки път съм получавала отказ и упреци от сорта "Ама вие искате да правим елитарна телевизия!" или "Че кой ще ни чете вестника тогава!"

И най-неприятната част - коментирам я като администратор на сайта. В Зачатие сме възприели практиката да уважаваме мненията на потребителите и да даваме свобода на изказа на всеки, който не нарушава правилата ни /а те не са много/. В Зачатие всички модератори са глобални, което е направено за улеснение на потребителите. Всеки модератор, член на сдружението или администратор може да се изказва като обикновен потребител. Така че изказванията на jam следва да се възприемат точно така, тъй като тя не упражнява в случая модераторските си права. Всеки потребител може да има пристрастия към даден лекар, както знаете, в сдружението членуват пациенти на абсолютно всички български лекари и това е нормално. Също така сигурно ви е известно, че сдружение Зачатие работи с всички лекари и специалисти с благотворителна цел и в полза на хората с репродуктивни проблеми.

Когато един потребител е анонимен, могат да се изказват всевъзможни мнения и предположение. Примерно аз мога да предположа, че потребителят silviti иска да развали добрите отношения на сдружение Зачатие с д-р Владимиров, а тези отношетния са добри от години и чрез тях се помага на много хора. Мога да предположа дори обратното - че потребителят silviti иска да развали добрите отношения на сдружение Зачатие с д-р Стаменов, а тези отношетния са добри от години и чрез тях се помага на много хора. Изобщо нелепо е да се върви в тази посока, защото човек каквото и да направи, все ще е крив и това е една от причините, поради която аз почти не пиша във форума.

Който е успял да ме прочете дотук - благодаря за търпението. Ще приключа с това:
Ако имате репродуктивни проблеми, посетете репродуктивни специалисти.








"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #46 -: Февруари 18, 2010, 17:54:41 pm »
Мели  :youwoman:
Каквото и да напиша след теб няма смисъл, благодаря ти за отделеното време и настоявам да си ревизираш последните реплики, по повод неписането ти във форума. Пък ако ще да си остане "елитарен" и скучен за много хора - важното е да е наистина полезен  информацията в него да е адекватна и релевантна на проблемите на хората, които влизат тук. Аз си мисля, че хората по цял свят са лековерни, Мели, не само ние. Българите не сме тъпи в никакъв случай, просто там има закони, има ръководства за медицнска практика, има контрол над такива медийни абсурди. Същото и за това, че живеем в най-мръсните градове не е защото сме най-големите писюри - напротив -  българката е много чиста и подредена жена. Просто няма правила тук, а хората по света са еднакви навсякъде.

П.П. В случая медиите имат огромна вина и са длъжници на хората с репродуктивни проблеми. Защото вместо точкови масажистки срещу "безплодие" и други подобни фокуснички трябва да канят през седмица по един от нашите лекари (няма да ги изреждам за да не пропусна някой). Така правят всички уважаващи аутиторията си медии по света. И за телевизиите и за пресата говоря!

Колкото до силвити, няма смисъл да я мислим каква цел точно имаше да създаде интрига - нямаме толкова акъл за тези неща ние :)
« Последна редакция: Февруари 18, 2010, 18:13:44 pm от cygnus »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #47 -: Февруари 18, 2010, 20:11:28 pm »
Мели, много ти благодаря за обстойния медицински анализ и за времето, което отдели (знам колко си заета) по тази тема!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #48 -: Февруари 18, 2010, 22:25:24 pm »
Мели благодаря ти че си си направила труда да изгледаш предаването.Аз да си призная гледах само част от него.И все пак реших ,че може да помогне,защото в клиниката която посещавам и имам голямо доверие на моя доктор Стаменов се прави акопунктура която също струва по 80лв.сеанс.Така ,че цената е същата.Друг е въпроса дали Дочка Жекова е добра в това което върши?Аз за това и пуснах темата.
А дали съм изтормозена и без вяра и надежда -да така е от доста години това ми е работата да ходя по болници....и на мен ми е тъжно,но това е.... Хващам се за всичко като удавник за сламка,но не съм чак до там изкукала още явно и за това се допитвам първо до вас за съвет :DИ благодаря ,че ви има. :D
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #49 -: Февруари 19, 2010, 16:30:02 pm »
Леко встрани от темата и в продължение на написаното от Мели и Sygnus: смятам, че медиите са до голяма степен отговорни за профанизирането на нацията.
Смятам, че най-голямото достойнство на сайта и форума на сдружение Зачатие (или поне някои от подфорумите му) е до някаква степен елитарен.
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #50 -: Февруари 19, 2010, 17:13:01 pm »
Смятам, че най-голямото достойнство на сайта и форума на сдружение Зачатие (или поне някои от подфорумите му) е до някаква степен елитарен.

Абсолютно съм съгласна.


*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #51 -: Февруари 19, 2010, 17:38:02 pm »
Смятам, че най-голямото достойнство на сайта и форума на сдружение Зачатие (или поне някои от подфорумите му) е до някаква степен елитарен.

Малко тъжно звучи, защото да се пише правилно, да се разсъждава логично, да се коментират факти и да се толерират инакомислещите е редно да е норма, а не привилегия на малцина.
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #52 -: Февруари 19, 2010, 17:50:44 pm »
Мели,
Благодаря, че разказа най-интересните моменти от това важно предаване!Изпуснала съм го да му се не види.
Най-сетне разбрах от къде ми идват тези миоми! То било толкова просто - "освобождавам яйчника, за да не образува миоми"
Как никой лекар до сега не ми обясни, че яйчника трябва да се освобождава от време на време!!!  8O :wink:
Абе смях да има!
Всъщност много ми се иска да се смея, но ми е адски тъжно!
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 18:08:52 pm от mira_m66 »
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #53 -: Март 03, 2010, 01:44:18 am »
Аз имах въпрос свързан с темата и може би някои от момичета в началото на темата да имат тази информация но след тази офанзива тук най-вероятно са се подплашили .. то си беше направо страшно   :oops:(честно казано се разочаровах от този форум доста- мислех че споделяме опит и знание, а не обиди или яростни защита от инакомислещите) В крайна сметка медицинско мнение никой не търси тук, а нещо различно и ново - много жалко ако модераторите не го разбират- казвам го само с желание да помогна на форума ви.
Все пак ако някои знае от личен опит или близки за добър акупунктурист -за предпочитане автентичен, не въпросната Дочка, моля да пише на лични поне. Съжалявам момичета, но продължавам да вярвам на хилядолетна наука като източната медицина,която не е само акупунктура разбира се, лекувала болести пред които западната е била безсилна и много популярна на Запад... между другото според тях отрицателна нагласа и отношение в нас е основен източник на т.нар. блокажи в организма - без значение в кой орган..
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #54 -: Март 03, 2010, 09:12:29 am »
В крайна сметка медицинско мнение никой не търси тук, а нещо различно и ново - много жалко ако модераторите не го разбират- казвам го само с желание да помогна на форума ви.

модераторите имат разбирането, че това не е форум за "алтернативна медицина" и лечителство. в този дух се извършва и модерирането. ако ти търсиш нещо подобно, просто не е тук мястото. този форум се е наложил вече 6 години като място за отговорна и реалистична взаимопомощ.

и за кой-знае-кой пореден път в тази тема подчертавам, че никой тук не е написал нищо против акупунктурата. моля, уважавайте дискусията и останалите участници в нея, като им прочетете мненията, преди да ги коментирате.
аз лично не мога да ти помогна със съвет за добър акупунктурист, но те съветвам да използваш функцията за търсене към форума и вероятно ще намериш доста писано по темата. също така, би могла да пуснеш нарочна тема с питане за препоръка на акупунктурист, за да получиш повече отзиви.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #56 -: Март 05, 2010, 22:00:55 pm »
ОК, благодаря, на jam също. Извинявай jam, но останах с впечатлението, че се присмивате на всички търсещи други способи в допълнение на лечението си или когато нямат открита причина.
Ако открия нещо добро ще го споделя - нали знаете, че всяко нещо което ни дава надежда е добро.. бъдете позитивни и вярвайте (не на мошеници обаче), успех на всички.