0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #20 -: Февруари 11, 2010, 16:00:48 pm »
Да отричаш нещо, което не познаваш е често срещано явление. Църквата отричаше факта, че Земята е кръгла, защото й липсваше познание. Имам малко информация за БАТ и БАЗ, енергийните полета в човешкото тяло, основите на китайската и алтернативната медицина, но не бих си позволила да се изказвам крайно и в двете посоки, просто защото ми липса информация

Но ще си позволя да дам един обикновен пример от моя опит. Преди месец отидох при препоръчан специалист по алтернативна медицина. Той компилира класическа кинезетерпия, китайска медицина, природолечение и прочее алтернативни методи. Имах зверски болки в кръста, гърба и врата. След първия сеанс ме върна в нормално състояние. Но не това е, което ме впечатли. На втория сеанс ми приложи диагностична акупресура. Натискаше точки по абсолютно цялото ми тяло и питаше - "боли ли?". На места не ме болеше изобщо, на места слабо, на други - нетърпимо. Най-силните болки изпитах в областта на корема и под глезена на двата крака, от вътрешната страна. Оказа се, че точките по корема отговарят за нервната система и психиката, а точките под глезена - за репродуктивните органи.... Аз съм с 3 годишен неизяснен стерилитет. Той нямаше как да знае за моя проблем, но ме попита имам ли проблеми с яйчници и матка, съдейки по реакцията ми при натиска. Само това. Не ми е обещавал чудеса, нито бих повярвала на такива обещания. Само каза, ще се опитам да помогна.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #21 -: Февруари 11, 2010, 16:05:56 pm »
да, познание по въпроса явно липсва. непрекъснато се опитвам да го получа тук от вярващите това познание, но никой не ми го дава. сигурно защото няма такова.
аз съм човек на точните науки, на аналитичното и алгоритмичното мислене. обичам нещата да са дефинирани и доказани, ако може.

в примера от твоя опит - това, че те заболели неистово точките, които според специалиста отговаряли на репродуктивните органи, какво означава и какво доказва?
доказва ли, че точковият масаж лекува стерилитет?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #22 -: Февруари 11, 2010, 22:21:22 pm »
Не искам да влизам в спор с никого, а само да споделя.  :D

Нямам опит с този вид масаж, но преди овулацията на последната ми успешна бременност, съм си правила три пъти процедури по акупунктура при оригинален китаец доктор по традиционна китайска медицина и по западна медицина едновременно;от него разбрах, че в Китай много често при лечение съчетавали опита на Изтока и Запада. Човекът не ми каза, че ще забременееш на всяка цена, но каза, че така се "активирала" матката, което спомагало за имплантацията. А и се въздейства на психиката и съзнанието за релакс. Все пак, аз не съм имала и големи проблеми...Докторът практикува в Англия.

Гледах и филм на ББС за акупунктурата и там показаха операция на сърце, при която вместо упойка, на пациента му беше приложена акупунктура. Просто фантастично ми се видя, но било масова практика в китайските болници.

Има теми, които винаги ще пораждат спорове, което е повече от добре, за да може всеки да си избере съзнателно.

Аз лично приемам науката с цялото си обучено професионално за това сърце, но не изключвам и традициите, старите практики, които са продиктувани от здрав разум и инстинкт и за които няма линкове из нета и точни формули, които ги доказват.


Не, не става въпрос за случаи, когато се изисква само и единствено медицинска намеса;няма да се излекува стерилитет по този начин, но може да се въздейства положително на психиката и емоционалното сътояние. Което е част от битката. И не става въпрос за внушение. Но е истина, че е истински късмет да попаднеш на немошеници, а на обучени доктори за това;доктори, които прилагат традиционната западна лекарствена медицина и стари работещи лечебни практики. В България не знам дали има всъщност такива. Затова, момичета, ги проверявайте доколко са компетентни, че споменатата сума е ужасно голяма!!!
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #23 -: Февруари 12, 2010, 12:55:27 pm »
когато открих зачатие всъщност търсих в google акупунктура и така се озовах в една по-стара тема от зачатие,което лично аз си признавам , че ми даде много полезна информация. И така минаха годините и аз вече имам общо 4 опита-неуспешни :(р от които 3 ми са в една клиника кдето по същия начин като Jam се отрича акупунктурата с думите цитирам: " ако щяло да помогне при стерилитета ние всички клиники по стерилитет бихме включили в процедурата и това"...
Не ми се спори особено с Jam, но крайните мнения от този пост за пореден път ме отвращават :x и ме карат даже да си мисля дали няма скрити интереси навсякъди и всеки пост на този потребител....
Друг е въпросът, че никой не те кара на сила да вярваш или да не вярваш и крайнасметка всеки си има глава на рамене, за да мисли сам за себе си.
И друг важен фактор е , че не навсякъде ще намерите добър акупунктурист, който ,ако щяло да са навсякъде може би всеки доктор специялизирал в тази област-стерилитет би могло да го привлича към тяхна клиника....и от тук нататък още въпроси възникват, ами дали такива практикуващи нетрадиционна медицина ще се съгласи да работи в тяхна клиника или ще пуска обяви в нета и пак ще печели същите пари :lol:...
тъй ,че както казах всеки си има глава на рамене ,за да може да мисли и споровете са хубави,стига да не са манипулирани......


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #24 -: Февруари 12, 2010, 13:44:36 pm »
Не ми се спори особено с Jam, но крайните мнения от този пост за пореден път ме отвращават :x и ме карат даже да си мисля дали няма скрити интереси навсякъди и всеки пост на този потребител....

мен пък ме отвращават в пълния смисъл на думата подобни гнусни инсинуации.

много рядко, но се появяват от време на време тук индивиди, които ни обвиняват в подобни неща. точно тези изказвания са основните причини да искаме да махнем с ръка, да плюем и да загърбим цялата тая работа със сайт, сдружение и защита на стерилните българи. не ни срутва безучастието и безразличието на онези, заради чиито интереси работим доброволно и безплатно, в ущърб на семействата си - не, с това сме свикнали и сме го приели за даденост.

питам се, обаче, трябва ли да приемаме за даденост и подобни обвинения в "скрити интереси", каквото и да означава това?


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #25 -: Февруари 12, 2010, 14:38:45 pm »
Преди време гледах един филм "Тенекиената Купа" с Кевин Костнър. Прекрасен филм. По дефиниция е Драма, ама според мен е комедия :-)

Та на темата...

Човека беше голф играч и отива на състезание но е малко нервен ... ето и сцената:
http://www.youtube.com/watch?v=M5CkmKGQDb0:

Гледайте я и ще разберете за какво ви говоря  8)

Поздрави и успех
« Последна редакция: Февруари 12, 2010, 16:36:51 pm от beast »
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #26 -: Февруари 12, 2010, 15:36:27 pm »
Ваня, мисля, че подозренията ти са отишли доста далеч и нямат връзка с правдоподобието! Не мисля, че параноята и фалшивите внушения могат да помогнат с нещо, но са обидни, защото не са верни.

Да, мнението на Джам по въпроса и на мен ми се струва  крайно, но то си е нейно и няма връзка с политиката на форума, а произлиза от нейните вярвания, индивидуални способности и убеждения. Ако беше свързано с форума, темата щеше да е изтрита, пък не е.

Нали разбираш, че не казвам добра дума в нейна полза, щото умирам от страх или пък да и се подмажа за нещо безсмилесно и безполезно. Както виждаш, спокойно си споря и с нея, и с всеки друг. И от това нищо не произтича, няма даже задължение всеки да приеме чуждото мнение.

Моите впечатления за Джам обаче са, че тя е умна и интелигентна и разбира от дума, много повече от всеки друг тук. Никога не е нападала целенасочено някого и винаги уважава чуждото мнение, колкото и да не и е присърце.

Вярно, че прекалено много държи все да има научни и логични обосновки на всичко, (което може и да е досадно понякога, защото е черно-бяло) но това по-скоро произтича от начина, по който е моделиран мозъкът и и начинът на мислене и не на последно място от това, че тя е програмист (дано не греша с професията).  :D За мен това обяснява всичко.  :D Дано не се засегнат сега програмистите... :D

Моите "спорове" с Джам, а и с всеки друг тук, са си чиста проба бля-бля, което е различно за двете страни, защото индивидуалните ни и личностните ни качества са различни. Но това не ражда твоите подозрения в моята глава. Напротив, голям кеф е понякога да има и малко словесен акшън. Затова мисля, че мнението ти е доста несправедливо.

Не, това не е мнението на член на сдружението.

Лек ден!

Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #27 -: Февруари 17, 2010, 17:15:24 pm »
Простете за спама.... но не мога да се въздържа да не се изкажа по горните постове.

Аз съм от групата на тези, които уважават Jam, изказва се грамотно по много въпроси, не е отявлен провокатор, научила съм неща от нея. Но личните ми впечатления, че извършва форумски ПР под прикритие за определени хора/клиника е факт, който случайни обстоятелства ми потвърдиха неотдавна. Това не я прави лош модератор или форумец, но някак винаги ме кара да чета постовете й с внимание. Всички ние знаем кои клиники по стерилитет съчетават конвенционалната медицина с алтернативни практики и кои клиники отричат същото. Аз лично се дразня от черния ПР. А той винаги е насочен към една и съща клиника. Макар и поднесен много елегантно.

Jam, това не е провокация, знам, че ще изсипеш 1 милион опровержения .... сайтове като зачатие и бг мамма са безценни за нас и всички сме признателни, че ги има. Но това не значи, че не можем да четем между редовете. 
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #28 -: Февруари 17, 2010, 17:44:17 pm »
Аз пък неразбрах за какво говориш.

Ако имаш на предвид че защитава лекаря си - да може и така да е, но чак пък черен и бял ПР.
Само да уточня че зачатие има голям проблемс ПР-а който по принцип никакъв ни го няма и за това все има някой не разбрал и недочул и е пълно със слухове и недомлъвки пуснати ей така от хора с по 1-2 постинга ;-)

Опс - извинявай ти си с цели 4 поста
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #29 -: Февруари 17, 2010, 18:28:58 pm »
Аз пък неразбрах за какво говориш.

Ако имаш на предвид че защитава лекаря си - да може и така да е, но чак пък черен и бял ПР.
Само да уточня че зачатие има голям проблемс ПР-а който по принцип никакъв ни го няма и за това все има някой не разбрал и недочул и е пълно със слухове и недомлъвки пуснати ей така от хора с по 1-2 постинга ;-)

Опс - извинявай ти си с цели 4 поста

Нека не се правим на ощипани моми. Броят на публикациите на един потребител не е критерий за неговата адекватност във форума. Чета много повече отколкото пиша, защото нямам време за "Успех, миличка", "СъжЕлявам за случилото се", и прочие пълнежи.

А Вие като модератор, моля да не се изписвате толкова невежа, защото не сте. Платеният форумски ПР е стара и позната практика на много лекари / клиники, особено в областта на репродуктивното здраве. Нямам намерение да го обяснявам на Вас, но ще го кажа на момичетата, които и не подозират за подобно нещо.

Лекар / клиника стимулира под една или друга форма (разбирайте материална) свръх активни потребители или модератори, както в случая, да се изказват тенденциозно по форумите. Всеизвестно е, че форумът като явление предоставя най-ефективна възможност за реклама, защото се смята за статистически обективен източник на информация. Обикновено изказванията на формумските ПР-и са насочени към най-голямата конкуренция на съответния лекар / клиника. По-семплият метод е да се разхождат и да го хвалят... но го прилагат само начинаещи...

Зачатие може и да не е наясно с личните ПР ангажименти на Jam, няма да се изненадам, ако наистина е така... обаче тя е техен Глобален Модератор и  ми се струва, че трябва да държат сметка за това.

Ма всъщност к'во значение има мнението на потребител с 4 постинга? Или той има само толкова поради по-горе описаните обстоятелства?
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #30 -: Февруари 17, 2010, 18:40:52 pm »
 :jump12: :jump12: :jump12:

Еййййййй колко мъка има по този свят:)))))))


*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #31 -: Февруари 17, 2010, 18:49:26 pm »
Защо търсите под вола теле (или между редовете - въпрос на терминология), а не вникнете в това, което е написала jam и отговорите на това, което ви пита, а се засягате от обективни лични становища. Аз също следя темата и с интерес чакам мнения, от които да ми стане ясен механизмът, по който въпросните масажи допринасят за успеха на процедурата.
А сега да видим аз пък на коя клиника съм щатен PR :D

Извинете ме но 800 лева са 10 гонала.
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 18:59:51 pm от cygnus »
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #32 -: Февруари 17, 2010, 19:06:00 pm »
Оставете Джам на мира, бе!

Напоследък все повече не ми се влиза във форума, защото запона да става безинтересно! Интересните хора треперят да не кажат нещо излишно и да не ги обвинят в някоя простотия, а и защото са модератори част от тях.
А не ми се дискутира с индивиди, които предпочитат единствено монолога със себе си. Може и да спра да влизам вече тук, защото идват все повече хора, които нямат никаква култура да водят спор, т.е. да те оборват с мнение по данена тема, а се почват едни нападки, обвинения, приемат се все лично изказани в по-общ план мнения, връцкат се и се пръцкат. Много прост народ вече има достъп навсякъде, което скапа адекватния диалог. В началото беше по-разлино и по-интелигентно.

Тук всеки е правил реклама на своя си лекар и е бил свободен да го направи, никой не го е спирал. Щом доктор Х е допринесъл (случайно или не) да се роди детето ти, то ти ще си негова жива реклама до гроб. И на тази основа спорове винаги ще има, защото винаги някой случайно ще зачене при Х, при когото пък друг индивид не е успял.

За нетрадиционната медицина - всеки си избира, ничие мнение не може да забрани на друг да прави и експериментира с живота си, както си иска. Един мисли, че помага - друг, че не помага. Голям праз! Всеки си избира и рискува, както с традиционната, така и с нетрадиционната медицина.

Ако Джам е доволна за появата на детето си от доктор У, то ще го хвали до гроб. Друг пък ще настоява, че той не струва и т. н.

Аз по-горе похвалих доктор Янг, китаец е човекът по рождение, но никой не обърна внимание на моята реклама. Защото сте расисти.

Българинът е така устроен, че все вижда дефектите и където ги няма, защото така си повдига мижавото самочувствие. Но ако може нещо да се разруши и опетни, е пръв.

И колко пари е взела Джам, колко пари съм взела аз от моя китаец, а и от Джам (която не познавам!), за да напиша това, никога няма да разберете. Историята ще занемее по случая.

Много ви здраве!
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #33 -: Февруари 17, 2010, 19:11:51 pm »

Българинът е така устроен, че все вижда дефектите и където ги няма, защото така си повдига мижавото самочувствие. Но ако може нещо да се разруши и опетни, е пръв.



какво повече да кажа от това, Розата го е написала перфектно :)
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #34 -: Февруари 17, 2010, 19:44:08 pm »
Мили дами, никак не съм имала намерение да ви разстройвам толкова. Дори никак.

Дива Роза, езикът ти е меко казано некрасив, но това, слава Богу, не е мой проблем. Само допълва форумския ти облик.. :))

Сигнус, аз отговорих на Jam преди да ме е попитала каквото и да било. Отрича неща, които напълно не разбира. А в такива случаи се пази неутралитет. Темата май не бе с цел научно изясняване на вредите и ползите от алтернативната медицина. Темата бе за споделяне на опит... Ако някой иска наистина да разбере механизмите - има много специализирана л-ра.... Форумът не е място за научни полемики.

Въпросът не е коя от нас кой лекар боготвори, а защо определени хора системно омаловажават и критикуват определени лекари / клиники. Подобно поведение не може да е случайно. То има мотив и за съжаление той е комерсиален. Със сигурност това поведение не е резултат от горчив опит с този лекар / клиника. Самата тя го е казвала. Ако някоя от вас си направи труда да проследи цялата "форумграфия" на Jam, и в зачатие и в бг мамма, нещата стават кристално ясни. Аз съм си правила този труд, за това се изказвам.
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #35 -: Февруари 17, 2010, 19:52:01 pm »
Е чак сега се огледах!

Правилно ли виждат очите ми, че само модератори са се възмутили на изказването ми?

Какъв неочакван развой!
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #36 -: Февруари 17, 2010, 19:58:00 pm »
Мен ми е интересно на теб какъв ти бе стимулът да проследиш пер боно цялата форумография (при това не малка) на даде потребител и да си направиш да труда да се регистрираш и да я анализираш. Всеки от нас има пристрастия, трябва ли да ги крием?

Точно за точковите масажи е темата, не ме пращай да чета литература, защото аз чета само точно определени сайтове, когато става дума за репродуктивна медицина и изобщо за теми свързани със здравето. В интернет всеки може да напише каквото си иска - но аз лично чета това, зад което стоят акредитирани институции.

Подобни обвинения от твоя страна са нелепи, целни, грозни и супер арогантни. Сдружение Зачатие в лицето на всички модератори, координатори и членове не е обвързано по никакъв начин с никоя клиника или лекар. Като изключим единствено факта, че ние самите сме бивши или настоящи пациенти на не една от клиниките и до някаква степен това ни е обвързало по един или друг начин емоционално с тях - в някои случаи за цял живот.
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #37 -: Февруари 17, 2010, 20:00:27 pm »
Е чак сега се огледах!

Правилно ли виждат очите ми, че само модератори са се възмутили на изказването ми?

Какъв неочакван развой!

Не, не е правилно! Кьорава си!

Езикът ми е специално подбран за такива като теб! Спешъл е и деливърито и отношението!

Аз поне имам "форумски облик", а и ти си бивша и скучна история още от началото!

И въобще, гледай си работата, расистка такава!
*
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #38 -: Февруари 17, 2010, 20:21:12 pm »
Не пишат само модератори, просто темата е гореща и се следи от модовете. Интереса на потребителите към точковите масажи очевидно не е толкова голям, предполагам затова.
Аз лично намирам за крайно непочтено да се намесват клиники и да се настройват една срещу друга, както и да се използват модераторите, които са в прекрасни отношения с всички центрове, като разменна монета в идеята ти, която нямам и идея каква е нито ме интересува. Имаш 4 поста само, но аз имам 10 000 и съм прочела 10 пъти по толкова за да преценя по съдържанието на четирите ти поста, че не си случайно регистрирана тук.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Точкови масажи при Дочка Жекова
« Отговор #39 -: Февруари 17, 2010, 20:24:18 pm »
 osi_5 osi_5 osi_5
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит