0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро в Майчин дом Варна при д-р Сариев?
« Отговор #20 -: Януари 16, 2012, 17:07:22 pm »
Общо взето опитваше се да ме "работи" и манипулира, при положение, че всичките ми изследвания са ОК и няма отклонения при мен.
Аз лично вече не бих му се доверила дори и за ехографски преглед.

Напълно подкрепям това мнение.В началото и аз бях при него,мил внимателен,но докато не те омотае на тема инсе-та или ин витро.Дори последния път като на конвейрн ни бе извикал 5-6 момичета за преглед преди инсе и доста грубо се държеше.А в кабинета му като бях говореше съвсем спокойно по телефона как бил взел парите на всички и след манипулациите ще си оправят сметките  osi_12.След това ми съобщи ,че е в отпуск вече и да съм ходела при момичетата отзад в центъра,те знаели какво да правят.Бяхме доста ядосани с мъжо,че моментално се преместих към друг д-р.Но определено си мисля,че ако се стигне до опит по фонда,няма да е там,нищо ,че там ми подготвиха документите.При него по време на стимулацията не получавах никаква информация(въпреки моето любопитство)относно големина на фоликул и просто вика ме веднъж на преглед и решава,че утре трябва да е инсеминацията.Да не говорим ,че можело веднага след ЦС(лява запушена тръба)да ми подготви документите,но  той предпочете да си прибере някой и друг лев за инсеминации.Е,да аз съм от недоволните,но да не ти пусне и един хормон или да ти направи фоликуметрия....сега от форума доста неща научавам,че не са били както трябва,но може би е трябвало да се опаря.Каквото и да решиш имаш  :crossfingers: от мен
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Re: Инвитро в Майчин дом Варна при д-р Сариев?
« Отговор #21 -: Януари 20, 2012, 19:53:01 pm »
Senay, пациентка съм на д-р Сариев от няколко години и лично за мен той е моят лекар. Правили сме инсеминации и 2 опита инвитро. При мен не е имало проблеми с прегледите и самите манипулации. При инсеминациите съм имала по 2 прегледа, а при инвитрото - прегледи  и хормони през ден, като в края на стимулацията дори и всеки ден.Финансово и документално също всичко беше наред.
Към работата на самия инвитро център в "Майчин Дом -Варна" също нямам забележки. При последния ми опит, който беше преди около година, бяхме доста момичета едновременно в стимулация, но не е имало някакво претупване, не ми се е налагало да чакам повече от 10-15 минути за поставяне на инжекции или за попълване на документи. Надявам се да продължават и сега да работят в същия дух.
Който и лекар да избереш, пожелавам ти много късмет и успех!!!
Re: Инвитро в Майчин дом Варна при д-р Сариев?
« Отговор #22 -: Февруари 15, 2012, 22:36:32 pm »
записвам се да следя темата,интересуваме др Сариев,моля за информация,аз вече бях при него на преглед,останах с добри впечатления,събирам документи за фонда,и не искам да сгреша в избор на лекар


Здравей, дано не се включвам твърде късно. Моят съвет е "бягай" далеч от "Майчин дом" и по-конкретно от д-р Сариев - три лапароскопии, два неуспешни опита инвитро и 3 изгубени години. Пълна липса на професионализъм.  Убедих се, че това е лекар на който дори и кучето си не бих поверила, лекар който след три години и името ми не можа да запомни. Предстои ми трети опит в клиника „Надежда” при д-р Стаменов, надявам се успешен. Започнах всичко от начало, правя изследвания които е трябвало да бъдат направени още преди да започна някакво лечение преди три години при така наречения д-р Сариев. И дума не може да става за сравнение на професионализъм, топлота и човешко отношение.  Мога много да пиша по темата, но ще спра до тук, защото започвам да се ядосвам. Ако искаш по-подробна информация пиши на "лични". И още веднъж – сменяй клиниката и "лекаря" докато е време. Желая ти успех!   
Re: Инвитро в Майчин дом Варна при д-р Сариев?
« Отговор #23 -: Октомври 16, 2012, 21:51:17 pm »
Здравейте момичета, искам да изкажа и аз възмущение си от въпросния "д-р Сариев". Напълно подкрепям горе написаното. Липсата на морал и стремежът към пари и печелбарство превръщат някой лекари в евтини търговци, играещи си със съдбите и нещастието на хората. За тези които все още се колебаят кой лекар да изберат нека да прочетат горе написаното и да се замислят дали да се доверят на тази клиника и на този лекар.
Желая на всички успех и вяра в начинанието им.
*
Re: Инвитро в Майчин дом Варна при д-р Сариев?
« Отговор #24 -: Ноември 16, 2012, 10:37:41 am »
Здравейте!
Много мислех дали да пиша по темата, но реших да споделя и моето мнение, тъй като аз самата съм търсила мнението и споделения опит на другите жени, преминаващи през тези неволи.
Извинявам се предварително за дългия пост, но с цел да съм обективна ще споделя (възможно най-кратко)случващото се с мен/нас.
След решението, че вече сме готови за родители минах предварителен преглед и всичко беше "наред" и след несполучливи опити от около 5-6 месеца, решихме да посетим гинеколог. Отидох при друга гинеколожка, която ми се накара, че трябвало да чакаме поне 1 г и тогава да търсим причините. Да, но аз виждах промяна в месечния цикъл и тялото си след започването на опитите. Направихме хормонални изследвани назначени "все пак" за наше успокоение от гинеколожката и ендокриноложка - всичко е в норма. Съпругът ми направи и спермограма при д-р К. Алексадров, който му казал, че  показателите са перфектни и не е за "там". След тези добри резултати се успокоихме, стоварихме огромен товар от плещите си. Да НО... нещата не се получаваха. Търсейки информация какво следва да се направи решихме на своя глава  да направим цветна снимка за да изключим фактора запушени тръби. Хайде пак в АГ на 7 етаж, 2 снимки, на първата не бе ясно дали има наистина някаква сянка в матката, на втората се потвърди - но нямала отношение към забременяването. Обичайния съвет и надежда, че след тази снимка има по-голям шанс. Продължихме с опитите като следях Овулация с тестове и БТ. Минаха пак около 10 месеца без желания резултат. Решихме да потърсим друг лекар и така попаднахме при д-р Сариев. Искам да отбележа, че отидохме в клиниката без да търсим конкретно него, а просто репродуктивен специалист. Направихме спермограма и резултата този път бе - астеноолигозооспермия. Предписа за 2 месеца добавки и пак на контролна спермограма да видим има ли подобрение от тях. Имаше влошаване на показателите, и тогава Сариев ни каза, че сме за ИНВИТРО. Няма да забравя този ден - сякаш ми произнесе присъдата за доживот след 2 години лутане. За да подадем документите за фонда ни бе необходима и още една спермограма - хайде пак при Александров, но неговото заключение пак Нормозооспермия. Направихме и 3-та спермограма в Олимед и така подадохме документите. Започна голямото чакане. В АГ ни предложиха да пробваме ИНСЕ, което за нас е лъч надежда и ние бяхме готови да опитаме всичко, което е възможно. Направихме 2 ИНСЕТА безуспешни(и по мое мнение претупани) и още една цветна снимка и пак предложението да почакаме по естествен път да случат нещата.
Така си дочакхме заповедта по фонда.
До тук всичко описах за да поясня, че все пак заключението на д-р Сариев е било по-реалното, въпреки нежеланието да приемем лошите факти.
През Октомври направихме ИКСИ. При всяко посещение не се е налагало да чакаме повече от 10 минути, всичко се обясняваше набързо и се действаше на момента. Ако нещо не ми бе ясно - питах и доктора обясняваше, като винаги казваше ако има нещо да се обадим. Да, не е бил многословен и да навлиза в детайли, напротив - дори не ми е казвал брой и размери на фоликули (което в добавка на лошите мнения за него от форума ме стресираха много по време на стимулацията), но като хора стигнали до това ние бяхме чели и знаехме каква е процедурата. Стимулацията, пункцията и трансфера минаха много добре. Всичко бе точно, но резултата е отрицателен (не по вина и грешки в процедурата).
Та искам да обнадежда момичетата, провеждащи там процедура, че не винаги всичко зависи от доктора. Аз за сега имам положително мнение за д-р Сариев и му вярвам.
Re: Инвитро в Майчин дом Варна при д-р Сариев?
« Отговор #25 -: Февруари 15, 2013, 13:37:06 pm »
 :oops:Da i az moga da potwardq mnenieto za Sariew taka za 6 meseca toj ne zapomni kakaw mi e problema,ne pogledna epikrizite mi, ne prosledi izsledwaniqta za da naprawi srawnenie, svali mi FSH-to do minimalni granici i ochakwahse sqkash sqkash da se poluchi neshto polojitelno, naznachi mi lechenie ot koeto cikala mi idwashe po dwa pati na mesec i izobshto ne prie prisarce problema mi , a za nespoluchliwata stimylaciq da ne goworq! sega mi predstoi treti opit i neznam kam koq klinika da se obarna! Ot warna sam no na warnenski doktori weche ne wqrvqm,mislq da otida w Tytrakan pri Bojchew, te rabotqt s klinika "Nadejda" Sofiq, no za Sofiq za sajalenie nqnam sredstwa...!