0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« -: Октомври 31, 2005, 13:53:48 pm »
Имате ли информация за този д-р и някой ходил ли е при него на преглед? Ще съм ви благодарна за всяка информация :)
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2005, 17:58:08 pm »
Джули, има много писано за него, пусни търсене. Лейди 11 ще ти разкаже, Славва също е ходила при него и хич, ама хич не са доволни...
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2005, 19:13:59 pm »
Моята история:
година лашкане по лекари. Малко предистория - от години дори и девствена имах разни вагинални течения, за които още в дестко-юношеския кабинет на МД ми казаха че било нормално и "лесна работа" по повод на преглед за три пъти уголемен на палпация яйчник
Останалите лекари - течението не пречи на забременяване, еми кистите /задържани фоликули/ -  ще ги следим и секс.
Правен самоизписан тест за хламидия ПЦР - ДНК /платих на гинката само да ми вземе секрета, че мъжо не може/ - отрицателен

Др Кирчев - препоръчан ми от мои близки.
Гинекологичен преглед /внимателен е/  плюс колпоскопия - ужасно възпаление. Видях го и сама.  Раничка на шйката на матката. Назначи кръвни изследвания за полово преносими болести на мен и мъжа ми - хламидия, микоплазма и трихомони се оказа че имаме и двамата. на мен ви взе цитонамазка - освен пап ІІІ се оказах с коки, коли и квот се сетиш от плеядата вредни микроорганизми. Мъжът ми - също с "пълно мъжко" - гадинки от всякъде пак.
Лечение роцепин и ефлоран - за мен 7 дена , за мъжо също. Плюс едни уредчета " скенер" и "лазер" - май от тях беше ползата за временното успокоение на нещата, а не от антибиотика, който в последствие разбрах , че не трепе успешно хламидия, а за микоплазмата трябва антибиограма.
Изследва мъжа ми за простата, на един допотопен узи , макар че в операционната има едва ли не последен хит на техниката. Каза му, че има увеличена простата, дължаща се на възпаление .... но без да отчете т.нар. остатъчна урина. На следващия ден повторихме изследването на друго място с остатъчна урина и се оказа че мъжът ми е на 6.
Както и да е - др Кирчев реши, че сме се преборили с половопреносимите заболявания, защото при повторния преглед ми обясни, че "съм нямала тръби" - значи нямаш възпаление на тръбите / между впрочем за лечението им искаше да ми включва и кетонал, но явно щото ме видя че не съм податлива да плащам се отказа в последствие/. Нямаше повторна микробиология, нито цитонамазка - каза след 6 месеца.
Пусна ми хормони - оказа се ЛХ три пъти над нормата, ФСХ също, а Е2 нисък. Подложи ме на хормонално заместителна терапия като при климакс - Премарин и Оргаметрил / във втория месец заменен с Дуфастон поради гадните странични ефекти от Оргаметрила/. Поясниние цикълот ми винаги е бил около 28 дена. Първи месец на ХЗТ - цикъл на 25 дена, втори на 21 и му се обаждам и питам - бе докторе тва мензис ли е , кво е . Обяснение : не знам. Питам - ако е цикъл, кое хапче да пия - премарина ли, който е в първа фаза, или да продължавам с Дуфастона? Той  - ми не знам, изчислявай и пий. Това ми беше последния разговор с него. Спрах хапчетата и за два месеца цикълът ми е пак 28 дена , не съм забременяла но , си е поне редовен.
Правих и хормонални изследвания - всичко е в норма и то с уверение на доцент от МД в клиничната лаборатория.

Да ти кажа нещо и за тоя узи дето ти следи фоликулите/коремен и допотопен - по негово мнение никога не го бил излъгал/ . Засичала съм го с измерени фоликули на триизмерен ехограф два часа след като ме е гледал. Обяснява др Кирчев - монгооо хубава лигавица, ей фоликул 18 мм. В последствие се установява, че са два един 14 и един 12 но един зад друг на яйчника.

Да ти кажа и още нещо по повод хламидията. Както установих хламидия с роцепин малко трудно се трепе. Вярно - назначи 7 дена след нея сумамед, но в тоя промеждутък се изследвахме с мъжо във ветеринарно медицинския институт в СФ и бяхме - аз с титър 1: 16 /норма/ ,мъжо 1:0. След това пихме сумамеда.

За цените - всичко при него е 20 лв - всяко изследване, преглед. Антибиотика се слага в друга стая в банка със физиологичен разтвор. Аз лично си намирах причини да видя, че я слагат като влизам в манипулационната. Ама гледам ампула - може и вит. С да е било, де да знам ...
Антибиотичното лечение, лазера и скенера са около 130 лв - на ден  / по мое време/ Хормони при жената - 120 лв, Микробилогични серумни - 180 и тъй нататък... Забавление ...

Едно му признавам на доктора - тъй ми третира раничката, че два месеца след това /докато си нормализирам хормоните/ вече я няма. Пипа доста добре.

Прецени си сама, дали ще отидеш или не - аз просто разказах моята история.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2005, 19:21:14 pm »
А пък първоначално знаете как вярвах на тоя "френски доктор" и как се възмущавах от мнението на Слава, че е мошеник - то си има и отделна тема за това, де.
*
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2005, 16:57:02 pm »
Леле, вече съвсем се обърках 8O
Незнам при кого да отида вече на консултация и преглед. А толкова горещо ми го препоръчаха.
Благодаря за изчерпателния отговор Lady_11  :)
*
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2005, 20:16:42 pm »
Аз също съм посещавала този доктор и НЕ ТИ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2005, 20:20:21 pm »
Галка, я сподели. Интересно ми е от твоята история да разбера дали има и други грешки.
*
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #7 -: Ноември 07, 2005, 10:45:33 am »
Здравей Lady 11 извинявай че не ти отговорих веднага, а малко по-късно.
При него ходих преди 2 години мисля че беше.Препоръча ми го една позната, която е много близка с него и се надявах че ще ми обърне сериозно внимание.Отидох при него и му казах, че от доста време се пробваме да забременея.Първоначална ми направиха микробиология, цитонамазката и кръвни изследвания, както и спермограма на приятеля ми.откриха ни храмидии.Аз тогава изобщо не бях събрала толкова информациякакто сегаи дори и да ми е правил нещо грешно няма и да се сетя.Лекувахме хламидиите и двамата, на профилактичния преглед каза че са се излекували.По време на лечението ми влива и някакви апмули там в кабинета.И така приключихме ние с него с тенденцията че сме излекувани и трябва да забременея.Но минава известно време-месеци, обаждаме му се и го питаме защо не забременявам нали всичко е наред, а той "Ааааааа за това нищо не мога да кажа, това било Божа работа".
Направо ме изуми с отговора си.Та той дори и цветна снимка не ми направи.
Според вас това ако е лечение на стерилитет според мен не.Дори тогава не разбрахме и в кой е проблема.
А и на мен ми го препоръчаха горещо
*
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #8 -: Ноември 07, 2005, 11:37:50 am »
Момичета, мили момичета :D
Я по-добре да отворим една тема - "Сценарият по който минава прегледа при д-р Кирчев и диагнозите, които поставя" и ІІ част - "Протичане на лечението и цена - вливане на "нещо" и по 120 лв. на човек на ден - за семейство - 250".
Lady, мила, защо не те послушах и не се отказах, ама нали бях поела ангажимент - препоръчан от близка- и нямаше как да се откажа, пък и мъжа ми водих. Е как сме живи след тия диагнози - всички видове заразни болести, които се сетиш - направо незнам. Естествено не се съгласихме на 250 левово лечение на ден. Ми аз кола ще си купя за тия 10 дена лечение.
Ми той милия (доктора), като почна да ни говори как немога да забременея, щот имам всички зарази дето съществуват, щях да падна. И викам на човечеца - докторе, ми аз когато съм поискала, тогава съм забременяла, не сме стерилна двойка, а имам два мисед-а. А и двата пъти забременях веднага. И той се сепна, ма вика - то и за тези неща са виновни хламидиите, микоплазмите и т.н.
Е като излезнахме от там, викам на мъжа ми - дай да си турим по едно въже и да се обесим, така и така ще се мре, края наближава :D
То болести, то чудо!!!! И така, отидох си при моя добър стар доктор, който ми направи цитонамазки и микробиология и го изнудих да ми пусне и изслидване за хламидия. Първите две изследвания са си супер, за второто още чакам.
А, забравих да ви кажа, че "имам" и гнойно течение ( ама аз незнам де и не го усещам) и цитото ми била ужас!!!! Абе ще се мре, то е ясно :P
*
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2005, 11:40:56 am »
А, забравих да ви кажа, че мъжа ми "има удебелена простата" горкия, а аз удебелен яйчник. (как никой доктор не го видя до сега)
С тия дебели работи дет ги имаме....абе ще се мре, казах ви :lol:
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2005, 15:51:05 pm »
Този ли д-р Кирчев, който е чест гост на "Здравословно" по Скат? Дето си носи с него уреда за лапароскопските операции? :lol:
*
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #11 -: Ноември 07, 2005, 16:47:55 pm »
:lol: Аз не съм го гледала досега, но той каза, че ще излиза по телевизията да говори за заразните болести, предавани по полов път и мисля, че е той.
Как съм го пропуснала!!!!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2005, 18:44:27 pm »
Редовно се явява по Скат и ми иде да си счупя телевизора.

Галка - ти се радвай че не е поискал да ти прави цветна снимка. На мене ми предложи, но не той, а да я правя в Тина Киркова при некъв супер ренген, ма не поддадох. Обаче с хормони ме натъпка та с извинение и без ми се еба майката три месеца. Подметна след края на шестмесечния прием на хормони за инсе. Понеже бях да не кажа възмутена, но шокирана /някои тук знаят мнението ми за арт в БГ/ той лаконично каза : Е кво толкова, пак ще си бъде ваше дете?!?


Общо взето и аз бях с какви ли не болести , мъжът ми също. Явно сценария е един и същ.

Още нещо за др Кирчев. След неговото лечение , настоящата ми докторка ми взе намазка за микробиология . Отивам аз да я пускам в МЦ Лора на позитано. Понеже резулатите ми не ми бяха ясни поисках разговор с лекаря, направил изследването. Свръзаха ме по телефона. От дума на дума, жената обясни, че с тия левкоцити в цервикса може да се говори за хламидия и микоплазма. Аз възразявам - ма нали съм ги лекувала с роцепин, ефлоран и сумамед. На което ми се отговаря: ООО, мошеника др Кирчев. Той беше сключил договор с нашата лаборатория да му изследва резулатите и моите изследвания лично съм го засичала че е преправял в по-лоши за да вземе на хората парите, след като тези , които са се усетили идваха да ни дигат скандал, та прекратихме договора с него.

Нещо да кажете? Съжалявам само че не вденах да й искам името и да спретна една жалба до Лекарския съюз.
*
Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2005, 22:39:27 pm »
Абе направо нямам думи за този бе.Аз все повече и повече се възмущавам от него като чета какви ги върши с хората.Направо сме му като опитни зайчета.
Re: Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #14 -: Юли 21, 2009, 19:52:37 pm »
Искам да ви кажа, че нямам думи да ви споделя възмущението си от това, което говорите за този човек!

Започвам доста остро, защото този лекар е единствения, който успя да ме спаси след некадърните изпълнения на редица гинеколози, включително и много прехвалени специалисти, които се водят за най-добрите в България.
Ще обясня, защото наистина нямам думи колко съм възмутена от репликите на всички, които го плюят.

След спонтанен аборт ме "изчистиха" в Шейново, с което са ми внесли остра инфекция. Месец след това ми се появиха адски болки. Започнаха да ме тъпчат с какви ли не антибиотици, за уж - кистозни образувания, които после се оказа, че били тежка инфекция.
След редица прегледи при различни гинеколози и неадекватни изследвания, вече я бях закъсала дотам, че бях с тежко възпаление на тръби и яйчници. Не можех да ходя, не можех да стоя седнала, само лежах в леглото и стенех от непрекъснати болки.
И така близо година и половина. Лежах в болница, вливаха ми системи с антибиотици, за година и половина не са ми спирали антибиотиците, просто се чудя как останах жива. Ей това е опитно зайче, мили дами, които говорите за опити.

Накрая я бях докарала с размери на тръби по 1 см., за сведение трябва да са по-малко от 1 мм. и бях тегло под 30 кг. Всичките прехвалени доктори ми вдигаха рамене и отказваха да ме погледнат, все едно съм смъртник и не искат да се занимават вече с мен. Ужасяващо беше.

Препоръчаха ми лапороскопия и аз просто се разплаках, защото знаех, че в това състояние няма да я преживея. Направо не знаех какво да правя, започнах да се сбогувам с близките си.

По чудо на следващия ден ми се обади една позната, лекарка. Като й разказах какво става, жената направо ми се развика да не правя лапороскопия и ми каза да се обадя веднага на д-р Кирчев, човек, който тя се изрази, че е спасил нея от тежка инфекция,а на редица близки до нея жени е помогнал да забременеят след години неуспешни опити.

Заведоха ме на другия ден с кола до клиниката и ме пренесоха на ръце до кабинета му, защото не можех да ходя от болки, които вече тряеха неспирно от година и половина.

Докторът ме посрещна с "Какво има, дете мое, хайде, хайде да те оправяме, че хич не ми харесваш така". Прегледа ме и направо ме сложи под лазера. Аз се дърпах, защото вече нямах доверие на никакви лекари,държах се ужасно неадекватно, но той стоя до мен през цялото време и ми говореше, като ме успокояваше. Като минаха процедурите, ми каза, че на другия ден пак трябва да дойда и да започна поне първата седмица с по 2 лазертерапии на ден.

Искам сега да ви кажа за тези "някакви лазерчета и лампички", за които говорите с такова пренебрежение.

След точно 3 дена терапия с тях, болките намаляха и започнах да ходя. За първи път от година и половина спах цяла нощ. След седмица болките ми толкова намаляха, че вече се движех нормално, само дето краката ми трепереха от слабост и от дългото, година и половина лежане.

След две седмици лазеротерапия, забележете - без нито едно хапче, нито едно, тръбите ми бяха спаднали от 1 см на милиметър и не се забелязваха на ехограф. От мен, с извинение на гнусливите, буквално падаха парчета гной, изпитах ужас, че това нещо е било в мен. Чистих се така близо две седмици и после чистенето спря.

Менструацията ми толкова се беше деформирала от антибиотиците, че беше почти изчезнала, с изключение на някакви петна с цвят на утайка от кафе. Доктор Кирчев ме успокои - "Само не се притеснявай, дете мое, ще се оправи и тя след около месец-два, ти просто се успокой, всичко ще бъде наред". Това се сбъдна едно към едно с думите му. След месец и половина лазертерапия, менструацията ми се възстанови и започна нормален цикъл.

Вече мина близо година и половина година след това лечение при доктор Кирчев. Още след втория месец бях абсолютно здрава, човекът ми спаси живота само с лазертерапия. Отново се усмихвам и правя планове за бъдещето. А си бях мъртвец, който не го е преживявал, той не знае за какво става въпрос - да знаеш, че си отиваш от този свят, да го приемеш, че става и да си подготвяш нещата за това в главата си.

Е, сега си лекувам  червата, които се възпалиха тежко от антибиотиците, с които ме бяха наблъскали. Заради другите лекари, които само ме тъпчеха с нови хапчета. Но това ще се оправи все някога.

Сега ще кажа и две думи за доктора, който изглежда толкова странен и противоречив за тези, които четат тук. Просто ще ви го опиша.

Това е човек на около 60 г., с бяла коса. Изглежда особен, наистина. Говори мило, лъчезарно и свойски, няма фасона на сериозните и велики лекари, с които сте свикнали. Непрекъснато се шегува, понякога наистина бърка думите и гледа да не притеснява никого. Наистина изглежда леко неадекватен, но това е, защото се опитва да не говори с надути термини за да може клиента да го разбере. Не се обърквайте обаче да го подценявате дори за секунда. Мозъкът му работи със страшна скорост и на секундата разбира какъв е проблема. Убедих се в това, за двата месеца, в които ходих при него на терапия, покрай мен минаха много хора, на които той също спеси живота пред очите ми. Хора с инфекции, възпаления, цистит, пациентки, които са били инвитро 7 години и забременяха. Приема всички, дори и роми и те го гледаха като бог, защото половината били забременели, благодарение на лечението му.

Какво още да кажа, посреща наравно всички, възрастните жени с - Кажи майко, по-младите с - Дете мое. Утешава и се раздава навсякъде. Боли ме много, като чета как го плюете.

Относно изследванията, за които говорите, направи ми и на мен. Бяха ми направили редица изследвания преди него, но никой нищо не откри. Той си ми направи собствени. Питах го и човекът каза - Ами все ми ги замърсяват, дете мое, тези изследвания, все ги объркват или ми ги дават с грешни резултати, принудих се да обзаведа една лаборатория, защото два пъти не ми излизат еднакви, а пускам и контрола и задължително, защото така нищо не излиза чак тогава съм сигурен. Направи изследвания и на мъжа ми.

Ще ви кажа, склонна съм да вярвам на неговите изследвания, а не на онези, които нищо не ми откриваха. А всеки да си решава за себе си на кого да се доверява, животът на човек е един.

Гледала съм как се подбъзикват с него, с този добродушен човек и ми е кървяло сърцето. Той е толкова добър, че се вцепенява, като някой прояви агресия или се шегува злобно и просто не знае как да отговори, дори по телевизията. Ако това е причина някой да го плюе, много лошо за плюещия. Или ако причината е в някаква социална неадекватност или в това, че бърка думите понякога. Защото като професионалист, не съм виждала такъв лекар в България, да ме извинят другите лекари. Също такъв прекрасен, беззлобен и готов да се раздаде човек. Та аз съм виждала дори как не взема пари на хора, които нямат и ги лекува безплатно, и то непознати хора и ги оправя. Как ви дава сърце да говорите така, наистина не знам! Затова нямам думи от тези злобни нападки срещу него.

Пиша това за онези момичета и жени, изпаднали в беда, в както бях аз. Нека да имат още едно мнение, защото всеки човек заслужава да живее и да бъде излекуван. А вие с тези злобни и неверни думи просто ще им отнемете шанса за живот. Може би това е  слаба противоотрова, в сравнение с тези страшни нападки, които тук се изливат срещу него. И сто добри думи не са достатъчни, когато се каже дори една лоша. Но аз съм длъжна пред себе си да я споделя точно тук.

За тези, които сте писали - съжалявам, драги момичета, но просто НЕ ВИ ВЯРВАМ. Има неща, които спестявате и вадите разни думи от контекста, дори вие знаете това. Може да ви повярва само човек, който не го познава, а докато вие говорите, той продължава да лекува и спасява жени, които не са имали лошия късмет да прочетат това, което пишете тук. Не само аз познавам този човек, познават го и други хора и всеки бива впечатлен от неговата доброта, коректност и професионализъм.

Защо ако е толкова лош, според вас, до този кабинет има пътека от звезди, министри и чужденци? А, да има и цигани, защото той е дружелюбен със всички и няма да изпъди циганин от преглед, заради министър. Да, странен е  в този смисъл, вие сигурно сте свикнали на другото отношение от надутите лекари, но този човек е такъв.

Това е всичко, исках да съм по-кратка, но не успях. Мога да разказвам още много за чудесата, които ми видяха очите за два месеца. Ако някой се интересува и не се е повлиял от цялата тази злоба, ще му пиша. Не съм адвокат на доктора, нито рекламен агент. Просто не можах да се сдържа, като видях що за гнилоч се излива върху този човек. Ще публикувам това писмо навсякъде. Заради жените, които този лекар може да излекува. Защото някои, ако са като мен, трябва да имат шанс да оживеят. А като видят тези "коментари", те няма да му се обадят, както не бих се обадила и аз, ако съдя само по тях. Нека поне имат надежда и тема за размисъл.

Имейлът ми е brillea@gmail.com. Скайпът ми е - nolyna. Заставам твърдо зад думите си, дами, всички вие, които говорите тези неща за него. А ако някое момиче или жена не се е уплашило толкова от този ореол на Франкещайн, който му създават тук и иска да ме пита нещо, ще отговоря с удоволствие, пък всеки да си взема решението. Но нека да има вариант, възможност за друга гледна точка за да може да направи избор.

Така че, ако сте зле, момичета, ако всички други са ви обърнали гръб, опитайте да отидете при този толкова лош доктор. Може да се изненадате от това, което ще видите и да го сравните с това, което сте прочели. А може и да ви спаси живота, който, както казах по-горе е един.
Re: Знаете ли нещо за д-р Борислав Кирчев
« Отговор #15 -: Февруари 01, 2013, 02:45:14 am »


Този "лекар" се интересува единствено от парите, които ще му платите за "изключително необходимото" ви и скъпо "лечение". Признавам, че е много добър психолог и, ако види, че поддавате и му се доверявате ще падне едно продължително и скъпоструващо лечение...Била съм му пациентка преди години, познавам го, "лекувал" ме е, плащала съм му. Точно затова пиша - за Бога, хора, не ходете при него, без значение с какво се занимава (виждам, че разширява дейността си), той ще ви излъже! Или, ако  толкова много желаете той да е вашия гинеколог (ако все още има разрешително да практикува) или вашия карбокситерапевт - задължително искайте и второ мнение, абсолютно задължително!!! Да видим!
 






















--------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------