0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Донорски сперматозоиди - въпроси
« Отговор #40 -: Януари 15, 2010, 19:55:36 pm »
Как все така става, че вместо да се развие интересна и полезна тема по същество, все се намират мераклии да я превърнат в махленска крамола? И прииждат други, които се хвърлят да вземат страна, без да допринесат нищо полезно. Всички претендиращи, че имат по-добри неща за вършене.

И кога интернет потребителите ще схванем, че правото и имането на мнение не означават непременно, че то трябва да бъде изказано?

Добре потръгна темата за хора с реална нужда от информация. Включиха се пострадали и други търсещи път. Предложи се и градивен подход как да изведем общото от частното, за да открием слабите звена в уредбата и я променим.

Обаче гракнаха хора с мнения и едро его, и тръгнаха да оправят нещата изобщо и мащабно, защото нищо не е както трябва. Вместо да изясним кое точно и конкретно не е наред и с малки стъпки направим реална промяна. Хайде да спестим на темата натъртването колко сме прави и неразбрани, колко са лоши другите и как няма да играем с тях. Нека помним защо сме тук.
*
Re: Донорски сперматозоиди - въпроси
« Отговор #41 -: Януари 15, 2010, 21:27:32 pm »
Сутринта писах, писах по пост-а на jam имам няколко предложения, за това в каква насока могат и е добре да се променят нещата, но батерията на лаптоп-а падна и поста ми изчезна преди да мога да го пост-на.
СЕга влезнах да го пиша пак, но не ми харесва развитието на темата и НЯМА  да пиша, защото няма смисъл. Явно тук се влиза за да се създават скандали, аз съм далеч от подобни "пазари".
Искам само да напомня на момичето Ети, че тук темата е за сперматозоиди, а не за яйцеклетки, и че теми за яйцеклетки има много повече, отколкото за сперматозоиди и не и прави чест да нахлува тук и пак да трябва да слушаме за яйцеклетки, все едно аз да влезна в темата на инсеминациите и да почна да им викам- вий сте щастливки, питате ли ни нас с ин-витрото  8O 8O 8O
Така че моля стига вече спам и скандали по темата.
На запад Ети избирането става по каталог, но Б-я не е на запад нали, явно не искаш и да стане по каталог, защо е по-добре, след като може да е по-зле, нали 8O Това за съжаление е цялостната концепция на българина за всичко- жалко- българина губи от цялата работа, англичанина вече си е решил проблема и си е направил "каталози"
На jam искам да кажа, с две думи, за разликата при осиновеното дете и това от донор: Биологичната майка на детето в институция, може и да не знае кой е бащата на детето- как да остави информация по медицинския му картон. Донора, обаче, освен ако не е осиновен, то би трябвало да знае, майка му и баща му дали страдат от диабет, имат рак, късогледство, високо кръвно и астма.
Това че в момента в Б-я подобна информация не се дава, не значи че това е правилно или че не трябва да се опитаме да го променим, в крайна сметка то си е за нас- хората по света са си решили проблемите отдавна.
Дайте сега да измислим "приложими" и "реални" начини за популяризиране на проблема с донорството и за премахването на "стигмата" от него, както и за това, да не се нарушават повече закона и наредбата и да се добави повече инфо за донора, която да е проверена някак си , а не да се доверяваме на голи думи и попълнени въпросници от анонимни донори.
Благодаря ви.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Донорски сперматозоиди - въпроси
« Отговор #42 -: Януари 15, 2010, 21:40:38 pm »
Момичета, здравейте!
Съвсем нова съм тук,но темата ме вълнува. За мен,както се оказва и за много други,алтернативата  за решаване на проблема е - донорска сперма. Интересува ме дали всяка клиника,която прави ин витро , разполага със спермална банка. Ако няма такава ,откъде взимат материал? Питам,защото лекар от моя град ми каза, че само 3 спермални банки били одобрени в София .Така ли е, кои са те?
 
Re: Донорски сперматозоиди - въпроси
« Отговор #43 -: Януари 15, 2010, 23:07:18 pm »
Здравейте,

до колкото знам в София има 2 клиники, които работят с донорска сперма от Cryos, Дания. Едната е "Свети Лазар", а другата е клининката на доктор Щерев. В ценоразписа на втората клиника пише, че цената на донорската инсеминация е 650лв + 150лв за повторна процедура на следващия ден. (Цената включва: ултразвукови прегледи за цикъла, хормонално таймиране на овулацията, обработка на материал, стимулиране на маточната лигавица. Не включва: хормонални изследвания и медикаменти).
Не съм сигурна обаче, че посочената цена е за чуждестранния донорски материал.

Това е списък с донорите.
http://i49.tinypic.com/ngey9x.jpg

Цените.
http://dk.cryosinternational.com/private/price-list.aspx

На донорите се правят следните изследвания :
http://dk.cryosinternational.com/clinics/screening.aspx



 
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Донорски сперматозоиди - въпроси
« Отговор #44 -: Януари 15, 2010, 23:12:39 pm »
Момичета, мисля тази тема да бъде заключена и да си отворите нова, в която дискусията да гравитира около заглавието и по възможност да не се получва това, до което стигна темата. Благодаря за разбирането и успех във всичко.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит