0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #620 -: Октомври 07, 2011, 17:12:16 pm »
rosicaal, те са баща и син.

старият е проф.Иван Козовски, той ръководи център по асистирана репродукция "Варна", но не работи директно с пациентите. там основни фигури са д-р Александров и д-р Ковачев.

младият е д-р Георги Козовски, той работи в друг център - "Св.Георги Победоносец".

за повече информация, пусни питане към варненските момичета в тоди подфорум - http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=40.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #621 -: Октомври 07, 2011, 17:15:14 pm »
Moмичета натъкнах се на много интересна статия за Killer cells по време на бременост , може да е полезна на някои от нас които са с неизяснен стерилитет.
Оказва се че има възможност имунната система на майката да атакува плода защото той дефакто за нея е чуждо тяло .В чуждата преса прочетох за няколко такива случаи , но не намирам нищо на български .
Ето тук има обяснения какво е Killer cells.
http://www.hfea.gov.uk/fertility-treatment-options-reproductive-immunology.html

търси за NK (Natural Killer) клетки във форума и ще намерши много писано по темата.

тъй като поста ти ми излезе втори път,не знам дали на теб съм отговорила,ще го направя пак,ето ти превода:


Репродуктивна имунология

На тази страница:

Какво е репродуктивна имунология?
Защо могат да бъдат предложени тестове и лечение на имунната ми система?
Какви тестове се предлагат?
Какво лечение се предлагат и какви са възможните странични ефекти?
Какви доказателства има за да показваме на тези лечения работа?
Къде мога да намеря повече за тези лечения?
Какво е мнението на тези тестове и лечения на HFEA?
Какво трябва да попитам моя лекар?


Какво е репродуктивна имунология?

Репродуктивната имунология е услуга, предлагана от няколко клиники за плодовитост във Великобритания. Той включва набор от тестове и лечение, общо с имунната система на пациента по време на бременност.

Има много дебати за ролята на имунната система в насърчаването или предотвратяване на здравословна бременност. Тази информация се очертава най-новите открития и мнения на експерти по темата досега (до март 2010 г.). Тя не отразява проучвания и виждания, публикувани след като той е бил написан.

Върнете се в началото

 

Защо могат да бъдат предложени тестове и лечение на имунната ми система?

Ако сте имали повтарящи се спонтанни аборти, някои лекари смятат, че имунната ви система може да бъде отхвърлянето на бременност. Като цяло, имунната система се бори с изключване нахлуването на клетки, които имат различен генетичен модел с твоя. Тези нашественици могат да съдържат вируси или трансплантирани органи. Плода в утробата си, също е различен генетичен модел, защото носи гените на баща си, както и твоя. Така че, в една нормална бременност, е мисълта, че тялото ви се нещо, което да спре отхвърляне на плода - с други думи, за да потискат нормалния имунен отговор. Въпреки това, няма убедителни доказателства, че имунното отхвърляне на плода действително да се случи при жени с проблеми с плодовитостта.

Естествени убийци (NK) клетки са клетките на имунната система, които обикновено помагат организъм срещу инфекциите. Идеята е възникнала, че ви NK клетки може да се атакува плода като агресор. Лекарите може да предложи изследване на кръвта Ви за високи нива на NK клетки и след това използването на лекарства за подтискане на действието на тези клетки.

Въпреки това, много лекари поставят под въпрос този подход. Не е ясно дали:

естествени убийци (NK) клетки, които обикновено се открива в кръвта се атакува плода
измерване и след това потискане на нивото на NK клетки в кръвта има някакъв ефект върху шансовете за успешна бременност.
Какви са клетките естествени убийци (NK)?

NK клетките са вид лимфоцити - имунни клетки -. Нормално циркулират в кръвта
лигавицата на матката съдържа имунни клетки, които приличат на НК клетки по много начини, така че те се наричат ​​матката NK клетки .

Но има две основни разлики:

Маточните NK клетки не се намират в кръвта. Те се срещат само в лигавицата на матката по време на ранна бременност, а ембриона се имплантира там и плацентата се развива. Ето защо някои лекари и учени, силно се съмнявам, дали някой смислена информация за матката NK клетките може да бъде получена от кръвна проба.
Няма доказателства, че матката NK клетките са разрушителни и атака на плацентата или ембрионални клетки.
Какво матката NK клетки?

Маточните NK клетки се намират в големи количества в стената на матката при имплантиране, и в ранните месеци на бременността. Те изглежда да помогне връзка плацентата с кръвоносните съдове и така се създаде здравословен линия за доставки за плода. Въпреки това, учените не знаят точно как го правят. (При мишки, че липсата на NK клетките в утробата, развитие на плацентата е ненормално и младите хора са по-малки от обикновено.)

 

Върнете се в началото

 

Какви тестове се предлагат?

Някои клиники предлагат кръвни тестове за измерване на нивото на NK клетки в кръвта Ви и доколко ефективно те убие нашественик клетки. Но тези кръвни тестове ще единствената мярка кръв NK клетките и не може да се измери или изпитване на матката NK клетките. Има няма сериозни доказателства, че броят и активността на NK клетките в кръвта казва нищо за броя и дейността на матката NK клетките.

Така че тези тестове, и каквото и да е лечение, въз основа на тях, са в ранните им дни, и там е много малко научни доказателства, които да покажат, че са ефективни.

Върнете се в началото

 

 

Какво лечение се предлагат и какви са възможните странични ефекти?

Лечения, "потискат НК клетки", предлагани от някои клиники, включват:

високи дози стероиди
интравенозен имуноглобулин (IVIg)
фактор на туморната некроза (TNF) блокери.
Тези лечения не са лицензирани за употреба в репродуктивната медицина. Както при всички медицински интервенции, които носят рискове и потенциални странични ефекти. Вие трябва да сте сигурни, че е разказал за всички тези. Вие трябва само да получи лечение, след като даде напълно информирано съгласие.

Също така, там не е широко приета научно обяснение на всички ползи, които тези лечения могат да имат в репродуктивната медицина.

Стероидите
Кортикостероидите са вида на наркотика (синтетичен хормон), които могат да потиснат имунен отговор, и обикновено се използват при лечението на артрит, астма и други автоимунни заболявания.

Обаче не е доказано предимство при използването на стероиди в първите три месеца на бременността, както и рисковете за вас и вашето бебе-големи от евентуалните ползи. Национална информационна служба на Тератологичните препоръчва, че бременните жени да избягват всички лекарства на този етап, освен ако те могат да се възползват вашето здраве.

Комисията по безопасност на лекарствата, казва, че кортикостероиди, взети по време на бременност може да носи малък риск от бедни растежа на плода, въпреки че има малко друг риск за плода.

Клинично проучване в Канада тестват ефекта на даване на бременни жени, които преди това са претърпели две или повече необясними спонтанни аборти, кортикостероиди (преднизон). Проучването установи, че преднизон не предпазват от спонтанен аборт, и увеличава риска от високо кръвно налягане, диабет и преждевременно раждане.

Интравенозен имуноглобулин (IVIg)
IVIg се прави от антитела, извлечени от кръвната плазма на различни донори . Той е основно се прилага чрез интравенозна система за лечение на имунна недостатъчност и автоимунни заболявания .

IVIg носи разнообразни и понякога непредсказуеми рискове:

Страничните ефекти могат да включват главоболие, мускулни болки, висока температура, втрисане, болки в долната част на гърба, тромбоза (кръвни съсиреци), бъбречна недостатъчност и анафилаксия (лоша реакция към лекарството), въпреки че тези ефекти обикновено са леки и се появяват в по-малко от един на 20 пациенти.
Тъй като имуноглобулините, идват от донор кръв, е възможността за въвеждане на по кръвен път инфекции, като хепатит, ХИВ или CJD.
IVIg съдържа антитела. По време на бременността, антитела преминават през плацентата в кръвообращението на плода. Следователно, на теория, IVIg антитела може да влезе на плода кръвния поток, където те могат да реагират срещу някои от клетките на бебето. Все пак, това не е виждал на практика.
Направен е подробен преглед на рисковете, свързани с IVIg-членки "на практикуващия обмисля IVIG за една недоказана употреба трябва сериозно да преценят потенциалните ползи в сравнение с потенциалната вреда, защото си различни и понякога непредвидими последици имуномодулиращи".

TNF-блокери
на фактор на Тумор некроза (TNF) е химическо вещество, произвеждано от клетките на имунната система, като НК клетки, което насърчава възпаление и позволява имунната система да атакува източник на инфекции. TNF-блокери са лекарства, които се използват, за да блокират ефекта на TNF - спиране на възпаление, но атаката на инфекция по-малко ефективни и се използват рутинно при лечение на артрит, астма и други имунни разстройства.

Няколко клиники предлагат използването на TNF-блокери (Enovel, Remicade и Humira). Въпреки това, съществуват рискове:

Създателите на Remicade (инфликсимаб) предупреждават, че го използвате може да увеличи риска от септицемия, хронични инфекции като туберкулоза, рак на лимфната система, проблеми с черния дроб; Нарушения на белите кръвни клетки, както и силни реакции към лекарството.
British National формулировка казва, инфликсимаб не трябва да се използва по време на бременност.
Humira (адалимумаб) не е лицензиран за използване в имплантанти недостатъчност (когато ембрионът не успява да се вграждат в лигавицата на матката). На неговото въздействие върху репродукцията и развитието на плода не са известни.
Върнете се в началото


Какви доказателства има за да показваме на тези лечения работа?

Тези тестове и лечения са много нови. Те се основават на твърденията, че жени, които имат повтарящи се спонтанни аборти или неуспешни IVF са повишени нива на НК клетки в кръвта, и на проучвания на бременност при тези жени, след като са били лекувани с IVIg. Въпреки това, проучванията не може да бъде валидно, защото разликите между NK кръв и матката NK клетки. И тъй като пробата на пациентите е малък, има съмнения за стойността на резултатите от научните изследвания.

Три допълнителни проучвания предполагат, че IVIg може да помогне за предпазване от аборт. Но резултатите не са надеждни, тъй като твърде малко пациенти участва и тяхното лечение разнообразен.

Към днешна дата (март 2010 г.), има малко научни доказателства, че тези лечения са ефективни в подобряването на вашият шанс да има бебе. Малко доказателства наличните в момента е силно разпитан от други клинични специалисти и експерти.

Професионално ръководство предполага, че трябва да се предлагат тези терапии като част от клинични изпитвания, които са проспективно, рандомизирано и контролирано (в други думи, на изпитвания, при които е решено предварително метода на анализ; пациентите се възлагат на случаен принцип към една от обработките, които се сравняват; и се тества ново лечение срещу най-малко една добре изпитана лечение). Също така, лекарите трябва да оценяват резултатите от тези проучвания, преди да се направят надеждни изводи за техните потенциални ползи.

Върнете се в началото

 

Къде мога да намеря повече за тези лечения?

Можете да прочетете повече информация в следните източници:

1) За преглед на най-новите изследвания, моля обърнете се към последния преглед на Cochrane Collaboration на това поле: Портър TF, LaCoursiere Y, Скот JR. Имунотерапия за повтарящ се спонтанен аборт. Cochrane Database Syst Rev. 2006 г.; 19 (2): CD000112.

Cochrane Collaboration е група от над 11,500 доброволци в над 90 страни, които се прилагат строги, систематичен процес, за да извършат преглед на въздействието на интервенциите, тествани в биомедицинските рандомизирани контролирани проучвания. Cochrane гости са считат за да бъде надежден източник на доказателства в областта на здравеопазването.

Този преглед на имунотерапия за повтарящ се спонтанен аборт, стигна до заключението, че:

"Нито имунизация с бащина левкоцити, нито лечение с интравенозен имуноглобулин (IVIg) подобряване на живо раждаемост при жени с необяснима повтарящ се спонтанен аборт И двете са скъпи и имат потенциал сериозни странични ефекти. Освен това жените трябва да се спестят болка и скръб, свързани с погрешни очаквания, че може да работи неефективно лечение. Това лечение не трябва да се предлага като лечение за необяснимо повтарящи се загуби на бременност. Освен това, имунологични лабораторни тестове, които са били преди това се препоръчва като оправдание за immunotherapies, не прогностична стойност за бременност успех и трябва да бъде изоставена. "

2 ) Кралския колеж на акушерите и Гинеколозите (RCOG) Научния консултативен комитет публикува становище хартия (Имунологични Тестове и интервенции за репродуктивните неуспехи. юни 2008 г.), който е на разположение на техния уебсайт .

Становището документи се казва, че "измерване на периферната кръв NK (PBNK) клетките или дейност като заместител на маркер на събития в майчино-фетална интерфейс е неуместно .... Едно скорошно голямо проучване на Обединеното кралство съобщи PBNK клетъчните нива при прогнозирането на IVF цикъл резултата да бъде "малко по-добре отколкото хвърлят монета". "

Той заключава, че "С изключение на ОПЛ [анти-фосфолипиден антитела] тестване сред жените с повтарящи се спонтанен аборт, има малко доказателства в подкрепа на всеки конкретен тест или имуномодулиращи лечение в разследването и лечение на двойките с репродуктивни недостатъчност. Тези тестове и лечения трябва да се ограничава само до тези, вписани в официални изследвания. "

3) Британският Фертилитет общество (BFS) публикува обзор на доказателства за използване на медицински помощници (допълнителни процедури), при ин витро оплождането, която обхваща редица имунологични тестове и лечения . : L Нардо и др . (2009) Медицински помощници в IVF: доказателства за клиничната практика. човешкия фертилитет 12 (1): 1 - 13.

4) Две статии преглед на науката на НК клетки по време на бременност са свободно достъпни:

Moffett A, Regan L, Braude П. Физически клетки-убийци, спонтанен аборт и безплодие. BMJ. 2004 г.; 329:1283-1285.

Рай R, чували G, Trew Г. естествените клетки убийци и репродуктивно недостатъчност - теория, практика и предразсъдъци. Human Reproduction. 2005 г.; 20 (5) :1123-1126.

Нови изследвания и виждания в тази област са непрекъснато да бъде публикуван. Cochrane Collaboration преглед, и RCOG хартия мнение и преглед на BFS не се вземат предвид проучванията, които са отишли ​​да натиснете, тъй като те са написани.

Върнете се в началото

 

Какво е мнението на тези тестове и лечения на HFEA?

За разлика от IVF себе си, имунологични тестове и лечения не се изисква лиценз от HFEA. Основната роля на HFEA е за лиценз и монитор центрове, които предоставят ин витро лечение, други подпомагани процедури, концепция и човешки ембриона изследвания.

Но плодородие клиники, лицензирани от нас трябва да осигурят необходимата информация за предлаганите изследвания или лечение, за да се уверете, че сте разбрали всички рискове и странични ефекти и да дадат информирано съгласие.

Има малко научни доказателства, за да покаже, че тези лечения са полезни. Най-добрата информация, която може да даде на пациентите е, че е представен в преглед на Cochrane Collaboration, RCOG хартия мнение и преглед на BFS.

Ние ще съветва всеки, които се предлагат такива тестове и лечение, да ги обсъдите с личния си лекар и клиника и да поставят под въпрос причините за и срещу тях като.

Върнете се в началото

 

Какво трябва да попитам моя лекар?

Ако сте се препоръчват имунологични лечения като част от лечение на стерилитет, ние ви съветваме да се уверете, че се чувствате добре информирани за потенциалните ползи и рискове на тестове и лечение.

Вашата клиника трябва да обясни:

защо те мислят, изследвания и лечение може да ви помогне
какви са рисковете и страничните ефекти могат да бъдат
разходите, които ще понесат.
Помнете, че лечение, може да да бъде правилно оценени в контекста на рандомизирано клинично изпитване . Истории за жени, които са постигнали успешна бременност след получаване на тези лечения не доказват, че са ефективни лечения. Без правилно клинично изпитване, няма начин да се прецени дали определено лечение е имал никаква полза.
Преди да се съгласите на всеки имунологични лечение, е важно да се говори през всички тези теми с Вашата клиника, както и с личния лекар . Можете също така трябва да са имали възможност да се претеглят всички въпроси, и вие трябва да се чувстват щастливи с вашето решение.

Въпроси, може да искате да попитам, включват:

Защо мислиш, че се нуждаете от това лечение - може ли да обясните какво мислите се случва в тялото ми?
Какво данни или доказателства трябва да се докаже, че това лечение ще подобри моят шанс да има бебе?
Какво ще включва лечение за мен?
Колко разлика, че това лечение ще направи за мен?
Какви са страничните ефекти и рисковете от лечението?
Колко изследвания и лечение ще ми струва?
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #622 -: Октомври 07, 2011, 20:40:57 pm »
Mерси rosicaal, но аз си го преведох отдавна :) даже вече ми пуснаха изследванията :) имам да си пусна още едно -две неща и другия месец ще ходя да видим какво ще каже специалиста :)
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #623 -: Октомври 08, 2011, 17:54:24 pm »
rosicaal, те са баща и син.

старият е проф.Иван Козовски, той ръководи център по асистирана репродукция "Варна", но не работи директно с пациентите. там основни фигури са д-р Александров и д-р Ковачев.

младият е д-р Георги Козовски, той работи в друг център - "Св.Георги Победоносец".

за повече информация, пусни питане към варненските момичета в тоди подфорум - http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=40.0

blagodarq :cuddle:
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #624 -: Октомври 13, 2011, 20:12:14 pm »
Привет на всички  :wink:
Четох, четох и реших да се включа ... Аз съм на 42 години (почти). Имам дъщеря на 13 год. В семейството всичко е повече от наред и с мъжа ми решихме да увеличим фамилията с още един член, но ... повече от половин година не се получава. Първото забременяване беше много, много лесно. Като цяло я изкарах почти без усложнения. След толкова години не съм предполагала, че може да се сблъскам с такъв проблем. Мисля, че водеща причина е възрастта ми, но все пак не съм престаряла  :lol: :lol:
Моля ви, за съвет към коя добра клиника да се обърна?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #625 -: Октомври 13, 2011, 21:11:10 pm »
Мисля, че водеща причина е възрастта ми, но все пак не съм престаряла  :lol: :lol:

всъщност, си... (без да звучи обидно!) за забременяване, 42 години си е старческа възраст. шансовете за забременяване са под 10% и спадат с всеки месец.

за да те посъветваме за клиника, кажи кой град ти е най-удобен?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #626 -: Октомври 13, 2011, 21:26:42 pm »
Soffytta - ако слушаш джам, май няма смисъл да ходиш по клиники....
Джам, шапка свалям за позитивизма!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #627 -: Октомври 13, 2011, 21:31:52 pm »
Soffytta - ако слушаш джам, май няма смисъл да ходиш по клиники....

не съм казала такова нещо. напротив, на всички дами в нейното положение, винаги казвам, че трябва да се отправят с мръсна газ към клиника по репродуктивна медицина, без да губят никакво време, за да подпомогнат малкия шанс, който природата ни дава на тази възраст.

много жени, особено които не са имали проблеми със забременяване на младини, не са наясно колко сериозно спада фертилността след 40... добре е да се знае това, за да не се хранят прекомерни илюзии.

аз също съм в групата на тия, борещите се с под 10-те процента шанс, така че позитивизъм имам някакъв....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #628 -: Октомври 13, 2011, 22:05:02 pm »
Привет на всички  :wink:
Четох, четох и реших да се включа ... Аз съм на 42 години (почти). Имам дъщеря на 13 год. В семейството всичко е повече от наред и с мъжа ми решихме да увеличим фамилията с още един член, но ... повече от половин година не се получава. Първото забременяване беше много, много лесно. Като цяло я изкарах почти без усложнения. След толкова години не съм предполагала, че може да се сблъскам с такъв проблем. Мисля, че водеща причина е възрастта ми, но все пак не съм престаряла  :lol: :lol:
Моля ви, за съвет към коя добра клиника да се обърна?

Здравей,никак не си престаряла,дори напротив,напоследък според проучвания жените в развитите страни раждат след 40 години след като са направили картиера,а и с годините продължителноста на живота се удължава съответно и фертилноста на жената.Баба ми е родила на 44,ЕСТЕСТВЕНОООООО,хахаха,по добре се прегледай,навярно имаш някакъв проблем и той не е възраста!
Така че смело напред!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #629 -: Октомври 13, 2011, 22:08:56 pm »
навярно имаш някакъв проблем и той не е възраста!

много те моля, прочети малко, преди така смело да раздаваш уверения! това не е от полза никому. човек не трябва да губи кураж и надежда, но трябва да е информиран за шансовете си. чела съм достатъчно статистика по въпроса и мога да твърдя, че проблемът на 40+ годишните е основно възрастта.

и аз на 38 забременях с лекота 3 пъти за една година, ама от 41 нататък само си броя неуспешните опити...

американските статистики дават под 5% шанс за раждане на живо дете (това значи не само зачеване, но и износване, което е проблемно също!) при жени над 43 години, при това с помощта на инвитро!

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #630 -: Октомври 13, 2011, 22:27:54 pm »
с годините продължителноста на живота се удължава съответно и фертилноста на жената.

Това твърдение е невярно и подвеждащо.

Продължителността на живота се удължава заради превантивната медицина и защото смъртоносни преди време заболявания днес с лечение стават хронични.
Но никой не е успял да забави биологичния часовник и да удължи естествената фертилност на жената. (Когато жени в напреднала възраст и с понижена фертилност днес все пак забременяват и раждат, то е заради намесата на репродуктивната медицина.)

Ако греша за по-продължителната естествена фертилност, поправи ме с факти и ще номинираме лекаря или учения, защото е грубо пропуснат и пренебрегнат за Нобелова награда.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #631 -: Октомври 13, 2011, 22:34:15 pm »
с годините продължителноста на живота се удължава съответно и фертилноста на жената.

Това твърдение е невярно и подвеждащо.

Продължителността на живота се удължава заради превантивната медицина и защото смъртоносни преди време заболявания днес с лечение стават хронични.
Но никой не е успял да забави биологичния часовник и да удължи естествената фертилност на жената. (Когато жени в напреднала възраст и с понижена фертилност днес все пак забременяват и раждат, то е заради намесата на репродуктивната медицина.)

Ако греша за по-продължителната естествена фертилност, поправи ме с факти и ще номинираме лекаря или учения, защото е грубо пропуснат и пренебрегнат за Нобелова награда.

Фактите са си факти,няма се правим на кой е по умен,жените раждат над 40 и то естествено,не ти прави чест да отчайваш жената,аз съм на 41,проблема ми е че нямам маточни тръби,и съм с един яйчник,показателите ми бяха като на 25 год.жена,предстои ми инвитро.Аз не се  чувствам стара,организма ми също,яйчника ми всеки месец прави яйцеклетки!
Който се мисли за стар,е ,значи е стар.
Жалко че не можете да мислите позитивно.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #632 -: Октомври 13, 2011, 22:42:01 pm »
rosicaal, имам чувството, че разговарям с радиото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #633 -: Октомври 13, 2011, 23:59:00 pm »
многооо много отдавна не съм влизала тук.. и твърде отдавна не съм писала...
Джам, най отговорно заявявам че на 44 години( на които съм) организмът е способен да се държи съвсем адекватно. Това че съм в групата на не забременелите е благодарение на лекарска намеса преди време (ти много добре знаеш за какво говоря). Смятам, че не бива по никакъв начин да се убива стемежа на един човек да бъде родител. Какво казват статистиките...не ме интересува, защото като бях на 33 и имах шаснс 70% примерно, аз бях в онеизи 30% на неуспелите.Да водиш хората към саморазрушение обяснявайки каква е статистиката, не мисля че е редно в един такъв форум. Тук всички са грамотни и стигнали ли са до този сайт, то са стигнали и до други където има статистики и са прочели за какво иде реч. Това е място за взаимопомощ, а не място където да си обясняваме колко сме дърти! Погледнато от друга страна, само и единствено ЛЕКАР може да каже дали, защо и как може да стане. Да не забравяме, че жени на 20-25 години са с изчерпан резерв - това не ги прави стари нали?
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #634 -: Октомври 14, 2011, 00:13:06 am »
rosicaal, имам чувството, че разговарям с радиото.

джаме, опит за разговор е добра идея - опитай
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #635 -: Октомври 14, 2011, 00:25:54 am »
rosicaal, имам чувството, че разговарям с радиото.

джаме, опит за разговор е добра идея - опитай


това и направих. но не мисля, че си струва по-нататъшните усилия да се опитваш да водиш разговор, при положение, че отсрещната страна не те чува изобщо.

изрично подчертах и в двата си постинга, че не обезкуражавам, че не убивам стремежи, че не отчайвам, а казвам каква е реалността. шанс има, но той е малък и става все по-малък, затова трябва да се бърза и да се търси помощ от медицината. допълних, че и аз самата не съм загубила своята надежда.


както виждам, обаче, нищо от това не беше прочетено, нито осмислено. ОК, плувайте в розови мечти, шансът е 100%, ние сме млади, силни и можем всичко, а освен това е такова удоволствие да кълвеш Джам, нали? толкова силно, че осигури връщането в темата на две потребителки, които отдавна бяха загубили интерес към тези форуми.

"разговор", казваш... дали това имат предвид всички, които участваха в темата в последните няколко часа?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #636 -: Октомври 14, 2011, 00:34:10 am »
Джам...

""разговор", казваш... дали това имат предвид всички, които участваха в темата в последните няколко часа? "

дали това имат предвид - не знам, нека те кажат. Рядко идвам тук, права си. Исках да се върна, повярвай ми, опитах и си припомних защо не го правя - защото  не намирам разбиране, а правораздаване.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #637 -: Октомври 14, 2011, 00:37:27 am »
е какво "правораздаване" намери тук? посочи, моля?

не мога да ви разбера, наистина...  :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #638 -: Октомври 14, 2011, 00:44:59 am »
Джам, и аз и ти сме Ирина. Говорим на езин едик.

Ти преди малко написа на Soffytta" всъщност, си... (без да звучи обидно!) за забременяване, 42 години си е старческа възраст. шансовете за забременяване са под 10% и спадат с всеки месец."

Ако ти беше на нейно място, как щеше да се почувстваш?


Мислех, че тук хората търсят и намират подкрепа. Това аз съм търсела и намирала навремето точно тук, в "Зачатие". А не присъда - така звучи това което прочетох. А го прочетох случайно, защото го пише моя близка, но това няма значение. На много места в Зачатие намирам точно това -резки, ясни, шибащо категорични определения, които може би за теб и мен (обръгнали и преживели доста) са просто синтезирани препоръки, но за новак са ДИАГНОЗИ Имаме ли право да ги правим?
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #639 -: Октомври 14, 2011, 01:02:04 am »
Жени на 52,62 забременяха ,затова не губя никакви надежди ,а и надеждата умира последна ...