0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #300 -: Ноември 11, 2010, 18:04:14 pm »

второ, Юлияна Дончева е родена през 1965-та година и е пациентка на д-р Г.Стаменов.


Не знаех, че Юлияна Дончева ми е наборка :D. Предполагам, че опитите й са с донорски, защото доста сме прехвърлили 43. Аз може и да мога да се "промъкна тайничко" покрай наредбата, но такава обществена личност, като нея, няма как да скрие какво и къде прави.
Стискам й палци да успее, за да натрие носа на злобарите! :D

Jam, zanza, не им се впрягайте на коментарите. Доказано е, че по-активни в нета са хора, които не могат да се изявят в нормална социална среда. Те пишат коментари навсякъде и за всичко.
В началото и аз много им се дразнех, но после осъзнах, че това е като жълтите вестници и известните личности. Значи, щом злите езици ни тормозят с коментарите си, ние сме звездите, с които те имат необходимост да се занимават :wink: :D

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #301 -: Ноември 12, 2010, 09:08:07 am »

второ, Юлияна Дончева е родена през 1965-та година и е пациентка на д-р Г.Стаменов.


Не знаех, че Юлияна Дончева ми е наборка :D. Предполагам, че опитите й са с донорски, защото доста сме прехвърлили 43. Аз може и да мога да се "промъкна тайничко" покрай наредбата, но такава обществена личност, като нея, няма как да скрие какво и къде прави.
Стискам й палци да успее, за да натрие носа на злобарите! :D

Оооо Плумерия  не се заблуждавай, точно обратното е. По-скоро тя би се промъкнала между капките тъй да се каже използвайки известността си. Един вид - еее хайде де направете ми компромис, защото аз съм еди коя си известна личност...
Поне аз така си мисля. Между другото била съм свидетел как се подхожда към жена съпруга на известен столичен лекар, която има 4 неуспешни опита и мен. Седене в кабинета поне 1 час, а аз само няма и 10 минути.
Извинявам се, че малко се отклоних от темата. :oops:
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #302 -: Ноември 12, 2010, 21:41:39 pm »
Ами самата Юлиана Дончева казва: "Не става въпрос за случаи, когато не е собствен генетичния материал и подобни", т.е. излиза, че ако наистина ще прави ин витро, то ще бъде със собствен генетичен материал.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #303 -: Ноември 12, 2010, 22:38:55 pm »
http://life.dir.bg/news.php?id=7416096&nt=5
"Юлиана Дончева: Осъдително е да искаш дете, ако не си млад?"

две неща искам да споделя по повод този материал.

първо, обърнете внимание на позитивните коментари под материала и ги сравнете с оплювките под материала в същата медия от преди 1 седмица - http://dnes.dir.bg/news/granitza-lekari-in-vitro-7356358?nt=10 - посветен на кръглата маса за повишаване на възрастовата бариера.

второ, Юлияна Дончева е родена през 1965-та година и е пациентка на д-р Г.Стаменов.





Именно, просто не исках да цитирам името й.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #304 -: Ноември 12, 2010, 23:10:05 pm »
А какво значение има годината на раждане на въпросната дама?И това определено не променя нищо в моето положение :?Е ...тогава изобщо не ме интересува!
Между другото:има и по-възрастни пациентки.
« Последна редакция: Ноември 12, 2010, 23:30:15 pm от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #305 -: Ноември 12, 2010, 23:51:55 pm »
kisela, не знам дали годината на раждане има значение, но възрастта й определено има :wink: И общественото й положение, също има.
Е, чакам сега Лъчезар Иванов, Николов, Стаменов и групата от Майчин дом, да обяснят точно на тази дама, как вече е стара и няма право да иска дете. Ще ми е забавно да го прочета, ама знам, че няма да имам това удоволствие.... :wink:

Според мен, Юлиана Дончева заслужава нашите адмирации за това, че коментира проблема си, вместо да се старае да го скрие.
При нейните възможности, можеше безгрижно да отиде в клиника в чужбина и никой да не разбере какво прави. Най-много жълтите вестници да пишат, че си е направила пластична операция :D. Вместо това, тя се е изправила пред медиите, което иска смелост и увереност.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #306 -: Ноември 13, 2010, 09:40:01 am »
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7523&sectionid=13&id=0004803

Цитат
СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ, министър на здравеопазването: Господин премиер...... Фонд "Асистирана репродукция" към момента е приел много заявления за дейности поради така направените правила.....

БОЙКО БОРИСОВ: За колегите искам да кажа, че става въпрос за т. нар. ин витро!

СК: Там се води един непрекъснат дебат и в момента дори има съдебен спор дали трябва да има възрастова граница за пациентите, които подлежат на такива неща.....

ББ: Искам да ви дам малко разяснения. Първо, според мен е правилно да оставим жените да преценят, говорим за жените експерти, включително и в парламента и здравето, за възрастта. Ние, мъжкото съсловие, трудно разбираме тези процеси. Това е така, което казвате, намалява възможността с времето, но има доста семейства, за които това е изключително важно.

Ако приемем, че семейството е най-важната, а ние сме го приели, още отивайки в Европейската народна партия, клетка в обществото, ние като държава сме длъжни максимално да се постараем да я запазим, да я изграждаме и подкрепяме!

Отказът на една такава процедура довежда до изключително тежки психични, семейни и редица други проблеми. Надеждата умира последна. Аз това считам, че ние трудно можем да го разберем и тук трябва да дадем място и повече възможност на жените да говорят по тази тема или жените експерти в здравеопазването да се изказват по тази тема. Защото, иначе ние лесно можем да се наложим във възрастовата граница, дали да е 43 или 45. Разбира се, ако например, ако решаваме да бъде на 43 и половин месец - какво, животът приключва ли? Шансовете са зачеркнати. Поставете се на мястото на една такава жена...... Фактически с решението, което приемаме днес, уреждаме финансирането, което сме давали досега, защото е било повече и даваме повече, но в същото време мисля, че в Бояна беше тържеството, когато бяха събрани всички, които и по време на нашия мандат са заченали и родили за България. Това ми беше едно от най-хубавите мероприятия, на които съм присъствал....... Константинов, ще ви помоля, когато вземате тези решения, да слушате повече жените!... Подредете си министерството, подредете фонда, подредете списъците, подредете дейността, създайте ред, ние пари сме осигурили и ще осигурим и допълнителни, ако са необходими, но вие създайте ред.

СК: Ако с "х" пари могат да се родят "х" деца, дали може да направим така с "х" пари да се родят 1.2 или 1.5 пъти повече деца.

ББ: За това ви направихме министър, за да направите това - да не са 1.2, а двойно повече да станат.

СК: Точно с това се занимавам и е абсурдно тук да решим тези неща. Те ще се решат между експертите и заинтересованите страни. Ще ви предложа решенията, а вие ще кажете "да" или "не". Смятам, че това е правилното... Благодаря, че тези средства ще бъдат дадени!

ББ: В това и аз съм убеден, но това е нещо, което нашето правителство, отсега ви казвам, че ще подкрепя.

СК: Това е музика за моите уши!

ББ: Това е вътрешно мое убеждение. Пет деца повече, пет българчета, е по-голяма инвестиция от каквото и друго да ми предложат останалите колеги, по което спор няма. Разбрахте ме.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #307 -: Ноември 13, 2010, 15:37:13 pm »
Благодаря ти, Джам!
Премиера винаги е бил съпричастен към нас, дано тези от които зависи
ограничението да падне се вслушат в думите му!
Това стенограма от заседнание на Министерски съвет ли е?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #308 -: Ноември 13, 2010, 17:20:32 pm »
Еййй, напълни ми се душата:)
Благодаря Ирина:)
Дано, дано.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #309 -: Ноември 13, 2010, 19:08:16 pm »

Ха....не съм вярвала, че думи на ББ ще ме разплачат...Бог да го поживи! Вдъхва ми надежда, ако не за мен, то за момичетата след мен... И дано има реални дела след думите, дано!

jam - Благодаря!
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #310 -: Ноември 15, 2010, 12:39:02 pm »
Първо, според мен е правилно да оставим жените да преценят, говорим за жените експерти, включително и в парламента и здравето, за възрастта. Ние, мъжкото съсловие, трудно разбираме тези процеси. Това е така, което казвате, намалява възможността с времето, но има доста семейства, за които това е изключително важно.
....... Константинов, ще ви помоля, когато вземате тези решения, да слушате повече жените!...

Дано да го чуе Константинов, но и другите мъже, които държат те да определят съдбата ни... :)

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #311 -: Ноември 16, 2010, 23:45:02 pm »
Почти съм сигурна, след тези изявления, че на 15.11.2010 ще се излезе с предложение за увеличаване на възрастовата граница до 45 и точка.


Някой нещо да е чул след 15.11.????


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #312 -: Ноември 18, 2010, 21:40:37 pm »
http://www.lekar.bg/news-43/info-365/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5+%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0+%D1%81+%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0%B0%D1%83%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8+%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B8/


http://www.predainatatak.bg/print.php?id=133

Намерих нещо много интересно!)Какво ли ще кажат сега специалистите за ограничението?Искаме ограничаване и за мъжете,или отмяната при жените!Иначе е гадно!
« Последна редакция: Ноември 18, 2010, 22:15:58 pm от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #313 -: Ноември 20, 2010, 07:28:30 am »
Връзката между синдрома на Даун и мъжете е не само по повод напредване на възрастта, а и стрес фактори - войни, кризи,условия на живот. Аз бях писала в дискусията около донорството на яйцеклетки че по-възрастните жени вече са оневинени от медицината.
Рискът от болестта се увеличава и когато бащата е прекарал  тежко заболяване.А при майката вероятността е по-голяма когато непосредствено след раждане или аборт последва нова бременност.Това се отнася както за по-възрастните така и за младите жени. Изследванията са на австрийски професор д-р Андреас Рот ( Светът принадлежи на зрялата жена ,автор Сузана Кубелка)
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #314 -: Ноември 21, 2010, 16:11:55 pm »
swetlina, какво представлява тази книга, заслужава ли си човек да си я купи?
По заглавието ми звучеше като литература от типа "как да бъдем успешни...", но не искам да подхождам с предубеждения, защото това, което си цитирала, звучи интересно :)

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #315 -: Ноември 22, 2010, 09:45:38 am »
Момичета, има ли някакво развитие по въпроса с Наредбата? Случи ли се нещо на съдбоносната дата 15.11?
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #316 -: Ноември 22, 2010, 10:01:53 am »
Plumeria,
Пазарът се напълни с книги от сорта - как да направим успешна кариера, да спечелим много пари и т.н. бестселъри на американски автори, по които тинейджърите си падат.
Както европейските филми се различават от американските, така и книгите на европейски автори утвърждават по-различни ценности.
Тази книга е превод от немски език.Тя се отнася за жената над 40 г., но не е медицинска за промените в тялото й. По-скоро  с примери от живота и медицината авторката се опълчва срешу някои твърдения, свързани с възрастта на жената и вдъхва увреност да не се обръща внимание на тях. Някой от внушенията й са доста смели.
Аз изчетох книгата на един дъх по Коледа преди около 5 години и си я преснех- тогава беше изчерпана от пазара, бе ми препоръчана и дадена от приятелка.
Мисля че си заслужава да се прочете .

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #317 -: Ноември 22, 2010, 10:59:39 am »
Момичета, има ли някакво развитие по въпроса с Наредбата? Случи ли се нещо на съдбоносната дата 15.11?

нищо не се случи на въпросната сакрална дата, поне по наша информация.

иначе, има раздвижване, надяваме се в правилна посока, но още е рано да се дава повече информация. но при всички случаи, нещата едва ли ще се случат бързо - в рамките на 1-2 месеца... :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #318 -: Ноември 22, 2010, 21:08:00 pm »
Благодаря swetlina!
За паралела европейско-американско кино, литература и т.н. съм напълно съгласна с теб. От друга страна и сред американските автори има много какво да се прочете, но е трудно да се отсее от "плявата". Аз затова разчитам на препоръки, като твоята в случая. Явно ще си взема книгата :D

но при всички случаи, нещата едва ли ще се случат бързо - в рамките на 1-2 месеца... :(

Наближават празници, ваканции... Щом нищо конкретно не е станало на 15-ти, явно трябва да имаме търпение до след празниците. Дано януари да се раздвижат нещата!

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #319 -: Ноември 25, 2010, 14:18:06 pm »
http://www.standartnews.com/news/details/id/86804/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD-%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%B5-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0
http://www.dnes.bg/kino/2010/11/24/djon-travolta-stana-tatko-otnovo.104657
От сърце ЧЕСТИТО на щастливите родители, за които НЯМА ВЪЗРАСТОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ и държавата им не се разпорежда с живота им, както тя прецени.