0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #280 -: Януари 27, 2010, 16:01:33 pm »
Привет и добре дошла на very77 :)
Върнах се от лекциите, тази сякаш повече ми хареса. Продължи повее от два часа, като темата беше нормално раждане. Имаше макети на органите на майката и няколко макета на бебета. Доста нагледно ни обясняваха всичко и защо трябва да си слушаш акушерките, кои са критичните периоди при раждането, как след раждането вода се пие на много малки глъдки. Съвсем ми се изпари страха от епизотомия, обясниха ми и че с епидурална упойка не може да се засегнат нерви в гръбначния стълб и защо.
Следващата сряда е лекция за хранене и захранване и ни препоръчаха да гледаме един филм по истински случай - Lorenzo's Oil.Казаха, че е тежък, но много поучителен.
Някой да го е гледал?
Скарлет, сега ако си направиш абонамент дори за 6 месеца за спис. "9 месеца" получаваш комплект за мама и бебе на Веледа. Аз ще пропусна, че няма да си получавам списанията с нашите разбити пощенски кутии. Но вместо да купуваш, може така да си вземеш това масло ако ти харесва.

[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #281 -: Януари 27, 2010, 17:38:06 pm »
Много полезни неща си научила там.Сега сигурно си по-спокойна.
За филма - гледала съм го, наистина е много тежък филм.Който иска да го гледа, но да се зареди с кърпички, че сега сме малко по-чувствителни.
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #282 -: Януари 27, 2010, 17:46:17 pm »
Здравейте момичета  :D
Жасминче наистина са добри тези лекции-аз не съм присъствала но като те слушам явно си заслужава.Би ли споделила за епидуралната упойка.аз да си призная незнам каква е разликата между епидурална и спинална :oops: сега ще се поразтърся в нета...
Кики Вери добре дошли :D
За мазането-аз от няколко дни запонах да се мажа с лосиона на Мама Дона-засега нямам проблеми,а и се развам че миризмата не ме дразни-даже не усещам такава.
Момичета бихте ли споделил за витамините за бременни-пиете ли и какви ако да.На мен ми изписаха Пренатал на Джеймисън, но не съм ги започнала още...


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #283 -: Януари 27, 2010, 18:47:19 pm »
добър вечер  и от мен...проспах си младините днес,но бях по студа и ме "преби". и аз се здобих с кремче против стрий,но едва ли някой го познава.аптекарката каза,че е добро.и аз мисля като скарлет,че това си е до ген.сестра ми например не е родила,но цялата е нацепена-крака,дупе,гърди,а аз съм раждала и почти нищо нямам никъде,а не съм с емазала първия път.сега обаче се притесних и реших да с емажа,защото първия път и гърдите ми не реагираха изобщо чак докато не ми тръгна кърмата.стояха си като момичешки,но сега......нямам думи.в началото бяха супер болезнени и подути,като когато идва вече кърмата.това ъа около два месеца,после ме отпуснаха за известно време и сега от три дена отново се активираха.леле немога да ги пипна.даже от дрехите ме боли и купих крема аз.
Скарлет и аз имах скоро такива бодежи...мисля,че е съвсем нормално.на мен ми отминаха.не се притеснявай.


Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #284 -: Януари 27, 2010, 19:12:58 pm »
Елинка главния ми страх беше, че се поставя в гръбнака. Обясниха ми, че гръбначния мозък е обвит с три "обвивки". Най-горния е най-твърд. При слагане на епидурална упойка те не го пробиват, затова няма опастност да бъде засегнат гръб.мозък. А при спинална за секцио се пробива, но пак няма опастност да бъде засегнат гръбначния мозък, защото има още две предпазващи го обвивки.
А иначе научих, че и двете упойки са с катетър. Тоест не се бие веднъж, а се подава на порции упойката, за да се избегне предозиране при епидуралната и целта там е да премахне болката, но не и усещането на жената за напън. Така тя ще може да напъва качествено.
Аз го обясних малко смешно, но ...
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #285 -: Януари 27, 2010, 19:31:00 pm »
Добре заварили сладурки и благодаря за хубавите пожелания!
Относно кремовете сега ползвам възможно най-евтиния вариант на Кокона и майка против стрии и за бюст само вечер след душ. Като ги свърша смятам да си купя продуктите на Веледа или Галеник. При мен се появиха още в началото на третия месец червеникави резки от долната страна на гърдите, незнам дали това са стрии, засега не изчезват, но здраве да е...
Скарлет мисля че започваш да усещаш  движенията на бебчо и при мен е така от 16 седмица насам :D.
elina0102 според моя док трябва да си доставяме всички витамини чрез храната, но аз на своя глава си взех Центрум Матерна. Все пак е зима и е по-отбрано откъм качествени плодове и зеленчуци. Ако беше лято да си откъснеш от бащината градина... Към края на първата опаковка съм след това и аз незнам дали трябва да се почива, дали да си взема други :dontknow:.
За епидуралната упойка- преди няколко дни една приятелка разказа, че родила много лесно именно с нея, контракциите ги усещала но не били така болезнени, а самото раждане протекло за 3 часа, да вметна че и е първо раждане.
Приключвам, че ми стана дълъг поста :wink: