0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Аз пък си мисля че в последно време е модерно да се спекулира с ДНК фрагментациите.

Да при оптимални условия, добър брой добити яйцеклетки, добра спермограма както в случая и това при първи или втори опит при жена която е не повече от 35, е може и е редно да се остави ин витро.
Но сложното в Танитиния случай не е някаква химера, а явен факт и аз лично не намирам за редно да се рискува поредната и процедура с ин витро оплождане при все и история в клиниката.

Да, като прочетох поста си с твоя тон, да - би могъл да се интерпретира че Икси-то решава всички проблеми, разбира се не това имах предвид, а неумеестния риск и съотвенто "ограбения" шанс.

Всъщност до преди година-две какво се правеше при лоша СГ?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
JAM, EVRO,
Много ценна информация ми давате. На 21 ще правим цитогенетичен анализ, резултатът ще излезе средата на януари, може би той ще внесе по-голяма яснота.
Така или иначе и самия Владимиров много се зачуди какво да се прави и каза, че иска да се консултира с колеги. Като станат готови резултатите ще направим план и ще пиша.
Така или иначе вече започнахме и лечение при мъжа ми - дано даде някакъв резултат!
Благодаря ви от сърце за загрижеността! :bighug:
*
Да си подновя темата, че има развитие при нас - разбира се негативно. :lol:
Все още цитогенетичните не са готови, но възникна нов проблем - тъй като позанемарихме секса в последно време и сега ново 20 - проблем с ерекцията, с две думи "засечка". И сега какво следва? Не смеем да пробваме пак, че ако пак се издъним се страхувам проблема да не стане психологически - само на сексолог и психотерапевт не сме ходили..
В момента пием :L-карнитин, спимен и оксибор форте - от месец някъде (това лечение ни беше предписано от Кацаров при първия лош СДИ тест преди 1 година и даде резултат - дефрагментираните сперматозоиди от 33 % намаляха на 17 % ). Та сега пак го започнахме.
Да вземем ли да пуснем едни хормони, ама какви? Чета че за мъжа се пускат
LH, FSH, testosteron, пролактин и TSH - това достатъчно ли е или трябва и свободен тестостерон?
Или да взема да му давам преди секс ( четох вече за еромакс, левитра, виагра...)
Само че, тези хапове влияят ли на спермограмата по някакъв начин?
Мацки, помагайте...
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Според мен е инцидент следствие на всичко преживяно.
Като за начало малко хармонична, топла и защо не еротична обстановка, а най-добре пък ако се получи спонтанно. Наистина не впрягайте каруцата пред коня.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Евро, благодаря! :lol:
Май наистина вече ставам параноичка! :x
*
Момичета, подновявам темата.
Току що завърши втората ни процедура (ICSI , отново с донорска я.)
От 9 я. - една куха, 2 незрели - остават 6, всички оплодени (ICSI) -резултатът на 4 ден - 6 качествени ембриона.
2 върнахме на 4 ден, 4 замразихме.
За малко видях положителния тест - ЧХГ се вдигна до 170 и падна.
Та отново навлизаме в сложната тема за неизяснените генетични проблеми при мъжа.
За да не четете цялата тема отново бърз преглед на фактите.
Спермограма - отлична.
Тест за ДНК фрагментации - граничен, до 33% дефрагментирани при реф. ст. < 30%
Но поредица неуспехи при мъжа ми ( 2 опита с донорки я. + 2 спонтанни аборта на бивша партньорка ). Аз не се слагам в сметката тъй като съм с ИЯР.
Цитогенетичния анализ не откри проблеми при мъжа ми.
Ще се радвам, ако споделите мнения, предположения и предложения.
Както се казва оттук на къде?
На мен ми минават само 2 идеи - PGD на ембриони или донорски ембриони
*
Танитка, защо не пробвате да лекувате мъжа ти?Посетете Кацаров или някой друг андролог.И при нас е високо ДНК фрагментации и Кацаров ни каза, че преди процедура трябва да се пият най различни неща за подобряване.Думите му бяха, че с такива резултати даже и да се получи бременност, то тя най вероятно ще завърши или с мисед, или със спонтанен, или няма да се стигне въобще до такава.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Танчеееееееееее  :hug2:...
А твойта имунология как е?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Танче, още когато разбрахме проблема посетихме Кацаров и от тогава до сега прилагаме неговото лечение - с малки почивки. Имаше временно подобрение от 2-3 % след първия курс, след това пак се влошиха, сега преди последната процедура пак направихме терапия, но вече подобрението беше само 1 %.
Evro, мойта имунология е добра, правих малкия пакет в Иван Рилски преди 2 години, освен да взема да ги повторя ли? Може би това ще направя, защото аз съм с Хашимото, но ТСХ хормона ми е в норма, само ТАТ и МАТ са ми завишени. Тодорова ми беше изписала преднизолон, заради ТАСТ и МАТ -а, но Владимиров беше много скептичен и аз не го пих....
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Значи не е много "добра" имунологията, Тиреодита си е имунологично заболяване, а преднизолона е бил по-добрия вариянт от никакъв според мен.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Еvро, мислиш ли че може тиреодита да е причина, за да падне ЧХГ от 170?
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Не бих могла да ти кажа, но щом имаш активни антитела и правиш процедура, все си мисля че преднизолона не би ти навредил.
Аз имам АФС, пак имунен процес, пих преднизолон.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Да, права си, при ЗЕТ, ако стигнем до трансфер ще го пия.
*
Момчета, да допълня темата, ако на някой му е интересно!
След консултация с д-р Владимиров се оказа, че най-мрачните ми предположения се потвърдиха. Според Док. при нас се касае за някакъв генетичен дефект при мъжа ми, който се установява на база на множество неуспехи при различни партньорки (донорки), независимо че лабораторните резултати на цитогенетичния тест са добри.
Док е категоричен, че високите ТАТ и МАТ не са причина за неуспеха, като неговия съвет е или донорски ембрион или осиновяване. Той смята, че няма никакъв смисъл да се правят повече опити с материал на мъжа ми.
Моля ви, ако при някой друг е установен такъв проблем - за мен ще бъде много ценна информация, ако сподели, - ако държи на конфиденциалност - може и на лични.
Все пак си мисля да направя една консултация и с проф Кременски, за всеки случай.
 
*
Танита съжалявам ,за недобрите прогнози.И друг път сме обсъждали недооценяването на мъжкия фактор.

Ние започнахме опити когато бях на 34г.Бях си направила няколко изследвания включително и репродуктивни хормони, всичко беше наред , доктора със задоволство обяви ,че съм в много добра форма но дотук...След кофти спермограма започна ходенето по мъки и така вече 7 години. Аз вече съм на 41 и при все, че изследванията ми за я.р са добри , реагирам на стимулации сме насочени към донорска яйцеклетка , о.к съгласна съм , но едно гласче такова вътрешно ми подсказва , че има голяма вероятност това да не е решението на проблема. Вече почти 5 години не пропускаме доказана с тестове овулация при мен и недоказана нормоспермия при него  :),и няма помен от забременяване , имплантация и т.н.

Използвам случая да споделя нашата история защото считам, че макар казуса да се смята по-скоро за изключение всъщност се появява доста често и според мен не трябва да се неглижира и подценява, особено на фона на напреднала възраст и диагнозата ИЯР защото знаем много случаи на успешно забременели с  лоши яйцеклетки при това спонтанно. Иксито се смята за панацея при мъжки фактор а пък донорската яйцеклетка при напреднала възраст "Идеал Стандарт"  :wink:
*
Да, напълно си права, че мъжкия фактор не се дооценява и има нещо гнило там. Разбира се такива обобщения са малко крайни, чувала съм , че главно в клиника Маркес в Барселона се отдела по-голямо значение на мъжкия фактор, но лошото е, че нямаме достатъчно средства за там.
Аз лчино си мисля за една консултация с Кременски относно нашия казус, независимо, че цитогенетичния ни е добър, много искам да чуя мнението му относно "резултатите в практиката" и генентичния проблем.
« Последна редакция: Май 25, 2010, 14:07:11 pm от tanita7 »
*
Ами опитах се да не звуча крайно и да не правя обобщения а пък и си давам ясна сметка ,че яйцеклетките ми не са първа хубост.В повечето случаи на неизяснен стерилитет проблем има и при двамата.Вярвам ,че лекаря преценява по-добре от мен, но въпроса е в алтернативата.Например в нашия случай-ембрионите спират да се развиват на определен етап поради некачествена яйцеклетка  , вероятност сперматозоида да не е качествен не се допуска само щото аз съм на 41.Аз само си разсъждавам на глас.
Дано Кременски да ви даде някакъв отговор а защо не и надежда.
А пък аз лично, по вашия казус (надявам се, че не е много нетактично и грубо намесване в проблема ви) мисля, че трябва да опитате с донорски сперматозоиди и твоя яйцеклетка.   

   
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Танита, аз продължавам да смятам това залитане. Нищо не може да се каже за предишните неуспехи на съпруга ти. Нелепо е това твърдение че и преди като не е ставало, причина за това е МФ.
Моля те, ела на ДРЗ и се срещни с други специалисти.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=977&Itemid=31

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
проф. Кременски ще консултира на ДРЗ в Пловдив.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Jam, evro, благодаря ви! Ще дойда!