0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем с тестовете за овулация
« -: Ноември 29, 2009, 22:29:07 pm »
Здравейте момичета:)
Имам нередовен цикъл м / у 30-50дни. Този месец ми дойде на 08.11.2009. Започнах тестове за овулация от 11-тия ден/18.11.2009 /. От тогава насам имам две чертички, като втората е по-слаба. Само на 24,25.11 бяха малко по-тъмни и до днес продължава все по две: (
Моля, някой ако му се е случвало подобно нещо да сподели, че направо се побърках. Предполагам, че това не е нормално.
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2009, 09:35:05 am »
furiqta ето цяла тема, където се коментират тестовете за Ову, погледни там, сигурно ще намериш отговор на въпроса  :wink:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=28.0
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2009, 09:40:20 am »
Ето примерна картинка за сравнение http://home.telkomsa.net/focus/OPKimage.jpg
*
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2009, 09:43:03 am »
Фурия, никога досега не ми се е случвало теста ми за овулация да е само с една черта. Винаги са две, но тестовата в началото е по-бледа, после се изравнява по наситеност с контролната и след това пак е по-бледа.
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2009, 15:16:15 pm »
Благодаря за отговорите,
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2009, 15:21:47 pm »
Много ви благодаря момичета. Доста се поуспокоих:))) Миналия менесец имах една линия само два дни, а след това имах 2-3дни по две линии, та за това...Пък сега 13дни две линии.
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #6 -: Декември 10, 2009, 16:25:35 pm »
Здравейте, момичета. Нова съм във форума, но се престраших и аз да споделя за моите ову тестове. Подобно на Furiqta, и при мен началото на цикъла ми през ноември беше 08.11. По принцип до този момент циклите ми не протичаха повече от 28-29 дни, но ето, че този месец имаше голяма изненада - продължи 32 дни - до днес. Очаквах нормално овулацията ми да започне някъде 14-15 ден от цикъла, но правейки тестовете от 20.11. чертата беше само една, и така до 24.11., когато теста засече две чертички - едната беше по - бледа от другата. На 25.11. вече тестовата линия беше по - наситена от контролната, което означаваше, съгл. упътванията в указанията към теста, че овулацията следва да настъпи до 48 часа. както и да е, бебеправихме всеки един от дните в които теста показваше две чертички, но нещо не се получи. За това имам чувството, че нещо не е както трябва с тези тестове??! :(
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #7 -: Декември 10, 2009, 16:58:06 pm »
 :D Тестовете са си наред, спокойно. Просто не стават нещата от раз.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #8 -: Декември 10, 2009, 21:32:57 pm »
Eеее, то това си е много добър резултат от тестовете. Поне имаш ясен резултат. Споко, една позната има две бебчета, правени с тестове за овулация:)
*

    sonyas

  • ***
  • 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #9 -: Декември 13, 2009, 18:59:18 pm »
Момичета и аз имам проблем с тестовете- лентички, постоянно ми показват само две чертички  :? много съм объркана :ask: , това не е нормално, не мога да разчитам на тях. Преди ползвах плочки и нямах проблеми, но ми идва скъпо.

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #10 -: Декември 29, 2009, 13:21:23 pm »
А втората чертичка по-наситена ли е, или по-бледа? Варира ли в дните наситеността на втората чертичка? По принцип за оплакване са жените, дето изобщо нямат втора чертичка, или дето като на мен втората чертичка им е по-бледа  :(

Ти се радвай, че имаш две чертички и прави секс, пък да видим какво ще излезе!
*
Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #11 -: Януари 06, 2010, 00:24:45 am »
Уфффф тези чертички  :?, да си призная спрях да ползвам тестове за овулация точно защото напрактика не мога да разчета резултата. Втора чертичка, ама по-бледа ли е, ама колко по-бледа е, или пък е достатъчно наситена и близка по цвят с контролната...
Аз да не съм компютърна програма за сканиране и анализ на цветове?! Три месеца купувах ову-тестове в промишлени количества и си правех такъв всеки ден - от спиране на кървенето, до следващия цикъл само и само да добия представа за правилния вид на въпросните чертички. Е, не можах... И понеже безумните лентички са в кутийки по 5+тест за бременност, имам към 30 теста за бременност бонус в момента  :lol:
Най-тъпото е, че в която и аптека да попитам - имат само тези и това е. Нищо на друг принцип, с по-лесно и ясно отчитане. Това в аптеките в Ст.Загора, като пътувам някъде и мерна аптека - проверявам все пак дали имат и друг модел. Веднъж само ми предложиха от някаква друга марка, ама пак на същия принцип - чертички. Мерси.
Преди 2 години във Виена ми се наложи да пия "Тамифлу", опасявах се че ако съм бременна ще навреди и си купих тест за бременност от първата аптека която видях. Нещото беше с вид на дигитален термометър, с екранче и акуратно си изписа "няма бременност". Ясно и точно, никакви чертички и алабализми. Някой ползвал ли е тестове за овулация, подобни на този тест за бременност, или поне различни от лентичките? Много ще бъда благодарна, да сподели от къде точно да си купя такива, (няма значение в кой град в БГ), или ако се поръчват от чужбина - координати на сайт, или дистрибутор.
Успех на всички с тестването и дано е за мнооого кратък период :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Проблем с тестовете за овулация
« Отговор #12 -: Януари 07, 2010, 08:49:12 am »
Аз пак ще ти препоръчам тестове с чертички, ама поне без тест за бременност към тях. Аз съм от доста заврян град, но при нас се предлагат два варианта:

за 9 лв.: комплект от 5 теста за овулация + тест за бременност и
за 6 лв.: комплект от 5 теста за овулация без тест за бременност.

И аз предпочитам да си купувам втория, защото ми е унизително да трупам тестове за бременност, пък бременност да не настъпва!

А колкото до яснотата на чертичките - когато има овулация, втората чертичка е недвусмислено по-ясна. Ама и на мен този месец вторите чертички ми излизаха по-бледи и защо няма овулация е съвсем друг въпрос!!!