0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,
Зимния сезон предстои. Нашите "снежковци" за сега си спят, но им предстои едно хубаво пътешествие.

Надявам се на обилен снеговалеж и темата да бъде затрупана от големи преспи сняг.

Късмет на всички!
*
Re: ЕТ на "снежковци" през Ноември/Декември/Януари
« Отговор #1 -: Ноември 17, 2009, 19:34:12 pm »
Рина, има отчетна тема за ноември. Или ти имаш предвид трансфер на размразени ембриони?
« Отговор #2 -: Ноември 17, 2009, 20:26:46 pm »
Ако темата е за предтоящ трансфер на замразени ембриони аз се записвам. Още не съм сигурна в кой от изброените месеци ще бъде моя трансфер, но ще следя темата с интерес. Надявам се да се напълни със "снежни" бебета
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #3 -: Ноември 17, 2009, 21:20:44 pm »
Криси,май пак ще сме заедно :P И аз, чакам поне да завали,обожавам да вали сняг,моят трансфер се очертава към края на януари.зависи от лелката :witch:
Пожелавам на всички много, късмет със снежковците!
Ще следя, темата с интерес. :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2009, 22:13:36 pm »
Рина, има отчетна тема за ноември. Или ти имаш предвид трансфер на размразени ембриони?
Елфи, имам предвид трансфер на размразени или както аз неправилно се изразявам може би, на замръзени ембриони. Зависи от гледната точка.

На мен ще ми е за първи път и бих се радвала тук да се споделят мнения за критичните стъпки в процеса.
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2009, 22:23:42 pm »
Велка, ами дано този път заедно да се радваме :) аз ако не успея през декември оставам с теб за януари ,ще видим, каквото има да става, ще става.
Рина, на мен също ще ми е първи ЗЕТ,успех момичета
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2009, 09:37:10 am »
Здравейте, включвам се и аз в темичката.
На мен също ми предстои трансфер на замразени ембриони. За първи път ми е и не съм много запозната, но ще си помагаме с информация и подкрепа най-вече.
Аз очаквам моите скиорчета в края на този месец и се надявам наближаващите празници да са най-щастливите ...  :bori_015:  :bori_002:
*
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2009, 10:33:22 am »
Здравейте! И на мен ще ми предстои замразен трансфер - най-вероятно през януари. И за мен ще е нещо ново. Доста неща не са ми ясни, но и с този процес ще се запознаем.. :D Преди това трябва да мине биопсията и да но да няма нужда отлечение!
Дано темата се превърне в много щастлива и пълна с бебета и щастливи родители!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2009, 10:54:06 am »
Бих искала да помоля, ако някой има повече информация за това каква подготовка би трябвало да има. Това вероятно зависи и от причината за неуспеха на стимулирания цикъл, и все пак.
От Д-р Владимиров не разбрах какво ще промени в този цикъл за разлика от стимулирания. Няма ли да ми назначи допълнителни медикаменти за стимулиране на лигавицата, да направи изследване за хидросалпингс и т.н. Просто да предотврати евентуалната причина от миналия опит.
Прегледах други минали теми, но конкретна информация не отрих.
Днес ми е трети ден и следобяд съм на преглед.
Благодаря предварително!
*
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2009, 19:26:57 pm »
Rina на мен ми беше направен размразен трансфер през м.април след първото ми неуспешно ИКСИ. И аз съм при док. Владимиров . Ние с теб вървяхме заедно сега през октомври когато на мен ми беше втория опит , този път имам замразени 8 и смятам през януари да правя трансфер.
При размразения трансфер имах само 2 или 3 прегледа на УЗ , прегнил в деня преди трансфера и вече след самия трансфер - дежурните - утрогестан , естрофем , фарксипарин. И това беше.
Преди това по мое настояване ходих на ендокринолог и правих имунологични.
Сега не знам какво да направя допълнително преди новия ЕТ.
*
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2009, 22:13:54 pm »
Sne_do,
Пак ще сме заедно, най-вероятно, през Януари. За съжаление, днес Владимиров откри, че имам неспукани фоликули от предишния цикъл и от утре почвам Марвелон, 2х1. Ще ме прегледа другия месец, но ще са празници. Така, че май прекалено рано открих темата за ноември.
Успокояваш ме, защото ми се искаше да знам наистина каква подготовка мога да направя преди трансфера за да е успешен, а на теб също не ти е дал. Но затова пък трябва да се знае причината за предния неуспех, а Владимиров никога не изказа мнение в моя случай.
Успех!
« Отговор #11 -: Ноември 19, 2009, 11:47:33 am »
Здравейте момичета ,
и аз се включвам да следя темата,макар ,че чак април или май 2010 ще правим опит със замразените ни ембриончета от първия опит.От втория не останаха за замразяване.Успех на всички.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2009, 12:13:21 pm »
хайде и аз тук -евентуално  през януари  ,ако всичко е наред  и ние  ще  опитаме със замразените
Успех на всички !

*

rumi 84

• 215
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2009, 12:29:10 pm »
Здравей те и от мен и аз ще правя трансфер на "снежковци" чакам да ми доиде цикала и отивам на лекар.
Успех на всички !
« Отговор #14 -: Ноември 19, 2009, 12:34:19 pm »
И аз се записвам да следя темата.При мен не знам кога ще е най-вероятно през новата година.
Успех на всички ни!
« Отговор #15 -: Ноември 23, 2009, 14:39:21 pm »
Здравейте,

имах ЗЕТ миналия месец след неуспешно ИКСИ през мес. Май при д-р Стаменов.

От 12-14 ден следи за ову, после има 2-3 прегледа на УЗ и следва лепило/среда деня преди ЕТ и ЕТ на следващия ден. До колкото си спомням ЕТ беше на 17 ден от МЦ.

Ние върнахме 3, прекрасни....но не било писано и с тях.

Иначе няма прегнил, няма стимулация. Като лекарства аспирин, утрогестан и естрофем.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #16 -: Ноември 26, 2009, 14:47:02 pm »
Записвам се и аз да следя темата,защото на мен днес ми замразиха ембриончето от ЕЦ и ще ги събираме няколко цикъла,след това ЕТ.
Успех на всички със снежковците!
« Отговор #17 -: Ноември 26, 2009, 14:53:23 pm »
И аз се прехвърлям в тази тема, след неуспешно ICSI на лимитиран цикъл. Очаквам скоро да направим трансфер на 2та замразени ембриона.
Успех на всички в процедурите!  :wink:

« Отговор #18 -: Ноември 28, 2009, 08:42:48 am »
Хайде и аз в кюпа! Януари или февруари ще правя и аз трансфер на снежковци,да видим само кога ще набера смелост.Успех на всички! Надявам се тук успеваемостта да излезе по-голяма :)
*
« Отговор #19 -: Декември 03, 2009, 15:56:42 pm »
здравейте момичета,
миналата седмица ми направиха трансфер на замразени ембриони (от ин-витро опита ми през м. Април тази година). Дълго се колебах дали да пиша тук преди да направя теста, но времето след трансфера минава бавно и понеже не съм казала на никого, а вече не ме свърта, пък и аз лично винаги съм препрочитала темите по 100 пъти за да си набавя информация, сега накратко ще ви опиша при мен как мина:
Започнах с естрофем на 2-ри ден от цикъла 2 х 1т. всеки ден. На 9-ти ден преглед за да се види лигавицата и въобще как е положението. На 12ти ден започнах утрогестан 2 х 3 капсулки вагинално, естрофема породължава, фолиева киселина (това кога да започнете с тези и други лекарства, разбира се е по преценка на доктора - аз пия още една шепа за НК и т.н.). Два или три дни преди това ми се обадиха от клиниката кога ще е трансфера - ден и час. На 15-ти ден трансфер късния следобяд на ембрионите, всичките 3 се бяха размразили и ми ги върнаха. З ЕТ не е нищо по-различно от ЕТ при обикновен ин-витро опит. Единствената разлика, поне при мен беше че е напълно безболезнено, не е имало пунция преди това, аз се чувствах много по- спокойна и всичко мина бързо. Тест ми казаха на 15-ти ден. След трансфера се пие но-спа 3 х 2т. за първата седмица. Усещанията след трансфера - нищо, ама никакви подсказващи симптоми - нито гърдите ме болят, нито нещо друго, имах леко зацапване в деня след трансфера - наподобяващо розовеещо течение (съвсем за кратко). Усещам единствено огромен глад, от време на време главоболие (което отдавам на спирането на кафето и шоколада), тежест в корема и кръста - вечер. То пък и какви симптоми толкова рано  :D . Това е ... стискайте ми палци пък каквото сабя покаже... :D
п.п. Два дни след трансфера ми се обадиха, че заповедта от фонда ми е готова да отида да я взема....дано не ми се налага да я ползвам  :D

« Отговор #20 -: Декември 03, 2009, 16:10:18 pm »
Микела, благодаря ти ,че сподели и ти пожелвам успех от цялото си сърце. Моля те кажи в коя клиника прави трансфера, до колкото разбирам ембрионите са били замразени на 3-ти ден, нали така?
*
« Отговор #21 -: Декември 03, 2009, 16:36:56 pm »
Благодаря ти Криси  :bighug:
в клиника Малинов, да на 3-ти ден.

*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #22 -: Декември 03, 2009, 22:10:03 pm »
Успех,Микаела.Дано получиш най хубавия подарък за Коледа.
 :bfp: tree2a
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!

« Отговор #23 -: Декември 04, 2009, 12:35:17 pm »
Стискам палци Микаела,дано да ни зарадваш с :bfp:
*
« Отговор #24 -: Декември 04, 2009, 23:07:51 pm »
Благодаря ти Криси  :bighug:
в клиника Малинов, да на 3-ти ден.
Mickella,
и аз имам три замръзени ембриона от Октомври, к ще използваме Януари, също замръзени на трети ден. При Владимиров съм. До колкото разбрах обаче, сега ще ми върнат най-много 2.
Аз си го обяснявам така, че ембрионите слез размръзяването порастват и са все едно оставени за трансфер на 5ти ден, т.е. оставят ги да се събудят и да се доразвият. А според закона, ембриони на 5ти ден, стадий бластоцист, се връщат само по 2.
Кажи моля те ти какво знаеш. Благодаря ти.
Стискам ти палци, силно...
*
« Отговор #25 -: Декември 05, 2009, 00:27:49 am »
много сте мили момичета, наистина съм ви страшно благодарна за подкрепата и пожеланията  :bighug:
Аз все още удържам положението за сега  :lol: дано наистина нещата се получат този път. Пожелавам на себе си и на всички вас едно ново начало с идващата нова година и това, което ще осмисли напълно нашия живот - детенце!
Значи относно въпроса на Рина - на мен ми върнаха ембриони, които бяха размразени същия ден сутринта, върнаха ми ги късния следобяд същия ден. Предварително преди трансфера ми ги показаха и ми обясниха какво е настъпило след рамразяването - те напрактика се бяха възстановили напълно, само единия имаше един лош фрагмент, но като цяло ми казаха, че и той става. Не познавам в детайли закона, четох го доста преди това и мисля, че наистина при стадий бластоцист имаше подобно ограничение.
Това, което пропуснах преди да напиша е, че при мен този път не са поставяли т.нар. лепило - среда, в която са се развивали ембрионите, имах такава по време на ин-витро опита ми миналия път и за съжаление не помогна. Тя се поставя ден преди трансфера.
Рина и аз съм с теб мила, стискам ти палци и дано наистина 2010 да ти донесе много радост :)

*
« Отговор #26 -: Декември 05, 2009, 07:42:40 am »

Не познавам в детайли закона, четох го доста преди това и мисля, че наистина при стадий бластоцист имаше подобно ограничение.

Ето част от ЗАКОНА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ОРГАНИ, ТЪКАНИ И КЛЕТКИ:

3.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст
над 36 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 36 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.5. два ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.6. три ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст над 36 години и над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
 3.5.7.четири ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.8. пет ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст над 36 години и над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
*
« Отговор #27 -: Декември 10, 2009, 17:42:45 pm »
Виждам, че Елфи е помогнала с инфо  :)

аз обаче влизам за да напиша друго нещо, а ръцете ми треперят
Днес е 15-ти ден - деня на теста
Сутринта обаче направих първо в къщи еднин Шуър чек и ......видях 2-те чертички, тестовата беше доста по-бледа). След 5 години това е първия положителен домашен тест, направо сърцето ми се сви от страх  8O
веднага отидох в най-близката лаборатория (не знаех дали лаб. в клиниката ми работи) за да пусна кръвния тест и преди малко си видях резултата  188,3
Момичета това май е + резултат? още ми треперят ръцете и сега вече съвсем се шашнах... мисля да повторя теста и в клиниката в събота или другата седмица
ми това е за сега от мен, прегръщам ви силно и дано това  да е едно хубаво начало на предстоящите празници  :D

« Отговор #28 -: Декември 10, 2009, 18:26:08 pm »
Честито Mickaella! Прекрасна новина :D.Пожелавам ти много лека и прекрасн бременност до края.
P.S Имаш ли някакви симптоми или още нищо?
*

rumi 84

• 215
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #29 -: Декември 10, 2009, 19:48:33 pm »
Честито Mickaella! Пожелавам ти много лека и прекрасн бременност до края.
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #30 -: Декември 10, 2009, 19:56:27 pm »
Mickella ,честито !!!
 :cheerleader: :cloud9: :cheerleader:
Успех и късмет  ,всичко да е наред  до края  и да гушкаш прекрасно дребосъче след девет месеца    :babyflips:!!!

Страхотна новина за преди Коледа !Много ме развълнува ,очите ми се насълзиха от  вълнение-дано темичката се напълни с много положителни тестове и много момичета да те последваме!
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 19:59:34 pm от nimika »

« Отговор #31 -: Декември 10, 2009, 20:03:09 pm »
Ей супер новина Микаела :D.Честито миличка това си е много хубав резултат.Стискам палци да е още по-положителен след два дни.Невероятен подарък за Коледа и много голяма надежда за нас.
*
« Отговор #32 -: Декември 10, 2009, 20:08:59 pm »
И от мен едно голямо ЧЕСТИТО!

*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #33 -: Декември 10, 2009, 20:52:07 pm »
Микаела, браво миличка :balk_46:Честито и леки 9 месеца,а на финала едно или две снежни бебета.Чудесата се случват! :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!

*
« Отговор #34 -: Декември 10, 2009, 21:09:10 pm »
Много ви благодаря за милите думи момичета, аз наистина не смея да се зарадвам, но все още силно вярвам, че по Коледа стават чудеса. :bighug:

P.S Имаш ли някакви симптоми или още нищо?
Ми нямам кой знае какви симптоми, ще ти опиша какво усещах/-ам : Веднага след трансфера - придърпвания и в двата яйчника, тежест в кръста и под пъпа. Имах леки ПМС около деня, в който трябваше да ми дойде, от трансфера до ден днешен имам сташни колики и газове, лицето ми се изчисти (обичайно по това време имам по някоя и друга пъпка), ходя май по-често по малка нужда, а с другата нужда е голям проблем  :D но последните дни като, че не е чак така. Гърдите не ме болят - но аз по принцип пия ниски дози Достинекс и най-вероятно заради това. Много съм раздразнителна - на моменти избухвам и направо в истерия изпадам  :lol: и разбира се имам добър апетит, ама много добър  :D Странното в началото след трансфера беше, че не можех въобще да спя нощем. Сега заспивам лесно вечер, но се  събуждам рано. Много се потя и през деня се потя ако стане по-топло в помещението, в което съм.
Незнам дали това са подскаващи неща, но ни най-малко съм очаквала, че са симптоми до днес, даже от 2-3 дни съвсем бях се обекуражила.

*
« Отговор #35 -: Януари 11, 2010, 15:53:24 pm »
Здравейте, отдавна не съм писала тук, но миналата година завърши за мен с аборт в 7-ма седмица и ми тябваше малко време да се съвзема за да мога да го споделя.
Накратко - след първи положителен кръвен тест, последва 2-ри с удвоен резултат, после след седмица видяхме точката, дори имаше пулсации. След още една седмица получих леко зацапване. Кървенето постепенно се засили и се наложи да влезна в болница. Там до последно имаше сърдечна дейност, а аз с пълна програма от симптоми. Прекарах 2 седмици на инжекции и опити да задържим бременността, но за съжаление не се получи...
Причините - сега се опитваме да ги намерим с още изследвания.

п.п. до голяма степен, конкретно в случая ми помогнаха за този край, безхаберието и нечовешкото отношение на т. нар. "лекари" от патолог. отделение на аг болницата - те са всичко друго, но не и доктори, по-скоро едни нещастни търговци....
Пожелавам една по-добра и по-успешна Нова Година на всички ни и най-вече да сме здрави! :bighug:

« Отговор #36 -: Януари 11, 2010, 16:04:34 pm »
О, много съжалявам.Надявах се да чета хубави неща от теб и съм неприятно изненадана :(Нямам думи просто...
Док Стаменов не ти ли препоръча кой да те следи в коя болница си била?
Всъщност по-добре не се връщай назад, а гледай напред и дано следващия път да успееш до края.Пожелавам ти го от сърце. :bighug:
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #37 -: Януари 11, 2010, 16:45:53 pm »
Mickella  :bighug: ,съжалявам много  за  случилото се.

Дано  наистина успете да намерите причините за случилото се   ,ако причината  не е   просто :
п.п. до голяма степен, конкретно в случая ми помогнаха за този край, безхаберието и нечовешкото отношение на т. нар. "лекари" от патолог. отделение на аг болницата - те са всичко друго, но не и доктори, по-скоро едни нещастни търговци....

Успех!

« Отговор #38 -: Януари 11, 2010, 16:55:51 pm »
Микела, съжалявам много за случилото се, надявам се тази година да бъде много по- добра за теб и твоето семейство.
Надявам се това да е последно разочароание за теб
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #39 -: Януари 11, 2010, 19:11:17 pm »
Микаела, просто нямам думи с които да те утеша.Буца ми заседна в гърлото.
Прегръщам те силно! :bighug:
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #40 -: Януари 11, 2010, 20:57:57 pm »
Микела, пожелавам ти всичко черно вече да е зад гъбра ти и следващия път да прегърнеш своето щастие. мечтите се сбъдват и вярвай в доброто.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #41 -: Януари 12, 2010, 12:03:12 pm »
Благодаря много за подкрепата на всички :hug2:
Да аз вярвам в доброто и винаги се опитвам да съм с позитивна нагласа, писах точно тук в тази тема за да кажа на момичетата, на които им предстои трансфер на "снежковци", да вярват - ето че става, процедурата е много по-лека от една стимулация и много по-щадяща за организма.
По-нататък при мен беше просто лош късмет, но човек се учи докато е жив и както казват неуспехите ни правят по-силни.
Вярвам, че тази година ще е по-добра! Пожелавам го от сърце на всички!
Целувки,
Мики  :)

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #42 -: Януари 13, 2010, 10:21:35 am »
Здравейте!
Този месец може да се  срещнем с моите "снежковци" .
Вчера  ми беше първи ден и бях на преглед при д-ра.

Предписа ми Клостил   от 5-9 ден    :ask: и на 11 ден ме вика на  преглед .Ще последва Прегнилче ,размразяване и ако  преживеят и продължат делението  ще има трансфер.
С този клостил нещо много не  бях съгласна  ,ама щом д-ра казва- обясни ,че целта  е да подготвим максималко лигавицата  ,как клостила ще помогне не разбрах,но   изпълнявам.

Поиска нова вирусология -последната  ми е от м.10 или 11 .2009  - не помня  и каза,че изтичала.

Ами това е   в общи  линии засега.
Аз не  възлагам големи надежди ,но да  ги видим  xmas-smiley-027 

Успех на всички -мисля, че трябва да има множко момичета сега за такава процедура.

« Отговор #43 -: Януари 13, 2010, 10:27:51 am »
Нимика, усппех , мила . Аз бях по същата схема, тъй като съм с ПКЯ и не е много ясно дали ще се получи спонтанна овулация, направих 1 много добър фоликул и перфектна лигавица.
« Отговор #44 -: Януари 13, 2010, 10:42:59 am »
Момичета моля кажете за замразен трансфер необходимо ли е да имаме актуални спин, хепатити, васерман, микробиология и цитонамазка. Колко време имат годност тези изследвания. Аз съм при Владимиров моля момичета които са минали или минават по този път да пишат.
*

rumi 84

• 215
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #45 -: Януари 13, 2010, 11:23:16 am »
pepi77 На мен доктора ми каза че ще трябва на ново да се направят моята процедура беше октоври неуспешна и като отидох на контролен преглед така ми каза че като почнем трансфер на замразени ембриони ще направим наново изследванията аз ще изчакам кам края на месеца да ми доиде и отивам за подготовка на трансфера ти кога ще го правиш,УСПЕХ
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #46 -: Януари 13, 2010, 11:26:50 am »
Нимика, усппех , мила . Аз бях по същата схема, тъй като съм с ПКЯ и не е много ясно дали ще се получи спонтанна овулация, направих 1 много добър фоликул и перфектна лигавица.
krisi1812, успокои ме много да знаеш  :hug2:. Знам,че д-ра си знае работата ,а аз като незнам какво да питам  ,така е   ,но ми се изясни картинката :wink: .
Аз  понякога  -доста честичко задържам фоликулчета и  при мен не винаги е имало спонтанна овулация   .Сега разбрах смисъла на Клостила.
Просто не бях прочела  за други момичета с  такава схема.

Момичета моля кажете за замразен трансфер необходимо ли е да имаме актуални спин, хепатити, васерман, микробиология и цитонамазка.

Именно това писах -че д-ра ми каза ,че трябват нови микробилогия и вирусология/хепатит,спин,сифилис/  .За цитонамазка -не е нужна.Доколкото разбирам за процедура важат 3 месеца.

*
« Отговор #47 -: Януари 13, 2010, 13:15:40 pm »
Момичета моля кажете за замразен трансфер необходимо ли е да имаме актуални спин, хепатити, васерман, микробиология и цитонамазка. Колко време имат годност тези изследвания. Аз съм при Владимиров моля момичета които са минали или минават по този път да пишат.
Мисля, че 6 месеца беше валидността за повечето, цитонамазката - 1 година, някои доктори казват също 6 месеца. Успех  :)

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #48 -: Януари 13, 2010, 13:27:38 pm »
През   месец 10-11.2009 правих опит  ,така че имам вирусология и микробилогия правена точно тогава /10.2009 / ,но сега д-ра  каза ,че трябват нови .Шест месеца не са минали  ,за това реших , че  три месеца  е валидността /д-ра вчера броеше наум  откога са/.

И на мен ми се иска да не са нужни наново ,защото си е  безмислено според мен  ,ама щом трябва.

« Отговор #49 -: Януари 13, 2010, 18:29:13 pm »
Здравейте! Аз също тоя месец ще правя ЗЕТ.Много странно обаче,на мен док не ми изписа никакви медикаменти,само трябва да ида за нова МБ и цитонамазка и след това дори не знам какво следва :?Нещо тая процедура хич не ми е ясна.Чудя се на мен защо не ми предписа нещо поне за лигавицата
« Отговор #50 -: Януари 13, 2010, 18:48:11 pm »
Ники спокойно, и на мен при ЗЕТ не ми бяха изписани никакви лекарства.Ходих два пъти на преглед преди трансфера и преди него ми биха Пригнил и след два дни беше трансфера.
Успех ще стискам палци за +++++ резултат
Хайде повличай крачета и за останалите

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #51 -: Януари 13, 2010, 18:52:42 pm »
полуадашке ,радвай се  че не ти е изписано нищо -аз на тоя клостил така  се противя /само вътрешно   в мислите си -хич не ми се искаше сега и клостил  /.

Очевидно при теб положението е по-дбре и за това.

Странно  при теб  и за нова цитонамазка  ли сте говорили -на мен  д-ра не ми каза .А за вирусологията какво ?-че нали гледаш всички се  чудят трябва ли нова ,не трябва ли

И на мен тази процедура ми е неясна ,но като гледам ,ще си я  разясним тук :lol:

Предполагам  като наближи момента ,тогава  ще имаме стандартните естрофем и утрогестан,  предполагам и фраксипаринче ,за които си го е имал преди.

Да напомня за фолиевата ,че аз  предния път -забраваната бях забравила да я пия.

« Отговор #52 -: Януари 13, 2010, 19:02:09 pm »
погледнах си бележките с(които съм си водила при опита всъщност три дни преди ЗЕТ съм започнала Утрогестан и естрофем,а след трансфера и фраксипарин

*
« Отговор #53 -: Януари 13, 2010, 19:08:17 pm »
За цитонамазката съм сигурна, че при Владимиров я правят на 6 месеца, микробиологията и вирусологията май бяха на 3мес.
*
« Отговор #54 -: Януари 13, 2010, 19:15:15 pm »
nimika, до колкото и аз си спомням, срокът на вирусологията и микробиологията е 3 месеца. Значи, трябва да си ги пуснеш отново. Успех!

« Отговор #55 -: Януари 14, 2010, 06:59:53 am »
Аз като ходих той смята,смята и се оказа,че вирусологията ми още е в давност.Но цитонамазка правя пак,защото при ИКСИ-то през октомври ми призна една стара,която бях правила май месец. И сега просто няма как да я пропусна.А естрофема дали на всички го изписва,аз при нормалното ИКСИ не съм пила естрофем,само слагах утрогестан и си бих Фраксипарин и все си мисля,че при мен проблема дойде ,заради липсата на естрофем
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 07:04:05 am от nikkita »
« Отговор #56 -: Януари 14, 2010, 08:46:36 am »
При двата ми опита нямах изписан предварително естрофем.При първия ми го изписа след 2-та +++++ теста като прокървих,а при ЗЕТ ,ми го изписа с утрогестана и фраксипарина.

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #57 -: Януари 14, 2010, 09:50:25 am »
аз при нормалното ИКСИ не съм пила естрофем,само слагах утрогестан и си бих Фраксипарин и все си мисля,че при мен проблема дойде ,заради липсата на естрофем

Аз също нямах естрофем при последния опи-изрично питах д-ра да не ми е пропуснато назначението,но каза че така остава .При предишния  опит имах.

« Отговор #58 -: Януари 14, 2010, 14:47:46 pm »
Здравейте момичета!Да се включа и аз относно естрофема - при първото икси д-ра не ми го е изписвал, после следваха 2 трансфера на замразени и тогава 2-3 дни преди трансфера ми го назначи заедно с утрогестана, и после на второто икси още след трансфера ми го изписа, (като впоследствие ми го увеличи заради зацапване )и така го пиех до 8-9 седмица, явно при всеки д-ра има индивидуален подход.
Желая ви много + тестчета!           

*
« Отговор #59 -: Януари 14, 2010, 16:42:40 pm »
Ники спокойно, и на мен при ЗЕТ не ми бяха изписани никакви лекарства.Ходих два пъти на преглед преди трансфера и преди него ми биха Пригнил и след два дни беше трансфера.
Успех ще стискам палци за +++++ резултат
Хайде повличай крачета и за останалите

А не правят ли хормони?

Здравейте, и аз се лутам и се чудя в тази процедура. На мен Владимиров каза, микробилогия и вирусология защото последните са от Октомври преди неуспешното ин витро.
Утре ми е трети ден и отивам на преглед. Предния цикъл ми закъсня 3 дни, но вапреки това на 24ти ден лигавицата беше 7 см само. Надявам се да ми даде нещо да се промени това.

А колко пъти и кога вика на преглед преди ЗЕТ?

« Отговор #60 -: Януари 14, 2010, 17:01:56 pm »
Рина , представи си го като фоликулометрия, просто трябва да следите как се развива фоликула и да таймирате овулацията, след това се броят толкова дни , на колкото са замразени ембрионите. Има изследвания на хормони, следи се нивото на Лх и Естрадиол
« Отговор #61 -: Януари 14, 2010, 17:58:23 pm »
Аз пък като го питах дали няма да пускаме хормони,той каза- не.Странна работа.Иначе за прегледите до колкото разбирам са 2-3 и после трансфер.
« Отговор #62 -: Януари 20, 2010, 14:24:56 pm »
И аз се включвам в темата. При мен ще е с блокаж - на 4 февруари. Ако стигнем до трансфер (дай Боже!) предполагам, че ще е някъде средата на март.
*
« Отговор #63 -: Януари 22, 2010, 08:32:53 am »
включвам се и аз - в сряда ЕТ на снежковци, до момента 3 прегледа, днес прегнил, от понеделник утрогестан и естофем, стискайте палци.
« Отговор #64 -: Януари 22, 2010, 10:50:41 am »
Момичета стискам ви палци и ви желая "снежковците" да се борци!
Успех на всички!

*
« Отговор #65 -: Януари 22, 2010, 16:14:32 pm »
 :goodluck: и от мен

« Отговор #66 -: Януари 22, 2010, 18:04:41 pm »
И моя трансфер живот и здраве ще е в сряда! Дано всичко е наред и да се размразят ембриончетата :?
« Отговор #67 -: Януари 22, 2010, 18:10:55 pm »
Много късмет момичета и  :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17
*

rumi 84

• 215
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #68 -: Януари 22, 2010, 19:02:26 pm »
Успех на всички които им предстои трансфер на снежковци ще стискам палци за +++++ резултат.
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #69 -: Януари 23, 2010, 12:17:40 pm »
patilabel , nikkita  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Вчера -11 ден  от цикъла бях на преглед,лигавицата е малка още -не запомних колко ,а и не питах .Доктора си знае работата.Вика ме пак  в сряда  -16 ден   и тогава ще стане ясно .

малко спам :специално питах д-ра на сауна дали мога да отида -а той се смее  и казва -ама защо да не може-ами отговарям ,че вече за всичко питам дали не пречи и не е противопоказано.

« Отговор #70 -: Януари 23, 2010, 12:39:56 pm »
nimika,още от днес започвам да стискам палци и няма да ги пусна до края!
Успех!!! :crossfingers: yahoo_17 :crossfingers:
*
« Отговор #71 -: Януари 23, 2010, 12:48:41 pm »
нимика, след трансфера ми забраниха претопляне на корема.

Успех на всички момичета!
« Последна редакция: Януари 23, 2010, 13:01:54 pm от blue_sky »

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #72 -: Януари 23, 2010, 17:14:03 pm »
мерилин   ,  благодаря  ти  :bighug:     / стягай се  за зетя  ,а аз ще чакам снахата / :flower:

blue_sky  , и аз знам че след ЕТ  горещи душове и т.н . са забранени -за това питах д-ра ,но  очевидно  на този етап не е проблем.

Много стиснати палци   и късмет  за всички  ни!

« Отговор #73 -: Януари 23, 2010, 17:31:42 pm »
мерилин   ,  благодаря  ти  :bighug:     / стягай се  за зетя  ,а аз ще чакам снахата / :flower:

Аз съм се стегнала!Така съм се стегнала,че повече от туй не може да бъде! :lol:
Още веднъж-много,много стиснати палци от мен и късмет!!!
*
« Отговор #74 -: Януари 24, 2010, 12:18:25 pm »
Здравейте,
Много се радвам ,че открих тази темичка.
След два неуспешни опита ИКСИ ми предстои  ЕТ на скрежковци.Ще се радвам ако споделите на кой ден ходите на прегледи ,колко време отнема и какви изследвания правите и т.н.
« Отговор #75 -: Януари 26, 2010, 06:47:01 am »
Имам една малко глупава питанка- ако трансфера ми е насрочен по обяд , аз трябва ли да си поставям сутрешната доза утрогестан преди това? :oops:
« Отговор #76 -: Януари 26, 2010, 07:44:18 am »
Да,трябва да си сложиш утрогестана,но ако можеш го изпий.Аз така направих и доктора каза още по-добре,че си се сетила.
« Отговор #77 -: Януари 26, 2010, 18:25:37 pm »
Много благодаря за отговора :)! Пък аз си мислех, че само дуфастона се приема орално.В такъв случай най- добре ще се чувствам самата аз, ако го изпия сутринта.Прединият път направо нямам спомен как съм постъпила :?
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #78 -: Януари 27, 2010, 20:51:02 pm »
Днес  -16 ден от цикъла  , бях отново  на преглед .
Лигавицата  е 9 ,един доминантен фоликул - 14 .Още е раничко -при моя дълъг цикъл от 40-45 дни  ,овулацията  настъпва  по -късно ,така че надявам се  има време следващите дни за лигавицата .
В петък/събота  пак ме викат на преглед и се надявам нещата да са ок и да може на този цикъл да направим ЕТ ,че вече се уморих от пътуване  в студа.

*
« Отговор #79 -: Януари 27, 2010, 21:14:02 pm »
нимика, извинявай!  :oops: Нещо съм се разсеяла.

Успех на всички момичета!  :goodluck:

« Отговор #80 -: Януари 28, 2010, 08:22:30 am »
Здравейте! Вчера мина моя трансфер на сладоледчета , върнаха ми и тричките,които бяха извадили.Дано успея този път да ги опазя :).На всички , които ще правят трансфер- успех !!!
*
« Отговор #81 -: Януари 28, 2010, 08:40:35 am »
 :balk_46: Браво nikkita! Явно са отлично качество, щом всички са оцелели. Сега само спокойствие и силна храна  :wink:
*
« Отговор #82 -: Януари 28, 2010, 09:15:58 am »
И аз да се отчета, вчера мина и моя трансфер, от две извадени снежинки и двете се размразиха и ми ги върнаха. Сега съм на обичайната терапия /естрофем и дуфастон/, стискайте палци!
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #83 -: Януари 28, 2010, 09:49:15 am »
nikkita ; patilabel   стискам палци момичета и успех! yahoo_17 yahoo_17

« Отговор #84 -: Януари 28, 2010, 10:01:30 am »
Силно стиснати палци и от мен! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
« Отговор #85 -: Януари 28, 2010, 10:02:27 am »
момичета късмет и от мен! Стискам ви палци :crossfingers: , пазете се много и само положителни емоции :D

*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #86 -: Януари 28, 2010, 10:14:55 am »
Имате и моите палци момичета, късмет ви желая.
Днес съм на преглед и ако всичко е на ред с лигавицата и аз ще се цопна с трансфер другата седмица.Дано се размразят и мой те снежинки,че вече ми омръзна да си пея песничката на Богдана Дано дано дано.......
Нека Бог да е с нас!
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!

*
« Отговор #87 -: Януари 28, 2010, 10:29:57 am »
patilabel, браво и на теб! Стискаме :crossfingers:
Velka, Дано, дано, дано  :goodluck:
« Отговор #88 -: Януари 28, 2010, 11:17:20 am »
nikkita, patilabel, Velka  момичета успех ! :goodluck: :crossfingers: yahoo_17

*
« Отговор #89 -: Януари 28, 2010, 14:22:59 pm »
patilabel, nikkita :crossfingers: и от мен, после да се похвалите,
хайде Velka ДАНО се получи  osi_9

*
« Отговор #90 -: Януари 28, 2010, 14:31:40 pm »
Момичета, и от мен УСПЕХ!
Аз чакам цикъл на 8-9 Февруари и се нареждам на опашката за трансфери:І)
Нямам търпение вече!
*
« Отговор #91 -: Януари 29, 2010, 15:38:43 pm »
Успех момичета и от мен ,
при нас док реши че първо ще направим генетични , така че моя трансфер ще се отложи за следващия цикъл. Само че времето и то е срещу нас - трябваше още миналата седмица да дойдем в София за консулт с генетик , сега се молим времето да се пооправи за да може да пътуваме от дълбоката провинция.
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #92 -: Януари 29, 2010, 21:30:15 pm »
Отчет  от мен след прегледа днес - за утре имам Прегнилче, после  започвам естрофема и утрогестана  и ако "снежковците"   се държат възпитано и прилично след размразяването ,във вторник 2.02 ще последва и трансфер!

« Отговор #93 -: Януари 30, 2010, 08:48:46 am »
Олее,каква дата-02.02.!Ще излезе една хубава двойка близнаци май!Късмет!!!
*
« Отговор #94 -: Януари 30, 2010, 14:39:42 pm »
nimika късмет!!!
« Отговор #95 -: Януари 30, 2010, 15:24:11 pm »
nimika късмет! И дано да има само ++++ тестове в темата!