0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Добър гинеколог в Бургас
« -: Февруари 12, 2012, 23:05:59 pm »
Здравейте момичета  :) Първо се извинявам, защото може би вече има подобна тема тук, но аз не успявам да я намеря  :oops: Искам да ви помоля за съвет за добър гинеколог в Бургас. Имам положителен тест за бременност и днес вече ми е седми ден закъснение. Мисля в края на следващата седмица да отида на лекар, за да установи и той бремеността, но много държа да е добър в това, защото съм чувала за много лекари, които дори и във втория месец не могат да видят сака в матката. Искам да отида при някой, който да е добър и да има хубава апаратура, за да ми каже нещо съществено, а не, че нищо не вижда и само да се притесня още повече.  :) Ако някой има подобен опит и може да ми препоръча добър специалист, ще съм много благодарна да сподели  :thankyousign:
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2012, 08:13:12 am »
Малко е рано да видиш плоден сак. При ниво на хормона beta HCG над 2000 единици ще се види добре оформен плоден сак. Това се случва към 5-6та гестационна седмица. В Бургас много добър гинеколог е доктор Мърмърова. При нея видях плодното сакче с диаметър 15 мм в началото на 6та гестационна седмица. Те са в един кабинет с доктор Гамишев и ако тя отсъства може и той да те прегледа. Аз лично се съобразявам кога е само тя на работа, защото ходя само при нея. Но, и двамата ползват една и съща апаратура. На вагиналния ехограф, с който ще те гледат, се вижда плодното сакче, но без жълтото тяло. Ако искаш перфектен ехограф, то трябва да се насочиш към София, където имат страхотна апаратура и се вижда всичко с подробности. На мен това, в началото, не ми беше необходимо, защото имам записан преглед в София, така или иначе, тази седмица. Това, което видяхме с доктор Мърмърова ми беше достатъчно за момента - плодно вътрематочно сакче с размери 15 мм. Тя ще ти определи и термина, и ще ти каже кога трябва да направиш контролните изследвнания през бременността. Също така може да ти вземе, ако желаеш, влаг.секрет за микробиология, за да се види дали нямаш някоя инфекция. Ходя от почти година само при нея и съм много доволна от нея. (Не, че е реклама, просто факт, може да ми видиш графиките)
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2012, 09:29:51 am »
Добро утро и от мен  :D
 
 Роси,може ли да напишеш адрес и телефон за контакти,тъй като и аз бих искала да си сменя АГ.До скоро ходих само при Братова,но много ме ядоса...,когато исках да ми пусне изследвани на хормоните тя ми се развика,че било рано,какво съм искала от първия път ли да стане....
 И от 2 месеца ходя при Дорийска,но много повърхностно се отнася...,а бе не ме кефи  :)
Затова ако може да напишеш контактите на Мърмърова,а за Гамишев съм чувала,че е много добър :)

Хубав ден и лека Ви бременност  :bighug:
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2012, 10:18:38 am »
rosefromstars много ти благодаря за изчерпателната информация  :) Аз също съм чела добри неща за Мърморова и може би наистина ще се ориентирам към нея.  :offtopic: Съжалямав, че задавъм въпроса си тук, но тъй като стана въпрос в коя гастационна седмица си ходела, аз си правих електронно изчисление на седмиците и там ми искаха началната дата на последния ми цикъл, който ми беше на 7 януари. Излезна ми, че сега влизам в 6-та седмица и наистина е така според последния ми цикъл, но наистина ли се смята така и седмиците не трябва ли да се засекат според овулацията и кога евентуално е станало зачеването... Питам това, за да знам дали наистина съм в шеста седмица, за да мога да отида вече на лекар. Извинявам се отново, че питам тук  :)
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2012, 21:49:35 pm »
Да, гестационните седмици се смятат от датата на последната менструация. При ехографския преглед ехографа също ще определи г.с. Обикновено съвпадат с +/- 1 седмица.
Подкрепям мнението на момичетата преди мен за д-р Мърмарова. Много добър лекар, имам й огромно доверие. Ходя само при нея, но бременността по ЖК /иначе се следях в клиниката/ ми я следи д-р Гамишев, тъй като тогава д-р Мърмарова не работеше и не приемаше нови пациентки, иначе щях да съм при нея. Тя е много добър избор.

В друга тема /със същото заглавие :lol:/ сме коментирали бургаските гинеколози, особено що се касае до помощ при репродуктивни проблеми. Темите са в подфорум Адреси на клиники и лаборатории. Ето линк - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35833.0;all
Във въпросния подфорум се намират всички теми с мнения за конкретни лекари, клиники и изобщо за специалисти в дадена област.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2012, 09:07:29 am »
Благодаря ти много за пожеланията, Диди! Но, да знаеш, че изследвания по здравна каса не знам дали ще ти пусне... Аз, до момента, всичко съм си плащала, но може и да е било така, защото съм била все на частно при нея...

Кабинета на д-р Мърмърова и д-р Гамишев се намира на ул. "Цар Симеон І" №82 (партер), на ъгъла на Гурко и "Цар Симеон І" - отстрани в кооперацията, където е лаборатория Лина. Работи със здравната каса, но часовете по нея трябва да се запазят по-отрано. Преглежда и на частно, като часове се дават, по възможност, и за следващия ден. Часове може да се запазят лично, а също така и по телефона на медицинската сестра: 0889078323.

Грация, няма проблем за въпроса - ми, да ти кажа, аз ги гледам от календара на Зачатие, който си попълвам всеки ден. Той, при отчетен положителен тест за бременност, веднага ги изчислява, като началото е датата на последната менструация. Може и да се изчислят и по датата на зачатието, като разликата е около седмица, а и ехографът също ги изчислява, както е обяснила и Сикссенс.
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 09:33:04 am от rosefromstars »
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2012, 09:51:33 am »
Момичета, посетих д-р Мърмърова. Като цяло съм доволна, но още беше рано да се говори, сега след една седмица пак ще ходя и тогава вече ще мога да кажа със сигурност впечатленията си. Докато четях много от темите за добър гинеколог в Бургас, честно казано останах с впечатлението, първо че тук няма добри специалисти, които да ти водят ЖК и след това да те изродят и второ, дори и да е имало, благодарение на множеството си пациенти или вече не им се занимава много, много или направо го карат през просото. Не знам, силно се надявам да не е така, но според повече коментари останах с такова впечатление. Аз мисля да продължа да хода при д-р Мърмърова, но за съжаление тя не изражда, а аз знам, че е добре да се насочиш към някой лекар, който да ти води ЖК и след това да присъства на раждането, но просто не знам към кого да се насоча, специално в Бургас  osi_10
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #7 -: Март 01, 2012, 10:55:48 am »
Грация, общо взето е така, както си го написала. Тук, при нас, се разчита главно на естественото раждане в Новата болница. Другият вариант е "Дева Мария" във Ветрен, където се заплаща към 1000 и нещо, и общо взето пак не се занимават с проблемни бременности и поставяне на епидурална упойка. И на мен, като на теб, ми става мъчно от това, че в Бургас, общо взето медицината е на много ниско ниво. Даже във Варна са много по-добре. Аз пътувам почти всеки месец до София, но вече ми става много лошо от тези пътувания и мисля малко да ги разредя. Даже смятам да отменя часа си при д-р Сигридов и да видя как от тук мога да направя пренаталната диагностика поне. Вече, ако Господ е рекъл, както се казва, за втория скрининг ще си запиша час за д-р Сигридов и час за ЖК в Токуда в София. Мисля там да раждам, но не знам как ще понеса тези пътувания... Ще видим. И аз смятам да отида поне на контролен преглед при д-р Мърмърова в деня, когато ми беше записан часа при д-р Сигридов и се надявам все още да има възможност от тук да пусна ранния пренатален скринг. Ти правила ли си го?
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #8 -: Март 02, 2012, 12:29:55 pm »
rosefromstars Аз днес ходих на преглед при д-р Димитрова в Поморие и съм страшно доволна, мисля при нея да си проследя бременността :) Тя ми предложи опцията да си направя ранния скрининг и може би ще си го направя. След две седмици ще ходя пак на контролен преглед и може би тогава ще попълним документите, за да го направим. Докторката има страхотна нова апаратура, много е внимателна, държи се все едно си и единствения пациент и обяснява всичко подробно, дори не ми остана какво да я попитам, тя всичко ми обясни  :) Тя преглежда и в Бургас и мисля, че изражда, както в Поморие, така и в МБАЛ Бургас. Три мои приятелки, които вече имат прекрасни бебчета си ходеха тя да им следи бременността и бяха страшно доволни. Така, че аз може би ще направя ранния скрининг при нея, а после живот и здраве за морфологията ще видим  :)
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #9 -: Март 02, 2012, 18:46:17 pm »
Момичета, ранната фетална морфология /първата, до 16 седмица мисля беше/ е много важна! Не я пропускайте! Дори според мен е по-важна от скрининга, ако сте под 35 г., тъй като кръвния тест е по-скоро статистика, а ехографския преглед дава много точна информация. В Бургас няма кой да ви я направи. София, Пловдив, Варна....там се насочете. Моля ви, не си правете експерименти с тези неща с бургаски лекари, колкото и да са добри. ФЕТАЛНА МОРФОЛИГИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ВСЕКИ ГИНЕКОЛОГ, СЛЕДЯЩ И ИЗРАЖДАЩ БРЕМЕННИ ЖЕНИ, С ХУБАВА АПАРАТУРА!!!
Извинете за големите букви, но това е важно.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #10 -: Март 04, 2012, 22:21:59 pm »
Благодаря ти, Сиксенс, мислих много по-въпроса и реших да отида на часа си при д-р Сигридов, а после в Майчин дом. Права си, че е трудно в нашия град и много ме съмняват изследванията от тук, но все пак има момичета, които не могат да пътуват толкова. То и на мен вече не ми се пътува, но аз знам за какви рискове говорим и определено не ми се поемат. Вярно, че и в София може да станат грешки, но този риск ще го поема... Някак си им имам повече доверие... Може и да не съм права, но Сиксенс, моето шесто чувство не ме оставя някак да се доверя на лекарите тук... Дано, тук да има и такива, които наистина са добри и жалко, че нямам щастието да ги познавам... Позвавам само д-р Мърмърова и д-р Гамишев, които са много добри гинеколози, но определено не правят ранния скрининг и феталната морфология...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #11 -: Март 05, 2012, 01:31:01 am »
Да, така е, Rosefromstars. Д-р Мърмарова е гинекологът, при който ходя в Бургас, а д-р Гамишев ми следи бременността по ЖК, тъй като точно тогава д-р Мърмарова не приемаше бременни. Разбира се, основно се следях в клиниката - във Варна. Там правих и ФМ. Всъщност, при мен се получи така, че всеки преглед там си ми беше ФМ. Не е нужно да се ходи чак до София, особено, ако пътуването не ви понася. Варна не е толкова далеч или дори Пловдив. Колкото до риска....аз пътувах от Бургас до София с изтекли води, за да родя там.... Зависи къде рискът е по-голям, ако ме разбирате...
Жалко е, че в толкова голям град като Бургас не можем да разчитаме на читави лекари за раждане, ама....това е положението. Не че няма нито един свестен, но аз лично имам много резерви и не мога да се доверя, ако недай боже стане проблем при раждането. Ако всичко е ок - то ясно, раждаш и това е, ама....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2013, 13:52:20 pm »
бъдещи майчета, моля Ви, бягайте от Гамишев.  :balk_145: :balk_145: :balk_145: Той ми води бременността и накрая родих по спешност в Майчин дом в софия. Детенцето ми е със синдром на Даун. При него правих биохимичния скрининг, резултатите ми не са били достатъчно добри, но това го разбрах чак в София при раждането. Ако бременността ви е нормална всеки може да ви я води, но има ли проблем, това не е "лекаря", който ще го открие. Феталната морфология беше при Калчева. Детенцето ми е със тежък сърдечен порок и тя не го видя. Ако си купите професионален фотоапарат, не значи, че сте професионални фотографи. В софия са невероятни специалисти и ако има някакъв проблем, те ще направят и невъзможното за да се справят.В Бургас- това не са лекари, а щарлатани, мъката ми е огромна. Вече три месеца съм в ада и не знам дали някога ще изляза от там.
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2013, 14:48:52 pm »
Ой, Еди! Съчувствам ти много! Наистина, тук проблемните бременности се насочват към София - и мен точно там ме насочиха д-р Гамишев и д-р Ковачева. Ако останех тук за наблюдение и раждане - на свой риск. И аз раждах в "Майчин дом" в София при д-р Дяволов (най-добрият лекар!!!). И при нас проблемът при бебчо не се видя през бременността на ФМ нито тук в Бургас, нито в София в "Малинов". Разбрах, че ФМ при проблемни бременности се прави само в НКБ, където гледат обстойно сърчицето на бебо и в МЦ "Фемина" - пак в София, а скринингът - само в "Майчин дом" в НЛГ - преди беше на 14 ет. сега е на 2рия етаж в поликлиниката. Но, всичко това е по-желание. Който има проблемна бременност и разчита само на ЗК и контролните прегледи по местоживеене просто отнася всичко на свой риск - за съжаление е така... Аз от незнание по някои въпроси също си го отнесох - бебо и той. Сега се замислям за втора бременност и определено ще следя горния път, който посочих. Даже съм решила да посетя специалисти за превантивни изследвания. Ако имаш нужда от нещо - пиши ми - и аз съм от Бургас и ние сме с проблем със сърчицето и ходим в НКБ при д-р Маринов, даже сега март сме на контрола. Гушкам те силно, дано скоро всички проблеми отшумят. Цунки!  :kiss: :bighug: :bighug: :bighug:
*
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #14 -: Март 14, 2013, 14:59:05 pm »
Нека и аз изразя своето НЕГАТИВНО мнение за д-р Мърмърова. Дълго време съм ходила при д-р Георгиев /мир на праха му/ и д-р Ковачева - и от двамата бях много доволна. При д-р Ковачева спрях да ходя, тъй като цените на прегледите главоломно се качиха, но като специалист от нея бях много доволна. Дори си мисля, че едва ли щях да успея да родя без нейните съвети и намеса. Както и да е... За д-р Мърмърова ставаше въпрос. Отидох при нея на профилактичен преглед след добрите отзиви, които прочетох в нета. Прегледа ме, изпоти се, изгледа ме, мълча и накрая започна да мънка: "Ами виждам някаква киста ли е, какво ли е, не съм сигурна какво виждам, но е сериозно и трябват спешни изследвания." Естествено изследванията трябваше да са в МЦ"Лина", който е в съседство и струваха над 200лв. - хормони всякакви, туморни маркери и какво ли още не.. Разбира се, повечето впоследствие се оказаха излишни. Нейното заключение беше: "Ами не мога да кажа какво е, но е сериозно и трябва да отидеш или при Гамишев, или при Калчева - те имат по- хубава техника" И от тях не съм доволна, но да не навлизам в подробности. В крайна сметка се оперирах от ендометриозна киста с внушителни размери в Пета градска в София при доц. Попова - ето това вече е Лекар. Трябваше да се върна в Бургас и да ми изпишат Золадекс за 6 месеца. Отивам при д-р Мърмърова просто за да разбера за процедурата и кой може да ми изпише золадекса. Казах й още в коридора за какво съм, накара ме да чакам към час права оперирана, за да ме вкара в кабинета си и да ми отговори:"Съжалявам, но тук золадекс не изписваме, като си се оперирала в София - върви там да ти го изпишат". НИКОГА ПОВЕЧЕ КРАКЪТ МИ НЯМА ДА СТЪПИ В НЕЙНИЯ КАБИНЕТ! Иначе препоръчвам като много добър гинеколог д-р Попов от Поморие.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #15 -: Март 14, 2013, 17:01:53 pm »
Ани, разбирам недоволството ти. Но все пак, то няма много общо с кадърността и професионалните й способности. В крайна сметка се е оказало, че наистина имаш проблем, който изисква сериозна намеса. Пуснала е необходимите за целта изследвания. Насочила те е към друг специалист с по-добра техника. Да, скъпи са, но често, за да се установи даден проблем, това е начинът. Освен това, в нейния кабинет техниката не е толкова добра, че да дава точна диагноза. Да не говорим, че ендометриозата се доказва след биопсия, не с ехограф. Ултразвукът може само да доведе до предположение, не и до диагноза в този случай. Аз лично предпочитам, когато един лекар не знае какво точно ми има, да ми го каже в прав текст и да ме насочи към изследвания, които биха дали яснота или към друг лекар, който би ми помогнал. За мен това е професионално отношение - да си знаеш възможностите и предела. От залъгване и празни приказки - полза няма.
Колкото до чакането и другите организационни проблеми - права си, не е приятно никак. Обаче, когато си има записани часове, ако не си спешен случай, седиш и чакаш. Ако си била права, проблем е, че никой от другите чакащи не ти е отстъпил стол, за да седнеш. Разбира се, това ако си казала, че си прясно оперирана все пак. Те хората нямат кристални топки. Надявам се да не се обидиш.
Изследванията мен никога не ме е задължавала да са в Лина. Да, казва ми, че има лаборатория в близост, ако искам там, но съм можела където реша да ги правя. Не мисля, че е имала предвид задължително там да ги пуснеш. Но ти знаеш най-добре какво точно ти е казала.
Между другото, наистина е редно там, където са те оперирали и са ти назначили съответното лечение, да те насочат и къде и как да се снабдиш с лекарствата за него.
Извинявай, ако постът ми по някакъв начин те обижда, не ми е това целта. Аз по принцип когато оценявам даден лекар, гледам конкретно професионалните му качества, кадърността му, не дали се е изпотил, намръщил или ме оставил да чакам. Нагледала съм се на любезни и усмихнати лекари, които за пет пари работа не могат да свършат. На мен други неща са ми важни просто, за да оценя компетенциите на един лекар.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #16 -: Март 14, 2013, 23:43:22 pm »
Явно не бях правилно разбрана. Недоволството ми не е от това, че ме е оставила права, за да ми каже след час и половина, че няма намерение дори да ме насочи, или пък, че се е потила за нещо. Напротив - недоволна съм точно от професионалните й качества - не можеш да внушаваш страх на пациент, едва ли не за него краят идва, а да не можеш да му кажеш какво му е; да му вземеш парите, но да го насочиш към други лекари, като му обясняваш, че не знаеш какво му е. Само за сравнение - Гамишев ми постави веднага правилната диагноза - без дори да поглежда изследванията.
Золадексът се изписва по региони - т.е. трябваше да ми го изпише лекар от региона, затова в София не ми дадоха рецепта, но в епикризата ми записаха, че подлежа на последващо хормонално лечение. Нещо - което за Мърмърова явно нищо не значеше, но два часа след като бях при нея, друг лекар от Бургас ми изписа лекарството.
Не съм очаквала "кристални топки" от другите чакащи пациенти, но се очаква, че ако Мърмърова не може да помогне в ситуацията - да го каже веднага, а не да увърта и след час да се чуди как да ми го съобщи. НЕПРОФЕСИОНАЛНО Е!
Извинявам се, ако е излязло, че оценявам по "изпотил, намръщил, оставил да чака". Не - съдя по: "не може да постави диагноза", "не може да те насочи към правилното лечение", "не може да те препрати към необходимия ти лекар".
Изразих мнение тук, защото аз самата се подведох по интернет мнения и така посетих кабинета й. Радвам се, че има и доволни. Дай Боже - все пак иначе се обезсмисля практиката й, но нека се знае, че има и недоволни. А оттам нататък всеки има свободата да прецени дали тя е неговия лекар или не.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Добър гинеколог в Бургас
« Отговор #17 -: Март 14, 2013, 23:49:05 pm »
Да, сега разбрах. Ами, какво да ти кажа, в пълното право си да си недоволна. Важното е, че все пак ти е поставена диагноза, проведено ти е лечение, намерила си начин да се снабдиш с медикаменти. Оттук нататък се надявам нещата да се развият добре за теб.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!